Google Shopping

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Google Shopping on Google Ads -työkalun kampanjamuoto.[1][2] Käyttäjän tehdessä jonkin haun hakukoneessa hänelle esitellään hakua vastaavia tuotteita tai palveluita kuvamainoksina.[3] Kuvamainoksissa näkyy heti tuotteen tiedot, kuten nimi, hinta ja yrityksen nimi. Käyttäjä pääsee siten tarkastelemaan tuotteita ennen kuin hänen tarvitsee klikata itseään vielä verkkosivustolle. Näin käyttäjä saa paremman käsityksen tuote- ja hintatarjonnasta ennen verkkosivustolle siirtymistä.lähde?

Google Shopping -mainoskampanjat toimivat samalla periaatteella kuin Google Ads -hakusanamainonta. Hakusanamainonnassa käyttäjälle näytetään tekstimainos, joka vastaa mahdollisimman tarkasti käyttäjän tekemään hakuun. Käyttäjät hakevat verkosta tietoa tuotteista, palveluista, hinnoista ja sijainneista, joten hakusanamainonnan avulla tavoittaa ostoa harkitsevat asiakkaat vierailemaan verkkosivulla.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pelkonen, Veera: Google Shopping on mainostajan unelma – Vihdoin saimme sen Suomeen! Markkinointiakatemia. Viitattu 30.12.2019.
  2. Making it easier to shop across Google Google. 14.5.2019. Viitattu 14.6.2019. (englanniksi)
  3. Making it easier to shop across Google Google Ads Blog. 14.5.2019. Google. Viitattu 30.12.2019. (englanniksi)