Tapiolan uimahalli

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tapiolan uimahalli syyspäivänä

Tapiolan uimahalli on uimahalli Tapiolan kaupunginosassa Espoossa. Uimahallin suunnitteli arkkitehti Aarne Ervi ja se valmistui vuonna 1965. Rakennuksen peruskorjauksen suunnitteli Kari Raimoranta (Arkkitehdit NRT)[1], ja peruskorjaus valmistui 2000-luvulla. Tuolloin rakennettiin myös uimahallin laajennus, jossa ovat höyrysaunat, porealtaat, monitoimiallas ja kuntosali. Vuonna 2008 uimahallille myönnettiin Euroopan Unionin Europa Nostra -palkinto ansiokkaasta entistämisestä. Tapiolan uimahallissa on 1 m hyppylauta, 3 m hyppylauta ja 5 m hyppytorni.

Uimahalli on ollut jälleen suljettuna vuodesta 2016 lähtien uusien kosteusongelmien takia. Vuoden 2018 alussa uutisoitiin, että Espoon kaupunki harkitsee jopa hallin purkamista ja uudelleenrakentamista betonirakenteiden haurastumisen vuoksi[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Espoo-Tapiolan uimahalli Hallikortit. Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys UKTY ry. Viitattu 30.9.2017.
  2. Varmavuori, Marjaana: Tapiolan uimahallia on remontoitu Espoossa vuosikausia – nyt arvorakennus on paljastunut läpimäräksi, ja se saatetaan purkaa kokonaan Helsingin Sanomat. 4.1.2018. Viitattu 4.1.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.