Renault Kadjar

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Renault Kadjar

2016 Renault Kadjar Dynamique NAV DCi 1.5 Front.jpg

Valmistustiedot
Valmistusmaa Espanjan lippu Espanja
Kiina
Valmistaja Renault
Valmistusvuodet 2015–
Korimalli 5-ovinen crossover
Luokka J-segmentti
Teknisesti samankaltaisia Nissan Qashqai

Renault Kadjar on Renault’n vuodesta 2015 lähtien valmistama crossover-tyyppinen automalli, joka jakaa tekniikkansa toisen sukupolven Nissan Qashqain kanssa.[1]Kadjar perustuu Renault-Nissan allianssin C -ja D-segmentin CMF-C/D yhteispohjalevylle. Samaa konsernin keski -ja ylemmän keskiluokan pohjalevyä käyttävät mm. Renault Megane IV, Talisman, Koleos II ja Nissan Qashqai II, Nissan X-trail, sekä Pulsar.

Auto sai aikanaan euro-ncap törmäyskokeessa täydet viisi tähteä.

Suomessa auto on ollut saatavilla vain yhdellä bensiinimoottorilla, joka on aina 1,2 -litrainen tCe-suorasuihkutusturbo. Diesel-vaihtoehtoina ovat olleet 1,5 -litrainen dCi -turbodiesel, sekä tehokkaampi 1,6 -litrainen dCi -turbodiesel. Jälkimmäisen moottorin yhteydessä Kadjar on aina nelivetoinen, muiden moottori-vaihtoehtojen ollessa etuvetoisia.

Kaikki moottorivaihtoehdot ovat varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla, mutta 1,2 -litraisen bensiinimoottorin, sekä 1,5 -litraisen dieselin yhteyteen saa lisävarusteena myös automaattisen kaksoiskytkinvaihteiston.

Kadjar on ollut Suomen hinnastoissa alusta asti saatavilla kolmella eri varustetasolla. Perustasona on melko riisuttu "Life". Keskimmäinen varustetaso on jo varsin kattava "Zen". Zen -varustus tuo autoon mm. avaimettoman kulun, automaattisen kaksoisvyöhykeilmastoinnin, sekä joukon erilaisia turvavarusteita mm. liikennemerkkitunnistuksen, sekä kaistavaroittimen. Myös automaattinen valojenvaihtojärjestelmä kuuluu Zen-varusteluun. Malliston huipulla on ns. "Bose", jossa on mm. edellisiä parempi äänentoisto, täysledivalot, sekä 19-tuumainen vannekoko.

Nelivedon yhteydessä auton taka-akselisto on toteutettu erillisjousituksella. Etuvetoisissa on takana yhdysheiluriakselisto.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Renault Kadjar haastaa suomalaisten suosikin Nissan Qashqain Helsingin Sanomat. 8.8.2015. Viitattu 21.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.