Wapol

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wapol
Ensiesiintyminen Mangaluku #131
Animejakso #79
Nimi japaniksi ワポル
Nimi englanniksi Wapol
Muita nimiä Peltipaita Wapol
Ääninäyttelijä (Seiyu) Bin Shimada
Ääninäyttelijä (4Kids) Sean Schemmel
Ääninäyttelijä (FUNi) Sean Schemmel
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio Ei ole
Pirunmarja
Marja japaniksi Baku Baku no Mi
Marja englanniksi Munch Munch Fruit
Marja suomeksi Mumsmumsmarja
Tyyppi Paramythia
Voima Antaa syöjälleen voiman syödä mitä vain. Vaikka kuinka kovaa tai myrkyllistä materiaalia. Lisäksi marja antaa kyvyn tehdä syömistään materiaaleista osa itseään.

Peltipaita Wapol (jap. ワポル) on hahmo One Piece -manga- ja animesarjoissa.

Persoona ja suhteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Wapol oli aikoinaan prinssi, mutta tuli Drumin saaren kuninkaaksi isänsä kuoltua. Hän on korruptoitunut ja ”pilaantunut” kuningas. Ennen Wapolin kuninkaaksi tuloa Drumin valtakunnassa oli eniten taitavia lääkäreitä koko Grand Linessa. Hän ajattelee olevansa tärkein koko kuningaskunnassaan. Wapolilla ei ole aikaa eikä kiinnostusta politiikasta eikä vaaroista, jotka eivät koske hänen valtakuntaansa. Esimerkiksi Dragon, jonka ideat tulisivat olemaan Maailman hallitukselle ongelma.

Wapolin valtakausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wapol on entinen Drumin saaren hallitsija (nykyisin paikka on Kirsikka-kuningaskunta), jonka linna sijaitsi Drumin saaren vuorten huipulla. Hän karkotti kaikki lääkärit Drumin saarelta, paitsi omaa ”Lekurijengiä” (Isshi 20) johon kuuluu 20 lääkäriä. Wapol pakkotyöllisti heidät itselleen ja uskoi, että omimalla kaikki lääkärit hän saisi kansalaiset polvistumaan. Kuitenkin kaksi lääkäriä jäi Isshi 20:n lisäksi jäljelle: Tri Hiruluk ja Tri Kureha. Hiruluk kuitenkin oli epäpätevä lääkäri ja Kureha taas pyysi röyhkeän hintaisia korvauksia.

Wapol halusi päästä Hirulukista eroon ja kehitti suunnitelman. Hän houkutteli Hirulukin linnaan kertoen kaikkien Lekurijengin jäsenten olevan sairaita ja he tarvitsisivat lääkäriä. Hirulukin tullessa paikalle kuitenkin selvisi, että kaikki lääkärit olivat kunnossa ja Hiruluk oli astunut Wapolin ansaan. Wapolin sotilaat olivat valmiina ampumaan Hirulukin. Hiruluk oli kuitenkin kiitollinen siitä, ettei kukaan ollut sairaana. Hän kertoi myös, ettei ihminen kuole puukoilla, pyssyillä, saatikka myrkyillä. Ihminen kuolee silloin, kun hänet on unohdettu. Ennen räjähtämistään juomansa vaikutuksesta hän sanoi: ”Kerta kaikkiaan! Että oli hyvä elämä!” Kauhistuneena Wapolin julmuudesta ja Drumin kuningaskunnasta itsessään, Dolton, Wapolin armeijan johtaja kääntyi Wapolia vastaan ja sanoi: ”Tyhmyydelle ei ole olemassa lääkettä.”

Wapol pakenee peloissaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wapol jatkoi yhä tyrannikuninkaan tittelissään valtakuntansa hallitsemista, kunnes Mustaparta saapui ja hävitti koko kuningaskunnan. Hän hääti raukkamaisen Wapolin pois Drumin saarelta merelle. Sen jälkeen Wapol taivalsi pitkin merta sukelluslaivallaan lojaalien palvelijoittensa kanssa. Dolton jäi saarelle ja piti kansan koossa Mustaparran lähdettyä ja myöhemmin auttoi estämään Wapolin paluun kuninkaaksi. Onnistuttuaan siinä, kansa lähetti Tri Hirulukin kemiallista ainetta taivaalle joka loi vaaleanpunaista lunta. Samalla kuningaskunta nimettiin uudelleen, Kirsikaksi.

Taistelu Luffyn kanssa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jossain vaiheessa Wapol söi Baku Baku no Mi (Munch Munch Fruit/Mumsmumsmarjan) joka antoi Wapolille kyvyn syödä mitä vain (jopa itsensä). Pirunmarjan syötyään tuli kuitenkin pieni sivuvaikutus: Wapolin ruokahalu kasvoi ja hänen tulee herkemmin nälkä. Wapol käytti voimiaan Monkey D. Luffyä vastaan monesti esimerkiksi muuttamalla kaksi apuriaan yhdeksi soturiksi ja käyttämällä käsikanuunoja. Hän myös yritti syödä asevarastonsa tyhjäksi, jolloin hän olisi voinut muuttaa ne kaikki osaksi kehoaan, mutta Nami varasti varaston avaimen. Lopuksi Luffy singautti Wapolin pois Drumin saarelta Gomu Gomu no Bazooka -hyökkäyksellään.

Entisen kuninkaan kohtalo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wapolin toisen lähdön jälkeen kotisaareltaan, hän vaelsi Grand Linella, syöden mitä vastaan tuli. Kierreltyään jonkin aikaa hän tajusi, ettei hän pääsisi enää Drumin kuninkaaksi, koskaan. Hän myös huomasi, että pystyi luomaan leluja Mumsmums-voimillaan. Wapolista tuli suosittu yhdessä yössä. Myöhemmin hän nai ”Miss Universumin” ja Wapolista tuli paljon suositumpi mitä hän Drum saarella oli. On kuitenkin vielä epäselvää missä Wapol tulee tapaamaan Luffyn uudestaan (jos tällainen kohtaaminen joskus sattuu). Animessa Wapolin minitarinaa ei ole toistaiseksi esitetty.