One Piece

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Skypiean papisto)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo anime- ja mangasarjasta. Samannimisestä vuoden 2023 televisiosarjasta on eri artikkeli.
One Piece
ワンピース
('One Piece')
Genre toiminta, komedia, seikkailu, draama, fantasia
Manga
Tekijä Eiichirō Oda
Julkaisija Shūeisha
Sarjajulkaisulehti Weekly Shōnen Jump
Ensimmäinen painatus 19.7.1997 – (kesken)
Kirjojen lukumäärä 106, lukuja 1071, suomeksi kirjoja 102
TV-anime
Ohjaaja Kōnosuke Uda
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat Fuji TV
Alkuperäinen lähetyskierros 20.10.1999 – (kesken)
Jaksojen määrä 1105 (kesken)
OVA: Defeat Him! The Pirate Ganzak
Ohjaaja Gorō Taniguchi
Studio Production I.G.
Jaksojen määrä 1
Julkaisupäivät 26.7.1998
Elokuvat
 • One Piece: The Movie (2000)
 • Clockwork Island Adventure (2001)
 • Chopper's Kingdom on the Island of Strange Animals (2002)
 • Dead End Adventure (2003)
 • Curse of the Sacred Sword (2004)
 • Baron Omatsuri and the Secret Island (2005)
 • Karakuri Castle's Mecha Giant Soldier (2006)
 • Episode of Alabasta: The Desert Princess and the Pirates (2007)
 • Episode of Chopper Plus: Bloom in the Winter, Miracle Cherry Blossom (2008)
 • One Piece Film: Strong World (2009)
 • One Piece 3D: Straw Hat Case (2011)
 • One Piece: Film Z (2012)
 • One Piece Film: Gold (2016)
 • One Piece: Stampede (2019)
 • One Piece Film: Red (2022)

One Piece on japanilainen manga- ja animesarja, jonka on luonut Eiichirō Oda. Sarjan päähenkilöitä ovat Olkihattupiraatit, jotka seikkailevat maailman merillä merirosvoajan kukoistaessa. Heidän kapteeninsa Monkey D. Luffyn unelmana on löytää tarunomainen aarre One Piece sekä tulla merirosvokuninkaaksi.

Kasvu ja suosio

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja alkoi ilmestyä vuonna 1997 Shūeishan julkaisemassa Weekly Shōnen Jumpissa ja sen tuotanto jatkuu yhä. Mangana One Pieceä on ilmestynyt 1080 lukua ja animena 1105 jaksoa.[1][2] Elokuvia sarjasta on ilmestynyt viisitoista, joista viimeisin vuonna 2022.

Alun perin Oda suunnitteli One Piece -sarjan kestävän viisi vuotta ja suunnitteli sarjan lopun jo etukäteen.[3] Hän kuitenkin huomasi pitävänsä sarjan tekemisestä niin paljon, ettei halunnut lopettaa sitä niin aikaisin. Hän ei vielä itsekään tiedä, milloin sarja päättyy. Oda on sanonut piirtävänsä sarjan loppuun, vaikka siihen menisi kymmeniä vuosia.[3]

One Piece on myydyin manga Weekly Shōnen Jumpin historiassa. One Piece --taskukirjoja on myyty yli 500 miljoonaa kappaletta ja se on nopeimmin saavuttanut sadan miljoonan myydyn kopion rajan.

Odalla on hallussaan Guinnessin maailmanennätys: 490 miljoonaa julkaistua kappaletta samaa sarjakuvaa.[2]

Tuotesarja (manga, anime, pelit) on yksi eniten tuottavista tuotesarjoista yli 20 miljardin dollarin tuotolla ohittaen J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -sarjan.[4]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Ensimmäisen suomalaisen One Piece -taskukirjan kansikuva.

