Luettelo Kallion peruspiirin suojelluista rakennuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
01 – Eteläinen suurpiiri
EiraKampinmalmiLauttasaariTaka-TöölöUllanlinnaVironniemi
02 – Läntinen suurpiiri
HaagaKaarelaMunkkiniemiPitäjänmäkiReijola
03 – Keskinen suurpiiri
AlppiharjuKallioKäpyläläntinen KäpyläPuu-KäpyläPasilaVallilaVanhakaupunki
04 – Pohjoinen suurpiiri
Itä-PakilaLänsi-PakilaMaunulaOulunkyläTuomarinkylä
05 – Koillinen suurpiiri
LatokartanoPukinmäkiMalmiPuistola-JakomäkiSuutarila
06 – Kaakkoinen suurpiiri
HerttoniemiKulosaariLaajasalo
07 – Itäinen suurpiiri
MellunkyläVartiokylä ja MyllypuroVuosaari
08 – Östersundomin suurpiiri
Östersundom

Tämä on luettelo Helsingin Kallion peruspiirin suojelluista rakennuksista. Kallion peruspiiriin kuuluu Kallion kaupunginosan lisäksi sen itäpuolella oleva Sörnäinen.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa
Tämä lista on luotu Wikidatassa olevaa dataa käyttämällä ja sitä päivittää määräajoin botti.
Listan sisälle tehdyt muokkaukset poistetaan seuraavassa päivityksessä!


Hakaniementori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit Tunnisteet Kuva Wikidata
Hakaniemen kauppahalli
(Hämeentie)
ostoskeskus Einar Flinckenberg
Karl Hård af Segerstad
1914
1912[1]
60.18°N, 24.9512°E Ratu: 2062
Hakaniemen kauppahalli2008.jpg
Q3126107


Kalasatama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit Tunnisteet Kuva Wikidata
Lautatarhankatu 6 - Tynnyrintekijänkatu 2 - Työpajankatu 5 toimistorakennus Wäinö Toivio[2] 1902[1] 60.1893°N, 24.9705°E Ratu: 1950
Lautatarhankatu 6 - Tynnyrintekijänkatu 2 - Työpajankatu 5.jpg
Q98418409
Vanha talvitie 11 - Verkkosaarenkatu 2 rakennus J. Palkeinen[3] 1919[1]
1916[3]
1920
60.191°N, 24.9769°E Ratu: 1939
Q98433396
Vanha talvitie 13 rakennus Yngve Lagerblad[4] 1939[1]
1941[4]
1942
60.1914°N, 24.9773°E Ratu: 1940
Q98433399
Vanha talvitie 9 museo 1939[1] 60.1906°N, 24.9766°E Ratu: 1928
Q98433401


Kallio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit Tunnisteet Kuva Wikidata
Torkkelinmäki
(Kallio)
naapurusto
Helsingin piirijaon osa-alue
60.1856°N, 24.9563°E RKY: 4088
Q2749924


Linjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit Tunnisteet Kuva Wikidata
Alppikatu 15 kerrostalo 1928[1] 60.1856°N, 24.9456°E Ratu: 2271
Alppikatu 15.jpg
Q98407292
Alppikatu 18 kerrostalo 1959[1] 60.1863°N, 24.9457°E Ratu: 2275
Q98407293
Asunto Oy Petäjä
(Toinen linja)
kerrostalo R. G. Järvinen[5] 1910[1]
1908[5]
60.1821°N, 24.9475°E Ratu: 2166
Q98409829
Asunto-Oy Helsingin Hämeentie 6 toimistorakennus Vilho Penttilä[6] 1913[1]
1910[6]
60.1809°N, 24.9517°E Ratu: 2158
Q98409667
