Luettelo Kallion peruspiirin suojelluista rakennuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Helsingin Kallion peruspiirin suojelluista rakennuksista. Kallion peruspiiriin kuuluu Kallion kaupunginosan lisäksi sen itäpuolella oleva Sörnäinen.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa
Tämä lista on luotu Wikidatassa olevaa dataa käyttämällä ja sitä päivittää määräajoin botti.
Listan sisälle tehdyt muokkaukset poistetaan seuraavassa päivityksessä!

Hakaniementori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Hakaniemen kauppahalli
(Hämeentie)
kauppakeskus Einar Flinckenberg
Karl Hård af Segerstad
1914
1912[1]
60.18°N, 24.9514°E Ratu: 2062
Hakaniemen kauppahalli2008.jpg
Tallenna kuva Muokkaa


Kalasatama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Lautatarhankatu 6 - Tynnyrintekijänkatu 2 - Työpajankatu 5 toimistorakennus Wäinö Toivio[2] 1902[1] 60.1893°N, 24.9705°E Ratu: 1950
Tallenna kuva Muokkaa
Vanha talvitie 11 - Verkkosaarenkatu 2 rakennus J. Palkeinen[3] 1919[1]
1916[3]
1920
60.1909°N, 24.9769°E Ratu: 1939
Tallenna kuva Muokkaa
Vanha talvitie 13 rakennus Yngve Lagerblad[4] 1939[1]
1941[4]
1942
60.1914°N, 24.9773°E Ratu: 1940
Tallenna kuva Muokkaa
Vanha talvitie 9 museo 1939[1] 60.1905°N, 24.9766°E Ratu: 1928
Tallenna kuva Muokkaa


Kallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Torkkelinmäki
(Kallio)
Helsingin piirijaon osa-alue 60.186°N, 24.956°E RKY: 4088
Tallenna kuva Muokkaa


Linjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Alppikatu 15 kerrostalo 1928[1] 60.1856°N, 24.9456°E Ratu: 2271
Tallenna kuva Muokkaa
Alppikatu 18 kerrostalo 1959[1] 60.1863°N, 24.9457°E Ratu: 2275
Tallenna kuva Muokkaa
Asunto Oy Petäjä
(Toinen linja)
kerrostalo R. G. Järvinen[5] 1910[1]
1908[5]
60.1821°N, 24.9475°E Ratu: 2166
Tallenna kuva Muokkaa
Asunto-Oy Helsingin Hämeentie 6 toimistorakennus Vilho Penttilä[6] 1913[1]
1910[6]
60.1809°N, 24.9517°E Ratu: 2158
Tallenna kuva Muokkaa
Castréninkatu 18 (2278) rakennus 1905[1] 60.1856°N, 24.9474°E Ratu: 2278
Tallenna kuva Muokkaa
Castréninkatu 18 (2279) kerrostalo 1935[1] 60.1854°N, 24.9474°E Ratu: 2279
Tallenna kuva Muokkaa
Castréninkatu 28 kerrostalo 1934[1] 60.1857°N, 24.9505°E Ratu: 2289
Tallenna kuva Muokkaa
Diakonissalaitos
(Helsinginkatu, Alppikatu)
palvelutalo Magnus Schjerfbeck[7] 1906[7]
1904[7]
60.1847°N, 24.9389°E RKY: 3976
Ratu: 2143
Diakonissalaitos 2020-03-16.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Eläintarhanhuvila 6 (Hedvig Sofiahemmet) -päärakennus vanhainkoti Alfred Rosenbröijer[8] 1893[1] 60.1826°N, 24.9407°E RKY: 3976
Ratu: 2299
Hedvig Sofiahemmet (1).JPG
Tallenna kuva Muokkaa
Eläintarhanhuvila 6 (Hedvig Sofiahemmet) -sivurakennus paritalo 1893[1] 60.1824°N, 24.9413°E RKY: 3976
Ratu: 2300
Tallenna kuva Muokkaa
Eläintarhantie 18 (2072) päiväkoti 1893[1] 60.1832°N, 24.9394°E Ratu: 2072
Tallenna kuva Muokkaa
Eläintarhantie 18 (2073) päiväkoti 60.1825°N, 24.939°E Ratu: 2073
Tallenna kuva Muokkaa
Eläintarhantie 18 (2074) rakennus 1893[1] 60.1833°N, 24.9389°E Ratu: 2074
Tallenna kuva Muokkaa
Ensi linja 1 toimistorakennus 1898[1] 60.1831°N, 24.9421°E Ratu: 2133
Tallenna kuva Muokkaa
Helsingin Diakonissalaitos (2142)
(Alppikatu)
sairaala 1912[1] 60.1849°N, 24.9395°E RKY: 3976
Ratu: 2142
Tallenna kuva Muokkaa