One Piece kertoo pojasta nimeltä Monkey D. Luffy, joka lähtee lukuisten muiden merirosvojen tapaan merille etsimään merirosvokuninkaaksi kutsutun kapteeni Gol D. Rogerin legendaarista One Piece -nimellä tunnettua aarretta, jonka löytäjä perii hänen tittelinsä. Tämän tehdäkseen hänen pitää matkata vaarallisen, piraattien hautana tunnetun Grand Line -merialueen ääriin asti.

Luffyn matka alkaa East Blue -nimiseltä mereltä, joka on yksi maailman viidestä merestä. Sieltä hän jatkaa matkaansa Grand Linelle. Saarelta saarelle jatkuvan matkan varrella hänen johtamiinsa Olkihattupiraatteihin liittyy uusia jäseniä. Luffyn tapaan jokaisella miehistön jäsenellä on oma unelmansa, jota kukin tavoittelee matkalla.

Tarinan aikana joukko kohtaa erilaisia vihollisia, jotka koostuvat pääosin toisista merirosvoista sekä merivoimien sotilaista. Merivoimat toimivat Maailmanhallituksen alaisuudessa, joka yrittää pysäyttää meneillään olevan merirosvojen aikakauden. Sarjan taustalla seurataankin Maailmanhallituksen kamppailua maailman vahvimpia merirosvoja vastaan.

Päähenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

One Piecen päähenkilö on merirosvokuninkuudesta haaveileva Monkey D. Luffy. Hänen esikuvansa on merirosvo Shanks Punatukka, joka piti tukikohtaa Luffyn kotikylässä, kun tämä oli lapsi. Tuolloin Luffy söi myös vahingossa Shanksin ja hänen miehistönsä saaliiksi saaman gumigumimarjan, joka on yksi pirunmarjoista. Tämän ansiosta Luffysta tuli kumimies, joka pystyy venyttämään omaa kehoaan kuin kumia. Luffyn tärkein aarre on hänen Shanksilta saamansa olkihattu. Olkihatun takia Luffya kutsutaan myös nimellä Olkihattu-Luffy.

Ensimmäinen Luffyn Olkihattupiraatteihin liittynyt henkilö on merirosvonmetsästäjä Roronoa Zoro. Hänen unelmansa on tulla maailman parhaaksi miekkamieheksi. Ennen merirosvoksi ryhtymistä Zoro toimi palkkionmetsästäjänä, josta hänen tittelinsäkin juontuu. Zoro käyttää aseenaan kolmea katanaa, joista yhtä hän pitää taistellessaan suussaan hampaidensa välissä.

Zoron jälkeen seuraavana liittynyt jäsen on Nami (liittyi virallisesti olkihattuihin vasta viidentenä jäsenenä), joka oli erikoistunut merirosvoilta varastamiseen. Hän on myös erinomainen merenkävijä ja toimiikin miehistön navigaattorina. Namin omien sanojen mukaan parhaimmat asiat maailmassa ovat aarteet ja tangeriinit. Nami käyttää taistellessaan sauvamaista asetta, joka paranee ominaisuuksiltaan tarinan myötä. Namin unelmana on piirtää kartta koko maailmasta.

Miehistön neljäs jäsen (kolmas jäsen) on tarkka-ampuja Usopp, jonka tavoitteena on tulla urheaksi merten soturiksi. Luonteeltaan Usopp on kuitenkin hyvin arka ja hän valehtelee usein peittääkseen tämän heikkoutensa. Usopp käyttää aseenaan ritsaa ja hänellä on alter ego eli toinen persoonallisuus nimeltä Sogeking eli Ampunaamio, joka on ”sankari Tarkka-ampujain saarelta”.

Viidentenä (neljäntenä) joukkoon värvättiin kokki Sanji, joka työskenteli aiemmin ravintolalaiva Baratiessa. Hänen unelmanaan on ollut lapsuudesta asti löytää tarumainen All Blue -meri, jossa on kaloja kaikista maailman meristä. Sanji käyttää taisteluissa vain jalkojaan ja on nimennyt liikkeensä ruokasanaston mukaan. Taistelutyylinsä vuoksi häntä kutsutaan myös Mustajalka-Sanjiksi.

