Going Merry

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
One Piece -laiva

Nimi: Going Merry
Kapteeni: Monkey D. Luffy
Aseet: Neljä kanuunaa
Laivatyyppi: Purjealus

Going Merry, tunnetaan englannissa myös nimellä Merry-Go, on fiktiivinen laiva One Piece-manga/animesarjassa.

Going Merryn historia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Going Merryn lahjoitti Usoppin ystävä, Kaya-neiti ja laivan heille luovutti hänen läheinen palvelijansa, Merry. Laivassa on viistopurje, isompi purje mastossa ja ruorin sijalla "ohjauskeppi", jolla liikutellaan laivan peräsintä. Going Merryn aseina toimivat neljä kanuunaa, joista yksi on edessä, kaksi aluksen takasivuilla ja yksi laivan takakannella. Laiva annettiin Luffylle, Zorolle, Namille ja Usoppille kiitokseksi Kayan pelastamisesta Kapteeni Kuron piraateilta. Usoppin liityttyä Olkihattuihin hän kehitti heille tunnusmerkin: Olkihattuisen jolly rogerin (pääkallo jossa sääriluut ristissä). Tunnusmerkin hän maalasi isoon purjeeseen ja pienempään lippuun. Arlongin kukistettuaan Nami toi mukanaan kolme mandariinipuuta.

Päinvastoin-vuorelta Skypieaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olkihattujen päästyä Grand Linelle, saman tien Going Merry koki ensimmäiset lopullisesti näkyvät haavansa: Laskeuduttuaan alas Päinvastoin-vuorelta, Olkihatut törmäsivät Laboon-valaaseen ja Going Merryn lammasta muistuttava pää irtosi. Myöhemmin samana päivänä Luffy repi maston irti ja iski sillä Laboonia. Muutaman saaren päästä heidän matkallaan Wapol tuli heidän laivaansa ja söi Going Merryn kaiteesta palasen. Myöhemmin Alabastasta paettuaan Going Merry sai rautakeihäitä kyljen läpi. Lisäksi Bellamyn merirosvot rikkoivat osan laivasta hyökätessään "Apinatarhan" johtajien kimppuun. Myöhemmin Jaya saarella laiva korjattiin taas kuntoon, lisäosina kanan ulkoasua muistuttava Going Merryn keulakuva, siivet ja pyrstö. Näiden avulla Olkihatut lensivät Skypieaan, jossa siivet katkesivat ja laivan masto paloi. Kanamaiset osat otettiin pois. Going Merry selvisi 10.000 metriä alas taivassaarelta sinimerelle. Skypiessa masto syttyi tuleen tappelussa ja Chopperin oli pakko repiä se irti.

Water 7 tapahtumat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavuttuaan Water 7:ään, Olkihatuille selvisi, että Going Merry oli mahdotonta enää korjata. Olkihattujen kapteeni Monkey D. Luffy päätti lopulta, että he vaihtavat laivaa. Tämä johti Usoppin eroamiseen Olkihatuista, sillä Going Merry oli hänen läheisen ystävänsä, Kaya-neidin lahja. Erimielisyyksien vuoksi Usopp taisteli Luffyä vastaan Going Merryn vuoksi. Taistelussa selvisi, että Usopp oli oppinut tuntemaan Luffyn niin hyvin, että pärjäsi. Joka tapauksessa Usopp lopulta hävisi Luffylle ja Olkihatut tyhjensivät Going Merryn tavaroistaan ja jättivät laivan Usoppille.

Usopp uskoi pystyvänsä korjaamaan Going Merryn itse, mutta joutui Frankyn kidnappaamaksi. Frankyn kuultua Usoppin eronneensa Olkihatuista Frankyllä ei ollut enää syytä pitää Usoppia vankina. Kuitenkin Franky oli myös laivan korjauksen mahdottomuudesta samaa mieltä, kuin aikaisemmin asiasta kertoneet Galley-La kompanjan jäsenet. Franky kertoi Usoppille legendan, että mysteerinen laivankorjaaja auttaa pahasti vaurioituneita laivoja. Laivankorjaaja korjasi Going Merryä taivassaarella, jonka Usopp näki muttei tunnistanut. Franky sanoi, että hymyilevä hahmo jonka Usopp oli tavannut, oli Going Merryn sielu. Kesken jutustelun paikalle saapui joukko CP9n jäseniä (Maailman hallituksen salaisia agentteja), jotka olivat naamioituneet osaksi Galley-La kompanjaa. He nappasivat Frankyn ja Usoppin, mutta ennen lähtöään yksi heistä, Kaku lähetti Going Merryn avomerelle jossa oli käynnissä myrsky, "Aqua Laguna".

Viimeinen purjehdus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Going Merry teki yllättävän paluun Enies Lobbyssä. Kun Buster Call oli käynnissä ja Luffy juuri voittanut Rob Luccin, Luffyn oli pakko hypätä pois kanuunankuulan tieltä koska hänen voimansa eivät riittäneet sen kimmoittamiseen. Hän oli kuitenkin niin haavoittunut, että Nico Robinin piti vierittää hänet alas. Going Merry oli purjehtinut Water 7:stä asti Enies Lobbyyn ja Luffy putosi turvallisesti Going Merryyn. Samalla Olkihatut tuntuivat kuulevan Going Merryn puhetta. Going Merryn avulla Olkihatut pakenivat Enies Lobbystä. Paluumatkalla Water 7:ään Going Merry kuitenkin halkesi kahtia, sillä laiva oli ylittänyt rajansa. Paikalle onneksi saapui Iceburg, Galley-La kompanjan johtaja ja kaupungin pormestari, ja pelasti heidät.

Kun Going Merry oli lopullisesti tuomittu kuolemaan, Olkihatut sytyttivät viikinkiläisten hautajaisten tyyliin laivan tuleen, ja Going Merry upposi mereen. Ennen uppoamistaan laiva kuitenkin kertoi, että oli erittäin mukavaa purjehtia merta heidän kanssaan ja kiitti siitä, että Olkihatut olivat pitäneet hänestä huolta.

Olkihattujen saavuttua Galley-La kompanjan ja Franky Familyn kanssa Water 7:ään, Franky rakensi heille laivan yhdessä Galley-Lan kanssa. He käyttivät Adam-puuta joka on samaa puuta kuin merirosvokuningas Gold Rogerin. Uuden laivan nimi on Thousand Sunny. Uusi laiva on kuunari ja on ainakin kaksi kertaa isompi kuin Going Merry. Franky sanoo, että uudessa laivassa on Going Merryn sielu. Lisäksi Thousand Sunnyn "Dock 2"ssa on miniversio Going Merrystä.

Oikea Going Merry

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Going Merry

Japanissa vuonna 2003 monien sponsoreiden avulla (mm. Fuji Tv, Toei Animation ja Odaiba) luotiin aito Going Merry.

Japanilaisen faniäänestyksen mukaan Going Merry on 50 paras One Piece-hahmo.