Monkey D. Luffy

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Luffy)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Monkey D. Luffy
Ensiesiintyminen Mangaluku #1
Animejakso #1
Nimi japaniksi モンキー・D・ルフィ
Nimi englanniksi Monkey D. Luffy
Muita nimiä

Olkihattu-Luffy

Kumimies Viides Keisari
Ääninäyttelijä (Seiyu) Mayumi Tanaka
Ääninäyttelijä (4Kids) Bella Hudson
Ääninäyttelijä (FUNi) Colleen Clinkenbeard
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio 3,000,000,000 berryä
Pirunmarja
Marja japaniksi Gomu Gomu no Mi
Marja englanniksi Gum Gum Fruit
Marja suomeksi Gumigumimarja
Tyyppi Paramythia
Voima Syöjä pystyy venyttämään mitä tahansa ruumiinosaansa kuin kumia ilman tuskaa. Luodit eivät vahingoita syöjää, mutta kaikki terävät kulmat ja aseet voivat satuttaa gumigumi-ihmistä. Syöjä on myös immuuni sähkölle.

Monkey D. Luffy (jap. モンキー・D・ルフィ) on päähahmo One Piece -nimisessä manga- ja anime-sarjassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luffy on Olkihattupiraattien kapteeni, joka on kotoisin Fuushan kylästä, East Bluelta. Voitettuaan Arlongin hän saavutti ensimmäisen kiinniottopalkkionsa, 30 000 000 berryä, mikä on East Bluen korkein palkkio. Myöhemmin hänen kiinniottopalkkionsa kasvoi 100 000 000 berryyn voitettuaan kaapparilordi Sir Crocodilen. Enies Lobbyn tragedian jälkeen Luffyn päästä oltiin valmiita maksamaan 300 000 000 berryä, sillä Luffy voitti CP9:n Rob Luccin ja julisti sodan Maailmanhallitusta vastaan. Myöhemmin hän osallistui Marinefordissa sotaan merivoimia vastaan Valkopartapiraattien kanssa pelastaakseen veljensä ja tämän seurauksena hänen kiinniottopalkkionsa nousi 400 000 000 berryyn. Taisteltuaan Donquixote Doflamingoa vastaan Dressrosan saarella palkkio kohosi 500 000 000 berryyn. Osallistuttuaan salajuoneen Keisari Big Momin murhaamiseksi, lyötyään kaksi hänen korkea-arvoisimmista komentajistaan kaksintaistelussa ja paettuaan onnistuneesti tämän valtakunnasta Luffyn kiinniottopalkkio nousi 1,5 miljardiin berryyn ja Maailmanhallituksen lehtijulkaisu antoi hänelle tittelin Viides Keisari.

Luffyn tunnusmerkki, olkihattu, on peräisin legendaariselta Shanks Punatukalta, joka antoi sen Luffylle. Oljenväristä hattua kiertää punainen nauha. Luffyllä on vasemmassa poskessaan silmän alla arpi, jonka hän sai iskemällä siihen kohtaan tikarilla todistaakseen merirosvoille kivunsietokykynsä ja rohkeutensa (tämä kohtaus leikattiin pois animesta sen pelossa että lapset matkisivat häntä). Hänellä on mustat piikkiset hiukset ja suuret silmät (kuten mangahahmoilla yleensä).

Kuten useilla muilla päähahmoilla Luffyllä on yllään yleensä samanlaiset vaatteet. Punainen edestä napitettu liivi ja polvipituiset siniset shortsit yhdessä olkihatun kanssa ovat Luffyn tavaramerkki. Jaloissaan hänellä on aina nauhasandaalit. Luffy kuitenkin pukeutuu eri tavalla pariin otteeseen. Esimerkkinä Drum Island ja Alabasta, joiden ilmaston takia Luffy joutui varustautumaan toppatakilla ja vastaavasti aavikkovarustuksella. Lisäksi Luffyn perinteisten liivin ja housujen väri on vaihtunut useampaan otteeseen, Enies Lobbyn aikana Luffyn housut olivat mustat ja niissä oli sivutaskut, Thriller Barkissa liivi oli oranssi ja housut ruskeanpunaiset, Sabaody Archipelagossa housut olivat tummansiniset ja liivi oli sininen ja Impel downissa ja sen jälkeen liivi on turkoosi ja housut ruskeanpunaiset.

Aikahypyn jälkeen Luffy ulkoasu muuttuu jonkin verran: hän säilyttää siniset housunsa ja olkihattunsa, mutta pukeutuu muuten punaiseen pitkähihaiseen paitaan, jonka hän jättää auki keskeltä niin, että se paljastaa hänen rintansa ja Marinefordin sodassa amiraali Akainulta saamansa arven. Tämän lisäksi hänellä on nyt uumallaan monille sarjassa nähtäville merirosvoille tyypillinen kangasvyö, joka hänen tapauksessaan on väriltään keltainen.

Wanon valtakunnassa Luffy päivittää pukeutumistaan hylättyään Tenguyama Hitetsulta saamansa kimonon lisäämällä tavalliseen merirosvopukuunsa pitkän tummansinisen manttelin, jonka hän antaa riippua vapaasti olkapäiltään.

Luffy on 172 cm pitkä (174 aikahypyn jälkeen), ja 17-vuotias (19-vuotias aikahypyn jälkeen). Luffyn syntymäpäivä on 5 toukokuuta.

Eiichiro Oda on kertonut, että nimensä mukaisesti Monkey D. Luffyn eläinhahmo on apina. Lisäksi hän on kertonut, että Luffyn väri on punainen ja että Luffy tuoksuu lihalle, sillä sitä Luffy syö melko usein.