Grand Lineltä ensimmäisenä miehistöön liittynyt jäsen on lääkäri Tony Tony Chopper, joka on ihmisihmismarjan syönyt poro. Niinpä hän pystyy puhumaan ja käyttäytymään kuin ihmiset, mutta myös ymmärtämään eläinten puhetta. Chopper on kehittänyt Rumbleball-nimisen pillerin, jonka avulla hän pystyy kolmen minuutin ajan käyttämään seitsemää erilaista eläinvaihdetta fauna-marjojen normaalin kolmen sijaan, mutta syödessään kolme Rumbleballia hän muuttuu jättiläiseksi. Aluksi Chopper ei kyennyt kontrolloimaan itseään ollessaan jättiläinen, mutta ajan kuluessa hän on oppinut hallitsemaan itsensä jättiläismuodossa. Chopperin unelmana on kyetä parantamaan mikä tahansa sairaus.

Myöhemmin matkaan lähti mukaan ensin Crocodilen vihollisleiriin kuulunut Nico Robin, joka on koulutukseltaan arkeologi. Hän toivoo löytävänsä Rio-poneglyfin, joka kertoo vaietusta aikakaudesta. Poneglyfin tutkiminen on ankarasti kiellettyä maailmanhallituksen toimesta. Robin on syönyt kukkakukkamarjan, jonka avulla hän pystyy kasvattamaan ruumiinosiaan minne haluaa. Näin hän pystyy taistellessaan esimerkiksi kuristamaan kaukana olevia vihollisia.

Kahdeksas miehistöön liittynyt henkilö on laivaseppä Franky, joka on muokannut itsensä kyborgiksi. Hänen aseensa toimivat kolajuomalla ja Franky pitääkin aina kolmea kolapulloa vatsassaan olevassa jääkaapissa. Frankyn unelmana on kiertää maapallo rakentamallaan laivalla, johon on pystynyt aiemmin vain Gol. D. Rogerin laiva.

Yhdeksäs jäsen Olkihatuissa on muusikko Brook. Hän on kerran kuollut luuranko, joka heräsi uudelleen henkiin syömänsä tuonituonimarjan ansiosta. Hän ei kuitenkaan löytänyt ruumistaan vuoteen, ja tuossa ajassa siitä ehti tulla luuranko. Brook käyttää taistellessaan kävelykepissään olevaa miekkaa. Hänen unelmanaan on tavata jälleen Päinvastoinvuoren juurella asuva jättiläisvalas Laboon, jonka luokse hän lupasi Grand Lineltä palata.

Viimeisin jäsen Olkihatuissa on merenmies Jimbei joka on entinen kaapparilordi. Jimbei on merenmieskaraten taitaja jonka nykyinen kiinniottopalkkio on 1100 miljardia berryä. Jimbein asema Olkihatuissa on ruorimies.

One Piece sijoittuu kuvitteelliseen maailmaan, joka koostuu pääasiassa merialueista. Maapallon ympäri kulkee yksi yhtenäinen manner nimeltä Red Line, joka jakaa maailman meret kahdeksi valtamereksi. Valtameret jaetaan kummallakin puolella kahdeksi mereksi, East ja South Blueksi sekä West ja North Blueksi. Näiden merien väliin jää maapallon kiertävä Grand Line -meri, joka kulkee kohtisuorassa Red Lineä kohden.

Grand Line on maailman vaarallisin meri, koska siellä toimivat kaikkein vaarallisimmat merirosvot. Siksi siellä sijaitsee myös Maailmanhallituksen tärkeimmät toimipisteet: merivoimien tukikohta, tuomiosaari Enies Lobby sekä merenalainen vankila Impel Down. Grand Lineä reunustavat kääntöpiirien tapaan Calm Belt -nimiset alueet, joilla ei koskaan tuule. Siellä myös asustavat lukuisat merihirviöt.

