Luettelo Alppiharjun peruspiirin suojelluista rakennuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Helsingin Alppiharjun peruspiirin suojelluista rakennuksista.

Alppiharjun asuintalot on rakennettu pääosin 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Alppiharjussa osoitteessa Aleksis Kiven katu 52-54 sijaitsi Serlachius-yhtiölle kuulunut Bögelundin kartonkitehdas vuodesta 1920 alkaen. Tehdas lopetettiin vuonna 1925, mutta rakennus on edelleen jäljellä asuintaloksi muutettuna ja laajennettuna. Rakennuksen vanhimmat osat on suunnitellut arkkitehti W. G. Palmqvist. Alppiharjussa sijaitsee myös Satakallio, joka on yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä. Myös Kulttuuritalo, Linnanmäki ja Brahenkenttä kuuluvat Alppiharjun kaupunginosaan. Alueen puistot Alppipuisto ja Lenininpuisto ovat suosittuja kokoontumispaikkoja kesäisin.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytä koordinaatit OSM-kartalla
Vie koordinaatit GeoJSON-muodossa


Tämä lista on luotu Wikidatassa olevaa dataa käyttämällä ja sitä päivittää määräajoin botti.
Listan sisälle tehdyt muokkaukset poistetaan seuraavassa päivityksessä!

Alppila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Aleksis Kiven katu 62 kerrostalo 1912[1] 60.1929°N, 24.9432°E Ratu: 2642
Tallenna kuva Muokkaa
Aleksis Kiven katu 64 kerrostalo 1912[1] 60.1932°N, 24.9427°E Ratu: 2649
Tallenna kuva Muokkaa
Alppilan kirkko kirkko Keijo Ström[2]
Olavi Tuomisto[2]
1957 60.1914°N, 24.9411°E RKY: 5158
RPRID: 200920
RPID: 305341
Alppila church.jpg
Tallenna kuva Muokkaa
Alppilan vesitornit huvipuistolaite Gunnar Taucher 1938[1] 60.1877°N, 24.9403°E Ratu: 2508
Linnunrata Linnanmäki Helsinki.JPG
Tallenna kuva Muokkaa
Entinen Helsingin kotitalousopettajaopiston rakennus oppilaitos Erik Lindroos[3] 1954[3] 60.188°N, 24.9436°E RPRID: 203093
RPID: 308335
Tallenna kuva Muokkaa
Karjalankatu 12 kerrostalo 1909[1] 60.1934°N, 24.9397°E Ratu: 2694
Tallenna kuva Muokkaa
Karjalankatu 16 kerrostalo 1920[1] 60.1938°N, 24.9405°E Ratu: 2692
Tallenna kuva Muokkaa
Karjalankatu 8 kerrostalo 1926[1] 60.193°N, 24.9385°E Ratu: 2685
Tallenna kuva Muokkaa
Kirstinkuja 6 (2592) rivitalo 1912[1] 60.1902°N, 24.9454°E Ratu: 2592
Tallenna kuva Muokkaa
Kirstinkuja 6 (2593) rivitalo 1920[1] 60.1895°N, 24.9452°E Ratu: 2593
Tallenna kuva Muokkaa
Kirstinkuja 6 (2594) rivitalo 60.1899°N, 24.9452°E Ratu: 2594
Tallenna kuva Muokkaa
Kirstinkuja 6 (2595) rivitalo 1908[1] 60.19°N, 24.9458°E Ratu: 2595
Tallenna kuva Muokkaa
Kirstinkuja 6 (2596) rivitalo 1912[1] 60.1904°N, 24.9455°E Ratu: 2596
Tallenna kuva Muokkaa
Kirstinkuja 6 talousrakennus rakennus 1910[1] 60.1897°N, 24.9455°E Ratu: 2597
Tallenna kuva Muokkaa
Kotkankatu 14
(Aleksis Kiven katu)
kerrostalo 1913[1] 60.1927°N, 24.9435°E Ratu: 2639
Tallenna kuva Muokkaa
Kulttuuritalo
(Sturenkatu)
seurantalo Alvar Aalto[4] 1955[4]
1957[1]
60.1883°N, 24.9442°E RKY: 4664
RPRID: 201766
RPID: 306311
Ratu: 2480
Aalto cultural house.JPG
Tallenna kuva Muokkaa
Loviisankatu 4 (2674) terveydenhuollon rakennus 1924[1] 60.1919°N, 24.94°E Ratu: 2674
Tallenna kuva Muokkaa
Loviisankatu 4 (2675) hoitokoti 1927[1] 60.1916°N, 24.94°E Ratu: 2675
Tallenna kuva Muokkaa
Loviisankatu 4 (2676) terveydenhuollon rakennus 1931[1] 60.1918°N, 24.9395°E Ratu: 2676
Tallenna kuva Muokkaa
Porvoonkatu 37 kerrostalo 1921[1] 60.1927°N, 24.941°E Ratu: 2656
Tallenna kuva Muokkaa
Porvoonkatu 45 kerrostalo 1927[1] 60.1935°N, 24.9393°E Ratu: 2696
Tallenna kuva Muokkaa
Savonkatu 2 rakennus 1913[1] 60.1946°N, 24.935°E Ratu: 2710
Tallenna kuva Muokkaa
Siuntionkatu 2 kerrostalo 1911[1] 60.1925°N, 24.9415°E Ratu: 2654
Tallenna kuva Muokkaa
Siuntionkatu 4 kerrostalo 1912[1] 60.1926°N, 24.9419°E Ratu: 2644
Tallenna kuva Muokkaa
Siuntionkatu 6 kerrostalo 1913[1] 60.1928°N, 24.9422°E Ratu: 2647
Tallenna kuva Muokkaa
Sturenkatu 12 rakennus 1912[1] 60.1902°N, 24.948°E Ratu: 2579
Tallenna kuva Muokkaa
Tivolikuja 1 (2481) omakotitalo 1928[1] 60.1892°N, 24.9428°E Ratu: 2481
Tallenna kuva Muokkaa
Tivolikuja 1 (2484) rakennus 1913[1] 60.189°N, 24.9422°E Ratu: 2484
Tallenna kuva Muokkaa
Vesilinnankatu 21 kerrostalo 1900[1] 60.1906°N, 24.9447°E Ratu: 2602
Tallenna kuva Muokkaa


