Webdriver Torso

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Webdriver Torson videoilla on sinisiä ja punaisia suorakulmioita sekä elektronisia ääniä.

Webdriver Torso on Googlen luoma YouTube-käyttäjätunnus, jonka kanavalla julkaistaan yksinkertaisia ääniä ja kuvia sisältäviä videoita YouTuben suorituskyvyn testaamiseksi.[1] Tunnus rekisteröitiin 7. maaliskuuta 2013.[2] Tunnusomaisesti videoissa on sinisiä ja punaisia suorakulmioita sekä taustalla piippaavia elektronisia ääniä. Tunnus herätti huomiota ja spekulointia mediassa alkuvuodesta 2014, kunnes Google tunnusti sen olevan yrityksen oma testikanava.[3]

Kanavan sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanava latasi ensimmäiset videonsa Youtubeen 23. syyskuuta 2013. Videoita alkoi ilmestyä paljon lyhyillä aikaväleillä, ja niitä on kertynyt kanavalle satoja tuhansia. Videoilla näytetään sinisiä ja punaisia suorakulmioita valkoisella taustalla, jotka vaihtavat sijaintiaan sekunnin välein. Vasemmassa alalaidassa on teksti "aqua.flv – slide 000x", (x:n kohdalla on numero joka kertoo sekunteina kuinka paljon aikaa on kulunut videon alkamisesta). Videoiden ääniraita sisältää korkeita, sekunnin välein vaihtuvia ääniä.

Pääsiäismuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavan todellisen tarkoituksen paljastuttua se poiki niin kutsuttuja "pääsiäismunia". Mikäli Googleen tai YouTubeen kirjoittaa "Webdriver Torso", sivu muuttuu Webdriver Torson videomateriaalin kaltaiseksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Google and the accidental mystery of Webdriver Torso Engadget. Viitattu 11.9.2016.
  2. Webdriver Torso YouTube. Viitattu 11.9.2016.
  3. Google behind Webdriver Torso mystery - BBC News bbc.com. Viitattu 11.9.2016. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Webdriver Torso