Merirosvoliittouma Apinatarha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vasemmalta oikealle: Mashira, Shoojoo & Montblanc Cricket

Merirosvoliittouma Apinatarha (猿山連合, Saruyama Rengō) on fiktiivinen liittouma kolmen merirosvokapteenin välillä One Piece manga- ja animesarjassa. Joukon johtaja on Montblanc Cricket ja hänen tovereitaan ovat ”hylynnostajakingi” Mashira ja hänen isoveljensä ”merentutkijakingi” Shoojoo.

Cricket saapui Jayan saarelle vuosia ennen Olkihattuja. Hän oli ennen merirosvokapteeni, mutta erosi miehistöstään jäädessään saarelle. Cricketin tarkoituksena oli lyötää kultaa, jotta puhdistaisi oman, ei esi-isänsä Montblanc Norlandin maineen. ”Valehtelija” Norlandin teorian mukaan kultainen kaupunki oli uponnut meren pohjaan. Myöhemmin Cricket tapasi Norlandista tehdyn kuvakirjan fanit Mashiran ja Shoojoon, jotka halusivat auttaa Cricketiä löytämään kaupungin.

Mashira ja hänen miehistönsä ovat hylynnostospesialisteja joille minkään laivan nosto ei ole ongelma, kun taas Shoojoo miehistönsä kanssa taitavat kaikuluotauksen ja löytävät kaikujen avulla uponneita tavaroita. Jaya on heidän tukikohtansa ja he terrorisoivat Jaya-saaren meriympäristöä. He taistelevat kaikkia vastaan jotka asettuvat kultakaupungin löytämisen tielle.

Lopulta selvisi, että heidän etsimänsä kultakaupunki sijaitsikin taivaalla. Luffy todisti tämän kolauttamalla kultakelloa, jonka soitto kuului sinimerelle asti.

Osa tarinassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisenä Olkihatut tapasivat Mashiran joka aikoi nostaa meren pohjasta taivaalta pudonneen laivan. Shoojoon he tapasivat matkalla Cricketin talolle. Olkihatut ottivat yhteen molempien kanssa, mutta heistä tuli ystäviä kun Olkihatut pelastivat Montblanc Cricketin sukeltajantaudilta. Merirosvoliittouma Apinatarha auttoi Olkihattuja pääsemään taivassaarelle. Mutta kun Olkihatut olivat etsimässä läheisestä metsästä ”Southbirdiä”, Bellamy-piraatit hyökkäsivät Apinatarhan kimppuun ja varastivat kullan joka todistaisi kultakaupungin olemassaolon. Luffy raivostui ja voitti Bellamyn yhdellä nyrkin iskulla, ottaen kullan takaisin. Tämän jälkeen Olkihatut lähtivät taivassaarelle.

Skypiea tarinan lopussa Luffy soitti kultaista kelloa, jonka soitto todisti kultakaupungin ja taivassaaren olemassaolon. Koska taivassaaren mysteeri oli ratkaistu, päätti Merirosvoliittouma Apinatarha siirtyä toiseen mysteeriin.

Merirosvoliput[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molemmilla apinakapteenilla on oma lippunsa:

  • Mashiran lipussa on paviaanin pää, jonka takana kaksi banaania muodostavat ristiluut.
  • Shoojoon lipussa on orangin pää, jonka takana on kaksi ristin muodostavaa luuta.

