Renault Trafic

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Renault Trafic I
Renault Trafic I, phase 2
Valmistustiedot
Valmistusmaa Ranska
Valmistaja Renault S.A.
Valmistusvuodet 1981-2000
Luokka pakettiauto,pikkubussi
Edeltäjä Renault Estafette
Seuraaja Renault Trafic II
Koko ja tekniset tiedot
Moottori 1.4 bensiini OHV
1.6 bensiini OHV
2.2 bensiini OHC
2.1 Diesel OHC
2.5 Diesel OHC
Vetotapa etuveto,takaveto,neliveto

Renault Trafic I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renault Trafic I on Renaultin vuosina 1981-2000 valmistama keskiraskas pakettiauto. Ensimmäisen sukupolven Trafic tuli markkinoille syyskuussa 1980 korvaamaan ikääntynyt Renault Estafette.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trafic tarjosi tehdasvalmisteisina versioina ja alustana korinrakentajille lukuisia eri vaihtoehtoja. Etuvetoinen Traction (T) tai takavetoinen Propulsion (P), joka tuli markkinoille maaliskuussa 1981.Etuvetoinen laskee kuormatilan lattiaa ja takaveto antaa paremman pidon sekä vahvemman voimalinjan kun ajoneuvo on kuormitettu. Myös useita eri akselivälejä oli tarjolla ja korirakentajat hyödynsivät etenkin etuvetoisen version muunneltavuutta, mm. jatketut versiot, torimyyntiautot, lasinkuljetus ym. Myös kantavuuksia löytyi välille 800-1400 kg kokonaispainon ollessa 2,1 tonnista 3 tonniin. Moottoreiksi valikoitui jo tuotannossa, Renault 18 ja 20 malleissa, olleet 1.4 l bensiini tai 2.0 diesel. Taka-akseli oli jäykkä, toisin kuin edeltäjässä.

Pitkän valmistusaikansa kuluessa Trafic I käy läpi kaksi kasvoleikkausta ja myös lukuisia teknisiä muutoksia (moottori, mekaaniset osat, varusteet, mukavuus ja turvallisuus). Vuodelle 1985 esitellään uusi 4x4 versio.

Vuoden 1997 alussa alkaa yhteistyö GM:n kanssa ja Trafic saa myös nimen Opel Arena ja Vauxhall Arena. Brasiliassa sitä myydään nimellä Chevrolet Space Van. Valmistuspaikka näilläkin on Creil, Ranska. Vuonna 2000 Trafic I:n korvaa Trafic II . Ensimmäisen sukupolven Trafic, phase 3, jatkaa uraansa Intiassa nimellä Tata Winger.

Renault Trafic II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renault Trafic II
Renault Trafic
Valmistustiedot
Valmistusmaa Ranska, Englanti, Espanja
Valmistaja Renault S.A., Nissan Motor Company, GMM Luton
Valmistusvuodet 2001-
Luokka pakettiauto, pikkubussi
Edeltäjä Renault Trafic I
Koko ja tekniset tiedot
Moottori 1.9 dCi 100hv
2.0 dCi DOHC 90hv/115hv
2.5 dCi DOHC 150hv
2.0 DOHC bensiini 120hv
Vetotapa etuveto

Renault Trafic II on keskiraskas pakettiauto jonka ensiesittely tapahtui vuonna 2001. Sitä valmistaa yhteisyritys jonka muodostavat General Motors Europe ja Renault S.A sekä sen liittolaisyhtiö Nissan Motor Company Ltd. Sitä myydään useilla eri nimillä: Renault Trafic, Nissan Primastar , Opel Vivaro, Vauxhall Vivaro (UK ja Irlanti) . Trafic valmistetaan GM Manufacturing Luton Ltd:n tehtailla (aiemmin IBC, Isuzu Bedford Company Ltd) Lutonissa, Englannissa.

Trafic on saatavana umpikylkisenä, ikkunallisena pienoisbussina, yhdistettynä bussi/rahtiversiona ja alustana normaalimittaisella- tai miehistöohjaamolla. Valikoimassa on kaksi eri akseliväliä ja kaksi eri tavaratilakorkeutta. Moottorivaihtoehtoina on kolme eri diesel- ja yksi bensiinimoottori. Vivaro koki kevyen kasvojenkohotuksen 2006, etupuskurin uudelleenmuotoilun myötä suuntavilkut ajovaloumpioiden alla muutettiin oranssista kirkkaiksi. Samalla diesel-moottorit saivat Euro 4 luokituksen.

Meksiko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Renault Trafic on ollut myynnissä Meksikossa toukokuusta 2007.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Renault Trafic  –  :fr:Renault Trafic