Maailmanhallitus (One Piece)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maailmanhallituksen tunnus

Maailmanhallitus (jap. 世界政府, Sekai Seifu) on kuvitteellinen poliittinen järjestö One Piece manga- ja animesarjassa.

Maailmanhallituksesta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmanhallitus on liittouma, johon kuuluu noin 180 maata. Itsenäiset maat hoitavat omat sisäiset asiansa (joskus Maailmanhallitus puuttuu myös niihin), mutta Maailmanhallituksen kanssa liittoutuneet kansainvälisesti.

Ensisilmäyksellä katsoen Maailmanhallitus vaikuttaisi valvovan maailmanlaajuisesti kaikkien etuja, tehden maailmasta turvallisen jokaiselle. Yhdessä Merivoimien kanssa he jahtaavat rikollisia turvatakseen jokaista maata. Maailmanhallitus on suurin kaikista oikeutta valvovista voimista ja rohkaisee poliittisia liikkeitä ilman minkään osapuolen kyseenalaistamista tai vastustamista.

Todellisuudessa monien maiden tietämättä Maailmanhallitus tekee salaisia liikkeitä usein korruptoitunein motiivein. Juonen edetessä paljastuu yhä enemmän, että he salailevat totuuksia tai ihmisten oikeuksia. Henkilöt joista tulee Maailmanhallituksen vihollisia, joutuvat metsästyksen kohteeksi ja myös kaikki heidän kumppaninsa kohtaavat saman lopun.

Maailmanhallituksen voima olla kertomatta tai kertoa totuuksia maailmalle johtavat oikeiden tietojen katoamiseen. Kaikki maat, jotka tukevat rikollista toimintaa, ovat riski Maailmanhallitukselle, mutta vielä ei ole paljastettu, mitä heille käy. Suurimmaksi osaksi Maailmanhallituksella on suuri rooli maailman johtamisessa poliittisesti ja heidän toiminnastaan on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Menneisyyden tapahtumat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Todellinen historia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Professori Cloverin puhelusta Viiden johtotähden kanssa paljasti lisää Maailmanhallituksesta. Kauan aikaa sitten oli olemassa valtava kuningaskunta joka oli ylpeä voimastaan ja kestävyydestään. Siihen aikaan rakennettiin Muinaiset aseet. Kyseisen kuningaskunnan ihmiset jättivät poneglyfejä todistamaan tuleville sukupolville olemassaolostaan hieman ennen tuhoutumistaan vielä tuntemattomien vihollisten käsiin. Kyseiset viholliset selvisivät ja 800 vuoden takaisen todellisen historian lopussa, Maailmanhallitus syntyi. Cloverin mukaan kyseinen aika saattoi olla Maailmanhallitukselle huonoa aikaa. Kuningaskunta sisälsi mahtavia voimia, mutta nyt kaikki tieto niistä on kadonnut. Ennen kuin Clover ehti kertoa kuningaskunnan nimen, yksi Viidestä johtotähdestä käski ampua hänet. Tähän mennessä kaikki jotka ovat halunneet oppia todellisesta historiasta, on määrätty tapettaviksi syytettyinä tiedon opiskeluun Muinaisista aseista. Tietoa poneglyfeistä pidetään yhtenä vakavimpina rikoksina.

Oharan tapahtumat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22 vuotta sitten Oharan opiskelijat salaa etsivät tietoa todellisesta historiasta. Monet arkeologit, kuten Nico Olvia olivat lähteneet neljä vuotta aiemmin etsimään ympäri maailmaa poneglyfejä. Lopulta Merivoimat nappasivat Nico Olvian ja tappoivat muut kollegat. Heidän suunnitelmanaan oli lähettää Oharaan Buster Call niminen hyökkäys jonka johtaja olisi vara-amiraali Saulo. Saulo kuitenkin järkyttyi kuullessaan hallituksen tavasta pyyhkiä historiaa ja päätti vapauttaa Nico Olvian.

Olvia suuntasi Oharaan ja varoitti kaikkia tulevasta hyökkäyksestä. Yrittäessään itsekin paeta hän joutui uudelleen vangiksi Spandinen ja muiden sen aikaisten CP9n agenttien saavuttua. Cipher Pol ryntäsi Tiedon puuhun ja löysi kellarikerroksesta poneglyfin. Professori Cloverille annettiin puhelu Viideltä johtotähdeltä, jonka aikana paljastui paljon tietoa todellisesta historiasta.

