Don Krieg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Don Krieg
Ensiesiintyminen Mangaluku #46
Animejakso #21
Nimi japaniksi 首領・クリーク
Nimi englanniksi Don Krieg
Muita nimiä Merirosvoamiraali
Ääninäyttelijä (Seiyu) Fumihiko Tachiki
Ääninäyttelijä (4Kids) Marc Thompson
Ääninäyttelijä (FUNi) Andy Mullins
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio 17,000,000 berryä

Don Krieg (jap. 首領・クリーク) on yksi manga-/animesarja One Piecen vihollisista.

Kapteeni Don Krieg

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Krieg, armadamerirosvo on/oli voimakkain (sotilas)merirosvo East Bluessa. Joka tapauksessa Kriegistä on pienempi kiinniottopalkkio kuin Arlongista hänen 50 laivan laivastosta ja 5 000:sta jäsenestä huolimatta. Hän on aktiivinen ryöstelijä ja uhkailee Hallitusta. Krieg tunnetaan salamyhkäisestä taktiikastaan; kun hän aloitti merirosvouransa, hän varasti Hallituksen laivan ja sen avulla pääsi lähelle kaupunkeja eikä herättänyt huomiota ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Don Kriegin massiivinen armada antoi hänelle tittelin ”Merirosvoamiraali Don Krieg”.

Persoona ja suhteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krieg on tyypillinen One Piece -vastustaja joka on julma, tappaa jopa heikot vihollisensa voimakkaasti varustetulla ylivoimalla. Hän on myös nerokas taisteluissa. Hänet tunnetaan siitä ettei kukaan joka hänet haastaa voita häntä. Joka tapauksessa hän hävisi lähes saman tien päästyään Grand Lineen. Kriegin monet voitot ja voimakkaat aseet tekivät hänestä liian itsevarman.

Julmuudestaan huolimatta Krieg osittain välittää hänen joukoistaan, enimmäkseen kuitenkaan ei. Kun he palasivat Grand Linesta Mihawkin ankaran hyökkäyksen jälkeen Krieg etsi nääntyvälle joukolleen syötävää jotta he saisivat kaikki voimansa takaisin. Don Kriegin omat joukot pelkäävät häntä sillä mikäli joku kyseenalaistaa hänen ideoitaan tai näyttää hänen silmissään heikolta Krieg ampuu tämän. Kriegillä on myös käskyvoimaa; kun hän käski Giniä heittämään pois kaasunaamarinsa, joka pelastaisi tämän hengen, niin tämä heitti sen pois. Ilman Don Kriegin voimakkaita aseitakin hän vaikuttaisi olevan melko voimakas. Hän heitti häneen tarraantuneet viisi miehistönsä jäsentä ilmaan Luffyn kukistettua hänet.

Don Krieg matkasi Grand Lineen toivoen löytävänsä One Piecen. Hänen oltuaan siellä miehistönsä kanssa seitsemän päivää heidän kimppuunsa hyökkäsi Mihawk (Kaapparilordi) joka tuhosi suurimman osan Kriegin laivastosta. Yhden melko rikkinäisen laivan kanssa Don Krieg joukkoineen saapuivat takaisin East Blueen.

Krieg sai nopeasti tietää Baratiesta, kelluvasta ravintolasta. Nähtyään Baratien Don Krieg arveli sen olevan loistava seuraavaksi laivakseen sillä kukaan ei aavistaisi sen sisällä olevan vain merirosvoja. Kriegin epäonneksi paikalla oli samaan aikaan Luffy, Roronoa Zoro, Nami ja Usopp. Pitkän taistelun jälkeen Luffy voitti Kriegin kaksintaistelussa. Hävittyään Krieg ei suostunut uskomaan tappiotaan mutta saatuaan iskun mahaan hän menetti viimeisetkin voimansa ja kaatui maahan voitettuna. Krieg on yhä elossa mutta hänen nykyisestä tilastaan ei ole tietoa.

Don Krieg pitää kullanväristä teräksistä haarniskaa, joka on täytetty piiloaseilla mukaan lukien pelätty MH5 (hänen kilpensä sisäänrakennettu ase joka laukoo myrkkykaasupommeja), teräviä piikkiammuksia, piikein varustettu viitta (jonka verhotessaan ylleen häntä ei voi lyödä lävistämättä itseään piikkeihin) ja suuri voimakas keihäs, jonka päässä on joka iskulla räjähtävä osa. Luffy ei välittänyt mm. hänen piikkiviitastaan joten se oli Kriegin osalta hyödytön ase Luffyä vastaan. Kriegin ainoa haarniskaton osa on hänen päänsä. Kriegin ykköstoveri on Gin ja kakkostoveri on "Terässeinä Pearl". Don Krieg uskoo olevansa maailman voimakkain mies. Vaikkei hän olisikaan hän pystyi kuitenkin nostamaan hyökkäysaluksen, jolla Patty yritti hyökätä.