Google Analytics

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Logo

Google Analytics on ilmainen verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettu tietokoneohjelma, jota käytetään WWW-selaimen välityksellä. Ohjelma saa verkkosivun kävijästä tietoa, kun kävijän selain suorittaa Javascript-komentosarjan, joka haetaan Googlen palvelimelta verkkosivun lähdekoodiin sisältyvällä lyhyehköllä kutsulla. Kävijöistä kerätyt tiedot tallennetaan Googlen palvelimelle, josta niistä koottuja tilastoja voidaan tutkia Analytics-ohjelmaan kirjautumalla.

Google Analytics ei anna tietoa niistä kävijöistä, jotka ovat kytkeneet Javascriptin pois käytöstä WWW-selaimensa asetuksissa. Tämän vuoksi se ei kerro kävijöiden määrää yhtä luotettavasti kuin sellaiset kävijäseurantaohjelmat, jotka tallentavat tietoja lokitiedostoon eivätkä nojaudu Javascriptiin.

Sertifiointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Google Analyticsin hallitsemisen osoittamiseen on tarjolla kahta sertifikaattia. Google Analytics Authorized Consultant -ohjelma (GAAC) on tarkoitettu yrityksille ja Google Analytics Individual Qualification (GAIQ) yksityisille henkilöille.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.