Helsingin Diakonissalaitos Auroratalo
(Helsinginkatu)
majoitustoiminta Ratu: 2144
Tallenna kuva Muokkaa
Helsingin Diakonissalaitos sairaala
(Alppikatu)
sairaala Ratu: 2147
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 22 kerrostalo 1930[1] 60.1863°N, 24.9509°E Ratu: 2286
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 26 rakennus 1927[1] 60.1861°N, 24.9492°E Ratu: 2284
Helsingin suomenkielinen työväenopisto - N20873 - hkm.HKMS000005-km003jn2.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 34 kerrostalo 1959[1] 60.1861°N, 24.9457°E Ratu: 2275
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 20 kerrostalo 1914[1] 60.1823°N, 24.9553°E Ratu: 2244
Tallenna kuva Muokkaa
Kaarlenkatu 10 kerrostalo 1929[1] 60.1859°N, 24.951°E Ratu: 2285
Tallenna kuva Muokkaa
Kallion ala-asteen koulu ala-aste Bertel Jung[9] 1908[1]
1908[9]
1907[9]
1910
60.1835°N, 24.9502°E Ratu: 2251
Kallionkoulu.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Kallion kirkko
(Castréninkatu)
hartauspaikka Lars Sonck[10][11] 1912
1912[1]
60.1842°N, 24.9492°E RKY: 1586
RPRID: 200923
RPID: 305344
Ratu: 2408
Kallio church, Helsinki 2004-06.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Kiinteistö Oy Toinen linja 3 kerrostalo Werner von Essen[12] 1894[1]
1892[12]
60.181°N, 24.9508°E Ratu: 2153
Tallenna kuva Muokkaa
Kiinteistöyhtiö Hämeentie 8 kerrostalo Väinö Vähäkallio[13] 1913[1]
1913[13]
60.1811°N, 24.9521°E Ratu: 2152
Tallenna kuva Muokkaa
Kirstinkatu 4 kerrostalo 1908[1] 60.1861°N, 24.9464°E Ratu: 2274
Tallenna kuva Muokkaa
Neljäs linja 3 kerrostalo 1926[1] 60.1823°N, 24.9542°E Ratu: 2249
Tallenna kuva Muokkaa
Siltasaarenkatu 28 kerrostalo 1926[1] 60.1834°N, 24.9489°E Ratu: 2221
Tallenna kuva Muokkaa
Snellu, Helsingin seurakuntaryhmän erityisnuorisokeskus
(Toinen linja)
hoitokoti Ernest Lodenius[14] 1938[1] 60.1833°N, 24.9436°E Ratu: 2139
Tallenna kuva Muokkaa
Toinen linja 12 (2134) rakennus 1898[1] 60.1833°N, 24.9412°E Ratu: 2134
Tallenna kuva Muokkaa
Toinen linja 12 (2135) päiväkoti 1898[1] 60.1837°N, 24.9424°E Ratu: 2135
Tallenna kuva Muokkaa
Toinen linja 12 (2136) päiväkoti 1898[1] 60.1837°N, 24.9418°E Ratu: 2136
Tallenna kuva Muokkaa
Viides linja 1 kerrostalo 1911[1] 60.1825°N, 24.956°E Ratu: 2293
Tallenna kuva Muokkaa
Viides linja 12 kerrostalo 60.1834°N, 24.9521°E Ratu: 2255
Tallenna kuva Muokkaa
Viides linja 14 kerrostalo 1927[1] 60.1836°N, 24.9517°E Ratu: 2256
Tallenna kuva Muokkaa
Viides linja 16 kerrostalo 1907[1] 60.1838°N, 24.9512°E Ratu: 2257
Tallenna kuva Muokkaa
Viides linja 18 kerrostalo 1908[1] 60.1839°N, 24.9506°E Ratu: 2258
Tallenna kuva Muokkaa


Siltasaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Asunto Oy Helsingin Pitkänsillanranta 11 kerrostalo Sigurd Frosterus[15] 1929[1]
1929[15]
60.1776°N, 24.9473°E Ratu: 2110
Tallenna kuva Muokkaa
Asunto Oy Pitkänsillanranta 13 kerrostalo Emil Holm[16] 1908[1]
1906[16]
60.1777°N, 24.9465°E Ratu: 2119
Tallenna kuva Muokkaa
Asunto-O.Y. Pitkänsillanranta N:o 5 kerrostalo Gunnar Aspelin[17] 1928[1]
1927[17]
60.1773°N, 24.9488°E Ratu: 2104
Tallenna kuva Muokkaa
Asunto-osakeyhtiö Saariniemi kerrostalo Heikki Kaartinen[18] 1912[1]
1911[18]
Ratu: 2121
Tallenna kuva Muokkaa
Asunto-osakeyhtiö Saaristo kerrostalo Karl Lindahl[19] 1910[1]
1909[19]
