Jäähonka

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jäähonka.jpeg

Jäähonka on espoolainen vuonna 1957 toimintansa aloittanut jääkiekkoseura.[1] Seura luopui edustustoiminnasta 1984, kun se yhdessä EPS:n ja EJK:n kanssa yhdistyi Kiekko-Espooksi. Nykyään seura tunnetaan lähinnä kasvatustyöstään.

Jäähongan miesten edustusjoukkue on korkeimmillaan pelannut jääkiekon I-divisioonassa pudoten kuitenkin kaudella 1981–1982 II-divisioonaan. Jäähonka voitti kaudella 1987 C-nuorten SM-kullan.

Kaudelle 2018-2019 perustettu miesten edustusjoukkue pelaa ensimmäisen kautensa miesten III-divisioonassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäähongan perinteet johtavat vuoteen 1957, jolloin Tapiolan kasvavan kaupunginosan aktiiviset asukkaat perustivat Tapion Honka -nimisen urheiluseuran. Tämä jakautui myöhemmin erillisiin lajiseuroihin joista Jäähonka edustaa jääkiekkoa.

18. helmikuuta 2010 Jäähonka ry litityi perustetun Blues Juniorit - Blues Juniors ry:n jäseneksi. Blues Hockey Oy perusti Blues Juniors ry:n kaikkien Bluesin kasvattajaseurojen yhteiseksi kattojärjestöksi ja Jäähongan lisäksi Blues Juniors ry:n muut jäsenet ovat Espoon Jääklubi, Espoon Palloseura ja Espoon Kiekkoseura.

Bluesin nimen käytön osalta Blues Juniors ry edellyttää jäseniltään, että virallisessa nimessä tulee käyttää maantieteellisiä tunnuksia E (eteläinen), L (läntinen) ja P (pohjoinen), joiden avulla joukkueiden kotipaikat voidaan erottaa toisistaan. Esimerkiksi Matinkylässä (EJK ja Jäähonka) käytetään Blues E –nimeä. Jäähongan ikäkausijoukkueet, jotka ovat yhdistyneet EJK:n joukkueiden kanssa, käyttävät esimerkiksi nimeä Blues E 99.

Kasvatteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäähongan kasvatti Sean Bergenheim on pelannut lähes 400 NHL-ottelua ja tehnyt yli 100 tehopistettä. Hänellä on MM-kilpailuista yksi hopea vuodelta 2007 ja kaksi pronssia vuosilta 2006 ja 2008. Kuva on vuodelta 2009, jolloin Bergenheim edusti NHL-joukkue New York Islandersia.

[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.