Google Hangouts

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Google Hangouts
Hangouts Icon.png
Kehittäjä Google
Kehityshistoria
Ensijulkaisu 15.5.2013
Tiedot
Ohjelmistotyyppi pikaviestintä, videopuheluohjelma
Alusta Google Chrome -laajennus (Windows/Mac OS/Linux), Android, Android & iOS
Lisenssi Suljettu lisenssi
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

Google Hangouts on Googlen kehittämä pikaviestintä- ja videopuheluohjelma. Hangouts oli alun perin Google+-palvelun osa. Siitä tuli itsenäinen ohjelma johon Google siirsi Hangoutsin ja Google Talkin toiminallisuuden. Ohjelma julkaistiin 15. toukokuuta 2013 Google+ Messengerin, Talkin ja Hangouts-videopuhelupalveluiden korvaajaksi. Palvelu on käytettävissä internetin kautta sekä Chrome OS-, Android- ja iOS-sovelluksina ja Google Chrome -laajennuksena Windowsilla, Mac OS:lla ja Linuxilla.

Vuonna 2017 Google alkoi kehittää Google Meet ja Google Chat -ohjelmia osana Google Workspace -toimisto-ohjelmaa. Google siirsi Workspace-käyttäjät Meet- ja Chat-käyttäjiksi kesäkuussa 2020. Gmailin käyttäjät siirretään 2021, jolloin Google Hangouts lakkautetaan.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Google Hangoutsilla voi lähettää pikaviestejä ja soittaa videopuheluita. Pikaviesteissä voi käyttää emojihymiöitä[1], kuvia ja gif-animaatioita[2]. Lisäksi Google Hangoutsissa voi luoda ryhmäkeskusteluja[2]. Videopuheluissa voi olla 2–10 osallistujaa[1], ja ne voi jakaa suoratoistona reaaliaikaisesti YouTubeen Hangouts On Air -palvelun avulla[2].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sottek, T.C.: Google unveils Hangouts: a unified messaging system for Android, iOS, and Chrome 15.5.2013. The Verge. Viitattu 17.8.2014. (englanniksi)
  2. a b c Hangouts Google. Viitattu 17.8.2014.