Shandiat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Shandiat ovat fiktiivinen heimokansa manga- ja animesarjassa One Piece. He ovat suuressa osassa Skypiea osan ajan. Heimo muistuttaa kovasti Amerikan alkuperäistä kansaa, intiaaneja.

Kauan aikaa sitten Shandiat asuttivat saarta nimeltä Jaya. He olivat yksi voimakkaimmista kansoista Grand Linella, mutta selittämättömästä syystä suurin osa kuoli ja kansa väheni pieneksi heimoksi. Siitä lähtien heimo on ottanut tehtäväkseen suojella pääkaupunkiaan, kultaista kaupunkia nimeltä Shandra, tappaen kaikki tunkeutujat. Kuitenkin, neljäsataa vuotta sitten heimoa kidutti epidemia, joka tappoi hitaasti heimolaisia yksi toisensa jälkeen. Kun kaikki toivo oltiin menetetty, Montblanc Norland miehistöineen saapui saarelle. Hän oli tutkija ja ensitöikseen paransi koko kylän.

Vuosia myöhemmin "Knock-Up Stream" lennätti taivaalle suurimman osan saaresta, jättäen elottoman osan siniselle merelle. Taivaalla saari laskeutui valkovalkomerelle lävistyen jättiläis pavunvarteen. Taivaan asukkaat pitivät saarta pyhänä, kutsuen sitä Upper Yardiksi ja pakottivat Shandiat pakoon. Siitä lähtien taivassaaren asukkaat ja Shandiat ovat tapelleet siitä. Kun Ener tuhosi taivassaaren ja hävisi Luffylle, sota päättyi ja molemmat osapuolet aloittivat yhteisen elon Upper Yardissa. Molempia kansoja johtaa Gan Fall.

Takauman aikana paljastui, että Shandioilla oli siivet selässään jo ennen taivaalle lentämistä.

Alun perin Shandiat palvoivat esi-isiään. Suurin osa heidän uskonnostaan pyöri Shandran kultaisen kellon ympärillä. Sitä soittaessa heidän esi-isiensä sielut voivat seurata sen soittoa ja löytää takaisin kotiin, asuttaen sen jälkeen valkoisia puita. Lisäksi heillä oli monia jumalia, kuten suuret käärmeet. He uskoivat, että ihmisten uhraaminen jumalille voisi parantaa sairauksia ja muita kitsauksia.

Nykyiset Shandiat palvovat yhä esi-isiään, mutta ovat hylänneet paljon uskomuksia vuosien aikana.

Aisa (アイサ) on pieni tyttö, joka syntymästään lähtien on kyennyt hallitsemaan "mantraa", pystyen tietämään milloin joku on kuollut tai pahasti haavoittunut. Tästä syystä hän vihaa ihmisten kuolemista ja tekee mitä vain estääkseen sen. Aisa on hyvä ystävä Rakin kanssa, ja sai lahjaksi Rakilta silloin tällöin Upper Yardissa olevaa "vearth"ia, joka maan päällä tunnetaan paremmin kovana maaperänä kuten hiekka. Hän haluaa tulla vahvaksi taistelijaksi kuten muutkin, mutta pelkää Viperia. Siitä huolimatta Aisa silloin tällöin lämpenee Viperille. Aisa oli se, joka kertoi Satorin ja Gan Fallin nujertamisesta. Myöhemmin hän yritti estää kaiken tappamisen menemällä Upper Yardiin, jossa hän tapasi Olkihattupiraatit. Vaikka hän aluksi pelkäsi heitä, lopulta Aisa oppi luottamaan myös heihin, erityisesti Luffyyn ja Namiin. Aisa auttoi Luffyä löytämään Enerin piilopaikan ja sodan päätyttyä, hänen ei ollut enää tarvetta tulla sotilaaksi isona. Vaikka Aisalla on polttoterä aseena, hän ei koskaan käytä sitä.

