Arlong-merirosvot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arlong-merirosvot (アーロン一味, Āron Ichimi) ovat fiktiivisiä piraatteja One Piece manga- ja animesarjassa. Kaikki jäsenet ovat merenmiehiä.

Alun perin he olivat osa Jimbein miehistöä, mutta ryhtyessään kaapparilordiksi (Shichibukai) joukko puolittui vielä tällä hetkellä tuntemattomista syistä. Arlongista tuli toisen puolikkaan kapteeni ja yhdessä he matkasivat Grand Linelta East Blueen, jossa vastustajat ovat paljon heikompia. He ovat mielestään ihmisten yläpuolella voimakkuutensa vuoksi ja eivät siksi juurikaan välitä ihmishengistä. Heidän aikomuksensa oli vallata East Blue Namin avulla, joka piirsi heille karttoja.

Osa tarinassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahdeksan vuotta ennen Olkihattujen saapumista Cocoyashin kylään, kylä joutui Arlong-merirosvojen valtaamaksi. Arlong pakotti jokaisen asukkaan maksamaan asumisestaan saarella: 100,000 berryä aikuisesta ja 50,000 berryä lapsesta. Ainoa, joka ei pystynyt maksamaan, oli Namin ja Nojikon äiti, Bellemere. Hän pystyi maksamaan vain adoptiolapsensa, joten hänet tapettiin. Nähtyään Namin piirtämien karttojen huikean laadun, Arlong päätti värvätä Namin joukkoonsa. Lisäksi hän antoi Namille tarjouksen: Nami voisi ostaa Cocoyashin kylän, mikäli maksaisi 100,000,000 berryä ja piirtäisi hänelle karttoja. Siispä Nami varasti kahdeksan vuoden ajan ja sai lähes koko summan kasaan. Lopulta Arlong kuitenkin teki sopimuksen Merivoimien korruptoituneen eversti Hiirelän (Nezumi) kanssa, joka takavarikoi lopulta Namin rahat. Nami oli kartturi parhaimmasta päästä, joten Arlong ei halunnut päästää häntä. Kyläläiset tajusivat Arlongin suunnitelmat ja päättivät hyökätä.

Olkihatut päättivät kostaa Namin puolesta ja lopulta voittivat Arlongin ja hänen merirosvonsa. Heidän nykyisestä tilastaan ei ole tietoa, mutta yksi alipäälliköistä, Musti (Hachi/Hachman), pääsi pakenemaan ja avasi mustekalapyörykkäkojun.

Merirosvolippu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arlongin tunnus on sahanenäinen hai, joka katsoo vasemmalle ja jonka pyrstö on kiemuralla. Merkin ympärillä on kolme kurvia kiinni toisissaan. Merkin takana on luut ristissä. Jokaiselle jäsenelle on tatuoitu Arlongin tunnus ilman ristiluuta. Ainoa jäsen jolla ei ole, on Mööm. Hän tosin on ennemminkin lemmikki tai "salainen ase".

Monella Arlongin merirosvolla on myös aurinkotatuointi, joka saattaa olla Jimbein merkki.

Pääartikkeli: Arlong
 • Kapteeni (20,000,000 berryä)
 • Sahahai-merenmies
 • Seiyu: Hisao Egawa
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Sean Schemmel
 • Rausku-merenmies

Kuro-obi (クロオビ, Kuroobi) on yksi tarkkaavaisimmista ja ankarimmista jäsenistä. Hän oli usein epäluuloinen Namia kohtaan. Kuro-obi taitaa merenmieskaraten ja on 40:llä danilla (mustan vyön asteella). Olkihattujen ja merenmiesten välisen taistelun aikana Sanji haastoi Kuro-obin. Sanjin mennessä pelastamaan Luffyä merenpohjasta, Kuro-obi sai etulyöntiaseman voimiensa kaksinkertaistuttua vedessä, kun taas Sanjin voimat puolittuivat. Lopulta Sanji kuitenkin onnistui poistumaan merestä ja Kuro-obin yrittäessä käyttää hyökkäystään nimeltä "sadan tiilen murskaaja", Sanji viimeisteli hänet potkusarjalla.