Castréninkatu 18 (2278) rakennus 1905[1] 60.1856°N, 24.9474°E Ratu: 2278
Q98410182
Castréninkatu 18 (2279) kerrostalo 1935[1] 60.1854°N, 24.9474°E Ratu: 2279
Q98410181
Castréninkatu 28 kerrostalo 1934[1] 60.1857°N, 24.9505°E Ratu: 2289
Q98410183
Diakonissalaitos
(Helsinginkatu, Alppikatu)
palvelutalo Magnus Schjerfbeck[7] 1906[7]
1904[7]
60.1848°N, 24.9388°E RKY: 3976
Ratu: 2143
Diakonissalaitos 2020-03-16.jpg
Q11862115
Eläintarhanhuvila 6 (Hedvig Sofiahemmet) -päärakennus vanhainkoti Alfred Rosenbröijer[8] 1893[1] 60.1826°N, 24.9407°E RKY: 3976
Ratu: 2299
Hedvig Sofiahemmet (1).JPG
Q98410459
Eläintarhanhuvila 6 (Hedvig Sofiahemmet) -sivurakennus paritalo 1893[1] 60.1824°N, 24.9413°E RKY: 3976
Ratu: 2300
Q98410462
Eläintarhantie 18 (2072) päiväkoti 1893[1] 60.1832°N, 24.9394°E Ratu: 2072
Eläintarhantie 18 (2072).jpg
Q98410467
Eläintarhantie 18 (2073) päiväkoti 60.1825°N, 24.939°E Ratu: 2073
Eläintarhantie 18 (2073).jpg
Q98410469
Eläintarhantie 18 (2074) rakennus 1893[1] 60.1833°N, 24.9389°E Ratu: 2074
Q98410464
Ensi linja 1 toimistorakennus 1898[1] 60.1831°N, 24.9421°E Ratu: 2133
Q98410486
Helsingin Diakonissalaitos (2142)
(Alppikatu)
sairaala 1912[1] 60.1849°N, 24.9395°E RKY: 3976
Ratu: 2142
Q98411616
Helsingin Diakonissalaitos Auroratalo
(Helsinginkatu)
majoitustoiminta 0°N, 0°E Ratu: 2144
Q98411617
Helsingin Diakonissalaitos sairaala
(Alppikatu)
sairaala 0°N, 0°E Ratu: 2147
Q98411618
Helsinginkatu 22 kerrostalo 1930[1] 60.1863°N, 24.9509°E Ratu: 2286
Q98411625
Helsinginkatu 26 rakennus 1927[1] 60.1861°N, 24.9492°E Ratu: 2284
Helsingin suomenkielinen työväenopisto - N20873 - hkm.HKMS000005-km003jn2.jpg
Q98411627
Helsinginkatu 34 kerrostalo 1959[1] 60.1861°N, 24.9457°E Ratu: 2275
Q98411629
Hämeentie 20 kerrostalo 1914[1] 60.1823°N, 24.9553°E Ratu: 2244
Q98413047
Kaarlenkatu 10 kerrostalo 1929[1] 60.1859°N, 24.951°E Ratu: 2285
Q98413306
Kallion ala-asteen koulu ala-aste Bertel Jung[9] 1908[1][9]
1907[9]
1910
60.1835°N, 24.9502°E Ratu: 2251
Kallionkoulu.jpg
Q23040170
Kallion kirkko
(Castréninkatu)
hartauspaikka Lars Sonck[10][11] 1912[1] 60.1842°N, 24.9493°E RKY: 1586
RPRID: 200923
RPID: 305344
Ratu: 2408
Kallio church, Helsinki 2004-06.jpg
Q2981697
Kiinteistö Oy Toinen linja 3 kerrostalo Werner von Essen[12] 1894[1]
1892[12]
60.181°N, 24.9508°E Ratu: 2153
Q98414098
Kiinteistöyhtiö Hämeentie 8 kerrostalo Väinö Vähäkallio[13] 1913[1]
1913[13]
60.1811°N, 24.9521°E Ratu: 2152
Q98414099
Kirstinkatu 4 kerrostalo 1908[1] 60.1861°N, 24.9464°E Ratu: 2274
Kirstinkatu 4.jpg
Q98414146
Neljäs linja 3 kerrostalo 1926[1] 60.1823°N, 24.9542°E Ratu: 2249
Q98423642
Siltasaarenkatu 28 kerrostalo 1926[1] 60.1834°N, 24.9489°E Ratu: 2221
Q98432594