Aisan mantra on uskomattoman voimakas hänen ikäänsä katsottuna. Kaukaa Shandian kylästä hän pystyi kuulemaan kahden "äänen" vaimentuneen, jotka olivat Satori ja Gan Fall. Lisäksi hän pystyi kertomaan kuinka monta ihmistä Enerin lentävässä arkissa oli maalta käsin.

Braham (ブラハム, Burahamu) on yksi Shandian sotureista, jotka sotivat Eneriä vastaan saadakseen Upper Yardin itselleen. Kesken selviytymispelin hän hävisi Roronoa Zorolle, mutta kykeni antamaan Zorolle kuumat paikat nopeilla liikkeillään ja aseillaan, jotka hohtavat sokaisten vihollisensa ennen luotien lentämistä. Braham on myös kokenut lähitaisteluissa, pystyen potkimaan vihollisiaan. Sodan päätyttyä hänet nähtiin juovan Zoron kanssa.

Calgara (カルガラ Karugara) oli Shandian heimon sankari, joka eli neljäsataa vuotta sitten Jayan osassa, joka taivaalla tunnetaan nykyisin Upper Yardina. Hän ystävystyi Montblanc Norlandin kanssa. Kuolemansa jälkeen Shandian heimo teki häntä esittävän patsaan, joka muistuttaisi heitä aina hänen rohkeudestaan ja voimastaan. Viper on häntä eniten muistuttava jälkeläinen.

Alun perin, Shandiat olivat raakoja muukalaisia vihaavia heimolaisia, ja yrittivät tappaa Norlandin miehistön saman tien, etenkin kun Norland tappoi yhden jättiläiskäärmeen jota he pitivät jumalana (Norland tappoi käärmeen pelastaakseen uhrilahjaksi määrätyn Calgaran tyttären). Kuitenkin, Norland sai heidän luottamuksensa ja ystävystyi Calgaran kanssa. He ystävystyivät niin hyvin, että näyttivät Norlandille ja hänen miehistölleen heidän kultaisen pääkaupungin, Shandran.

Kun Norland kaatoi miehistönsä kanssa osan metsistä, Shandiat suuttuivat heille, sillä pitivät juuri niitä puita esi-isiensä asuinpaikkoina. Norland todellisuudessa teki niin, koska kyseiset puut olivat kuolleita ja kuljettivat mukanaan tauteja, jotka ennen pitkään olisivat tappaneet koko heimon. He kuitenkin ymmärsivät puiden olleen heille tärkeitä ja lähtivät kaikessa hiljaisuudessa pois. Kun he olivat jo lähteneet, Calgara sai tietää totuuden ja juoksi saaren rannalle hyvästelemään kiitollisena ystäviään. Hyvästelyn yhteydessä he soittivat kultaista kelloa saadakseen Montblancin ja hänen miehistönsä huomion.

Calgara pyysi Norlandia jonain päivänä palaamaan, ja niin Norland lupasikin. Shandiat soittaisivat joka päivä kultaista kelloa, jotta Norland ja hänen miehistönsä ei eksyisi matkalla. Surullisesti he eivät kuitenkaan koskaan tavanneet. Eräänä päivänä saaresta suurin osa lensi Knock-Up Streamin mukaan taivaalle, ja taivaan asukit hyökkäsivät heidän kimppuunsa yrittäen ryöstää heiltä oman maansa. Calgaran kuolemasta ei ole muuta tietoa kuin se, että hän oli ennen Norlandin kuolemaa kohdannut sankarin lopun, mutta viimeisimmän kerran hänet tavattiin kun hän käski sotilaiden puolustaa maataan, jotta heidän ystävänsä voisivat palata takaisin.

Genboo (ゲンボウ) on yksi Shandian sotureista, jotka taistelivat Upper Yardista Eneriä vastaan, käyttäen kanuunankuulia laukovaa sinkoa aseenaan. Hän hävisi Yamalle selviytymispelissä, mutta nähtiin sodan loputtua selvinneen.

