Tapiolan Voimistelijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tapiolan Voimistelijat
Perustettu 1964
Entiset nimet Tapiolan Naisvoimistelijat
Paikkakunta Suomi Espoo, Suomi
Lajit Joukkuevoimistelu
Ryhmäliikunta
Lasten jumpat
Tanssi

Tapiolan Voimistelijat on espoolainen voimisteluseura, joka toimii pääasiassa Suur-Tapiolan alueella sekä Leppävaarassa. Seuralla on kilpailevia joukkueita joukkuevoimistelussa ja tanssillisessa voimistelussa sekä laajaa harrasteliikunnan tarjontaa kaikenikäisille perheliikunnasta lasten tuntien ja aikuisten ryhmäliikunnan kautta seniorijumppaan. Noin 10 % seuran jäsenistä on joukkuevoimistelijoita. Joukkuevoimistelun osalta seuran tavoitteena on tarjota jokaiselle voimistelijalle mahdollisuus harrastaa lajia omalla taito- ja tavoitetasollaan.

Tapiolan Voimistelijat on Suomen Voimisteluliiton sekä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLUn jäsen.

Seuran jäsenmäärä on enimillään ollut 1 875 (2018).lähde? Harrastetuntien ohjaajia ja voimisteluvalmentajia on yhteensä noin 80 kappaletta. Lasten harrastetunteja ja aikuisten ryhmäliikuntatunteja oli molempia vuonna 2020 tarjolla yli 30 viikoittain.

Seurasta käytetään lyhenteitä TapVo ja Tapvo. Seuran hallituksen puheenjohtajana vuonna 2021 toimii Heidi Viitamäki ja toiminnanjohtajana Terhi Toivonen.

Kilpailumenestys

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapiolan Voimistelijoiden Elegia-joukkue on edustanut Suomea kolmissa joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa:

Seuran joukkueet ovat lisäksi saavuttaneet myös useita SM-mitaleita.

Seuran historia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura perustettiin vuonna 1964 nimellä Tapiolan Naisvoimistelijat. Nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 1995. 50-vuotisjuhlavuottaan Tapvo vietti vuonna 2014.

Vuonna 1976 Tapiolan Voimistelijat perusti Uskollisuuden killan no 37. Killan jäseneksi voi hakea, kun on ollut seuran jäsen viisi vuotta. Kiltojen kantava teema on ystävyys. Killat järjestävät ja kiltalaisille järjestetään monenlaista toimintaa kuten retkiä ja tapaamisia. TapVossa kiltalaisia on noin kaksikymmentä.

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.