Stadi vs. Lande

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stadi vs. Lande
Kestoaika 60 minuuttia
Pääosissa Jaakko Saariluoma
Kalle Lamberg
Alkuperämaa  Suomi
Verkko MTV3
Tuotantokausia 2
Jaksoja 23
Tuotanto
Tuottaja(t) Maria Vanninen
Vastaava(t) tuottaja(t) Olli Suominen
Tuomas Summanen
Tomi Suomela (MTV)
Ohjaaja(t) Teija Pajamaa
Käsikirjoittaja(t) Hermanni Koppala
Juha Niinimaa
Petri Hankonen
Leikkaaja(t) Matti Mikkonen
Tuotantoyhtiö(t) Rabbit Films
IMDb

Stadi vs. Lande on 24. helmikuuta 2017 MTV3-kanavalla alkanut suomalainen viihteellinen game show -ohjelma. Sen juontavat Jaakko Saariluoma ja Kalle Lamberg. Ohjelman tuottaa Rabbit Films. Ohjelmassa Kehä III:n sisäpuolella asuvat kilpailevat tietokilpailukysymyksissä Kehä III:n ulkopuolella asuvia vastaan.[1][2] Yhdessä jaksossa kilpailee molemmilta puolilta kaksi joukkuetta, joissa molemmissa on kolme kilpailijaa.[3] Ohjelma kestää mainoskatkoineen noin tunnin.

Ohjelma ensimmäinen kausi nauhoitettiin helmikuussa 2017 Tampereella[4] ja esitettiin samana keväänä. Toinen kausi esitettiin keväällä 2018.[5] Kolmannen kauden kilpailijahaku on auki.

Kierrokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kierros 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kierroksella stadilaisilta kysytään landekysymyksiä ja landelaisilta Kehä III -aiheisia kysymyksiä. Jos joukkue päättää vastata, se saa oikeasta vastauksesta yhden pisteen, mutta jos vastaus menee väärin, joukkue menettää yhden pisteen (toisella tuotantokaudella pisteitä ei voi menettää). Jos stadilaisjoukkue/landelaisjoukkue vastaa väärin, toisella stadilaisjoukkueella/landelaisjoukkueella on mahdollisuus vastata halutessaan. Jos joukkueella on nolla pistettä, väärästä vastauksesta ei menetä pistettä. Ensimmäisellä kierroksella kysytään yhteensä 20 kysymystä: 10 stadilaisjoukkueilta ja 10 landelaisjoukkueilta. Enemmän pisteitä saanut stadilaisjoukkue ja enemmän pisteitä saanut landelaisjoukkue etenevät seuraavalle kierrokselle.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella kaudella ensimmäisen kierroksen säännöt ovat muuten samat, mutta kysymyksiä kysytään yhteensä 8 kappaletta (4 stadilaisjoukkueilta ja 4 landelaisjoukkueilta) eivätkä tämän kierroksen häviäjät putoa kilpailusta.

Kierros 2 (2. kausi)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä kierroksella kysytään yhteensä 8 kysymystä (4 stadilaisjoukkueilta ja 4 landelaisjoukkueilta). Kysymyksiin annetaan kuhunkin kolme vastausvaihtoehtoa, jotka kaikki ovat lukuja. Kukin kysymys on vain tietylle joukkueelle kohdistettu. Oikeasta vastauksesta saa kaksi pistettä, mutta väärästä vastauksesta ei menetä pisteitä. Ensimmäisen ja toisen kierroksen pisteet lasketaan yhteen, ja enemmän pisteitä saanut stadilaisjoukkue ja enemmän pisteitä saanut landelaisjoukkue etenevät kolmannelle kierrokselle.

Kierros 2 (1. kausi) / kierros 3 (2. kausi)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä kierroksella stadilaisjoukkue kilpailee landelaisjoukkuetta vastaan yksi jäsen kerrallaan. Kierroksella kysytään 12 monivalintakysymystä, joissa on kolme vastausvaihtoehtoa. Ensin yhdeltä jäseneltä kysytään kysymys, ja jos se menee oikein, joukkue saa pisteen. Jos se menee väärin, joukkue ei menetä pisteitä, mutta vastapuolen joukkue saa yrittää arvata kahdesta jäljellä olevasta vaihtoehdosta. Kierroksen loputtua enemmän pisteitä saanut joukkue pääsee finaalikierrokselle.

Finaalikierros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaalikierroksella yhdeltä joukkueen jäseneltä, jonka joukkue on valinnut keskuudestaan, kysytään kysymyksiä, joissa on kaksi vastausvaihtoehtoa. Kilpailijan tavoitteena on vastata 90 sekunnissa niin moneen kysymykseen kuin ehtii. Neljällä oikealla vastauksella joukkue voittaa kotimaanmatkan, kahdeksalla Euroopan-matkan ja 12:lla kaukomaanmatkan. Voitettuaan jonkin näistä joukkue arpoo kolmen laatikon joukosta määränpään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]