Saint Vincent ja Grenadiinien talous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saint Vincent ja Grenadiinien talous perustuu pääosin maatalouteen, erityisesti banaanin viljelyyn. Pääasiassa sitä harjoitetaan pientiloilla vuortenrinteillä. Monet kotitaloudet harrastavat omavaraismaataloutta kasvattamalla viljakasveja.

Banaanin ohella Saint Vincentin ja Grenadiinien toinen tärkeä vientituote on arrowjuuren tärkkelys, jota käytetään joissakin lääkkeissä ja tulostuspaperissa. Elintärkeä turismi on kasvussa, ja etenkin Grenadiinien puhtaat vedet houkuttelevat turisteja. Merkittävimmät turistikohteet ovat Bequian ja Mustiquen saaret.

Saint Vincentillä ja Grenadiineilla on ollut useita yrityksiä kehittää erilaisia teollisuuden haaroja, mutta ne ovat onnistuneet huonosti. Maan työttömyysaste on 35–40 %. Bruttokansantuote oli 2 900 Yhdysvaltain dollaria asukasta kohden vuonna 2003. Työssäkäyvistä 50 % sai elantonsa maataloudesta, 30 % palvelualalta ja 20 % teollisuudesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Martin, Penny & Olds, Margaret (toim.): Geographica - suuri maailmankartasto: maanosat, maat, kansat, s. 397. Könemann, 2003. ISBN 3-8290-2481-9.


Tämä Pohjois-Amerikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.