Qt Development Frameworks

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Haavard Nord KDE 4.0:n julkistamistilaisuudessa tammikuussa 2008

Qt Development Frameworks (aiemmin Qt Software ja Trolltech) on Digian omistama norjalainen ohjelmistoyhtiö. Yhtiön päätuote on ohjelmistojen kehitysympäristö Qt.

Eirik Chambe-Eng ja Haavard Nord perustivat Trolltechin Norjassa vuonna 1994. Qt:n kehitys oli alkanut jo 1991. Yhtiö listattiin Oslon pörssiin heinäkuussa 2006.

Vuonna 2001 Trolltech julkaisi sulautettuihin Linux-järjestelmiin tarkoitetun Qtopia-sovellusalustan, jonka nimeksi vaihdettiin Nokian ostettua yrityksen Qt Extended.

Nokia osti Trolltechin kesäkuussa 2008. Saman vuoden syyskuussa Nokia vaihtoi yhtiön nimeksi Qt Software[1] ja Qtopian Qt Extendediksi.

9.8.2012 uutisoitiin Digian ostavan koko Qt-kehitysympäristön Nokialta. Kaupan myötä Digia vastaa kaikista Qt-teknologiaan liittyvistä toiminnoista, joista aiemmin on huolehtinut Nokia. Näitä ovat muun muassa tuotekehitys, sekä kaupallisen ja avoimen lähdekoodin lisensointi- ja palveluliiketoiminta, jonka Digia osti jo aikaisemmin maaliskuussa 2011. Kaupan merkittävimpänä tavoitteena on parantaa Digian asemaa Qt-ekosysteemissä ja laajentaa Qt-teknologian saatavuutta yhä useammalle alustalle. [2] [3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]