Nefertari Vivi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nefertari Vivi
Ensiesiintyminen Mangaluku #103
Animejakso #62
Nimi japaniksi ネフェルタリ・ビビ
Nimi englanniksi Nefeltari Vivi
Muita nimiä Miss Wednesday
Ääninäyttelijä (Seiyu) Misa Watanabe
Ääninäyttelijä (4Kids) Karen Neill
Ääninäyttelijä (FUNi) Caitlin Glass
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio Ei ole

Nefertari Vivi (ネフェルタリ・ビビ Neferutari Bibi) on hahmo One Piece manga- ja animesarjassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisen kerran Vivi esiintyi Olkihattujen saavuttua Grand Linelle ja jouduttua suuren valaan, Laboonin nielemiksi. Silloin Vivi tunnettiin nimellä Miss Wednesday joka työskenteli Baroque Worksille joka on pääsyyllinen Alabastan skandaaleihin. Lopulta paljastui, että Vivi on Alabastan prinsessa ja soluttautunut Baroque Worksiin saadakseen selville Baroque Worksin johtajan, Mr. 0:n henkilöllisyyden. Johtajaksi paljastui yksi Kaapparilordeista (Shichibukai), Sir Crocodile. Olkihattujen avustuksella hän sai hyvän mahdollisuuden päästä kertomaan tiedoistaan kansalleen, joita ilman Alabastassa syntyisi sota.

Persoona ja suhteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinsessan tittelistä huolimatta hän ei pidä muita häntä alempina. Vivi ajattelee muita ennen itseään, joskus vaarantaen henkensä auttaakseen toisia. Hän on myös rohkea silloin kun täytyy ja taistelee itseään vahvempiakin vastaan. Nefertari Vivin luonne on se, joka saa hänet välittämään maastaan.

Matkatessaan Olkihattujen kanssa, hänestä ja Namista tuli hyvät ystävät. Vivin persoona on lähes vastakohta Namin kanssa. Namilla on tulinen luonne, kun taas Vivi on rauhallinen. Kun vaarallisessa tilanteessa Nami on rauhallinen, Vivi panikoi. Usein Nami ja Vivi muodostavat parin jotka taistelevat yhdessä. Vivin kantama vastuu myös vaikutti Namiin, jolloin Nami päätti tulla voimakkaammaksi suojellakseen muita.

Kun Luffy tekee jotain hölmöä, oli kyseessä hyödyllinen ele tai ei, Vivi muistuttaa Luffyä kapteenin vastuusta. Vivi myös uskoo Usoppin valheita, koska hänellä on luottavainen luonne. Sanji lämpeni Viviin heti ja oli valmis suojelemaan häntä samalla tavalla kuin Namia (ja myöhemmin Nico Robinia). Koska Vivi asetti Namin terveyden tehtävänsä edelle, Olkihatut rantautuivat Drum saarelle ja saivat uuden jäsenen, Tony Tony Chopperin. Hän päätti alkaa kutsua Chopperia Tony-kuniksi, joka saa Chopperin tanssimaan iloista tanssia.

Chopper ei ole suinkaan ainoa joka on saanut kutsumanimen. Zoroa hän kutsuu Mr. Bushidoksi (suom. mangassa Mr. Samuraiksi). Kun Vivi on vihainen tai järkyttynyt, hän puree alahuultaan.

Vivi on Alabastan prinsessa ja nykyisen kuninkaan, Nefertari Cobran (eng. animessa Nefeltari Nebra) tytär. Kun kuninkaan asema oli laskusuunnassa, Vivi ja kruununarmeijan johtaja Igaram soluttautuivat Baroque Worksiin ja Vivin koodinimeksi tuli Miss Wednesday ja Igaramin Mr. 8. Miss Wednesday sai parikseen Mr. 9:n ja Igaram voimanaisen, Miss Mondayn. Kahden vuoden aikana hän sai selville, että Alabastan kriisin syyllinen on Sir Crocodile. Paljastuttuaan Igaram lupasi Namille miljardin, jos he saattaisivat Vivin turvallisesti Alabastaan.

Matkustaessaan Going Merryssä Olkihattujen kanssa, hän kiintyi heihin ja sanoi, että liittyisi heihin jos ei olisi prinsessa. Luffy antoi luvan liittyä, jos Vivi halusi ja Alabastasta lähdettyä Olkihatut jäivät odottamaan vastausta Viviltä. Vivi kuitenkin kyyneleet virraten sanoi jäävänsä prinsessaksi.

Kysyttyään kuitenkin Olkihatuilta, ovatko he vielä tovereita, Olkihatut kohottivat kätensä kohti taivasta, jolloin heidän toveruutta symboloivat X-merkit näkyivät.

Vivi ilmestyi myöhemmin mangassa luvuissa 343 ja 345 Gedatsun minitarinassa. Tarinassa hän kävi vierailulla Gedatsun kuumassa lähteessä.

Hän esiintyi viimeksi luvun 439 lopussa, jolloin hän pesi Vaakkua (Carue/Karoo). Kuningas ilmoitti Viville, että Olkihattujen kiinniottopalkkiot nousivat räjähdysmäisesti. Lisäksi hän ilmoitti Nico Robinin olevan yksi Olkihatuista, mutta Vivi muista poiketen ei ollut huolissaan. Tietämättä siitä mitä Luffyn päässä liikkui, hän uskoi Luffystä tulevan Merirosvokuningas.

Taidot ja voimat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vivin taistelutaidot kasvoivat roimasti hänen työskennellessään kaksi vuotta Baroque Worksille.

Siitä huolimatta Vivi ei ole erityisen lahjakas taisteluissa. Hänen pääaseinaan toimivat kaksi terää, riikinkukko (Kujakki) viillokit, jotka toimivat samankaltaisesti kuin jojot. Vivillä on myös kaksi ketjuviillokkia, jotka koostuvat monista teristä. Ne toimivat etäisesti ruoskan tavoin. Jos ketjuviillokit menevät vastustajan ohi, hän voi kiskaista ne takaisin päin ja yrittää uudelleen tai osua viholliseen jo takaisin kiskaisun yhteydessä. Vivi on vasenkätinen, mutta hän osaa käyttää aseita molemmissa käsissä. Lisäksi hänellä on uskollinen vauhtisorsansa Vaakku joka auttaa Viviä tarvittaessa.

Heidän ollessa metsästämässä Laboonia, Vivi ja Mr. 9 käyttivät sinkoja. Lisäksi hän käytti taistellessaan Zoroa vastaan hyökkäystä nimeltä lauantai-illan huumatanssi, jossa Vivi napatanssii ja vastustaja ei voi huonon vointinsa vuoksi taistella, jolloin Vivi voi hyökätä. Alabastassa selvisi, että hänen rinkulamerkkisellä paidallansa ei ollut mitään tekemistä Zoron huonon voinnin vuoksi vaan kyseessä oli Alabastasta oleva voimakas parfyymi. Miss Wednesdayn ja Mr. 9:n taistelutyylit ovat tanssiteemaisia.

Vaikka Vivi oli sijoitettu kymmenen parin joukossa viimeiseen, hän yksin voitti Mr. 7:n ja Miss Father's Dayn. Vivi voitti myös Miss Valentinen Namin avustuksella. Todennäköisesti Vivi kasvoi voimakkaammaksi Olkihattujen kanssa matkustaessaan.