Arlong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arlong
Ensiesiintyminen Mangaluku #69
Animejakso #31
Nimi japaniksi アーロン
Nimi englanniksi Arlong
Muita nimiä Saha-Arlong
Ääninäyttelijä (Seiyu) Jūrōta Kosugi
Ääninäyttelijä (4Kids) David Wills
Ääninäyttelijä (FUNi) Chris Rager
Henkilötiedot
Laji Merenmies
Palkkio 20,000,000 berryä

Arlong (jap. アーロン, Āron) on yksi manga/anime-sarja One Piecen pääpahiksista.

Persoona ja suhteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Arlong kuuluu merenmies-lajiin, jotka ovat todella paljon voimakkaampia kuin ihmiset. Hän on julma ihmisiä kohtaan ja tappaakin heitä. Arlong ei nimittäin välitä vaikka riistäisi joltakulta ihmiseltä koko omaisuuden.

Arlong on huomattavasti kiltimpi miehistölleen kuin ihmisille. Kun Zoro voitti suurimman osan hänen miehistöstään, näkyi että Arlong todella välittää miehistään. Lisäksi hänellä tuli suuri kostonhimo, kun hän näki tovereittensa Mustin (Hatchan) ja Kuro-Obin (Kurobi) hävinneen taistelussa. Samalla tavoin hän reagoi myös kun kuuli Usoppin voittaneen Pusun (Chuu). Tämä tekee Arlongista hieman kuin Luffyn, joka haluaa suojella tovereitaan ja piirre erottaa Arlongin useimmista muista vihollisista One Piecessä. Arlong ei pelkää juuri mitään ja hänelle on muodostunut sellainen kuva itsestään ja miehistöstään, että he ovat voittamattomia. Hänellä on myös silmää lahjakkaille ja käyttikin Namia hyväkseen karttojen piirtäjänä huomattuaan hänen kykynsä hänen ollessaan vielä pieni. Karttoja hän käytti suunnitellakseen East Bluen valtausta.

Arlong oli pelätty ja armoton merirosvo joka tunnettiin vaarallisimpana murhaajana East Bluessa. Sahahai merenmies Arlong oli aikoinaan yksi Merenmiespiraateista, jonka kapteeni oli Jimbei. Mutta kun Jimbei liittyi kaapparilordien joukkoihin (Shichibukai), Arlong otti osan miehistöstä ja perusti oman joukon nimeltä "Arlong merirosvot" ja lähti Grand Linesta etsimään helpompia kohteita.

Arlong asettui yhdelle suurimmista East Bluen saarista, jossa oli eniten pikkukyliä ja otti kyseisen saaren haltuunsa. Hän purki oman kaljuuna-laivansa ja rakensi sen osista hänen pääapureittensa kanssa Arlong-puiston.

Tultuaan miehistönsä kanssa saarelle ajatellen sen olevan tuleva Arlong Park, he kohtasivat ensimmäisenä kohtasivat kylän nimeltä Cocoyashi Village, joka on Namin kotikylä. Saavuttuaan paikalle hän vaati jokaiselta asukkaalta maksun asumisestaan. Aikuinen olisi 100 000 berryä kuukaudessa ja lapsi 50 000 berryä kuukaudessa. Mikäli joku ei maksa tai hänellä ei ole varaa, hänet tapetaan. Namin adoptioäiti Bellemery omisti vain 100 000 berryä, joilla hän päätti maksaa Namin ja hänen siskonsa Nojikon, mutta uhrasi itsensä. Arlong ampui Bellemeryn tämän lasten edessä ja nappasi Namin mukaansa, kun oli huomannut tämän lahjakkuuden karttojenpiirtäjänä.

Namista tuli Arlongin merirosvojen karttojen piirtäjä ja hän sai tatuoinnin merkiksi uskollisuudestaan. Arlong myös sanoi Namille, että jos hän onnistuu kokoamaan 100 000 000 berryä, hän voi ostaa sillä kylän Arlongilta, jolloin Namin kotikylä Coco Village ja sen asukkaat jäisivät rauhaan.

Lopulta kun Nami oli saanut lähes kaikki rahat kokoon ryöstettyään Olkihattupiraateilta heidän rahansa lähetti Arlong korruptoituneen Merivoimien jäsenen takavarikoimaan Namin keräämät rahat jotka hän oli ryöstänyt.

Luffy (joka oli jo ottanut Namin yhdeksi Olkihattupiraattejen jäseneksi) näki Namin brutaalisti iskevän tikarilla käsivarressaan olevaa Arlong merirosvojen tatuointia. Ensin Nami käski Luffyn häipyä mutta lopulta Nami halusikin Olkihattujen auttavan häntä. Luffy antoi olkihattunsa Namille ja yhdessä Zoron, Usoppin ja Sanjin kanssa lähti uhmaamaan Arlongia. Hänen ja Arlongin välinen taistelu oli pitkä.

Taistelun lopuksi kun Arlong ja Luffy olivat kiivenneet Arlongin palatsin yläkerroksiin, Luffy rikkoi Arlongin valttikortin Kiribachin (sahalaitainen miekka), tuhosi Namin huoneen ,jossa hän oli joutunut piirtämään karttojaan ja käyttäen täydellä voimalla Gomu Gomu no Axe -hyökkäystään (hän venyttää jalkansa korkealle ilmaan ja pamauttaa sen täysillä alas) Luffy pamautti Arlongin hänen palatsinsa pohjakerrokseen tuhoten samalla koko rakennuksen.

Monet uskovat että Arlong palaa Merenmiesten saari -arc:ssa mutta tätä arc:ia vasta odotellaan.

Arlong on rotua, jota kutsutaan nimellä merenmies. Merenmiehet ovat paljon voimakkaampia kuin tavalliset ihmiset. Arlong kääntää kokonaisen talon nurin näyttääkseen Usoppille voimansa. Lisäksi merenmiesten ruumiinrakenteissa esiintyy monesti merenelävien piirteitä. Arlong on sahahai, jolla on sahalaitainen nokka.

Arlongin nokka tuntuu myös olevan hänen lempiaseensa. Hän voitti jopa Roronoa Zoron miekkataistelussa (Zoro tosin oli saanut Mihawkilta pahan haavan joka vei Zorolta paljon voimia ja Zoro taisteli jo Hacchia vastaan). Lisäksi Arlong käyttää uudelleen kasvavia teräviä hampaitaan aseinaan. Kun ne hajoavat, Arlongille kasvaa uudet vahvemmat hampaat todella nopeasti ja niitä syntyy loputtomasti. Maanpäällä taistellessaan Arlong ei ole voittamaton, mutta vedessä on lähestulkoon. Jos Arlong ei olisi lahjonut kapteeni Nezumia antamaan hänelle matalaa profiilia olisi Arlongin kiinniottopalkkio enemmän kuin 20 000 000 berryä.