Novita

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Novitan Teddy-langasta neulotut palmikko-pintaneuleella koristellut lapaset
Novitan tuotteita Lanka-Delin ikkunassa.

Novita Oy on suomalainen yritys, joka valmistaa käsityölankoja villasta ja muista kuiduista. Sen tuotteisiin kuuluvat neulonta- ja virkkauslangat sekä käsityötarvikkeet, kuten puikot, virkkuukoukut ja kassinkahvat. Tuotteita myydään eri puolilla Suomea yli 2000 myyntipistettä käsittävässä jälleenmyyntiverkostossa: päivittäistavaramarkettien lisäksi lanka- ja käsityöliikkeissä. Novitan tuotteisiin kuuluvat myös tekstiilit: kevyttrikoot koko perheelle.

Novita on perustettu vuonna 1928 ja se on perheyritys. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yrityksen liikevaihto on noin 25 milj. euroa vuodessa ja työntekijöitä sillä on yli sata. Käsityölankoja kehrätään pääosin Kouvolan kaupungissa, Korialla. Novitan vuosituotanto on noin miljoona kiloa lankaa eli noin 10 miljoonaa lankakerää. Novitan tunnetuimmat langat ovat 7 veljestä ja Nalle. Novitan lankakokoelmasta löytyy noin 20 tuotenimekettä ja 150 eri väriä. [1]

Novita julkaisee maksullista Novita-lehteä: lehden kaikki käsityöideat on toteutettu Novita-langoista. Lehteen liittyy Novita-klubi, jossa toimii verkkoyhteisö Neulomo. Novitalla on myös oma puhelinneuvonta.

Yrityksellä on aputoiminimi Helsingin Villakehräämö.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. https://www.novitaknits.com/fi/fi/novita-oy, Novita Oy, 27.11.2015