 • Seiyu: Masaya Onosaka
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Tom Wayland
 • Pusukala-merenmies

Pusi (チュウ, Chū) usein puhuessaan sanoo "pusi" (japanin versiossa "chu" eli pussaamisesta kuuluva ääni). Hän on rauhallinen ja käyttää aseenaan vettä, jota hän ampuu suustan luodin lailla. Olkihattujen ja merenmiesten välisen taistelun aikana Usopp taisteli Pusia vastaan. Hän selvästi aliarvioi Usoppin, ja lopulta hän hävisi kun Usopp sytytti hänet tuleen ja löi häntä vasaralla useasti päähän.

Mööm (モーム, Mōmu) on suuri merilehmä Grand Linelta, jonka Arlong-merirosvot toivat mukanaan. Hän oli se, joka tuhosi Gosa-nimisen kylän. Kun Luffy, Sanji ja Yosaku olivat matkalla saarelle, he tapasivat Möömin, joka kävi heidän kimppuun. Luffy ja Sanji voittivat hänet kuitenkin helposti. Myöhemmin Musti (Hatchan) kutsui Möömin taistelemaan Olkihattuja vastaan, mutta Luffy voitti tämän Gomu Gomu no Kazaguruman (Gumi gumi tuulihyrrä) hyökkäyksellään kumoten monta Arlong-merirosvoa ja lennättäen Arlong Parkin muurin yli. Mööm nähdään aikahypyn jälkeen toisten merirosvojen aluksessa. Mööm oli kuljettamassa merirosvoja merimiesten ja merinaisten maailmaan eli uuteenmaailmaan.

Muut merenmiehet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vain kaksi muuta merenmiestä on nimetty.

 • Kaneshiro – Laivanrakentaja
 • Pisaro – Muusikko
 • Seiyu: Toshiyuki Morikawa
 • Ääninäyttelijä (4Kids): Sean Schemmel
 • Mustekala-merenmies

Musti (はっちゃん, Hatchan, kutsumanimeltään Hachi) taistelee kuuden miekan tekniikalla (rokutōryū) kuutta miekkaa käyttäen. Hän hävisi jo ennestään vakavasti haavoittuneelle Zorolle. Ennen taistelua he tapasivat ystävällisissä merkeissä, ja Musti tarjosi hänelle kyydin Cocoyashin kylään. Arlong-merirosvojen jouduttua Merivoimien huostaan Musti onnistui karkaamaan ja sai mangassa ikioman minitarinansa: "Mustin merenpohjakävely". Hän tapasi monia ystäviä ja vihollisia ja ystävystyi erityisesti Camie-nimisen merenneidon kanssa ja avasi tarinan lopussa kelluvan mustekalapyörykkäkojun (takoyaki = mustekalapyörykkä).

Takaumassa näytettiin, kuinka Musti, Kuro-obi ja Pusi halusivat perustaa yhdessä mustekalapyörykkäkojun, kun he olivat nuoria.

Hänen japaninkielinen nimensä on täynnä erikoisuuksia. Lempinimi Hachi voi tarkoittaa kahdeksaa, ja hänen nimensä Hatchanin loppu "chan" tarkoittaa japanissa pientä tai söpöä.

Pääartikkeli: Nami

Arlong-merirosvojen voimat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merenmiehet ovat luonnostaan kymmenen kertaa vahvempia kuin ihmiset. Lisäksi vedessä he ovat tuplaten vahvempia. Usein he näyttivät kyläläisille hirmuvoimansa esimerkiksi talojen nurinpäin kääntämisellä. He olivat kovin merirosvojoukko jonka Olkihatut kohtasivat ennen Grand Linea. Arlong ei ollenkaan pelästynyt Luffyn pirunmarjavoimista vaan heitti Luffyn mereen tietoisena siitä, että meri olisi pirunmarjavoimaisten heikkous. Namin karttojen avulla heidän voimansa vain kasvoivat, sillä he pystyisivät suunnittelemaan hyökkäyksiään etukäteen ja kulkemaan merellä. Mikäli Olkihatut eivät olisi voittaneet heitä, Arlong todennäköisesti olisi kaapannut vallan miehistöineen East Bluella.