Kun Clover aikoi paljastaa entisen maailmaa johtaneen kuningaskunnan nimen, yksi johtotähdistä käski ampua hänet ja aloittaa Buster Call hyökkäys, sillä Oharan opiskelijat tiesivät liikaa. Laivastoa johtava vara-amiraali Kuzan käski aloittaa saaren tulituksen kun siviilit saatiin evakuoitua ja sotilaat saivat Tiedon puun tuleen. Spandine jätti Olvian muiden opiskelijoiden kanssa pommituksen alle, ja samalla sai tietoonsa jo paenneen Nico Robinin olevan yksi arkeologeista myös. Robinia ei päästetty evakuointialukseen, jonka myöhemmin upotti vara-amiraali Sakazuki. Saulo oli aikaisemmin myös päätynyt saarelle ja päätti nyt puolustaa Robinia tuhoten kuusi sotalaivaa kunnes Kuzan jäädytti hänet hengiltä. Saulonin ystävänä hän päästi Nico Robinin pakoon.

Kuukauden kuluttua Merivoimien kanssa työskentelevä Maailmanhallitus päätti salata Oharan tapahtumat. He antoivat Nico Robinille 79 miljoonan berryn kiinniottopalkkion siitä, että hän pakeni Buster Call hyökkäykseltä ja osasi tulkita poneglyfejä. Maailmalle he kertoivat muunnellun version, jossa Nico Robin oli itse tuhonnut kuusi sota-alusta vasta kahdeksan vuoden iässä.

Panttivankitapaus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viisitoista vuotta sitten nimeämätön (ja mangassa ei esiintynyt) merirosvokapteeni vangitsi viisisataa valtakunnan sotilasta ja aikoi sen ajan kuninkaan paikalle. Juuri ennen kuin kuningas aikoi antautua, Maailman hallitus lähetti nuoren 13-vuotiaan Rob Luccin, joka tappoi kaikki 500 sotilasta ennen merirosvokapteenin surmaamista. Sotilaat olivat Luccin mielestä niin heikkoja, että oli rikos pitää heitä valtakunnan sotilaina siitä hetkestä eteenpäin.

Pohjapiirrokset Water 7:ssä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmanhallitus teki siirtonsa jälleen 8 vuotta sitten Water 7 saarella. He saivat tietää, että muinaisen aseen, Plutonin pohjapiirrokset ovat olemassa ja laivapuuseppä Tom pitää niitä itsellään. Siihen aikaan Tomilla oli kaksi apulaista, Cutty Flam ja Iceburg. Tom oli heidän kanssaan viimeiset kymmenen vuotta rakentanut höyryvoimaisen laivan (merijuna), joka olisi suuri apu Water 7:lle. Samalla hän sai anteeksi sen, että rakensi Merirosvokuningas Gold Rogerin laivan. Maailmanhallitus lähetti CP5:n hakemaan Tomilta pohjapiirroksia, mutta Tom kielsi niiden olemassaolon kokonaan.

Suutuksissaan kun Tom valehteli heille, CP5:n johtaja Spandam päätti lavastaa Tomin syylliseksi rikokseen. Samana päivänä kun Tom olisi saanut rikoksensa anteeksi, CP5 varasti hänen alaisensa Cutty Flamin tekemät sotalaivat ja pommitti Water 7:ää. Jokainen tiesi kelle sotalaivat kuuluivat ja Tom apureineen otettiin kiinni. Toivoessaan yhä saavansa Plutonin pohjapiirrokset, Spandam toimitti Tomin ja hänen apurinsa kaupungille ja pyysi saada heidät huostaansa. Koska Tomilla oli oikeus saada yksi rikoksistaan puhtaaksi, Tom päättikin pelastaa sillä Cutty Flamin ja Iceburgin.

Kun Tomia oltiin viemässä Enies Lobbyyn, Cutty Flam meni junaraiteille estääkseen Tomin poisviemisen. Huomatessaan singon olevan hyödytön junan pysäytyksessä, hän yritti paljain käsin pysäyttää junan, joutuen vain junan jyräämäksi. Hän ei kuitenkaan kuollut päätyi laivahylylle, jonka osien avulla hän rakensi itsestään kyborgin ja vaihtoi nimensä Frankyksi. Spandam ei saanut haluamiaan pohjapiirroksia, sillä Tom oli jo ehtinyt luovuttaa ne Iceburgille. Water 7:n tapahtumat tappoivat noin sata ihmistä.