Persoonallisuus ja suhteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luffy on Olkihattupiraattien kapteeni ja ystävä jokaisen sen jäsenen kanssa. Luffy ei ole kovin älykäs, hän on hyvin lapsellinen ja innostuu yksinkertaisistakin asioista. Charlotte Brûlee huomasi Luffyn taistellessa hänen veljeään Charlotte Katakuria vastaan, että vaikka Luffy on luonteeltaan erittäin yksinkertainen eikä konventionaalisesti kovinkaan älykäs, hän on erittäin innovatiivinen mitä taisteluun tulee. Muut Olkihatut kunnioittavatkin häntä kapteeninaan, sillä hän on vahva ja rohkea taistelija sekä hyväsydäminen ja uskollinen ystävä.

Luffy pitää kovasti syömisestä ja hänellä onkin melko venyvä vatsa, hän saattaa hotkaista taivashain kokonaan. Ennen Sanjin liittymistä Olkihattuihin oli Luffy vielä kohtuuruokainen, mutta Sanjin liityttyä Luffy alkoi syödä paljon enemmän.

Luffyllä on suurta seikkailunhalua, hän on optimisti ja tekee mitä tahansa suojellakseen ystäviään. Luffy ei pelkää juuri mitään, etenkään kuolemaa. Hän on valmistautunut kuolemaan unelmansa puolesta, mutta hän ei anna helposti periksi kuolemalle ja hän on selviytynyt hengistä monesta asiasta joka normaalisti olisi ollut tappavaa. Oletettavasti hänen elämänhalunsa on Luffyn isoisän antaman hengenvaarallisen koulutuksen seurausta. Vaikka meri on hänelle jonkinlainen vihollinen hänen syötyään pirunhedelmän, hän ei pelkää sitä, ja Luffy onkin Olkihattupiraateista se, joka joudutaan useimmiten pelastamaan vedenvarasta.

Luffy ei koskaan tapa vastustajiaan, vaikka he olisivat kuinka kylmäverisiä. Hän joko lennättää vihollisensa kauas tai hakkaa vastustajansa lähes kuolleeksi. Eloonjättämisessä on vain se huono puoli, että osa Luffyn vihollisista janoaa kostoa ja nykyäänkin mm. Buggy ja Alvida ovat hänen perässään. Luffyn periaate vihollisten henkiinjättämisessä on se, että he eivät pääsisi niin helpolla, vaan joutuisivat kestämään vammansa ja sen tuskan, että hävisivät jollekulle.

Luffyn unelma on löytää One Piece ja tulla Merirosvokuninkaaksi. Hän on tähän asti voittanut todella monta voimakasta vihollista.

Luffyn nykyisen imagon lisäksi myös hänen perheensä on suuri. Hänen veljekseen paljastui Alabastassa Valkoparran toinen varakapteeni Portgas D. Ace. Enies Lobbyn jälkeen paljastui, että merivoimien lippuamiraali Monkey D. Garp on hänen isoisänsä. Lisäksi paljastui, että Luffyn isä on jo kauan sitten Loguetownissa tavattu salaperäinen mies, Monkey D. Dragon, vallankumousjohtaja ja maailman ykkösrikollinen.

Nuorempana Luffylla oli kaksi "veljeä", Portgas D. Ace ja Sabo. Garp jätti Luffyn Dadanin luo, joka tuolloin kasvatti Acea. Ace ja Sabo olivat hyviä ystäviä, ja he pitivät kahta vuotta nuorempaa Luffya kiusankappaleena. Jonkin ajan kuluttua he ystävystyvät, ja juovat veljeyden maljat. Myöhemmin, Sabo lähtee merelle, mutta hänen matkansa pysähtyy jo alkumetreillä, kanuunankuulasta ammuttuna. Uskottiin että Sabo kuoli, mutta uusissa kirjoissa selviää, että Sabo on elossa. Ace taas lähti merille kolme vuotta ennen Luffya, ja Luffy tapaakin hänet mm. Alabastassa. Mustaparta sai Acen kiinni, ja hänet vietiin merenpohjavankila Impel Downiin. Luffy koittaa pelastaa hänet, mutta Ace pelastaa Luffyn tappavalta Akainun iskulta. Luffy selviää, mutta Ace menehtyy saaminsa vammoihin muutamien minuuttien kuluttua. Viimeisillä voimillaan Ace kiittää ystäviään ja sukulaisiaan rakastamastä häntä. Sabo tai Ace eivät ole kumpikaan biologista sukua toisilleen eivätkä Luffylle, sillä Luffy on Dragonin poika, Ace on Gol D. Rogerin, ensimmäisen Merirosvokuninkaan poika ja Sabo on erään Goan kuningaskunnan aatelisherran poika.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luffyn äidin nimeä ei ole vielä sarjan kuluessa mainittu, mutta isänsä nimen hän sai tietää merirosvoksi ryhtymisensä jälkeen, Monkey D. Dragon. Luffyn isoisä Garp haaveili Luffysta merivoimien sotilasta, joten Luffy koki ankaraa koulutusta nuoresta lähtien. Myöhemmin Garp jätti Luffyn ystävänsä Dadanin käsiin, joka jo tuolloin vastasi Acen kasvattamisesta.

