Tivi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tivi
Lehtityyppi Tietotekniikkalehti
Julkaisija Alma Media
Levikki 156 000[1]
Perustettu 2014
Päätoimittaja Mikko Torikka[2]
Kotimaa Suomi Suomi
Ilmestymistiheys Kuukausittain
Kieli suomi
Aiheesta muualla
www.tivi.fi

Tivi on suomalaisen Alma Talentin kustantama tietotekniikan ammattilaislehti. Vuonna 2014 perustettu lehti syntyi kahden perinteikkään tietotekniikkalehden, Tietokoneen ja Tietoviikon yhdistymisen seurauksena.[3] Uusi lehti kantaa Tietoviikosta periytyvää nimeä, mutta on toimituksellisesti lähempänä Tietokone-lehteä.

Kerran kuukaudessa ilmestyvä Tietokone-lehti on suunnattu tietotekniikan ammattilaisille. Lehden yhdistymisen seurauksena Tietoviikon ja Tietokone-lehden toimitukset yhdistyivät ja päällekkäisiä toimintoja karsittiin. Tietokone-lehti on TiVian jäsenlehti. Lehden lisäksi lukijoita palvellaan Tivi.fi -verkkopalvelulla, jossa julkaistaan uutisia ja blogeja.

Vakituiset avustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tivi-lehden toimituksen lisäksi lehdellä on useita vakituisia avustajia, joista nimekkäimpiä ovat tietotekniikkakirjailija Petteri Järvinen ja tietotekniikkakirjailija, Valtorin riskienhallintajohtaja Kimmo Rousku.

Lehden muina vakituisina avustajina toimivat blogaajat, Apple-asiantuntija Teemu Masalin, mediamoniottelija OP Komonen sekä liikkeenjohdon konsultit Ossi Mäntylähti ja Jarmo Pitkänen. Lehdellä on myös paljon vaihtelevia avustajia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tivi Aikakausmedia. Viitattu 17.10.2016.
  2. Vastaavat toimittajat talentum.fi. Viitattu 17.10.2016.
  3. Sampsa Kurri: Tietokone- ja Tivi-lehdet yhdistyvät uudeksi aikakauslehdeksi 9.4.2014. muropaketti.com. Viitattu 17.10.2016.
Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.