Snellu, Helsingin seurakuntaryhmän erityisnuorisokeskus
(Toinen linja)
hoitokoti Ernest Lodenius[14] 1938[1] 60.1833°N, 24.9436°E Ratu: 2139
Q98432621
Toinen linja 12 (2134) rakennus 1898[1] 60.1833°N, 24.9412°E Ratu: 2134
Q98433047
Toinen linja 12 (2135) päiväkoti 1898[1] 60.1837°N, 24.9424°E Ratu: 2135
Q98433049
Toinen linja 12 (2136) päiväkoti 1898[1] 60.1837°N, 24.9419°E Ratu: 2136
Q98433048
Viides linja 1 kerrostalo 1911[1] 60.1825°N, 24.956°E Ratu: 2293
Q98433525
Viides linja 12 kerrostalo 60.1834°N, 24.9521°E Ratu: 2255
Q98433526
Viides linja 14 kerrostalo 1927[1] 60.1836°N, 24.9517°E Ratu: 2256
Q98433527
Viides linja 16 kerrostalo 1907[1] 60.1838°N, 24.9512°E Ratu: 2257
Q98433528
Viides linja 18 kerrostalo 1908[1] 60.184°N, 24.9506°E Ratu: 2258
Q98433529


Siltasaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit Tunnisteet Kuva Wikidata
Asunto Oy Helsingin Pitkänsillanranta 11 kerrostalo Sigurd Frosterus[15] 1929[1]
1929[15]
60.1776°N, 24.9473°E Ratu: 2110
Asunto Oy Helsingin Pitkänsillanranta 11.jpg
Q98409668
Asunto Oy Pitkänsillanranta 13 kerrostalo Emil Holm[16] 1908[1]
1906[16]
60.1777°N, 24.9465°E Ratu: 2119
Asunto Oy Pitkänsillanranta 13.jpg
Q98409831
Asunto-O.Y. Pitkänsillanranta N:o 5 kerrostalo Gunnar Aspelin[17] 1928[1]
1927[17]
60.1773°N, 24.9488°E Ratu: 2104
Asunto-O.Y. Pitkänsillanranta N-o 5.jpg
Q98409476
Asunto-osakeyhtiö Saariniemi kerrostalo Heikki Kaartinen[18] 1912[1]
1911[18]
0°N, 0°E Ratu: 2121
Q98409523
Asunto-osakeyhtiö Saaristo kerrostalo Karl Lindahl[19] 1910[1]
1909[19]
60.1786°N, 24.9463°E Ratu: 2117
Q98409524
Hakaniemen Sokos
(Siltasaarenkatu)
ostoskeskus Onni Tarjanne[20] 1909[1]
1914[20]
60.1781°N, 24.9493°E Ratu: 2112
Q11861173
Hämeentie 1 kerrostalo 1906[1] 60.1804°N, 24.9522°E Ratu: 2094
Q98412930
Hämeentie 2a kerrostalo 1923[1] 60.1805°N, 24.9501°E Ratu: 2132
Q98413051
Hämeentie 2b kerrostalo 1928[1] 60.1805°N, 24.9506°E Ratu: 2131
Q98413052
Paasitorni kongressikeskus
hotelli
Karl Lindahl 1908[1] 60.1787°N, 24.9477°E Ratu: 2126
Folkets hus Berghäll.jpg
Q5710559
Paasivuorenkatu 8 - Saariniemenkatu 3 kerrostalo Martti Välikangas[21] 1955[1]
1954[21]
60.178°N, 24.9474°E Ratu: 2103
Q98424625
Pitkänsillanranta 15 kerrostalo 1908[1] 60.1779°N, 24.946°E Ratu: 2120
Pitkänsillanranta 15.jpg
Q98432041
Pitkänsillanranta 7 kerrostalo 1927[1] 60.1775°N, 24.9481°E Ratu: 2106
Pitkänsillanranta 7.jpg
Q98432042
Saariniemenkatu 4 kerrostalo 1927[1] 60.178°N, 24.9466°E Ratu: 2115
Q98432486
Siltasaarenkatu 1 - John Stenbergin ranta 2 toimistorakennus Yngve Lagerblad[22] 1939[1]
1938[22]
60.1771°N, 24.9506°E Ratu: 2128
Q98432593
Säästöpankinranta 10 kerrostalo 1910[1] 60.1783°N, 24.9455°E Ratu: 2118
