Foxy-piraatit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Foxy-piraatit (jap. フォクシー海賊団, Fokushī Kaizokudan) ovat fiktiivisiä merirosvoja One Piece -nimisessä manga- ja animesarjassa. Heidän kapteeninsa on Hopeakettu Foxy, joka on voittanut suurimman osan miehistöstä Davy Back Fight -nimisessä kisassa. Vaikka he väittävät olevansa kunniakkaita, he aina löytävät keinon huijata peleissään.

Osa tarinassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Long Ring Longlandissa Foxy-piraatit haastoivat Olkihattupiraatit Davy Back Fightiin, johon Luffy suostui. Foxy-piraatit huijaavat peleissään merirosvoilun nimissä, mutta siitä huolimatta he onnistuivat mangassa voittamaan vain yhden pelin kolmesta. Animessa Foxy-piraatit pärjäsivät paremmin, voittamalla kolme peliä kuudesta. Monkey D. Luffyn ja Hopeakettu Foxyn välinen taistelu ratkaisi Davy Back Fightin Olkihattupiraattien hyväksi, mutta he eivät ottaneet ketään Foxyn miehistöstä, vaan Luffy maalasi heille uuden tunnuksen lippuun, karmivan tosin.

Animessa Foxy ilmaantuu jälleen kahden soturinsa, Porchen ja Hamburgin kanssa. Olkihattupiraatit pelastivat heidät myrskyisestä merestä ja auttoivat löytämään Foxyn miehistön ja laivan vain huomatakseen, että Foxyn voittamien Hammassammakko-piraattien kapteeni on ottanut vallan laivalla. Vaikka Olkihatut auttavat Foxya saamaan miehistönsä takaisin, pettää Foxy heidät ja pudottaa salaluukusta laivansa sisään, missä heitä odottaa monta vaarallista ansaa. Olkihattupiraatit voittavat heidät toistamiseen eikä heitä sen jälkeen ole nähty. Davy Back Fightista mainittiin viimeksi animen filleriosassa nimeltä "Jäämetsästäjät", kun Franky kysyy muilta tietävätkö he mikä kyseinen peli on.

Merirosvolippu ja laiva

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Foxyn alkuperäinen jolly roger oli kettukorvainen pitkänenäinen pääkallo jonka alla oli ristissä olivat sääriluut, joiden vasemmalla ja oikealla puolella olleet kirjaimet muodostivat sanan "FOXY". Nykyisin heidän lippunsa on Luffyn huonosti maalaama ketun naama, jonka yläpuolella lukee japanilaisin merkein "kitsune" eli "kettu".

Heidän laivansa on kaljuuna, joka sisältää paljon erilaisia mekanismeja, suurimmaksi osaksi ansoja. Laivalla on myös nimi, Sexy Foxy. Keulakuva on ketun pää, jonka suu on kuin hissi. Lisäksi pään molemmilla puolilla on tassut joiden avulla voi ankkuroida tai laukaisemalla ne eteenpäin voi estää muita laivoja kulkemasta (mikäli maata lähettyvillä). Laivan sisällä on mm. pitkä liukuhihnakäytävä, joka johtaa ulos laivasta, lattiapiikkejä täynnä oleva huone ja halli, jossa on myös heidän Foxyn Gorillanyrkitin numero 13.

Hopeakettu Foxy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Seiyu: Bin Shimada

Hopeakettu Foxy (jap. 銀ギツネのフォクシー Gin-gitsune no Fokushī) on Foxy-piraattien kapteeni ja 24 000 000 berryn mies. Hän huijaa ja juonittelee Davy Back Fightissa, jossa voittava joukkue voi ottaa joko hävinneen joukkueen lipun tai miehistön jäseniä. Suurin osa hänen miehistöstään on Davy Back Fightissa hävinneitä. Foxy on erittäin herkkä ihminen, sillä hän ottaa itseensä kohdistuneet haukunnat ja kritiikit vakavasti, vajoten maan sisään. Jotta Foxy lopettaisi murehtimisen, riittää kun Porche tai joku muu sanoo hänestä muutaman hyvän asian. Foxyssa on pieniä samanlaisuuksia Nintendon pelihahmon, Warion kanssa. Molemmilla on punertava nenä ja he juonittelevat minkä kerkiävät.

Foxy on syönyt vitkavitkamarjan (Slow Slow Fruit/Noro Noro no Mi) joka antaa hänelle voiman luoda säteitä, jotka poistavat osuessaan kohteesta nopeuden, tehden tästä hitaan, mutta ei liikuntakyvyttömän. Hitauden kesto on puoli minuuttia.