Luffy ja Shanks

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Luffy oli vielä pieni lapsi, heidän kyläänsä pitivät tukikohtanaan Shanks Punatukan merirosvojoukkio. Kerran Shanksin joukkion ja Luffyn ollessa paikallisessa baarissa Luffy söi Shanksin joukkion varastaman pirunmarjan – GumiGumi- marjan jälkiruoaksi. Fuushaan vuoristoryövärit tulivat baariin ja halveksivat Shanksin joukkiota. He pyysivät emännältä riisiviinaa, mutta merirosvot olivat juoneet talon tyhjäksi. Shanks tarjosi Fuushaan vuoristoryöväreitten johtajalle viimeisen jäljelle jääneen pullon, mutta tämä roiski sen Shanksin päälle. Shanks ei puolustanut itseään tietäen vallan hyvin, että hän on ryöväriä vahvempi. Hän vain voivotteli sotkua ja pyysi siivota jälkensä. Ryövärit lähtivät nauraen baarista.

Ryövärien ollessa toisen kerran baarissa, silloin kun Shanks ei ollut paikalla he haukkuivat piraatteja Luffyn kuullen. Luffy raivostui ja vaati ryöväreiltä anteeksipyytöä, mistä sitten seurasi tilanne, jolloin Luffy oli panttivankina ryöväreitten johtajan kynsissä. Shanks tuli pelastamaan hänet, joskin hän menetti toisen kätensä merihirviölle. Sen jälkeen Shanksin joukkio lähti pois Fuushasta ja Luffy tajusi, että hänestä koituisi pelkästään harmia, eikä hän pystyisi puolustamaan itseään. Luffy ei siis enää tahtonut piraattien mukaan, vaan vannoi Shanksille, että hän kokoaa ainakin yhtähyvän joukon merirosvoja ja löytää suurimman aarteen, One Piecen. Silloin Shanks antoi olkihattunsa Luffylle. Shanks sanoi Luffylle:

»"Jonain päivänä palautat minulle tämän olkihatun, suurena merirosvona. Se on lupaus, Luffy."»

Shanks tiesi jo silloin, että Luffystä tulisi jotain suurta, koska hän muistutti kovasti Shanksia pienenä.

Olkihattu Luffy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lupauksen myötä hän raatoi kovasti ja onkin nyt tunnettu merirosvo Monkey D. Luffy joka tunnetaan paremmin "Olkihattu Luffynä", tai vain "Olkihattuna". Luffy ei kuitenkaan tyydy suurena merirosvona olemiseen vaan haluaa päästä merirosvokuninkaaksi. Monet eivät ota häntä vakavasti, sillä hän on vasta 17-vuotias ja ulkonäöltään heikompi kuin luulisi. Hän on oikeasti hyvin voimakas ja itsevarma, joka tulee selväksi monissa tilanteissa. Luffyn isoisä harjoitti häntä heittämällä hänet syvään luolaan, jättämällä yksin pimeässä metsään ja sitomalla Luffyn ilmapalloihin, jotka veisivät hänet korkeuksiin. Tämä on yksi syy Luffyn vahvuuteen ja voimin.

Jopa Merivoimat alkoivat ottaa Luffyä vakavasti kun hän kukisti Kapteeni "Kirveskäsi" Morganin ja tunnettuja merirosvoja kuten Buggy-pellen, Kapteeni Kuron, merirosvokapteeni Don Kriegin ja Arlong- merenmiehen. Luffy sai 30 000 000 berryn kiinniottopalkkion Arlongin voitettuaan. Hänen etsintäkuulutuksensa kasvoi 100.000.000:een berryyn kun hän kukisti yhden Kaapparilordin, Sir Crocodilen ja sai Maailmanhallituksen huomion. Mikäli Luffyn taivaassa kukistama "Jumala" Enel olisi ollut maanpäällinen ja etsintäkuulutettu henkilö, olisi Luffystä saatava summa noussut varmasti yli 500 000 000 berryyn, koska Eiichiro Oda on kertonut, että Enerin päästä maksettaisiin maanpäällä 500 000 000 berryä. Myöhemmin kun Luffy kukisti joukon CP9:n jäseniä Enies Lobbyssä hän sai 300.000.000:n berryn kiinniottopalkkion, julistettuaan sodan Maailmanhallitusta vastaan. Tämän jälkeen Luffy on taistellut Moriaa vastaan ja päässyt vihdoin Sabayodille, Grand Linen puoleen väliin. Siellä hän oli perämiehensä Roronoa Zoron kanssa osa "pahinta sukupolvea", tulokkaita joiden palkkiot ylittivät 100 miljoonaa berryä. Täällä kuitenkin tapahtui Olkihattu merirosvojen tappio heidän taistellessaan Merivoimien amiraalia Kizarua ja kaappariloordia Kumaa vastaan. Miehistön jäsenet lennätettiin eri paikkoihin. Tällöin Luffylle selvisi että hänen Veljensä Portgas D. Ace oli vangittu ja teloitettaisiin piakkoin. Luffy koetti vapauttaa Acen ensin Impel Down vankilasta ja sitten mestauksesta osallistumalla suureen Marinefordin Sotaan. Ace kuitenkin menetti henkensä suojellessaan pikkuveljeään. Tämän jälkeen Luffyn palkkio nostettiin 400 miljoonaan berryyn. Välttääkseen uuden häviön miehistönsä kanssa Luffy päätti pitää 2 vuotta taukoa ja opetella samalla uusia taistelutekniikoita, kuten Hakin käytön perusteet.

