Google Docs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
GoogleDocsin tekstinkäsittely -ohjelma
GoogleDocsin taulukkolaskenta -ohjelma

Google Docs & Spreadsheets on Googlen kehittämä toimisto-ohjelmisto, johon kuuluu tekstinkäsittelyohjelma ja taulukkolaskentaohjelma.

Google Docs on ilmainen palvelu, mutta se vaatii rekisteröinnin, eli oman Google Account -käyttäjätunnuksen luomisen. Omiin Google Docsin tiedostoihin pääsee käsiksi mistä tahansa internetyhteydellä ja verkkoselaimella varustetusta tietokoneesta.

Google Docissa voi luoda tyhjältä pohjalta uusia asiakirjoja sekä uusia taulukkolaskentoja. Niitä voi muokata samoin tavoin kuin perinteistä Microsoft Wordilla tai OpenOfficella: esimerkiksi listojen luonti, sarakkeiden luonti, taulukoiden lisäys, kuvien lisääminen, kommenttien lisääminen sekä perusmuokkaukset fontin vaihto, fontin väri ja koko.

Google Docsissa on automaattinen tallennusominaisuus, joka tallentaa auki olevaa tiedostoa automaattisesti tietyn väliajoin.

Google Docsiin voi tuoda ja siirtää myös omalta koneelta valmiita tiedostoja (muun muassa DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV).

Google Docsissa asiakirjan tai taulukkolaskennan voi jakaa myös muiden käyttöön yksilöimällä hänet sähköpostiosoitteella. Esimerkiksi ryhmätöitä tehdessä voi muut ryhmän jäsenet kutsua tekemään samaa asiakirjaa ja näin ryhmätyön tekeminen sujuu joutuisammin (säästytään muun muassa yleiseltä tiedostojen lähettämiseltä sähköpostitse edestakaisin). Useat ihmiset voivat katsella ja muokata tiedostoa samanaikaisesti. Tiedostoja voi siis käsitellä yksin, ryhmässä tai julkisesti kaikkien ihmisten kanssa.

Google Docsissa voi myös vertailla dokumentin eri versioita keskenään tai katsella dokumentin muutoshistoriaa. Valmiit tiedostot voi tallentaa omalle tietokoneelle DOC-, XLS-, CSV-, ODS-, ODT-, PDF-, RTF- tai HTML-muodossa. Valmiit tiedostot voi myös julkaista julkisiksi jolloin koko maailma näkee ne ja voi muokata niitä. Tiedostot voi myös julkaista omassa blogissa tai Google Appsin avulla. Tarvittaessa tiedostot voi myös poistaa eli tuhota. Google Docsissa on myös reaaliaikainen keskustelumahdollisuus niiden ryhmän jäsenten kesken, jotka ovat samaan aikaan kirjautuneena Google Docsiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]