Merihirviöiden takia pääsääntöinen tie Grand Linelle kulkee Red Linellä sijaitsevan Päinvastoinvuoren kautta, jonka huipulle virtaa vettä jokaiselta mereltä. Vesi laskee huipulta alas Grand Linen aloituspaikkaan, johon saapuva joutuu valitsemaan saarten kautta kulkevan kulkureittinsä. Grand Linen saaret ovat magneettisia, joten normaali kompassi ei siellä toimi, vaan merenkävijät joutuvat käyttämään erityistä lokitikkua, jonka neula pystyy suuntautumaan kohti seuraavaa saarta asetuttuaan ensin edellisen saaren magneettikenttään. Merellä voi käyttää myös erityisiä ikitikkuja, jotka osoittavat jatkuvasti jonkin tietyn saaren suuntaan, koska niihin on pysyvästi tallentunut kyseisen saaren magneettikenttä.

Grand Linen toista puoliskoa kutsutaan Uudeksi maailmaksi. Sen lopussa on saari nimeltä Laugh Tale, jonka vain merirosvokuningas Gol. D. Roger on saavuttanut. Juuri tällä saarella One Piecen arvellaan sijaitsevan.

One Piecen maailmassa tieto välittyy sanomalehtien sekä etanafoonien kautta. Sanomalehtiä merellä kuljettavat postilokit, jotka ottavat maksuksi berryjä, jotka ovat sarjassa yleisesti käytettyä valuuttaa. Etanafoonit ovat pääasiassa vain etanoita, jotka pystyvät kommunikoimaan toistensa kanssa pitkien matkojen päästä. Kun etanoihin liittää luurin, pystyy sitä käyttämään puhelimena. Etanafooneja on myös kannettavia sekä vakoiluun tarkoitettuja versioina, mutta joitakin on mahdollista käyttää myös esimerkiksi faksikoneina tai valvontakameroina.

Tärkeänä osana tarinaa ovat pirunmarjat, jotka antavat syöjälleen erikoisvoimia, mutta tekevät syöjästä samalla uimakyvyttömiä. Jokaista pirunmarjaa on vain ainoastaan yksi samanlainen. Pirunmarjat luokitellaan kolmeen ryhmään: paramecia, fauna sekä logia. Paramecia-tyyppisten pirunmarjojen voimia on laidasta laitaan, ja niiden antamia kykyjä voidaankin kuvailla ”supersankarivoimiksi”. Fauna-marjat antavat syöjälleen mahdollisuuden muuttua tietyksi eläimeksi sekä eläimen ja ihmisen sekoituksiksi. Logia-marjat ovat kaikkein voimakkaimpia, ja ne muuttavat käyttäjänsä joksikin luonnon elementiksi. Logia-käyttäjille yhteistä on se, että heihin suunnatut tavanomaiset iskut menevät käyttäjien lävitse, tai eivät muulla tavalla tehoa.

Pirunmarjakäyttäjien yhteisenä heikkoutena uimataidottomuuden lisäksi on niin kutsuttu merikivi, jota löytyy esimerkiksi Wano-valtakunnasta. Merikivi säteilee samanlaista energiaa kuin meri, joten se tekee pirunmarjakäyttäjistä voimattomia. Merikivestä on mahdollista valmistaa esimerkiksi käsirautoja ja kaltereita, ja se on kovempaa kuin timantti. Myöhemmässä vaiheessa selviää myös että pirunmarjojen käyttäjiä joihin eivät normaalit iskut tehoa voidaan heitä vastaan käyttää Auraa, joka on "elämän energiaa" jota löytyy kaikesta elävästä mutta aseena sitä voi käyttää vain jos on harjoitellut sitä, yleensä vain voimakkaimmat käyttävät Auraa.

