Bequia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bequia

Saaren suurin kaupunki Port Elizabeth.

Sijainti
Saariryhmä
Korkein kohta
148 mView and modify data on Wikidata
Pinta-ala
18 km²
Väestö
Asukasluku
4 300
Kartta
Bequia sijaitsee Kingstownista suoraan etelään.
Moonhole, pieni ekologinen yhteisö Bequian eteläosassa.

Bequia [ˈbɛkweɪ] on Saint Vincent ja Grenadiinien saarivaltioon kuuluva saari Pohjois-Grenadiinien saariryhmässä Karibianmeren itäosassa. Sen pinta-ala on 18 neliökilometriä, mikä tekee siitä Grenadiinien saariston toiseksi suurimman saaren Grenadalle kuuluvan Carriacoun jälkeen. Bequia sijaitsee noin 15 kilometriä etelään Saint Vincent ja Grenadiinien pääkaupungista Kingstownista.

Bequian perinteinen elinkeino on ollut ryhävalaiden pyynti harppuunoin, ja saari on yksi harvoista paikoista maailmassa joissa valaanpyynti on yhä hyvin rajoitetusti sallittua, helmikuusta toukokuuhun vain muutamille paikallisille valaanpyytäjille.[1][2]

Nykyisin Bequian pääelinkeino on matkailu. Saarella vierailee monia pienempiä risteilyaluksia ja purjeveneitä ja yhä enemmän myös lentäen saapuvia turisteja, erityisesti sukellusharrastajia. Suurimman kaupungin Port Elizabethin lähellä on hiekkaranta Princess Margaret Beach, joka nimettiin läheisen Mustiquen saaren kuuluisimman loma-asukkaan, Englannin prinsessa Margaretin mukaan.[2] Lentokenttänä toimii saaren eteläosaan vuonna 1992 avattu James F. Mitchell International Airport.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Charles, Jacqueline: Eastern Caribbean whalers follow a 139-year-old tradition, now under siege, The Miami Herald 16.4.2014. Viitattu 7.9.2015.
  2. a b Cameron, Sarah: ”Bequia”, Caribbean Islands, 17th edition, s. 781–783. Footprint, 2007. ISBN 978 1 904777 97 7.  (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Bequia