Q98432909
Sörnäisten rantatie 1 kerrostalo 1908[1] 60.1801°N, 24.9526°E Ratu: 2092
Sörnäisten rantatie 1 B (Leninin asui Helsingissä 10. elokuuta – 23. syyskuuta 1917 Kustaa Rovion asunnossa).jpg
Q98432911
Ympyrätalo
(Siltasaarenkatu)
toimistorakennus Heikki Siren
Kaija Siren
1968[1] 60.1804°N, 24.949°E Ratu: 2078
Hakaniemenpyoreatalo.jpg
Q3572332


Torkkelinmäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit Tunnisteet Kuva Wikidata
Agricolankatu 1-3 rakennus Yrjö Sadeniemi 1930[1] 60.1847°N, 24.9563°E RKY: 4088
Ratu: 2325
Helsingin Teknillinen oppilaitos, Agricolankatu 1-3 - N255293 - hkm.HKMS000005-km002u2e.jpg
Q98407233
Agricolankatu 13 kerrostalo 1912[1] 60.1844°N, 24.952°E RKY: 4088
Ratu: 2336
Q98407232
Agricolankatu 5 kerrostalo 1927[1] 60.1845°N, 24.9548°E RKY: 4088
Ratu: 2328
Q98407235
Agricolankatu 9 kerrostalo 1911[1] 60.1845°N, 24.9535°E RKY: 4088
Ratu: 2333
Q98407236
Agricolankuja 4
(Agricolankatu)
kerrostalo 1924[1] 60.1844°N, 24.9542°E RKY: 4088
Ratu: 2329
Agrikolankuja4.jpg
Q98407238
Agricolankuja 9 kerrostalo 1931[1] 60.1853°N, 24.9543°E RKY: 4088
Ratu: 2347
Agricolankuja9.jpg
Q98407239
Fleminginkatu 10 kerrostalo 1912[1] 60.1857°N, 24.9528°E RKY: 4088
Ratu: 2358
Fleminginkatu10.jpg
Q98410691
Fleminginkatu 11 kerrostalo 1926[1] 60.1859°N, 24.9536°E RKY: 4088
Ratu: 2079
Q98410695
Fleminginkatu 2
(Agricolankatu)
kerrostalo 1911[1] 60.1844°N, 24.9526°E RKY: 4088
Ratu: 2337
Fleminginkatu2.jpg
Q98410697
Fleminginkatu 8 kerrostalo 1913[1] 60.1853°N, 24.9525°E RKY: 4088
Ratu: 2342
Q98410704
Franzénia
(Franzéninkatu)
päiväkoti Väinö Vähäkallio[23] 1930[1] 60.1866°N, 24.9555°E RKY: 4088
Ratu: 2398
Franzénia 01.jpg
Q20250531
Franzéninkatu 10 kerrostalo 1928[1] 60.1862°N, 24.9559°E RKY: 4088
Ratu: 2385
Franzeninkatu 10 avikainen - 1.jpg
Q98410705
Franzéninkatu 12 kerrostalo 1927[1] 60.1861°N, 24.9553°E RKY: 4088
Ratu: 2348
Franzeninkatu 12.jpg
Q98410707
Franzéninkatu 14 kerrostalo 1926[1] 60.186°N, 24.9549°E RKY: 4088
Ratu: 2349
Franzeninkatu 14 16 18.jpg
Q98410712
Franzéninkatu 18 kerrostalo 1927[1] 60.1858°N, 24.9546°E RKY: 4088
Ratu: 2351
Franzeninkatu 14 16 18.jpg
Q98410714
Franzéninkatu 20 kerrostalo 1928[1] 60.1856°N, 24.9543°E RKY: 4088
Ratu: 2353
Franzeninkadun rakennus.jpg
Q98410716
Franzéninkatu 3 kerrostalo 1937[1] 60.1863°N, 24.9582°E RKY: 4088
Ratu: 2394
Franzeninkatu 3.jpg
Q98410718
Franzéninkatu 4 kerrostalo 1928[1] 60.186°N, 24.9568°E RKY: 4088
Ratu: 2381
Q98410719
Franzéninkatu 5 kerrostalo 1928[1] 60.1864°N, 24.9575°E RKY: 4088
Ratu: 2395
Franzeninkatu 5.jpg
Q98410721
Franzéninkatu 6 kerrostalo 1928[1] 60.1861°N, 24.9566°E RKY: 4088
Ratu: 2383
Q98410723