Laivat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cricketillä ei ole omaa laivaa. Mashiran laiva on suuri nosturi, jolla he nostavat hylkyjä. Nosturi (ja samalla laivan keulakuva) on apina jolla on lautaset. Laivassa on myös palmuja. Shoojoon laivassa on suuria puita mastoina. Laivan kyljessä on useita tikapuita, joista Wu-Tang Diversit pääsevät kiipeämään laivaan ja ulos helposti. Laivan keulakuva on apinan pää.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Montblanc Cricket[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seiyu: Hajime Taniguchi

Montblanc Cricket (モンブラン・クリケット, Monburan Kuriketto) on Jaya-saaren asukas, joka elää talonpuolikkaassa, jonka puuttuva puolikas on peitetty vanerista valmistetulla linnalla. Hänen esi-isästään Montblanc Norlandista kertova (totuutta vääristelevä) tarina sotki Cricketin elämän, ja sai Cricketin vihaamaan Norlandia. Lopulta hän päätti maineensa puhdistamiseksi etsiä kultakaupungin sukeltaen päivittäin etsiäkseen todisteita. Myöhemmin hän tutustui Mashiraan ja Shoojoon jotka ovat Norlandista kertovan kuvakirjan faneja, ja päättivät auttaa Cricketiä löytämään kultakaupungin. Lopulta Olkihatut tulivat onkimaan Cricketiltä tietoja taivassaarelle pääsemiseksi. Olkihattujen etsiessä taivassaarelle pääsemisen kannalta oleellista ”Southbirdiä”, Bellamy-merirosvot hyökkäsivät ja varastivat Merirosvoliittouma Apinatarhan vaivalla merestä hankitut todisteet kultakaupungista. Luffy haki kullan takaisin jonka aikana Cricket, Mashira ja Shoojoo auttoivat Olkihattuja rakentamaan Going Merrystä mallin, jolla he voisivat matkustaa taivassaarelle. Lopulta Luffy todisti kultakaupungin olemassaolon ja Cricket Mashiran ja Shoojoon kanssa miettivät uutta unelmaa ratkottavaksi.

Mashira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seiyu: Aruno Tahara

Tunnetaan ”hylynnostajakinginä” joka hallitsee isoveljensä Shoojoon kanssa Jaya-saaren läheistä merta. Hän ilmestyi ensi kertaa kun suuri kaljuuna putosi taivaalta aikoen nostaa sen merenpohjasta. Työt kuitenkin keskeytyivät kun suuri merihirviö söi kaljuunan. Tämän jälkeen ”jättiläiset” pelottivat Olkihatut, merihirviön ja Mashiran miehistöineen pois. Kun he pääsivät turvaan, Mashira oli päätynyt Olkihattujen laivaan. Potkaistuaan hänet pois, Olkihatut matkasivat Jayaan ja myöhemmin Cricketin kotiin jossa he tapasivat Mashiran ja veljensä Shoojoon. Siellä heistä tuli ystäviä ja Mashira muiden kanssa päätti auttaa Olkihattuja parantelemaan Going Merryä taivassaarelle pääsemiseksi. Mashira on veljeksistä eniten apinan näköinen, ja pitääkin siitä, jos häntä sanotaan esimerkiksi apinaattiseksi.

Shoojoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seiyu: Isamu Tanonaka

Hän on Mashiran veli ja heidän pomonsa on Montblanc Cricket. He ovat Cricketin esi-isästä kertovan kuvakirjan faneja ja auttoivat Cricketiä etsimään kultakaupunkia. Kuten Mashira, hän auttoi myös Olkihattuja parantelemaan Going Merryä taivassaarelle lentämiseksi. Shoojoo tunnetaan ”merentutkijakinginä” joka hallitsee pikkuveljensä Mashiran kanssa Jaya-saaren läheistä merta. Ensi kerran tavatessaan Olkihatut hän hyökkäsi heidän kimppuunsa ja melkein tuhosi heidän ja oman laivansa ”hävityskiekauksella”. Omasta mielestään hän on tarpeeksi arvokas kaapparilordin virkaan edellisen pudottua virasta, koska hän ei ole leikannut hiuksiaan kertaakaan.

Merirosvoliittouma Apinatarhan voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksinään liittouman kolme kapteenia ovat heikkoja, mutta yhdessä vahvoja. He kuitenkin hävisivät helposti Bellamy-piraateille, pystyen kuitenkin taistelun jälkeen yhä korjaamaan Olkihattujen laivaa.