60.1786°N, 24.9463°E Ratu: 2117
Tallenna kuva Muokkaa
Hakaniemen Sokos
(Siltasaarenkatu)
kauppakeskus Onni Tarjanne[20] 1909[1]
1914[20]
60.1781°N, 24.9492°E Ratu: 2112
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 1 kerrostalo 1906[1] 60.1804°N, 24.9522°E Ratu: 2094
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 2a kerrostalo 1923[1] 60.1805°N, 24.9501°E Ratu: 2132
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 2b kerrostalo 1928[1] 60.1805°N, 24.9506°E Ratu: 2131
Tallenna kuva Muokkaa
Paasitorni hotelli Karl Lindahl 1908[1] 60.1788°N, 24.9475°E Ratu: 2126
Folkets hus Berghäll.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Paasivuorenkatu 8 - Saariniemenkatu 3 kerrostalo Martti Välikangas[21] 1955[1]
1954[21]
60.178°N, 24.9474°E Ratu: 2103
Tallenna kuva Muokkaa
Pitkänsillanranta 15 kerrostalo 1908[1] 60.1779°N, 24.946°E Ratu: 2120
Tallenna kuva Muokkaa
Pitkänsillanranta 7 kerrostalo 1927[1] 60.1775°N, 24.9481°E Ratu: 2106
Tallenna kuva Muokkaa
Saariniemenkatu 4 kerrostalo 1927[1] 60.178°N, 24.9466°E Ratu: 2115
Tallenna kuva Muokkaa
Siltasaarenkatu 1 - John Stenbergin ranta 2 toimistorakennus Yngve Lagerblad[22] 1939[1]
1938[22]
60.1771°N, 24.9506°E Ratu: 2128
Tallenna kuva Muokkaa
Säästöpankinranta 10 kerrostalo 1910[1] 60.1783°N, 24.9455°E Ratu: 2118
Tallenna kuva Muokkaa
Sörnäisten rantatie 1 kerrostalo 1908[1] 60.1801°N, 24.9526°E Ratu: 2092
Sörnäisten rantatie 1 B (Leninin asui Helsingissä 10. elokuuta – 23. syyskuuta 1917 Kustaa Rovion asunnossa).jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Ympyrätalo
(Siltasaarenkatu)
toimistorakennus Heikki Siren
Kaija Siren
1968
1968[1]
60.1803°N, 24.9489°E Ratu: 2078
Hakaniemenpyoreatalo.jpg
Tallenna kuva Muokkaa


Torkkelinmäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Agricolankatu 1-3 rakennus Yrjö Sadeniemi 1930[1] 60.1847°N, 24.9563°E RKY: 4088
Ratu: 2325
Helsingin Teknillinen oppilaitos, Agricolankatu 1-3 - N255293 - hkm.HKMS000005-km002u2e.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Agricolankatu 13 kerrostalo 1912[1] 60.1844°N, 24.952°E RKY: 4088
Ratu: 2336
Tallenna kuva Muokkaa
Agricolankatu 5 kerrostalo 1927[1] 60.1845°N, 24.9548°E RKY: 4088
Ratu: 2328
Tallenna kuva Muokkaa
Agricolankatu 9 kerrostalo 1911[1] 60.1845°N, 24.9535°E RKY: 4088
Ratu: 2333
Tallenna kuva Muokkaa
Agricolankuja 4
(Agricolankatu)
kerrostalo 1924[1] 60.1844°N, 24.9542°E RKY: 4088
Ratu: 2329
Agrikolankuja4.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Agricolankuja 9 kerrostalo 1931[1] 60.1853°N, 24.9543°E RKY: 4088
Ratu: 2347
Agricolankuja9.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Fleminginkatu 10 kerrostalo 1912[1] 60.1857°N, 24.9528°E RKY: 4088
Ratu: 2358
Fleminginkatu10.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Fleminginkatu 11 kerrostalo 1926[1] 60.1859°N, 24.9536°E RKY: 4088
Ratu: 2079
Tallenna kuva Muokkaa
Fleminginkatu 2
(Agricolankatu)
kerrostalo 1911[1] 60.1844°N, 24.9526°E RKY: 4088
Ratu: 2337
Fleminginkatu2.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Fleminginkatu 8 kerrostalo 1913[1] 60.1853°N, 24.9525°E RKY: 4088
Ratu: 2342
Tallenna kuva Muokkaa
Franzénia
(Franzéninkatu)
päiväkoti Väinö Vähäkallio[23] 1930[1] 60.1866°N, 24.9555°E RKY: 4088
Ratu: 2398
