Tivi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tivi
Lehtityyppi Tietotekniikkalehti
Julkaisija Alma Media
Levikki 156 000[1]
Perustettu 2014
Päätoimittaja Mikko Torikka[2]
Kotimaa Suomen lippu Suomi
Ilmestymistiheys Kuukausittain
Aiheesta muualla
www.tivi.fi

Tivi on suomalaisen Alma Talentin kustantama tietotekniikan ammattilaislehti. Vuonna 2014 perustettu lehti syntyi kahden perinteikkään tietotekniikkalehden, Tietokoneen ja Tietoviikon yhdistymisen seurauksena.[3] Uusi lehti kantaa Tietoviikosta periytyvää nimeä, mutta on toimituksellisesti lähempänä Tietokone-lehteä.

Kerran kuukaudessa ilmestyvä Tietokone-lehti on suunnattu tietotekniikan ammattilaisille. Lehden yhdistymisen seurauksena Tietoviikon ja Tietokone-lehden toimitukset yhdistyivät ja päällekkäisiä toimintoja karsittiin. Tietokone-lehti on TiVian jäsenlehti. Lehden lisäksi lukijoita palvellaan Tivi.fi -verkkopalvelulla, jossa julkaistaan uutisia ja blogeja.

Vakituiset avustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tivi-lehden toimituksen lisäksi lehdellä on useita vakituisia avustajia, joista nimekkäimpiä ovat tietotekniikkakirjailija Petteri Järvinen ja tietotekniikkakirjailija, Valtorin riskienhallintajohtaja Kimmo Rousku.

Lehden muina vakituisina avustajina toimivat blogaajat, Apple-asiantuntija Teemu Masalin, mediamoniottelija OP Komonen sekä liikkeenjohdon konsultit Ossi Mäntylähti ja Jarmo Pitkänen. Lehdellä on myös paljon vaihtelevia avustajia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tivi Aikakausmedia. Viitattu 17.10.2016.
  2. Vastaavat toimittajat talentum.fi. Viitattu 17.10.2016.
  3. Sampsa Kurri: Tietokone- ja Tivi-lehdet yhdistyvät uudeksi aikakauslehdeksi 9.4.2014. muropaketti.com. Viitattu 17.10.2016.
Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.