Kamakiri (カマキリ) on yksi Shandian sotureista, jotka taistelivat Upper Yardista Enerin kanssa. Hän vaikuttaisi olevan Viperin yksi luotetuimmista taistelukumppaneista ja on hyvä ystävä Rakin ja Aisan kanssa, käyttäytyen paljon kiltimmin kuin toiset. Kamakiri käyttää aseina keihästä ja polttoterää. Taistelussa Eneriä vastaan selviytymispelissä, hän hävisi, mutta selvisi ja varoitti Rakia Enerin hirmuvoimista käskien kertoa Viperille. Hänet nähtiin sodan loputtua olevan kunnossa.

Japanilaisen faniäänestyksen mukaan Kamakiri on 45 suosituin One Piece hahmo.

Raki (ラキ) on yksi Shandian sotureista, jotka taistelivat Upper Yardista Enerin kanssa. Hän on hyvä ystävä Kamakirin ja Aisan kanssa. Hän käyttää aseenaan haulikon kaltaista pyssyä, mutta hävisi Enerille selviytymispelissä yrittäessään varoittaa Viperia Enerin hirmuvoimista, joille kuolevainen ei pärjäisi. Raki selvisi sodasta ja nähtiin mm. voitonjuhlissa sodan päätyttyä.

Nola on jättiläiskäärme joka eli Shandian heimon kanssa Jaya saarella ennen sen lentämistä taivaalle. Alun perin hän oli vain pieni käärme jonka Montblanc Norland nimesi. 400 vuoden aikana Nolasta kasvoi jättiläiskäärme. Tietämättään hän otti osaa selviytymispeliin ja oli yksi viidestä, jotka selvisivät Upper Yardissa. Selviytymispelin aikana Nola söi Luffyn (joka luuli Nolan mahaa luolaksi), Namin, Aisan ja Gan Fallin, mutta myöhemmin sylkäisi heidät ulos. Myöhemmissä vaiheissa kun Luffyn piti päästä Enerin lentävään arkkiin, Nola auttoi kaatamaan jättiläispavunvartta, mutta viimeisen iskun antoi Viper rysäysdiaalilla. Monet kutsuvat häntä "Taivaan kuninkaaksi" tai "Taivaan valtiaaksi", vaikka hän onkin naaras ja pitäisi kuninkaan sijasta olla kuningatar.

Viper (ワイパー, Waipā) on Shandian sotureiden johtaja ja taisteli Upper Yardista Eneriä vastaan polttosinko aseenaan. Hän on Calgaran jälkeläinen ja on perinyt Calgaran väkivaltaisuuden. Viper on aina vihannut sekä taivassaaren väkeä, että meriltä tulleita. Hän taisteli Luffyä vastaan selviytymispelin aikana, mutta heidän taistelunsa keskeytyi kun Luffy joutui Nolan nielemäksi. Myöhemmin hän, Nico Robin, Roronoa Zoro, Nami, Ener ja Gan Fall selvisivät selviytymispelistä, mutta hän käytti jyryjyrymarja voimiaan ja kukisti Viperin lisäksi kaikki muut paitsi Namin. Viper yritti käyttää rysäysdiaalia ja merikiveä voittaakseen Enerin, mutta Ener antoi itselleen sydänhierontaa ja selvisi. Viper itse kärsi myös pahoja vaurioita, sillä rysäysdiaali vahingoittaa sekä vihollista, että käyttäjää. Kaiken kaikkiaan Viper käytti sitä kolmesti, vaikka normaalisti ihminen kuolisi jo toisesta käyttökerrasta. Kun Ener voitettiin, Shandiat ja taivassaarelaiset yhdistyivät sodan päättymisen kunniaksi. Viper taistelee käyttäen polttosinkoa ja rysäysdiaalia, ja on myös lähitaistelussa erittäin hyvä. Nykyisin hän on auttamassa muita rakentamaan kylää.

Uusimmassa japanilaisessa faniäänestyksessä Viper sijoittui 37 parhaaksi One Piece hahmoksi.