Kahden vuoden treenaamisen jälkeen Olkihattupiraatit kokoontuivat jälleen Sabayodilla ja lähtivät kohti Uuttamaailmaa. He sukelsivat Nereidisaarille, missä Luffy päihitti merenmies Hodyn. Voitto juhlan jälkeen Luffy onnistui suututtamaan yhden neljästä merirosvokeisarista (jap. 四皇, Yonkou, kirjaimellisesti Neljä Keisaria), Big Momin ja julisti samalla valtaavansa Nereidisaaret omaan hallintaansa. Olkihattupiraatit jatkoivat matkaansa pois meren pohjasta ja saapuivat Punk Hazardille, missä he solmivat yhteistyön Trafalgar D. Law'n kanssa päihittääkseen yhden Neljästä Keisarista, Kaidoun. Matkan varrella he kuitenkin päätyivät taistelemaan Kaapparilordi Doflamingon kanssa Dressrosan saarella. Päihitettyään Doflamingon Luffyn palkkio nousi 500 000 000 berryyn ja hän sai samalla 7 merirosvojoukkoa alaisuuteensa, kasvattaen hänen joukkojaan periaatteessa noin 5000 mieheen. Dressrosalta matka jatkui Zou-saarelle, missä Olkihatuille paljastuu vihdoin miten mystiselle Laugh Talen saarelle pitäisi päästä. Joukko hajaantuu kahteen ryhmään, Sanjin yllättävän katoamisen jälkeen. Luffy lähti osan miehistöstään kanssa pelastamaan Sanjia Big Momin valtakunnasta ja he taistelivat yhdessä Begen ja Vinsmoken perheen, Sanjin sukulaisten kanssa Big Mom-piraatteja vastaan. Sieltä selvittyään Luffyn kiinniottopalkkio nousi 1 500 000 000 berryyn ja Maailmanhallitus antoi hänelle propagandistisen tittelin Viides Keisari, nostaen Olkihattupiraatit maailman tavallisen väestön silmissä yhdeksi mahtavimmista merirosvojoukoista.

Luffyn nykyinen sijainti

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä Luffy ja muut Olkihatut ovat liittoutuneet Trafalgar Law'n, Zoun minkkien ja Wanolaisen Kozukin klaanin samuraiden kanssa vapauttaakseen Wanon valtakunnan sen korruptoituneen hallitsijan, shogun Kurozumi Orochin vallasta. Olkihattujen, Law'n, minkkien ja samuraiden suunnitelma on päihittää ja tarvittaessa surmata Kaido, yksi Neljästä Keisarista, joka tosiasiassa hallitsee Wanoa shogunin takana. Liittouma hyökkää Kaidon päämajaan Onigashiman saarella, joka sijaitsee aivan Wanon vieressä ja haastaa Keisarin ja hänen merirosvoarmeijansa sotaan Wanon valtakunnan hallinnasta. Taistelu raivoaa hurjana, ja odottamattomia liittolaisia ilmaantuu molemmille osapuolille.

Luffyllä on yli-inhimilliset voimat, suurin East Bluesta tulleiden merirosvojen kiinniottopalkkio ja on voittanut pelottavan voimakkaita vihollisia joiden ansiosta hän on saanut jo 400 000 000 berryn etsintäkuulutuksen.

Hänet koulutettiin pienenä, mutta Luffy on matkansa aikana oppinut erittäin voimakkaita hyökkäyksiä. Taisteluissa Luffy menettää usein paljon verta, jota hänellä tosin riittää, koska hän syö paljon lihaa. Luffy ei suostu koskaan häviämään ja vaikka hän häviäisi, hän on jo päättänyt voittaa vastustajansa ja haastaa hänet niin monesti kunnes voittaa. Sir Crocodilelle hän hävisi kahdesti, mutta sinnikkäästi jatkettuaan hän voitti kolmannen erän.

Luffy oppii melko nopeasti pärjäämään vihollisilleen joilla aluksi on ylivoima tiettyjen taitojen vuoksi. Hän keksi miten välttää Enerin Mantraa, oppi CP9:n tavattuaan liikkeen Soru, joka on yksi Rokushiki tekniikoista ja keksi itse, että Crocodile on heikko vedelle. Lisäksi Luffy harjoitteli kovasti hävittyään Aokijille ja oppi lopulta "vaihde 2:n" ja "vaihde 3:n".

Luffyllä on monipuolisia voimia syötyään Gomu Gomu no Mi (Gum Gum Fruit/Gumigumimarjan) ja nyt hän pystyy venyttämään mitä tahansa ruumiinosaansa kuin kumia tehden esim. käsistään pitkiä ja iskien ne sitten täydellä voimalla vihollisiaan päin. Hänen kumikehonsa on immuuni mm. luodeille, kanuunankuulille ja sähkölle. Koska Luffy on immuuni sähkölle, hän on yksi ainoista joka pystyy haastamaan Enerin. Luffya pystyy kuitenkin satuttamaan miekoilla ja muille teräaseille, eikä hän pysty myöskään uimaan. Luffy on kuitenkin todella vahva, joten tarvitaan paljon hänet kaataakseen.

Lista Luffyn hyökkäyksistä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luffy on kehittänyt itselleen erittäin monta hyökkäystä ja jotkut hän keksii taisteluiden aikana. Hyökkäysten nimet ovat ensin japaniksi, sitten suomeksi ja ensiesiintymisjärjestyksessä.