Davy Back Fightin aikana Olkihattupiraatit menettivät Chopperin, mutta saivat tämän ja saaren asukkaan Tonjitin lemmikkihevosen, Shellyn, takaisin kahdessa seuraavassa ottelussa. Tästä suuttuneena Foxy halusi uusintaottelun, jossa hän voittikin Chopperin takaisin ja lisäksi Nico Robinin. Viimeisessä ottelussa Foxy ja Luffy taistelivat keskenään Foxyn laivassa saaden käyttää apunaan mitä tahansa apuvälinettä joka löytyi laivasta. Alueella ei kuitenkaan saanut olla muita elollisia kuin kaksinkamppailijat. Nami onnistui taivuttelemaan Foxyn pieneen pelin muutokseen johon kuitenkin Foxylla oli omat ehdot. Jos Olkihattupiraatit voittaisivat, heidän täytyy ottaa viisisataa jäsentä Foxyn miehistöstä ja jos Foxy-piraatit voittaisivat, he saisivat Olkihattupiraattien lisäksi heidän koko sukunsa ja tulevat sukupolvet kunnes viisisataa jäsentä olisi täynnä. Luffy voittaa Foxyn käyttämällä hyväkseen laivan sisällä olleesta hallista tuomaansa peilinpalaa, joka kimmotti Foxyn vitkavitkasäteen itseensä. Kolmenkymmenen sekunnin aikana Luffy teki viimeisen iskunsa. Luffy sai kuten Foxy oli luvannut 500 jäsentä hänen miehistöstään mukaan lukien Chopperin ja Nico Robinin. Otettuaan laskuihin mukaan myös heidän tunnuksensa Olkihattupiraatit saivat 497 miehistön jäsentä Foxylta Robinin ja Chopperin lisäksi. Luffy maalasi Foxy-piraateista jäljelle jääneille Foxylle, Porchelle ja Hamburgille uuden tunnuksen joka oli karmea. Foxyn lähdettyä pikkuveneellä Luffy antoi 497 uudelle jäsenelle tehtäväksi häipyä ja niin Olkihattupiraatit pysyivät seitsemän hengen joukkona Davy Back Fightista.

 • Seiyu: Sara Nakayama

Porche (jap. ポルチェ, Poruche) on Foxy-piraattien idoli ja kaikkien miesten ihastuksen kohde. Hän on Foxylle erittäin lojaali ja aina lohduttamassa Foxya, kun tätä joku loukkaa. Porche on erityisen ihastunut Tony Tony Chopperiin söpöyden vuoksi, mutta vain jos Chopper on aivovaihteessa. Aseenaan hän käyttää "söpösauvaa", jonka sisältä voi laukaista heittoveitsikukkia. Davy Back Fightissa hän, Kapoty ja Monda osallistuivat ensimmäiseen otteluun, donitsiajoon.

Vain animessa Porche voi käyttää myös "kukkahypnoosia", joka saa vastustajat nukahtamaan hetkeksi. Tätä hyökkäystä hän käyttää rullaluistelukisassa, joka myös oli vain animessa.

 • Seiyu: Hiroshi Tsuchida

Kapoty (jap. カポーティ, Kapōti) on sinimarliini/miekkakalamerenmies, joka osallistui Davy Back Fightin ensimmäiseen peliin, donitsiajoon Porchen ja Mondan kanssa. Hän käyttää merenmieskaratea ja kykenee halkaisemaan merta kahtia.

 • Seiyu: Hirohiko Kakegawa

Hamburg (jap. ハンバーグ, Hanbāgu) on suuri apinamainen ihminen, joka lähes aina nauraa. Joskus hän kyydittää Foxya selässään ja auttaa ilkitöissä. Hamburg on myös rymymonstereiden "liideri", vaikka onkin heistä pienin. Hän hävisi pelissä saatuaan potkuja Sanjilta naamaansa ja lentäen viimeisestä potkusta ilmaan suoraan Big Panin jättiläispannun väliin. Hamburg käyttää aseinaan teräviä kyynärsuojia ja nyrkkirautaa, mutta ei käytä niitä samaan aikaan kahden ison rautamailansa kanssa. Vaikka aseet ovat sääntöjen vastaisia rymyrengas-pelissä, Foxy-piraattien tuomari ei ole huomaavinaan kuin vastustajan joukkueen rikkeitä.

Kuten useilla muilla One Piece -hahmoilla, myös Hamburgilla on omaperäinen nauru. Hän nauraa "pfft" naurua. Esim. "Pffft pff pff pff".