Sota Alabastassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi suurimmista nykyisistä Maailmanhallituksen tapahtumista on, kun Maailmanhallitus päätti salata Sir Crocodilen osallisuuden Alabastan tapahtumiin. Kun Monkey D. Luffy ja muut Olkihattupiraatit voittivat Crocodilen ja Baroque Worksin, Maailmanhallitus ei halunnut julkisuuteen tulevan tietoa, että merirosvot pelastivat Alabastan. Niinpä Smokerille ja Tashigille annettiin kaikki kunnia Crocodilen ja Baroque Worksin pidättämisestä.

Kun Smokerille ja Tashigille luvattiin mitalit ja ylennys, Smoker kieltäytyi itsensä ja Tashigin puolesta ottamasta niitä vastaan, sillä he eivät olleet tehneet mitään Alabastan pelastamiseksi. Roronoa Zorolle annettiin 60 miljoonan berryn kiinniottopalkkio siitä hyvästä, kun hän voitti sata Baroque Worksin työntekijää Whiskey Peakilla ja Mr. 1n Alubarnassa. Luffyn kiinniottopalkkio nousi 30 miljoonasta 100 miljoonaan voitettuaan Sir Crocodilen, yhden kaapparilordeista.

Toinen juoni Water 7:ssä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin, Spandam sai tietää Aokijiltä, että Olkihattupiraatit ja Nico Robin olivat saapumassa Water 7:ään. Pelotellen Nico Robinia Buster Call -hyökkäyksellä, Nico Robin suostui yhteistyöhön heidän kanssaan. Hän ja Blueno murtautuivat Iceburgin luokse ja ampuivat häntä jättäen henkiin, jotta Iceburg voisi kertoa Olkihattujen olevan hyökkäykseen syyllisiä.

Seuraavana yönä, CP9 hyökkäsi kartanoon naamioituneina ja voittivat Galley-La kompanjan jäsenet, jotka suojelivat Iceburgia. Etsiessään Plutonin pohjapiirroksia, yksi rakennusmiehistä, Paulie hyökkäsi Rob Luccin ja Kakun kimppuun. Heidän voitettua Paulien, hän kertoi heille Plutonin pohjapiirroksen olevan väärennös. Samalla kun Robin piti Iceburgin aloillaan, CP9 paljasti hänelle kasvonsa. Lucci tajusi, että Iceburg oli antanut oikeat pohjapiirrokset Cutty Flamille, nykyisin Franky nimellä tunnetulle Tomin entiselle työntekijälle. Lopulta Olkihatut murtautuivat huoneeseen ja vaativat Robinilta selitystä tapahtumille. Robin sanoi sisällään olevan pimeyden, josta he eivät tietäisi mitään, jonka jälkeen hän meni rautatieasemalle CP9:n voittaessa Olkihatut helposti.

Sytytettyään kartanon tuleen (Iceburgin ja Paulien ollessa vielä sisällä), CP9 lähti etsimään Frankyä ennen Aqua Laguna myrskyn saapumista. Hyökättyään brutaalisti Frankyn joukon kimppuun, heille selvisi Frankyn majailevan Tomin entisessä työpajassa Usoppin ja Going Merryn kanssa syöttinä Luffylle. Koska Franky ei antanut Plutonin pohjapiirroksia suosiolla, väkivalloin CP9 otti hänet kiinni. Ennen lähtöä he antoivat Frankylle puhelun Spandamin kanssa, joka nykyisin on CP9:n johtaja. Usopp pidätettiin myös, ja Going Merry päästettiin hyökyaaltojen sekaan. Kun Chopper pelasti Iceburgin ja Paulien, Olkihatuille selvisi Robinin motiivit. Samaan aikaan CP9 lähti Franky ja Usopp mukanaan kohti Enies Lobbyä.

Olkihattupiraatit vs. CP9

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olkihattujen saavuttua Franky Familyn ja Galley-La -yhtiön kanssa Enies Lobbyyn, he taistelivat tiensä Oikeuden torniin jossa majaili CP9 Nico Robin ja Franky vankinaan. Luffyn voitettua Bluenon ja kaikkien Olkihattujen saavuttua Oikeuden tornin eteen, Luffy käski Nico Robinin sanoa haluavansa elää heidän kanssaan. Tämän jälkeen Olkihatut ja CP9:n jäsenet ottivat yhteen. Kesken taistelujen Spandam vahingossa painoi kultaista etanafoonia. Buster Call -hyökkäys oli saapumassa saarelle. Kun kaikki muut CP9:n jäsenet Luccia lukuun ottamatta oli voitettu, Buster Call saapui saarelle. Lopulta Luffy voitti Luccin ja Olkihatut yhdessä pakenivat Enies Lobbystä, paeten samalla Buster Call -hyökkäykseltä.