Franzénia 01.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 10 kerrostalo 1928[1] 60.1861°N, 24.9559°E RKY: 4088
Ratu: 2385
Franzeninkatu 10 avikainen - 1.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 12 kerrostalo 1927[1] 60.1861°N, 24.9553°E RKY: 4088
Ratu: 2348
Franzeninkatu 12.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 14 kerrostalo 1926[1] 60.186°N, 24.9549°E RKY: 4088
Ratu: 2349
Franzeninkatu 14 16 18.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 18 kerrostalo 1927[1] 60.1858°N, 24.9546°E RKY: 4088
Ratu: 2351
Franzeninkatu 14 16 18.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 20 kerrostalo 1928[1] 60.1856°N, 24.9543°E RKY: 4088
Ratu: 2353
Franzeninkadun rakennus.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 3 kerrostalo 1937[1] 60.1863°N, 24.9582°E RKY: 4088
Ratu: 2394
Franzeninkatu 3.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 4 kerrostalo 1928[1] 60.186°N, 24.9568°E RKY: 4088
Ratu: 2381
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 5 kerrostalo 1928[1] 60.1864°N, 24.9575°E RKY: 4088
Ratu: 2395
Franzeninkatu 5.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Franzéninkatu 6 kerrostalo 1928[1] 60.1861°N, 24.9565°E RKY: 4088
Ratu: 2383
Tallenna kuva Muokkaa
Haapaniemenkuja 4 kerrostalo 1927[1] 60.1828°N, 24.9554°E RKY: 4088
Ratu: 2294
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 10 kerrostalo 1927[1] 60.187°N, 24.9559°E RKY: 4088
Ratu: 2088
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 12 kerrostalo 1927[1] 60.1869°N, 24.9549°E RKY: 4088
Ratu: 2081
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 14 kerrostalo 1929[1] 60.1869°N, 24.9543°E RKY: 4088
Ratu: 2083
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 16
(Fleminginkatu)
kerrostalo 1927[1] 60.1868°N, 24.9536°E RKY: 4088
Ratu: 2085
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 20 kerrostalo 1929[1] 60.1866°N, 24.952°E RKY: 4088
Ratu: 2363
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 2a
(Hämeentie)
kerrostalo 1937[1] 60.1874°N, 24.961°E RKY: 4088
Ratu: 2386
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 8 kerrostalo 1928[1] 60.1871°N, 24.9564°E RKY: 4088
Ratu: 2087
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 26 kerrostalo 1912[1] 60.1831°N, 24.9573°E RKY: 4088
Ratu: 2310
Hameentie 26 Helsinki.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 28 kerrostalo 1912[1] 60.1833°N, 24.9579°E RKY: 4088
Ratu: 2311
Hameentie 28 Helsinki.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 30 kerrostalo 1910[1] 60.1836°N, 24.9584°E RKY: 4088
Ratu: 2313
Hameentie 30 Helsinki.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Kaarlenkatu 11 toimistorakennus 1914[1] 60.186°N, 24.952°E RKY: 4088
Ratu: 2360
Tallenna kuva Muokkaa
Kallion kirjasto
(Porthaninkatu, Helsingin kaupunginkirjasto, Fleminginkatu)
kirjastorakennus Karl Hård af Segerstad[24] 1912
1912[24][1]
1904[24]
60.1836°N, 24.9536°E RKY: 4088
Ratu: 2324
Kallion kirjasto 2008.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Pengerkatu 11 kerrostalo 1929[1] 60.1842°N, 24.9578°E RKY: 4088
Ratu: 2309
Pengerkatu11.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Pengerkatu 18 kerrostalo 1928[1] 60.1864°N, 24.9589°E RKY: 4088
Ratu: 2397