Sarjan maailmassa on kolme päävoimatekijää, joita Maailmanhallitus yrittää pitää tasapainossa niin pitkään, ennen kuin pystyy itse pääsemään johtoasemaan. Voimatekijät ovat merivoimien päämaja, kruunun seitsemän kaapparilordia sekä neljä keisaria. Kaapparilordit ovat Maailmanhallituksen valtuuttamia merirosvoja, jotka antavat osan vierailta alueilta saaduista saaliistaan hallitukselle. Neljän keisarin ryhmään kuuluvat maailman neljä vahvinta merirosvoa.

One Pieceä on julkaistu Japanissa viikoittain yksi luku Weekly Shonen Jump -lehdessä vuodesta 1997 alkaen. Suomessa One Pieceä alettiin julkaista vuodesta 2005, ja sitä on julkaistu yksi kirja joka toinen kuukausi. Numerosta 61 alkaen, sitä kuitenkin aletaan julkaisemaan joka kolmas kuukausi, koska suomeksi julkaistava One Piece on saavuttamassa Japanin julkaisutahdin. Uusien julkaisujen välillä kuitenkin asetetaan myyntiin uusintapainoksia aiemmista kirjoista.

Fuji Television alkoi näyttää One Piece -animesarjaa vuonna 1999.[5][6] Vuotta aikaisemmin One Piecestä oli julkaistu OVA.

Vuoden 2024 huhtikuussa ilmestyi sarjan 1100. jakso. Jaksosta 207 eteenpäin niitä alettiin näyttää 720p-resoluutioisella HD-laadulla.

Yleensä animesarjat julkaisevat joka viikko uuden jakson, mutta One Piecen tahti on julkaista vähintään kolme jaksoa kuukaudessa. Joskus he saattavat julkaista monta jaksoa tiheään tahtiin ja jatkavat julkaisemista viiden viikon jälkeen. Hidastelu johtuu myös siitä, että anime on nykyään hyvin lähellä mangaa, eivätkä tekijät halua julkaista useita täytejaksoja odotellessaan uusimman tarinaosan loppua.

Toei Animation julkaisi syksyllä 2006 kesken sarjan viisi jaksoa (jaksot 279–284), joihin oli koottu jokaisen Olkihattupiraatin menneisyys poimimalla pätkiä vanhoista jaksoista. Tämä auttoi tekemään väliä mangaan ja saamaan uudet katsojat tutustumaan hahmoihin paremmin.

Animesarjan lisäksi Toei Animation on julkaissut myös One Piece -elokuvia, joita on tähän mennessä ilmestynyt kolmetoista. Elokuvia alettiin julkaista vuosittain vuodesta 2000. Neljän elokuvista mukana on tullut lyhytpiirretty (tanssi, jalkapallo, baseball ja ansa - spesiaalit).