Enies Lobbyn tapahtumat olivat niin suuri isku Maailmanhallitukselle, että jokainen Olkihatuista sai oman kiinniottopalkkionsa ja Olkihatuista tuli yli 600 miljoonan berryn merirosvoja. Olkihatut olivat julistaneet sodan Maailmanhallitusta vastaan. Maailmanhallituksella oli muutenkin tarpeeksi tekemistä, sillä Shanks ja Valkoparta olivat vaarassa aloittaa taistelun keskenään.

Thriller Bark

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyisin käynnissä olevassa tarinassa, Thriller Barkissa on paljastunut uusia Maailmanhallituksen siirtoja. Mustaparran ja Portgas D. Acen otettua yhteen Maailmanhallitus valitsi vihdoinkin Sir Crocodilelle jatkajaksi Mustaparran. Näin ollen kaapparilordeja oli jälleen seitsemän. Olkihattujen mennessä Thriller Barkia kohti, Maailmanhallitus huolestui siellä hallitsevan kaapparilordi Gekko Morian tilasta, ja lähettivät avuksi toisen kaapparilordin, Bartholomew Kuman. Tällä hetkellä Gekko Moria taistelee Olkihattuja vastaan, kun taas Bartholomew Kuma ei ole vielä nostanut sormeaankaan auttaakseen Moriaa tämän pyynnöstä. Kuman lähettäminen todisti, että Maailmanhallitus on huolissaan Olkihattujen tekemistä hyökkäyksistä Maailmanhallitusta vastaan.

Maailmanhallituksen työntekijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viisi johtotähteä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viisi johtotähteä

  • Seiyu: Masato Hiruno, Yasunori Masutani, Keiichi Noda, Kenichi Ogata, ja Keiichi Sonobe

Hallituksen johtajia ovat Viisi johtotähteä ( jap. 五老星, Gorōsei). He ovat miehiä, jotka hallitsevat Merivoimia, Cipher Polia ja Kaapparilordeja. Toinen oikealta puhui professori Cloverin kanssa Oharan tapauksen aikana käskien ampua Cloverin ja aloittaa Buster Call -hyökkäyksen.

Heillä tuntuu olevan paljon tietoa Todellisesta historiasta, päätellen järkyttyneestä reaktiosta Cloverin tietämykseen.

Pääartikkeli: Merivoimat

Kaapparilordit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kaapparilordit

Pääartikkeli: Cipher Pol

Professori Vegapunk on tiedemies, joka työskentelee Merivoimissa. Hänen tutkimuksiensa avulla saatiin selville, että merikivenä tunnettu aine käy pirunmarjavoimaisten heikentämisen lisäksi myös laivojen pohjarunkona, jolloin Merihirviöt eivät erota laivoja pinnan alta. Hän on keksinyt myös "pasifistat", robotit joista ei vielä tiedetä paljoa. Kaapparilordi Bartholomew Kumaa on vahvistettu pasifistalla. Lisäksi Vegapunk on tehnyt hänestä robotti kopioita, joilla on käytössään kontra-amiraali Kuzanin laser. Lisäksi hän on keksinyt tavan "syöttää" elottomille esineille pirunmarjoja, jolloin mm. aseet voivat saada pirunmarjavoimat. Oletetaan että tohtori Vegapunkin tiede on 500 vuotta muun maailman tiedettä edellä. Tähän asti Vegapunkia ei olla vielä nähty vaan mainittu Cobbyn ja Spandamin puheissa.

Maailmanhallituksen sotilaat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

He ovat tasavertaisia Merivoimien sotilaisiin verrattuna. Toisin kuin Merivoimien sotilaiden arvoasteikot, Maailmanhallituksen arvoasteikoista ei ole tietoa. He kuitenkin taistelevat usein Merivoimien sotilaiden kanssa.

Maailmanhallituksen sotilaiden univormut ovat mustat, ja heidän rinnassaan on valkoisella Maailmanhallituksen tunnus.

  • Seiyu: Hisao Egawa
  • Ääninäyttelijä (FUNimation):

Corgi ( jap. コーギ, Kōgi) on ammattisotilas, ollen samalla jonkinlainen Maailmanhallituksen sotilaiden johtaja, päätellen CP9 agenttejen kanssa junassa olemisesta. Usein hän yritti saada käsiinsä Iceburgilta Plutonin pohjapiirrokset. Joka kerta hänet kuitenkin käskettiin häipymään. Myöhemmin Corgi tavattiin vahtimasta Nico Robinia junassa matkalla Enies Lobbyyn. Sogeking (Usopp) ampui hänet voittaen yhdellä osumalla. Corgilla on taito haistaa merirosvot.