Smash-Tennis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Smash
Perustettu 1978
Paikkakunta Helsinki, Espoo, Kotka
Lajit
Kotisivu https://smashtennis.sporttisaitti.com

Smash ry on Helsingissä, Espoossa ja Kotkassa toimiva tennis-, sulkapallo-, squash-, padel-, racketlon-, pickleball ja pöytätennisseura, joka edistää sekä harrastus- että kilpailutoimintaa edellä mainittujen lajien parissa. Toiminnan perusstrategiana on olla tehokkaasti toimiva kasvattajaseura pääkaupunkiseudulla ja Kymenlaaksossa. Smashin valmennustoiminta jakautuu kilpa-, juniori- ja aikuisvalmennukseen.

Smashin toiminta alkoi vuonna 1978, kun silloisessa Myllypuron Tenniskeskuksessa perustettiin Smash-Tennis ry. Vuoden 2017 alkupuolella Smash-Tennis ry muutti nimensä Smash ry:ksi tavoitteenaan palvella paremmin myös muiden mailapelien kuin tenniksen harrastajia ja valmennettavia. Nykyinen Smash Center Helsingin Myllypurossa (ent. Finland Tennis Club) toimii edelleen seuran pääasiallisena toimintakeskuksena. Smash Centerissä voi pelata ja osallistua valmennukseen tenniksessä, sulkapallossa, padelissa, squashissa, pickleballissa ja pöytätenniksessä. Smash järjestää myös Espoossa Olarin Tennishallissa sekä Kotkan Tennishallissa sekä Kaisaniemen tenniskentillä tennisvalmennusta, -kilpailuja ja -tapahtumia.

Parhaiten menestyneitä smashiläisiä vuosien varrella ovat muun muassa tennispelaajat Nanne Dahlman, Kim Tiilikainen, Piia Suomalainen, Katariina Tuohimaa ja Timo sekä Maarit Nieminen.

Smashissa oli 6. marraskuuta 2017 jäseniä 2 042, joista aikuisia miehiä oli 703, naisia 537, poikia 463 ja tyttöjä 339. Smash on Suomen suurin mailapeliseura.

Seuran puheenjohtajana toimii Sam Nieminen ja toiminnanjohtajana Tapio Totro.[1]

Smashin tennisvalmennuksessa ainakin kerran viikossa käy noin 900 pelaajaa. Sulkapallossa on noin 105, padelissa ja pöytätenniksessa muutamia kymmeniä viikoittain harjoittelevaa pelaajaa. Smash järjestää vuosittain yli 30 kilpailua ja tapahtumaa jäsenilleen.

Nuori Suomi on myöntänyt Smashille laadukkaasta juniorityöstä Nuori Suomi -sinetin vuonna 1995. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Organisaatio - Smash ry smashtennis.sporttisaitti.com. Viitattu 10.12.2018.
  2. Smash ry - Smash ry smashtennis.sporttisaitti.com. Viitattu 12.8.2018.
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.