 1. One Piece: The Movie (2000) – Olkihatut saapuvat saarelle, jossa kuuleman mukaan on paljon kultaa. He eivät kuitenkaan ole ainoita jotka ovat aarteen perässä.
 2. Clockwork Island Adventure (2001) – Kun Olkihattujen laiva ryöstetään, kertoo veneilevä kaksikko Going Merryn joutuneen Clockwork -saarta hallitsevien ”korttimerirosvojen” (Trump Pirates) ryöstelyn kohteeksi. Myöhemmin heidän kapteeninsa kidnappaa Namin ja aikoo mennä naimisiin tämän kanssa. Olkihatut päättävät aloittaa taistelun heitä vastaan.
  • Jango’s Dance Carnival – Django hypnotisoi kokonaisen kaupungin tanssimaan kanssaan (mukaan lukien Olkihatut) paetessaan Merivoimia.
 3. Chopper’s Kingdom on the Island of Strange Animals (2002) – Olkihatut etsivät ”Kruunajaisaarretta”, mutta ennen saarelle pääsyä he lennähtävät ilmaan ja Chopper lentää joukosta. Saarelle pudottuaan eläimet pitävät häntä kuninkaana. Olkihattujen lisäksi saarella on myös muita ihmisiä, jotka metsästävät aarretta.
  • Dream Soccer King! – Olkihatut haastavat vanhoja vihollisiaan potkimaan jalkapalloa.
 4. Dead End Adventure (2003) – Rahaa tarvitsevat Olkihatut osallistuvat Dead End -kisaan.
 5. Curse of the Sacred Sword (2004) – Zoro tapaa vanhan ystävänsä, joka nykyisin omistaa kirotun miekan, ja pyydettyään Zoroa joukkoonsa hän suostuu. Olkihattujen täytyy löytää keino puhdistaa miekka pahoista voimista.
  • Take Aim! The Pirate Baseball King – Olkihatut haastavat Arlong-merirosvot baseball-otteluun, jota juontavat Buggy ja Mr. 2 Bon Clay.
 6. Baron Omatsuri and the Secret Island (2005) – Olkihatut saapuvat saarelle ja tapaavat siellä Baron Omatsurin, joka haastaa heidät erilaisiin kilpailuihin. Omatsurilla ja hänen tovereillaan on muitakin suunnitelmia Olkihattuja varten.
 7. The Giant Mechanical Soldier of Karakuri Castle (2006) – Olkihatut etsivät aarretta Mecha saarelta, joka on täynnä Ratchet-nimisen nuorukaisen koneluomuksia.
 8. Episode of Alabasta: The Desert Princess and the Pirates (2007) – Editoitu versio Alabasta-osasta uudella animoinnilla.
 9. Episode of Chopper Plus: Bloom in the Winter, Miracle Cherry Blossom (2008) – Kertoo uudestaan Drum-saaren tapahtumat hieman juonta muunnellen. Mukana on mm. Nico Robin, Franky ja Thousand Sunny.
 10. One Piece: Strong World (2009) – Nami jättää Olkihatut, koska häntä uhataan koko East Bluen tuhoamisella ja Olkihattupiraattien tappamisella. Hän pelastaa oman kotisaarensa ja toverinsa lähtemällä vihollisleiriin. Tämä elokuva on ensimmäinen, johon itse Eiichiro Oda on osallistunut yhteistyöhön.
 11. One Piece: Straw Hat Case 3D (2011) – Luffy etsii edelleen epätoivoisesti kadonnutta olkihattuaan, muiden etsiessä hattua Chopper huomaa vanhan miehen puolikuolleena laivassa. Elokuva on ensimmäinen 3D:llä piiretty One Piece elokuva.
 12. One Piece: Film Z (2012) – Merivoimien entinen amiraali, nykyinen New Navyn johtaja Zephyr saa käsiinsä Dyna Kivet ja räjäyttää 3 tulivuorta niin, että laava valuu New Worldiin.
 13. One Piece: Gold (2016) – Olkihatut saapuvat kultakultamarjan omistavan Gild Tesoron massiiviselle viihdesaarelle.
 14. One Piece: Stampede (2019) - Olkihatut saapuvat merirosvo festivaaleihin, missä pääpalkintona on kilpailussa kompassi, mikä johdattaa itse legendaarisen One Piece aarteen luokse, jonka merirosvokuningas Gol D. Roger jätti aikoinaan taakseensa. Samalla elokuvassa tuodaa esiin Rookiet eli 11 Supernovat jotka myös kilpailevat tuosta aarteesta.
 15. One Piece Film: Red (2022) - Olkihatut saapuvat Elegia-saarelle, missä pidetään ainutlaatuinen konsertti. Laulaja Uta kuitenkin haluaa konsertin jatkuvan ikuisesti, koska haluaa luoda onnellisen ja rauhaisan maailman. Elokuvaa ylistettiin sen animoinnista, taistelukohtauksistaan ja musiikistaan.