Haapaniemenkuja 4 kerrostalo 1927[1] 60.1828°N, 24.9554°E RKY: 4088
Ratu: 2294
Q98410910
Helsinginkatu 10 kerrostalo 1927[1] 60.187°N, 24.9559°E RKY: 4088
Ratu: 2088
Q98411619
Helsinginkatu 12 kerrostalo 1927[1] 60.1869°N, 24.9549°E RKY: 4088
Ratu: 2081
Q98411620
Helsinginkatu 14 kerrostalo 1929[1] 60.1869°N, 24.9543°E RKY: 4088
Ratu: 2083
Q98411621
Helsinginkatu 16
(Fleminginkatu)
kerrostalo 1927[1] 60.1868°N, 24.9536°E RKY: 4088
Ratu: 2085
Q98411622
Helsinginkatu 20 kerrostalo 1929[1] 60.1866°N, 24.952°E RKY: 4088
Ratu: 2363
Q98411623
Helsinginkatu 2a
(Hämeentie)
kerrostalo 1937[1] 60.1874°N, 24.961°E RKY: 4088
Ratu: 2386
Helsinginkatu 2a.jpg
Q98411628
Helsinginkatu 8 kerrostalo 1928[1] 60.1871°N, 24.9564°E RKY: 4088
Ratu: 2087
Q98411631
Hämeentie 26 kerrostalo 1912[1] 60.1831°N, 24.9573°E RKY: 4088
Ratu: 2310
Hameentie 26 Helsinki.jpg
Q98413048
Hämeentie 28 kerrostalo 1912[1] 60.1833°N, 24.9579°E RKY: 4088
Ratu: 2311
Hameentie 28 Helsinki.jpg
Q98413050
Hämeentie 30 kerrostalo 1910[1] 60.1836°N, 24.9584°E RKY: 4088
Ratu: 2313
Hameentie 30 Helsinki.jpg
Q98413053
Kaarlenkatu 11 toimistorakennus 1914[1] 60.186°N, 24.952°E RKY: 4088
Ratu: 2360
Q98413307
Kallion kirjasto
(Porthaninkatu, Helsingin kaupunginkirjasto, Fleminginkatu)
kirjastorakennus Karl Hård af Segerstad[24] 1912[24][1]
1904[24]
60.1836°N, 24.9536°E RKY: 4088
Ratu: 2324
Kallion kirjasto 2008.jpg
Q10428420
Pengerkatu 11 kerrostalo 1929[1] 60.1843°N, 24.9578°E RKY: 4088
Ratu: 2309
Pengerkatu11.jpg
Q98425738
Pengerkatu 18 kerrostalo 1928[1] 60.1864°N, 24.9589°E RKY: 4088
Ratu: 2397
Pengerkatu18 facade.jpg
Q98425741
Pengerkatu 4 kerrostalo 1912[1] 60.1837°N, 24.9556°E RKY: 4088
Ratu: 2319
Pengerkatu4 facade.jpg
Q98425742
Pengerkatu 5 rakennus Waldemar Aspelin[25]
Gunnar Taucher[25]
1908[1] 60.1834°N, 24.9564°E RKY: 4088
Ratu: 2304
Pengerkatu5 full.jpg
Q98425745
Pengerkuja 3
(Hämeentie)
kerrostalo 1912[1] 60.1835°N, 24.9576°E RKY: 4088
Ratu: 2312
Q98425747
Pengerkuja 5
(Hämeentie)
kerrostalo 1910[1] 60.1837°N, 24.958°E RKY: 4088
Ratu: 2314
Q98425748
Porthaninkatu 15 rakennus 1928[1] 60.1839°N, 24.955°E RKY: 4088
Ratu: 2322
Kallion lukio.jpg
Q98432143
Torkkelinkatu 11 kerrostalo 1927[1] 60.1856°N, 24.9562°E RKY: 4088
Ratu: 2377
Q98433060
Torkkelinkatu 13 kerrostalo 1928[1] 60.1854°N, 24.956°E RKY: 4088
Ratu: 2378
Q98433061
Torkkelinkatu 15 kerrostalo 1928[1] 60.1853°N, 24.9559°E RKY: 4088
Ratu: 2379
Q98433062
Torkkelinkatu 17 kerrostalo 1927[1] 60.1852°N, 24.9557°E RKY: 4088
Ratu: 2380
Q98433063
Torkkelinkatu 19 kerrostalo 1928[1] 60.1849°N, 24.9554°E RKY: 4088
Ratu: 2352
Torkkelinkatu19.jpg
Q98433064
Torkkelinkatu 5 kerrostalo 1926[1] 60.186°N, 24.957°E RKY: 4088
