Kuro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kapteeni Kuro
Ensiesiintyminen Mangaluku #24
Animejakso #9
Nimi japaniksi キャプテン・クロ
Nimi englanniksi Captain Kuro
Muita nimiä Klahadore/Krahadoor
Ääninäyttelijä (Seiyu) Kōichi Hashimoto
Ääninäyttelijä (4Kids) Jamie McGonnigal
Ääninäyttelijä (FUNi) Kent Williams
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio 16,000,000 berriä

Kapteeni Kuro (jap. キャプテン・クロ), tunnetaan myös Kurahadoorina on päävastustaja manga/animesarjassa One Piece hänen omassa osassaan.

Persoona ja suhteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kuro on One Piecessä pahan mestarijuonittelijan roolissa. Hän kyllästyi merirosvoelämäänsä, sillä Merivoimat ja palkkionmetsästäjät olivat koko ajan hänen perässään. Hän lopetti merirosvoelämänsä ja jätti miehistönsä, joita hän piti nukkeina, jotka eivät pärjää ilman johtajaansa. Kuro myös pitää merirosvoja vain barbaarijoukkoina.

Krahadoorina hän näytteli kilttiä persoonaa ja pääsi luottamuksen kautta rikkaan perheen hovimestariksi ja Kaya-neidin huolehtijaksi. Myöhemmin hän paljasti kuinka paljon hän vihasi kolmen vuoden ajan kestänyttä näyttelemistään, mikä loukkasi Kaya-neidin tunteita. Tuntui, kun Kurolle olisi jäänyt hyviä muistoja ajastaan Kaya-neidin kanssa, mutta hän kertoi vain sietäneensä Kayaa ja rikkoi Kayan sydämen sanomalla halveksivansa häntä. Kun Usopp sanoi itseään oikeaksi merirosvoksi, Kuro sanoo sen olevan vain leikkimistä ja luokittelee Usoppin mitättömyydeksi.

Kuro on todella älykäs (ja hänellä on toiseksi korkein ÄO Ben Beckmanin jälkeen East Bluessa) eivätkä hänen suunnitelmansa ole koskaan aikaisemmin epäonnistuneet. Hän on mestaristrategisti ja taistelija joka ajattelee lähinnä itseään. Hän ei kunnioita toisia ja on valmis uhraamaan vaikka kenet ja kuinka monta toteuttaakseen suunnitelmansa.

Kuro tavataan ensimmäisen kerran mangachapterissa 24 ja animejaksossa 9. Kuron löytöpalkkio oli/on 16 000 000 berryä.

Pelätty Mustakissapiraattejen kapteeni. Hänet tunnetaan myös nimellä "Tuhannen metkun Kuro", jonka suunnitelmat eivät koskaan epäonnistu. Hän lopulta kyllästyi olemaan metsästyksen kohteena ja päätti lopettaa merirosvoelämänsä. Hän teurasti lähes kokonaisen Merivoimien laivallisen miehiä ja hänen toverinsa Django hypnotisoi eloonjääneen Merivoimien sotilaan nimeltä Morgan. Django hypnotisoi myös Mustakissapiraattejen yhden jäsenen joka oli melko lailla Kuron näköinen. Django hypnotisoi Morganin viemään Mustakissapiraatin teloitettavaksi ja näin ollen Kuro katosi maailmasta. Kuro otti itselleen nimen Krahadoor ja pääsi luottamuksen kautta töihin Kaya-neidin perheen hovimestariksi ja sairaan Kayan huolehtijaksi. Kayan vanhemmat kuolivat kesken Kuron suunnitelman, mutta hän yhdessä vaiheessa kertoi, ettei se kuulunut (vielä) suunnitelmaan. Kolme vuotta hän toimi Kayan huoltajana ja nyt oli aika hänen toimia. Kuron toveri Django, jolle hän luovutti kapteenin viran, saapui saarelle ja heidän oli aika toteuttaa Kuron suunnitelma. Mustakissapiraattejen olisi tarkoitus tappaa kaikki kyläläiset ja Djangon hypnotisoida Kaya-neidin allekirjoittamaan hänen koko omaisuutensa Kurolle ja sen jälkeen Kuro tappaisi Kayan.

Kuron nerokas juoni paljastui, kun Luffy ja Usopp kuulivat hänen kertaavan suunnitelmansa Djangolle, joka kaipasi muistinvirkistystä. Luffy, Roronoa Zoro, Nami ja Usopp taistelivat yhdessä Mustakissapiraateja vastaan. Usopp pelasti Kayan Djangolta, Roronoa Zoro kukisti laivanvahtijat Nyaban veljekset Siamin & Laikun ja Luffy voitti Kuron kaksintaistelussa tekemällä ratkaisevan iskun, Gomu Gomu no Bellin (pitkän matkan päähän venytetty Luffyn pää kolahtaa voimalla Kuron kalloon). Kuro on viimeksi nähty vanhassa merirosvokapteenin virassaan (vain animessa) tuijottaen merirosvolaivansa ikkunasta, kun Luffy saa ensimmäisen etsintäkuulutuksensa jossa hänestä saatava palkkio on 30.000.000 berryä.

Kuro käyttää aseinaan "kissan käpäliä", joissa kynsinä ovat katanat. Hän on uskomattoman nopea ja tappoi yksin Merivoimien aluksellisen miehiä ja lähetti yhden heistä, Morganin toteuttamaan hänen suunnitelmaansa. Kuro tunnetaan monista suunnitelmistaan, jotka eivät koskaan epäonnistu (ennen Luffyä).

Kuro on niin nopea, että häntä on hankala havaita, kun hän juoksee. Ennen juoksemistaan hän "steppailee" kengillään, joissa on mustavalkoiset kaaret kuvioina. Sen jälkeen hän pinkaisee nopeuksissa minne lystää. Kuron spesiaalihyökkäys on "Shakushi" (tuomion tuuli), joka antaa hänelle niin nopean vauhdin, ettei hän edes näe itse mihin hän raapaisee. Hän saattaa jopa vahingoittaa omaa miehistöään. Paljon myöhemmin One Piecessä ilmestyy joukko nimeltä CP9, joka hallitsee vastaavanlaisen nopeuden liikkeellä "soru", mutta ainoa ero, mikä näissä kahdessa hyökkäyksessä on se, että Kuro ei näe kehen iskee, mutta CP9:n jäsenet näkevät.