 • Gomu Gomu no Pistol/Gumigumipyssy/luoti: Luffy venyttää kätensä ja lyö nyrkillään vastustajaa, oli tämä kuinka kaukana tahansa. Ensi kerran nähtiin kun Luffy löi Shanksin käden syönyttä merihirviötä, Rannikon valtiasta.
 • Gomu Gomu no Rocket/Gumigumiraketti: Ei varsinaisesti hyökkäys. Tarraamalla johonkin kohteeseen, Luffy vetää itsensä kohdetta kohti ja singauttaa tarvittaessa pidemmälle. Nähtiin ensimmäisen kerran kun Luffy singautti itsensä Merivoimien rakennuksen katolle.
 • Gomu Gomu no Muchi/Gumigumiruoska: Venytettyään jalkansa hän potkaisee ruoskan tavoin vihollisiaan. Hyvä hyökkäys suurta joukkoa vastaan. Ensi kerran nähtiin Luffyn kaataessa Shell Townin Merivoimien sotilaita.
 • Gomu Gomu no Tsuchi/Gumigumimoukari: Samalla kun Luffy venyttää käsiään, hän kiertää niitä toistensa ympäri tehden kierroksia. Tartuttuaan viholliseen hän "suoristaa" kätensä saaden vihollisen pyörimään, lopulta iskien vihollisen maahan. Tätä hyökkäystä Luffy käytti ensimmäisen kerran Richietä vastaan.
 • Gomu Gomu no Fuusen/Gumigumi-ilmapallo: Imettyä ilmaa sisälleen, Luffy paisuu palloksi ja kykenee kimmottamaan vastustajien hyökkäyksiä takaisin (useimmiten kanuunankuulia). Ensimmäisen kerran nähtiin kun Buggy ampui Buggy-pommin ja Luffy kimmotti sen.
 • Gomu Gomu no Kama/Gumigumisirppi: Luffy tarttuu kohteeseen vihollisen takana ja asettaa kätensä vastustajan tielle venyessään ohi. Hän käytti hyökkäystä ensimmäisen kerran Buggyä vastaan.
 • Gomu Gomu no Bazooka/Gumigumisinko: Kun Luffy on venyttänyt molemmat kätensä kauas taakseen, hän vetää ne takaisin ja singon voimalla iskee vastustajaansa. Kyseinen hyökkäys on ollut usein ratkaiseva, jos se on osunut viholliseen. Ensimmäisen kerran Luffy käytti tätä hyökkäystä singauttaakseen Buggyn pois saarelta. Myös taistelu Wapolia vastaan päättyi samalla tavalla.
 • Gomu Gomu no Gatling Gun/Gumigumigatling: Lyöden nopeasti eteensä Luffy aiheuttaa illuusioita saaden nyrkkejä näyttävän olevan useampia. Ensi kerran nähtiin kun Luffy hakkasi suuren joukon Mustan kissan merirosvoja.
 • Gomu Gomu no Yari/Gumigumikeihäs: Luffyn iskettyä jalkapohjansa yhteen, hän venyttää jalkansa vihollista kohti muodostaen keihään. Ensimmäisen kerran käytetty Kuroa vastaan taistellessa.
 • Gomu Gomu no Kane/Gumigumigongi: Venytettyään kaulansa Luffy iskee päällään vastustajaansa. Tätä hän käytti ensimmäisen kerran viimeistelläkseen Kuron. Luffy on tehnyt saman hyökkäyksen ollessaan vihollisessa kiinni, ja ollessaan irti vihollisesta.
 • Gomu Gomu no Ōgama/Gumigumiviikate: Kuin gumigumisirppi, mutta lennettyään vastustajaa kohti hän venyttää molemmat kätensä osuakseen mahdollisimman moneen viholliseen kerralla. Ensi kerran nähtiin kun Luffy hyökkäsi Don Kriegin merirosvojen kimppuun.
 • Gomu Gomu no Ono/Gumigumikirves: Kohotettuaan jalkansa korkealle, Luffy iskee jalallaan kohdetta. Ensimmäisen kerran nähty käytössä kun Luffy tuhoaa Baratie aluksen "evän".
 • Gomu Gomu no Bullet/Gumigumiluoti: Hän venyttää kätensä taakseen ja lyö nyrkillä vihollistaan. Samantyylinen kuin gumigumipyssy. Käytetty ensimmäisen kerran Don Kriegiä vastaan.
 • Gomu Gomu no Kazaguruma/Gumigumituulihyrrä: Luffy on tähän mennessä käyttänyt tätä hyökkäystä vain kerran, Arlong Parkissa. Hän iski jalkansa kiinni maahan, teki vartaloonsa kierroksia, tarttui merihirviö Möömiin ja pyörittäen merilehmää kaatoi suurimman osan merenmiehistä. Luffy sai idean saaren Cocoyashi-kylän kyläpoliisi Genzoon lakissa olevasta tuulihyrrästä.
 • Gomu Gomu no Tate/Gumigumikilpi: Venytettämällä toisen käden sormia eteensä, hän odottaa vihollisen osumaa, ja juuri ennen sitä estää hyökkäyksen osumisen laittamalla sormensa tielle. Käytetty tähän mennessä vain Arlongia vastaan.
 • Gomu Gomu no Ami/Gumigumiverkko: Luffy venyttää sormiaan muodostaen suuren verkon. Sen avulla hän nappaa vihollisen verkon sisään. Ensimmäisen kerran nähty taistelussa Arlongia vastaan.
 • Gomu Gomu no Ikebana/Gumigumi-istutus: Tätä hyökkäystä on käytetty vain kerran. Kun Luffy repi Going Merryn maston, hän iski sen Laboonin päähän aloitushyökkäyksenä. Hyökkäyksessä on viitteitä japanilaiseen kukkien istutukseen.