 • Seiyu: Osamu Ryūtani

Pickles (jap. ピクルス, Pikurusu) on taklauskoneenakin tunnettu rymymonstereiden toiseksi suurin ja pienin jäsen. Kuten muutkin rymymonstereista, hänkin nauraa ilman syytä. Pelissä hän hävisi Sanjin potkaistessa Picklesin suoraan päin pelin tuomaria. Davy Back Fightin aikana hän käytti aseinaan rymyrenkaiden sääntöjä rikkoen kahta viisipiikkistä olkasuojaa ja kahta housuihinsa kätkemää miekkaa. Hän ilmestyy myös muissakin peleissä fillerijaksoissa.

 • Seiyu: Mahito Ōba

Big Pan (jap. ビッグパン, Biggu Pan) on puoliksi jättiläinen ja puoliksi merenmies. Merenmiespuoleltaan hän on nuoliainen ja siksi hänen nahkansa on liukasta. Davy Back Fightin rymyrenkaissa hän toimi pallomiehenä. Zoro ja Sanji voittivat yhteistyöllä Big Panin. Ensin Zoro lennätti Picklesin miekat edellä päin Big Pania, sitten Sanji potkaisi Big Panin pystyyn ja lopuksi Zoro veti mukanaan Big Panin päin rymyrengasta. Aseinaan hän käyttää isoa pannua liiskaten vihollisensa sen väliin. Big Paniakin nähdään fillerijaksoissa muissa peleissä osallisena.

Korkeutensa vuoksi hän ei kuule mitä muut joukkuetoverit puhuvat lähes koskaan. Siitä huolimatta hän nauraa mukana.

 • Seiyu: Keiichi Nanba

Itomimizu (jap. イトミミズ) juontaa Davy Back Fight otteluita yleensä lentäen ottelupaikan yllä Tsitsirp megavarpusen selässä. Hänen nimensä tarkoittaa tubifex-matoa, joten monet fanit käyttävät hänestä mieluiten nimeä Tubifex.

Monda (jap. モンダ) on purukoirahai joka auttaa Porchea ja Kapotya donitsiajo-kisassa, vetäen "söpökärryä". Ottamalla Kapotyn jalat suuhunsa he muodostavat parin jolla on merenmiehen käsivoima ja hain pyrstö, voiden liikkua paljon nopeammin.

Muut miehistön jäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vain animessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Masshikaku jonka nimi tarkoittaa "todella neliö".
 • Chiqicheetah joka on todennäköisesti syönyt kisukisumarjan, mallia gepardi. Häntä ei näe kuin ihmisgepardimuodossa, mutta ei ole todisteita hänen syöneen pirunmarjaa.
 • Juubei on nilviäismerenmies jolla on kuusi kättä.
 • Girarin kuuluu merenmieslajiin jonka käsissä on miekanterät, viitaten vain hieman rauskuihin. Terät vain näyttävät teräviltä.

Vain mangassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Sonie johtaa Foxy-piraattien 50 puuseppää.
 • Donovan, "taisteleva timpuri".
 • Geena, naispuuseppä.

Entiset jäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tony Tony Chopper

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Tony Tony Chopper

Olkihattupiraattien hävittyä donitsiajossa Foxy valitsi Chopperin palkkioksi. Chopper ei aluksi suostunut ollenkaan liittymään, mutta Zoron puhe sai hänet rauhoittumaan. Pian hän liittyi takaisin Olkihattupiraatteihin Zoron ja Sanjin voitettua rymyrenkaissa. Fillerin uusintaottelun toisessa pelissä Chopper joutui uudelleen Foxy-piraatteihin Olkihattujen hävitessä. Luffyn voittaessa viimeisen pelin Chopper ja Nico Robin pääsivät palaamaan Olkihattupiraatteihin.

Vain animessa Nico Robin joutui Foxy-piraatteihin. Tämä tapahtui uusintaottelun ensimmäisessä pelissä. Chopperista poiketen hän ei pannut vastaan vaan tyytyi kohtaloonsa ja kotiutui nopeasti uuteen miehistöön. Hän kuitenkin palasi ilomielin Chopperin kanssa takaisin Olkihattuihin Luffyn voitettua Foxy.

Foxy-piraattien voimat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hopeakettu Foxy on voittanut 920 Davy Back Fightia jossa hän on koonnut 499 hengen miehistön. Vaikka he eivät alun perin ole Foxy-piraatteja, palvelevat he Foxya mielellään. Rymymonsterit Hamburg, Pickles ja Big Pan ovat todella voimakkaita eikä heidän kapteeninsakaan ole poikkeus. Muut miehistön jäsenet eivät ole niin taitavia ja lisäksi voimakkaimmatkin jäsenet huijaavat voittaakseen.