Novita

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Novitan Teddy-langasta neulotut palmikko-pintaneuleella koristellut lapaset
Novitan tuotteita Lanka-Delin ikkunassa.

Novita Oy on suomalainen yritys, joka valmistaa käsityölankoja villasta ja muista kuiduista. Sen tuotteisiin kuuluvat neulonta- ja virkkauslangat sekä käsityötarvikkeet, kuten puikot, virkkuukoukut ja kassinkahvat. Tuotteita myydään eri puolilla Suomea jälleenmyyntiverkostossa: päivittäistavaramarkettien lisäksi lanka- ja käsityöliikkeissä. Novitan tuotteisiin kuuluvat myös tekstiilit: kevyttrikoot koko perheelle.

Novita on perustettu vuonna 1928 ja se on perheyritys. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Käsityölankoja kehrätään pääosin Kouvolan kaupungissa, Korialla. Novitan vuosituotanto on n. miljoona kiloa; määrästä voisi neuloa esimerkiksi 6 miljoonaa villasukkaparia tai virkata saman verran ponchojalähde?. Novitan tunnetuin lankakenen mukaan? on Novita 7 Veljestä. Tunnettuja tuotenimiä ovat myös Novita Nalle, Teddy, Huopanen ja Wool.

Novita julkaisee maksullista Novita-lehteä: lehden kaikki käsityöideat on toteutettu Novita-langoista. Lehteen liittyy Novita-klubi, jossa toimii verkkoyhteisö Neulomo.

Yrityksellä on aputoiminimi Helsingin Villakehräämö.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.