 • Gomu Gomu no Tonkachi/Gumigumivasara: Mr. 3 teki vahavahavoimillaan Luffyn jalkoihin kahleen joka lukitsi ne yhteen. Luffy tarttui Brogyn käden lävistäneeseen miekkaan (animessa kypärän sarveen) ja kierrettyään useasti sen ympäri, hän voimalla iski Mr. 3:n tekemän kynttilänjalan rikki hyödyntäen kahletta. Myöhemmin Luffy käytti toista kahletta uudestaan rikkoakseen Mr. 3:n tekemän vahaseinän.
 • Gomu Gomu no Stamp/Gumigumileimasin: Luffy venyttää jalkaansa ja leimaa jalkapohjallaan vastustajaansa, useimmiten jättäen sandaalin jäljet. Ensimmäisen kerran käytetty Mr. 3:a vastaan.
 • Gomu Gomu no Bowgun/Gumigumivarsijousi/: Tarrattuaan viholliseen, Luffy kiertää itseensä kierroksia ja tarttuu kiertymättömillä jaloillaan vastustajaansa, lopulta päästäen kierrokset "suoristumaan" ja saaden vastustajan lentämään vauhdissa ilmaan. Käytetty ensimmäisen kerran Wapolia vastaan.
 • Gomu Gomu no Dame Da/Gumigumieikäy: Luffy käytti tätä Usoppia vastaan, kun aavikolla Usopp oli janoinen ja aikoi juoda Yuban vanhuksen luovuttamaa vettä. Venyttäen käsiään hän vei veden pois Usoppin käsien ulottuvilta.
 • Gomu Gomu no Baku Baku/Gumigumimumsmums: Venytettyään suunsa valtaviin mittoihin hän nielee vastustajansa. Hyökkäyksen nimi viittaa Wapolin syömään mumsmumsmarjaan ja tapaan hyökätä syömällä vastustajansa. Luffy käytti tätä hyökkäystä ensimmäisen kerran syödäkseen Sir Crocodilen.
 • Gomu Gomu no Marunoko/Gumigumipyörösaha: Luffy venyttää kätensä ja tarttuu viholliseen, pyörittäen muuta vartaloaan ympäri sirkkelin tavoin ja iskien vihollista pyörivällä kehollaan. Ensimmäisen kerran käytetty Sir Crocodilea vastaan.
 • Mizu Mizu no Pistol/Vesivesipyssy: Juotuaan tynnyrillisen vettä, Luffyn maha täyttyi vedellä. Hän kykeni pumppaamaan vettä kurkustaan ja sylkemään vastustajaansa. Tähän mennessä ainoan kerran esiintynyt taistelussa Sir Crocodilea vastaan.
 • Gomu Gomu no Storm/Gumigumimyrsky: Hyökkäys, joka muistuttaa gumigumigatlingia, mutta nyrkiniskuissa on huomattavasti enemmän voimaa. Tätä hyökkäystä käytettiin Sir Crocodilen kukistamiseen. Luffy hakkasi voimalla Sir Crocodilea raunioiden kattoon kunnes lopulta paksu maaperä petti ja Crocodile lensi maan läpi Alabastan taivaalle.
 • Gomu Gomu no Hanabi/Gumigumi-ilotulitus: Luffy pyörii ilmassa ja vauhdista venyttää raajojaan eri suuntiin ilotulituksien tavoin. Käytetty ensimmäisen kerran Skypiean valkobaretteja vastaan.
 • Gomu Gomu no Bohhh.../Gumigumityhjäpää: Esiintynyt ainoastaan taistelussa Eneriä vastaan. Luffy rentoutti itsensä ja ruumiista tuli kevyt. Vaiston varaisesti tässä olotilassa Luffy väisteli Enerin hyökkäyksiä ja Ener ei voinut ennakoida Luffyn liikkeitä. Ainoa ongelma oli, että Luffy ei voinut itse hyökätä tyhjäpäätilassaan.
 • Gomu Gomu no Tako/Gumigumimustekala: Luffy rentouttaa ruumiinsa ja raajoista tulee lonkeromaisia. Animessa Luffy imi päänsä sisään paljon ilmaa ja puhallettuaan raajoista tuli lonkeromaisia.
 • Gomu Gomu no Tako Hanabi/Gumigumimustekalailotulitus: Mustekalatilassa hän hakkasi käsillään ja jaloillaan lentävän arkin Maximin seinää. Koska hän ei tiennyt mihin hyökkäykset osuvat, Ener ei voinut ennakoida Luffyn liikkeitä. Muita vihollisia vastaan Luffy ei ole käyttänyt tätä hyökkäystä.
 • Gomu Gomu no Rifle/Gumigumikivääri: Luffy venyttää kätensä taakseen kuin gumigumipyssyssä, mutta tekee kierroksia käteensä ja iskee vastustajaa. Suoristaessaan kättään vastustaja pyörii käden mukana ja sinkoutuu. Ensi kerran käytetty Eneriä vastaan.
 • Gomu Gomu no Hanabi: Ougon Botan/Gumigumi-ilotulitus: Kultatähtisade: Ener oli sulattanut Luffyn käteen kiinni suuren kultapallon. Pallon avulla Luffy hajotti Enerin Raigou/ukonvasara nimisen ukkospilvihyökkäyksen osiin.
 • Gomu Gomu no Ougon Rifle/Gumigumikultakivääri: Kuin gumigumikivääri, mutta tällä kertaa Luffyn kädessä oli kultainen pallo, joka teki hyökkäyksestä voimakkaamman.
 • Gomu Gomu no Mikata Robo/Gumigumi robottikaveri: Kiedottuaan itsensä vastustajan ympärille, Luffy pystyi hallitsemaan vihollistaan. Tätä hän käytti Enies Lobbyssä merivoimien sotilaita vastaan erään sotilaan avulla.
 • Mikata Robo Punch/Robottikaverinyrkki: Merivoimien sotilaalla tehty nyrkinisku.
 • Mikata Robo Kick/Robottikaveripotku: Merivoimien sotilaalla tehty potku.