TV-spesiaalit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden tai kahden välein ilmestyy tunnin pitkä erikoisjakso.

 1. Adventure in the Ocean's Navel (julkaistiin jakson #53 jälkeen) – Olkihatut saapuvat pyörteen keskellä olevaan kaupunkiin nimeltä Ocean's Navel, jonka suuret hirviö on tuhoamassa. Hirviöt vahtivat aarretta joka voi toteuttaa toiveita, mutta Olkihattujen taistellessa vartijoita vastaan, toinen paha ilmestyy.
 2. Open Upon the Great Sea! A Father's Huge, HUGE Dream! (julkaistiin jakson #149 jälkeen) – Olkihatut tapaavat kolme lasta ja kaksi aikuista, jotka uskottelevat olevan perhettä. Kun tämä paljastuu, vanhin lapsista kertoo tietävänsä aarteen sijainnin. He kuitenkin törmäävät merirosvoihin joilla on vaarallisia voimia.
 3. Protect it! The Last Great Performance (julkaistiin jakson #174 jälkeen) – Olkihatut osallistuvat näytelmään, joka on Randolph nimisen näyttelijän viimeinen esitys. Yllättäen näytelmän ollessa vielä kesken Randolph pidätetään lavastettuna. Jääkö hyvästelynäytelmä kesken?
 4. The Detective Memoirs of Chief Straw Hat Luffy (julkaistiin jakson #253 jälkeen) – Edo-kauden Japaniin sijoittuvassa maailmassa Luffy on yksi poliisien jäsen. Spesiaali on kaksijakoinen. Ensimmäisessä Buggy aiheuttaa ongelmia kaupungissa ja toisessa mystinen tyttö Vivi ilmestyy.
 5. Boss Luffy Returns! A Dream or Reality Lottery Trouble (Jakso #291) Jatkaa spesiaali #4:n maailmassa. Buggy aikoo myydä pikkutytön orjaksi.
 6. The Great Race at the Rice Cake Firewood Castle! Red Nose’s Conspiracy (Jakso #292) Kaupungissa järjestetään riisikakkujuhlat ja Buggy aikoo varastaa juhlassa lahjoitettavan palkkion.
 7. The Criminal is Boss Luffy? Chase the Vanished Great Sakura Tree (Jakso #303) Tällä kertaa Luffy ei ole poliisi vaan pienen joukon johtaja. Kaupungista varastetaan kukkiva kirsikkapuu, ja Luffyä epäillään syylliseksi.

Englanninkieliset versiot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Odex: Singaporessa Odex vastaa englanninkielisestä One Piecestä. He muokkaavat nimiä ja animaatiota poistamalla veren, väkivallan ja kuolemat.
 • 4Kids: 4Kids Entertainment on verkosto monien englantia puhuvien maiden välillä. Hekin muokkaavat animesta pois muun muassa veren, tupakan ja päihteiden käytön, jotta ohjelma sopisi lapsille.[7]
 • Funimation: jatkoi animen julkaisua 4Kidsin jälkeen, mutta heidän versionsa on leikkaamaton ja käsittelemätön.[7]
Pääartikkeli: One Piece diskografia

Animen musiikkia on julkaistu useilla albumeilla.[8] Musiikkia sarjaan on tehnyt muun muassa Maki Otsuki.[9]