Harju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otsikko Tyyppi Arkkitehti Rakennettu Koordinaatit RKY/Kyppi Kuva 1 Kuva 2 Tallenna Wikidata
Aleksis Kiven katu 14 kerrostalo 1927[1] 60.1892°N, 24.9575°E Ratu: 2534
Tallenna kuva Muokkaa
Aleksis Kiven katu 18 kerrostalo 1911[1] 60.1891°N, 24.9562°E Ratu: 2539
Tallenna kuva Muokkaa
Aleksis Kiven katu 40 kerrostalo 1909[1] 60.1901°N, 24.9498°E Ratu: 2570
Tallenna kuva Muokkaa
Ebeneser-koulu päiväkoti Wivi Lönn[5] 1908[1]
1908[5]
1906[5]
60.1878°N, 24.9583°E Ratu: 2434
Tallenna kuva Muokkaa
Fleminginkatu 25 kerrostalo 1910[1] 60.1891°N, 24.9534°E Ratu: 2554
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 21
(Fleminginkatu)
kerrostalo 1913[1] 60.1872°N, 24.9526°E Ratu: 2455
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 23 kerrostalo 1926[1] 60.1872°N, 24.9519°E Ratu: 2456
Tallenna kuva Muokkaa
Helsinginkatu 7 kerrostalo 1907[1] 60.1877°N, 24.9575°E Ratu: 2440
Tallenna kuva Muokkaa
Läntinen Brahenkatu 6 kerrostalo 1912[1] 60.1881°N, 24.9479°E Ratu: 2464
Tallenna kuva Muokkaa
Vaasanpolku 3 kerrostalo 1912[1] 60.1882°N, 24.9612°E Ratu: 2516
Tallenna kuva Muokkaa
Automaattisesti luodun listan loppu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]