Pengerkatu18 facade.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Pengerkatu 4 kerrostalo 1912[1] 60.1836°N, 24.9556°E RKY: 4088
Ratu: 2319
Pengerkatu4 detail.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Pengerkatu 5 rakennus Waldemar Aspelin[25]
Gunnar Taucher[25]
1908[1] 60.1834°N, 24.9564°E RKY: 4088
Ratu: 2304
Pengerkatu5 detail.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Pengerkuja 3
(Hämeentie)
kerrostalo 1912[1] 60.1835°N, 24.9576°E RKY: 4088
Ratu: 2312
Tallenna kuva Muokkaa
Pengerkuja 5
(Hämeentie)
kerrostalo 1910[1] 60.1837°N, 24.958°E RKY: 4088
Ratu: 2314
Tallenna kuva Muokkaa
Porthaninkatu 15 rakennus 1928[1] 60.1839°N, 24.955°E RKY: 4088
Ratu: 2322
Kallion lukio.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 11 kerrostalo 1927[1] 60.1855°N, 24.9562°E RKY: 4088
Ratu: 2377
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 13 kerrostalo 1928[1] 60.1854°N, 24.956°E RKY: 4088
Ratu: 2378
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 15 kerrostalo 1928[1] 60.1853°N, 24.9559°E RKY: 4088
Ratu: 2379
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 17 kerrostalo 1927[1] 60.1852°N, 24.9557°E RKY: 4088
Ratu: 2380
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 19 kerrostalo 1928[1] 60.1849°N, 24.9554°E RKY: 4088
Ratu: 2352
Torkkelinkatu19.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 5 kerrostalo 1926[1] 60.186°N, 24.957°E RKY: 4088
Ratu: 2382
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 7 kerrostalo 1928[1] 60.1858°N, 24.9565°E RKY: 4088
Ratu: 2375
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkatu 9 kerrostalo 1930[1] 60.1857°N, 24.9563°E RKY: 4088
Ratu: 2376
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkuja 16 kerrostalo 1927[1] 60.1859°N, 24.9548°E RKY: 4088
Ratu: 2350
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkuja 4a kerrostalo 1928[1] 60.1851°N, 24.955°E RKY: 4088
Ratu: 2345
Tallenna kuva Muokkaa
Torkkelinkuja 6 kerrostalo 1929[1] 60.1852°N, 24.9548°E RKY: 4088
Ratu: 2346
Tallenna kuva Muokkaa
Viides linja 5 kerrostalo 1925[1] 60.183°N, 24.9547°E RKY: 4088
Ratu: 2295
Tallenna kuva Muokkaa
Viides linja 7 kerrostalo 1912[1] 60.1832°N, 24.9544°E RKY: 4088
Ratu: 2296
Tallenna kuva Muokkaa


Vilhonvuori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Elannon pääkonttori
(Hämeentie)
toimistorakennus 1927[1] 60.1832°N, 24.959°E RKY: 4999
Ratu: 2003
Elannon pääkonttori.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Haapaniemenkatu 5b toimistorakennus 1978[1] 60.1809°N, 24.9581°E Ratu: 2031
Tallenna kuva Muokkaa
Haapaniemenkatu 6 - Sörnäisten rantatie 17 rakennus Albert Nyberg[26] 1935[1] Ratu: 2021
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 13a toimistorakennus 1924[1] 60.1835°N, 24.9593°E Ratu: 2004
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 19 toimistorakennus 1938[1] 60.1857°N, 24.9621°E Ratu: 2000
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 27 - Vilhonvuorenkuja 10 kerrostalo Ragnar Wessman[27] 1928[1]
1928[27]
60.1872°N, 24.9619°E Ratu: 1891
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 35 - Kulmavuorenkatu 2 kerrostalo Ragnar Wessman[28] 1930[1]
1929[28]
60.1886°N, 24.9642°E Ratu: 1978
Tallenna kuva Muokkaa
Hämeentie 37 kerrostalo 1928[1] 60.1889°N, 24.9644°E Ratu: 1980
Tallenna kuva Muokkaa