Ratu: 2382
Q98433065
Torkkelinkatu 7 kerrostalo 1928[1] 60.1858°N, 24.9565°E RKY: 4088
Ratu: 2375
Q98433066
Torkkelinkatu 9 kerrostalo 1930[1] 60.1857°N, 24.9563°E RKY: 4088
Ratu: 2376
Q98433067
Torkkelinkuja 16 kerrostalo 1927[1] 60.1859°N, 24.9548°E RKY: 4088
Ratu: 2350
Q98433068
Torkkelinkuja 4a kerrostalo 1928[1] 60.1851°N, 24.955°E RKY: 4088
Ratu: 2345
Q98433069
Torkkelinkuja 6 kerrostalo 1929[1] 60.1852°N, 24.9548°E RKY: 4088
Ratu: 2346
Q98433070
Viides linja 5 kerrostalo 1925[1] 60.1831°N, 24.9547°E RKY: 4088
Ratu: 2295
Q98433530
Viides linja 7 kerrostalo 1912[1] 60.1832°N, 24.9544°E RKY: 4088
Ratu: 2296
Q98433531


Vilhonvuori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit Tunnisteet Kuva Wikidata
Elannon pääkonttori
(Hämeentie)
toimistorakennus 1927[1] 60.1831°N, 24.9592°E RKY: 4999
Ratu: 2003
Elannon pääkonttori.jpg
Q11857285
Haapaniemenkatu 5b toimistorakennus 1978[1] 60.1809°N, 24.9581°E Ratu: 2031
Q98410907
Haapaniemenkatu 6 - Sörnäisten rantatie 17 rakennus Albert Nyberg[26] 1935[1] Ratu: 2021
Q98410909
Hämeentie 13a toimistorakennus 1924[1] 60.1835°N, 24.9593°E Ratu: 2004
Q98412932
Hämeentie 19 toimistorakennus 1938[1] 60.1857°N, 24.9621°E Ratu: 2000
Q98413046
Hämeentie 27 - Vilhonvuorenkuja 10 kerrostalo Ragnar Wessman[27] 1928[1]
1928[27]
60.1872°N, 24.9619°E Ratu: 1891
Hämeentie 27 - Vilhonvuorenkuja 10.jpg
Q98413049
Hämeentie 35 - Kulmavuorenkatu 2 kerrostalo Ragnar Wessman[28] 1930[1]
1929[28]
60.1886°N, 24.9642°E Ratu: 1978
Q98413054
Hämeentie 37 kerrostalo 1928[1] 60.1889°N, 24.9644°E Ratu: 1980
Hämeentie 37 (1).jpg
Q98413055
Kulmavuorenkatu 6 kerrostalo Wilho Lekman[29] 1910[1]
1910[29]
60.1884°N, 24.9652°E Ratu: 1973
Q98414365
Käenkuja 3b kerrostalo 1939[1] 60.1853°N, 24.9642°E Ratu: 1993
Q98417389
Lintulahdenkatu 1
(Hämeentie)
rakennus 1972[1] 60.184°N, 24.9601°E Ratu: 2010
Q98419957
Lintulahdenkatu 10 toimistorakennus 1926[1] 60.1841°N, 24.9622°E Ratu: 1995
Q98419960
Lintulahdenkatu 3a rakennus 1923[1] 60.1834°N, 24.9605°E Ratu: 2009
Fågelviksgatan 3 Q98419962
Lintulahdenkatu 5 toimistorakennus 1943[1] 60.1838°N, 24.9612°E Ratu: 2006
Q98419965
Pääskylänrinne 10 - Pääskylänkatu 9 kerrostalo V. Jaakkola[30] 1913[1]
1911[30]
60.1885°N, 24.9672°E Ratu: 1967
Pääskylänrinne 10 - Pääskylänkatu 9.jpg
Q98432262
Pääskylänrinne 5 - Kulmavuorenkatu 8 kerrostalo Oskari Holvikivi[31] 1912[1]
1912[31]
60.1883°N, 24.9658°E Ratu: 1976
Pääskylänrinne 5 - Kulmavuorenkatu 8.jpg
Q98432263
Sörnäisten rantatie 19 - Kaikukatu 5 rakennus Elia Heikel[32] 1898[32] 60.1821°N, 24.9602°E Ratu: 2020
Q98432912
Vilhonvuorenkatu 7 kerrostalo 1927[1] 60.187°N, 24.9651°E Ratu: 1899