 1. 2000: One Piece: Become the Pirate King!
 2. 2001: One Piece: Grand Battle!
 3. 2001: One Piece: Birth of Luffy's Dream Pirate Crew!
 4. 2001: One Piece: Set Sail Pirate Crew!
 5. 2001: One Piece: Legend of the Rainbow Island
 6. 2002: One Piece: Treasure Wars
 7. 2002: One Piece: Grand Battle! 2
 8. 2002: One Piece: Grand Line Dream Adventure Log
 9. 2002: One Piece: Grand Battle Swan Colosseum
 10. 2002: One Piece: Treasure Battle!
 11. 2002: One Piece: Big Secret Treasure of the Seven Phantom Islands
 12. 2002: One Piece: Treasure Wars 2 Welcome to Buggyland
 13. 2003: One Piece: Aim! The King of Berry
 14. 2003: One Piece: Ocean's Dream!
 15. 2003: One Piece: Chopper's Big Adventure
 16. 2003: One Piece: Grand Battle! 3
 17. 2004: One Piece: Going Baseball
 18. 2004: One Piece: Round the Land
 19. 2005: One Piece: Grand Battle! Rush
 20. 2005: One Piece: Dragon Dream
 21. 2005: One Piece
 22. 2005: Fighting for One Piece
 23. 2005: One Piece: Pirates' Carnival
 24. 2006: One Piece: Grand Adventure
 25. 2006: One Piece: Unlimited Adventure
 26. 2007: One Piece: Gear Spirit
 27. 2008: One Piece: Unlimited Cruise: Episode 1
 28. 2009: One Piece: Unlimited Cruise: Episode 2
 29. 2010: One Piece: Gigant Battle!
 30. 2011: One Piece Unlimited Cruise SP
 31. 2011: One Piece: Gigant Battle! 2
 32. 2012: One Piece: Pirate Warriors
 33. 2012: One Piece: Romance Dawn
 34. 2012: One Piece Grand Collection
 35. 2013: One Piece: Pirate Warriors 2
 36. 2013: One Piece: Unlimited World RED

Näytelty televisiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Netflix esittää manga- ja animesarjaan perustuvaa näyteltyä televisiosarjaa, jonka ensimmäinen tuotantokausi julkaistaan palvelussa 31. elokuuta 2023. Sarjan ovat luoneet Matt Owens ja Steven Maeda, mutta myös mangasarjan luoja Eiichirō Oda on osallistunut prosessiin. Televisiosarjan pääosia esittävät Iñaki Godoy (Luffy), Mackenyu (Zoro), Emily Rudd (Nami), Jacob Romero Gibson (Usopp) ja Taz Skylar (Sanji).[10]

Japanissa on avattu myös One Piece -teemaravintola ja teemapuisto.[11][12]

 • Kajasrinne, Jani: One Piece – Tilastojen hiljainen kärkinimi. Anime, 8/2010, s. 26–29.
 1. One Piece (manga) animenewsnetwork.com. Viitattu 19.11.2021. (englanniksi)
 2. a b Japanese anime One Piece to air its 1,000th episode in 80 countries theguardian.com. 19.11.2021. Viitattu 19.11.2021. (englanniksi)
 3. a b Kajasrinne 2007, s. 27.
 4. Peters, Megan: ’One Piece’ Total Franchise Gross Finally Surpasses ’Lord of the Rings’ 26.3.2019. Comibook. Viitattu 6.7.2019. (englanniksi)
 5. https://myanimelist.net/anime/21/One_Piece
 6. One Piece (TV) animenewsnetwork.com. Viitattu 27.8.2021. (englanniksi)
 7. a b Kajasrinne 2010, s. 28.
 8. https://avex.jp/onepiece/music/archive.php?a=disco_archive&c=album
 9. One Piece music: Maki Otsuki mangauk.com. Arkistoitu 6.7.2019. Viitattu 6.7.2019. (englanniksi)
 10. Rautiainen, Sauli: Viime vuoden katsotuimmasta sarjasta tehdään näytelty Netflix-versio – Katso traileri Episodi. 18.6.2023. Viitattu 23.6.2023.
 11. ”One Piece Restaurant Baratie” Opens in Odaiba! 6.7.2013. Tokyo Otaku Mode. Viitattu 6.7.2019. (englanniksi)
 12. https://onepiecetower.tokyo/?lang=en (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]