Markkinointi & Mainonta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Markkinointi & Mainonta
Lyhenne M&M, Marmai
Julkaisija Alma Talent
Perustettu
Lakkautettu 2020
Päätoimittaja Arno Ahosniemi
Kotimaa Suomi
Kieli suomi

Markkinointi & Mainonta eli M&M oli Alma Talentin julkaisema markkinointiviestinnän ja median ammattilaisten lehti. Lehden viimeisenä päätoimittajana toimi Arno Ahosniemi ja uutispäällikkönä Jani Niipola.

Lehti lopetettiin vuoden 2020 lopussa.[1]

M&M ilmestyi 22 kertaa vuodessa. Vuonna 2011 sen levikki oli 9 175 kpl (LT 2011) ja lukijamäärä 41 000 henkilöä (KMT 2005).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehti perustettiin vuonna 1994 lakkautetun Mainosuutisten tilalle. Lehden perustajana, päätoimittajana ja kustantajana toimi Kim Weckström vuoteen 1997. Lehden syntyvaiheissa taustavaikuttajina toimivat muun muassa Jari Sarasvuo ja Marco Mäkinen. Lehti saavutti huomiota julkaisemalla ensimmäiset kaupalliset verkkosivustonsa www.marmai.fi vuoden 1994 lokakuussa. Lehti oli myös tunnettu mainos- ja media-alan tapahtumien järjestämisestä.

M&M-lehden synty ajoittui Suomen mediatoimialan rakennemuutoksen vilkkaimpaan kauteen.selvennä

Lehteä kustantava Alma Talent ilmoitti 28. syyskuuta 2020 suunnittelevansa sen lakkauttamista kannattamattomana. Markkinointi& Mainonnan painosmäärä on ollut 3 500 (2020) ja digiyleisö kuukaudessa noin 190 000.[2] Jatkossa Alma Talent käsittelisi mainontaa ja markkinointia Kauppalehden printissä ja digitaalisissa kanavissa[3] Markkinointi & Mainonnassa työskenteli viisi kokopäiväistä toimituksellista työntekijää.[4]

Päätoimittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]