Vilhonvuorenkatu 7.jpg
Q98433549
Automaattisesti luodun listan loppu.

Otsikko
Kohteen nimi Wikidatassa
Tyyppi
Kohteen käyttö (P366) tai esiintymä kohteesta (P31) -arvo Wikidatassa
Arkkitehti
Kohteen arkkitehti (P84) -arvo Wikidatassa
Rakennettu
Kohteen luomisajankohta (P571) -arvo Wikidatassa
Koordinaatit
Kohteen koordinaatit (P625) -arvo Wikidatassa

Tunnisteet
Kuva
Kohteen kuva (P18) -arvo Wikidatassa
Wikidata
Linkki kohteen tietoihin Wikidatassa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv Helsingin rakennukset
  2. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no0m
  3. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nnl9
  4. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nnn7
  5. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nph2
  6. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000npeo
  7. a b c https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km003sgj
  8. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000lonx
  9. a b c https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:000011m7
  10. https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/rapea/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=200923
  11. Rakennusperintörekisteri
  12. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000np87
  13. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000np7y
  14. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000np7i
  15. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noo0
  16. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noov
  17. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nonw
  18. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nop0
  19. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nooi
  20. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noo2
  21. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nonu
  22. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000noqq
  23. Historiallisessa Franzeniassa on pian päiväkoti hel.fi.
  24. a b c https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km003gwk
  25. a b https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2017-009267/u5110520010vh1-2017-17/
  26. https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nobz
  27. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000nni0
  28. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no2w
  29. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no1e
  30. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no12
  31. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no1g
  32. a b https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000no9u