Raymond Kurzweil

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raymond Kurzweil
Raymond Kurzweil
Raymond Kurzweil
Henkilötiedot
Syntynyt12. helmikuuta 1948 (ikä 76)
Queens, New York, Yhdysvallat
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti kirjailija, yrittäjä, tieteilijä ja futuristi
Siviilisääty naimisissa
Puoliso Sonya R. Kurzweil
Lapset Ethan ja Amy Kurzweil
Muut tiedot
Lempinimet Ray
Aiheesta muualla
Kotisivu

Raymond Kurzweil on yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Googlen tekninen johtaja. Hän on myös palkittu keksijä ja uranuurtaja muun muassa optisen hahmontunnistuksen, puheen syntetisoinnin, puheentunnistusteknologian ja elektronisten kosketinsoittimien alalla. Hän on julkaissut kirjoja niin terveydestä, tekoälystä, transhumanismista kuin teknologisesta singulariteetistakin. Kurzweilille on myönnetty 11 kunniatohtorin arvonimeä.

Vuonna 2009 hän oli mukana perustamassa Kaliforniaan Singularity-yliopistoksi nimettyä oppilaitosta, jonka tavoitteena on "koota, kouluttaa ja innostaa joukko johtajia, jotka pyrkivät ymmärtämään ja edistämään eksponentiaalisesti kehittyviä teknologioita ja soveltaa, keskittyä ja ohjata näitä työkaluja ihmiskunnan suurten haasteiden ratkaisemiseksi".[1]

The Law of Accelerating Returns[2] on Kurzweilin muunnelma Mooren laista, jonka mukaan transistorien lukumäärä halvasti toteutettavissa mikropiireissä kaksinkertaistuu noin kahden vuoden välein. Kurzweil on myös herättänyt huomiota ajatuksillaan ihmiskunnan tulevaisuudesta. Hänen mukaansa ihminen saavuttaa kuolemattomuuden noin vuoden 2030 paikkeilla teknologian kehityksen ansiosta[3]

Kurzweil Music Systems on Kurzweilin syntetisaattoreita valmistava yhtiö.

Kurzweil on myös yksi kirjoittajista (sekä aihe) vuonna 2002 julkaistussa kirjassa Are We Spiritual Machines?: Ray Kurzweil vs. the Critics of Strong A.I.. Hän kirjoitti myös johdannon tietokonegrafiikkakirjaan Virtual Humans (2003) ja oli mukana kanadalaisen yhtyeen Our Lady Peacen albumilla Spiritual Machines (2000). Elokuva Simone (2002) on saanut innoituksensa Kurzweilin "Ramona"-virtuaalipersoonasta.lähde?

  1. Singularity University FAQ Mission 8.11.2009. Singularity University. Arkistoitu 21.2.2009. Viitattu 8.11.2009. (englanniksi)
  2. The Law of Accelerating Returns (Arkistoitu – Internet Archive). Kurzweilai.net
  3. Ihmisestä kuolematon 20 vuodessa. Uusi Suomi 22.9.2009.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.