Gear Second hyökkäykset:

 • Gomu Gomu Jet Pistol: Luffyn voimakkaampi ja nopeampi version Gomu Gomu no Pistolusta, se on niin nopea, että se liikkuu myös luodin lailla.
 • Gomu Gomu no Jet Bazooka: Kuten gomu gomu no bazooka, mutta paljon voimakkaampi. Ensi kerran käytetty Bluenoa vastaan.
 • Gomu Gomu no Jet Stamp: Nopeampi ja vahvempi versio Gomu Gomu no Stampista.
 • Gomu Gomu no Jet Gatling: Nopeampi ja vahvempi versio Gomu Gomu no Gatling Gunista.

Gear Third hyökkäykset:

 • Gomu Gomu no Giganto Pistol:
 • Gomu gomu no Giganto Roket: Kuin gomu gomu roket, mutta tässä iskussa hänen mahansa on kymmenkertainen ja tuhoaa enemmän kuin tavallisesti.

Mizu Luffy (vesi Luffy) Taistelussa Sir Crocodilea, Baroque Worksin johtajaa vastaa Luffy joi tynnyrillisen vettä ja täyttyi vedellä. Luffy pystyi ruiskuttamaan suustaan vettä joka oli Crocodilen salainen heikkous.

Afro Luffy Tämä ei varsinaisesti ole mikään olomuoto vaan Luffy tatuoinnin ja afron kanssa. Usopp kuitenkin sai Luffyn uskomaan, että afron kanssa hän on voittamaton, mikä antoi hänelle lisävoimia.

Käsikiinnikkeet Viholliset ovat saaneet Luffyn käsiin kiinni yhtä sun toista. Baroque Worksin Mr.3 sai hänen käteensä vahalukon ja myöhemmin Ener sulaa kultaa joka jähmettyi Luffyn käteen palloksi. Molempia käsikiinnikkeitä hän käytti taisteluissa hyväksi jotka tekivät hänen yhden käden hyökkäyksistä todella voimakkaita.

Nightmare Luffy Tultuaan kaapparilordi Gecko Morian omistamalle Thriller Bark-nimiselle laivalle(,joka on saaren kokoinen) Moria ryöstää Luffylta tämän varjon pirunmarjavoimillaan. Tämän takia Luffy kuolisi jos hän joutuisi auringonvaloon. Morian karattua Luffylta hän löytää ryhmän muita merirosvoja, jotka kutsuvat itseään Metsäpiraateiksi. He paljastavat Morian voimien heikkouden: kun henkilöltä on viety varjo eikä hän ole kuollut, hänen kehoonsa voidaan asettaa niin monta muuta varjoa kuin ko. henkilön tahdonvoima kestää. Luffy huomasi tämän ensimmäisen kerran mangan luvussa 476, kun hänen kehoonsa asetettiin eräs merivoimien miekkamestarin varjo, minkä jälkeen hän kirjaimellisesti siivutti viereisen puun (ja hämmästyi itsekin). Metsäpiraatit itse ovat pystyneet kestämään kahta tai kolmea varjoa ja heidän arvioidensa mukaan Luffyyn mahtuisi 20–30 varjoa. Luffyn tahdonvoima on kuitenkin niin rajaton, että hänen kehoonsa mahtui 100 varjoa. Luffyn ruumis paisui 4–6 kertaa isommaksi, hänen ylävartalonsa muuttui monta kertaa lihaksikkaammaksi, hänen ihonsa tuli siniseksi, hänen tukkansa kasvoi hieman (säilyttäen silti saman muodon) ja hänen silmänympäryksensä muuttuivat mustiksi. Luffy nähtiin tässä muodossa kaikessa komeudessaan mangan luvussa 478. Tässä muodossa Luffy on moninkertaisesti aikaista vahvempi, jopa vahvempi kuin Gear-muodoissaan, mikä nähtiin hänen pysäyttäessään hirviözombi Ozin Gomu Gomu no Spiral Rifflen (joka on muunnos eräästä Luffyn vahvimmista yhden käden iskuista) vain nostamalla toisen kätensä tätä vastaan. Tällä muodolla on kuitenkin heikkoutensa: keho, jossa on vielä sielu tallella, ei pysty kestämään muita varjoja pitkään; Luffy pystyi käyttämään tätä muotoa vain 10 minuuttia.

Molemmissa vaihteissa Luffy saa tavalliseen olomuotoonsa verrattuna paljon voimia.

Gear Second paljastui Luffylle vahingossa seitsemännen One Piece -elokuvan mukaan. Kun taas mangassa ja animessa Luffy käytti sitä ensimmäisen kerran Enies Lobbyssä taistellessaan Bluenoa vastaan. Tähän vaihteeseen päästäkseen Luffy pumppaa verta jaloillaan saaden sen kiertämään kehonsa sisällä. Tämä tuottaa Luffylle enemmän happea ja ravinteita, jotka tekevät hänestä nopeamman ja voimakkaamman. Koska Luffyn elimet ovat kumia, veri voi kiertää Luffyssä rasittamatta mitään tärkeää elintä. Jos elimet eivät olisi kumia, ne saattaisivat räjähtää rasituksesta. Tämä vaihde antaa Luffylle voiman käyttää vanhoja iskujaan voimakkaampina ja nopeampina joten jopa CP9:n jäsenillä on vaikeuksia ehtiä väistää niitä. Koska Luffyn aineenvaihdunta on todella nopeaa tässä muodossa, hänen hikensä höyrystyy ja iho on kiiltävä ja pinkki.