Kulmavuorenkatu 6 kerrostalo Wilho Lekman[29] 1910[1]
1910[29]
60.1884°N, 24.9652°E Ratu: 1973
Tallenna kuva Muokkaa
Käenkuja 3b kerrostalo 1939[1] 60.1853°N, 24.9642°E Ratu: 1993
Tallenna kuva Muokkaa
Lintulahdenkatu 1
(Hämeentie)
rakennus 1972[1] 60.184°N, 24.9601°E Ratu: 2010
Tallenna kuva Muokkaa
Lintulahdenkatu 10 toimistorakennus 1926[1] 60.1841°N, 24.9622°E Ratu: 1995
Tallenna kuva Muokkaa
Lintulahdenkatu 3a rakennus 1923[1] 60.1834°N, 24.9605°E Ratu: 2009
Tallenna kuva Muokkaa
Lintulahdenkatu 5 toimistorakennus 1943[1] 60.1838°N, 24.9612°E Ratu: 2006
Tallenna kuva Muokkaa
Pääskylänrinne 10 - Pääskylänkatu 9 kerrostalo V. Jaakkola[30] 1913[1]
1911[30]
60.1885°N, 24.9672°E Ratu: 1967
Tallenna kuva Muokkaa
Pääskylänrinne 5 - Kulmavuorenkatu 8 kerrostalo Oskari Holvikivi[31] 1912[1]
1912[31]
60.1883°N, 24.9658°E Ratu: 1976
Tallenna kuva Muokkaa
Sörnäisten rantatie 19 - Kaikukatu 5 rakennus Elia Heikel[32] 1898[32] 60.1821°N, 24.9602°E Ratu: 2020
Tallenna kuva Muokkaa
Vilhonvuorenkatu 7 kerrostalo 1927[1] 60.187°N, 24.9651°E Ratu: 1899
Tallenna kuva Muokkaa
Automaattisesti luodun listan loppu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv Helsingin rakennukset
  2. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no0m
  3. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nnl9
  4. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nnn7
  5. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nph2
  6. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000npeo
  7. a b c https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km003sgj
  8. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000lonx
  9. a b c https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:000011m7
  10. https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/rapea/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=200923
  11. Rakennusperintörekisteri
  12. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000np87
  13. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000np7y
  14. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000np7i
  15. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noo0
  16. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noov
  17. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nonw
  18. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nop0
  19. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nooi
  20. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noo2
  21. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nonu
  22. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noqq
  23. Historiallisessa Franzeniassa on pian päiväkoti hel.fi.
  24. a b c https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km003gwk
  25. a b https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2017-009267/u5110520010vh1-2017-17/
  26. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nobz
  27. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nni0
  28. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no2w
  29. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no1e
  30. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no12
  31. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no1g
  32. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no9u