Joka tapauksessa tämä muoto ei ole täysin haittapuoleton. Luffy voi käyttää tätä vaihdetta vain tietyn aikaa, sillä Luffyn nopeuden lisäksi myös ravinteiden kulu lisääntyy ja lopulta kun ravintoaineet alkavat loppua, Luffyn verenkierto alkaa hidastua normaaliksi. Bluenon voitettuaan Luffy syö lihaa jolloin hän saa palautettua ravintoaineet uutta koitosta varten.

Tämä vaihde myös vahingoittaa Luffyn kehoa pitkän käytön jälkeen. Rob Lucci kertoi, että Luffyn tavallista nopeampi energiankulutus lyhentää Luffyn ikää. Gear Second rasittaa Luffyn verenkiertoa niin, että pitkään käytettynä hänen sydämensä voi räjähtää. Vaikka Luffy kuluttaa näinkin vakavasti itseään taisteluissa, Luffy kertoo tekevänsä kaikkensa suojellakseen tovereitaan. Luffy tosin sanoo myös ettei hänen kehonsa vielä ole tarpeeksi vahva kestääkseen rasitusta kovin pitkään, mutta tämä voi viitata siihen, että Luffyn tullessa voimakkaammaksi tämä haitta katoaa.

Kahden vuoden jälkeen Luffy on oppinut kovettamaan kätensä raudaksi. Hän voitti Hody Jonesin melkein kun hän kovetti kätensä ja teki gomu gomu no red hawkin.

Päästäkseen Gear Third -vaihteeseen Luffy puree peukaloonsa reiän ja puhaltaa siihen todella voimakkaasti. Tämä saa Luffyn käden kasvamaan ja Luffy voi liikutella ilmaa luidensa välillä kasvattaen ruumiinosiaan. Tätä vaihdetta Luffy kutsuu "luupalloksi", sillä hänen luunsa kasvavat kuin ilmapallo. Tässä vaihteessa Luffy saa kehonsa osia jättiläiskokoihin.

Jo ennestään voimakkaaseen kehoon verrattuna tämä vaihde antaa enemmän voimaa ja aluetta jolla hyökätä. Ainoa ero on, että Luffyn hyökkäykset ovat nyt hitaampia. Gear Third vaikuttaa hieman Luffyn vanhalta muodolta, jossa hän on pallo, mutta tosiasiassa nämä kaksi ovat erilaisia. "Gomu Gomu no Fuusen" (kumikumipallo) -muodossa Luffy vahvistaa ihoaan, mutta Gear Third:ssa hän vahvistaa luitaan. Koska luista on tullut suurempia ja voimakkaampia, Luffyn hyökkäykset ovat huomattavasti voimakkaammat kuin tavallisessa, ja jopa Gear Second -muodoissaan. Suurentaakseen jotain ruumiinosaansa Luffy ensin liikuttaa ilmaa keskikehoonsa ja sen jälkeen liikuttaa ilmaa sinne minne haluaa.

Tämä vaihde ilmeni taistelussa Luccia vastaan Enies Lobbyssä, mutta Luffy käytti Gear 3:a aikaisemmin rikkoakseen voimakkaan oven. Vasta Luccin taistelussa kuitenkin näytettiin mitä Gear 3:ssa tapahtuu. Ovea rikkoessa kuitenkin paljastui, että Gear Thirdin jälkeen Luffystä tulee pikku-Luffy. Tämä on Gear Third -vaihteen sivuvaikutus. Pienessä muodossaan Luffy on heikko, eikä voi edes venyttää ruumiinosiaan. Hänen täytyy odottaa pari minuuttia, jotta hänen ruumiinsa palaisi takaisin normaaliin kokoonsa. Ainoa hyöty pienestä muodosta on se, että Luffy voi piiloutua paikkoihin jonne hän ei mahtuisi normaalissa koossaan. Tämä sivuvaikutus kuitenkin häviää kahden vuoden aikahypyn jälkeen, jolloin Luffyllä on käytössään Haki. Käyttäessään Hakia, Luffyn iho tummuu ja Luffyn käsi muuttuu raudaksi. Luffyn voimat moninkertaistuvat niin suureksi, että Luffy kukistaa merenhirviöiden kuninkaan Krakenin yhdellä lyönnillä, Elephant Gunilla.Luffy on oppinut myös ``gomu gomu no giganto gattlingin`` (kumikumigiganttigattlin)

Gear Fourth Bounce man/Snake man

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gear Fourth nähtiin ensimmäisen kerran Dressrosa saagassa, jossa Luffy taisteli Doflamingoa vastaan. Luffyn aktivoidessaan vaihteen, hän puhaltaa ilmaa käsivarteensa ja hänen kehostaan syntyy pomppiva Bounce man. Bounce man vaihde antaa Luffylle enemmän voimaa, mutta tekee kehostaan hitaamman. Luffy joutuu myös pomppimaan samalla, sillä hän ei pysy pystyssä vaihteen takia.

Toinen Gear Fourth vaihde nähtiin Whole Cake Island saagassa, jossa Luffy taisteli Kataguria vastaan. Kuten Bounce man vaihde, Luffy puhaltaa ilmaa käsivarteensa ja hänen kehostaan tulee kevyempi, hiukset ovat pitkät. Tämä vaihde kutsutaan nimellä Snake man, jolloin Luffyn keho on nopeampi, mutta hyökkäykset normaalit, kuten hänen tavalliset hyökkäykset. Luffyn hyökkäykset muistuttavat käärmeen muotoilta, sillä esimerkiksi lyödessään hänen käsivarsi venyy käärmeen luikertelolla.