Android Auto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Android Auton logo

Android Auto on Googlen kehittämä mobiilisovellus, joka heijastaa Android-laitteen, kuten älypuhelimen, ominaisuuksia auton yhteensopivaan informaation ja viihteen pääyksikköön.

Kun Android-laite on muodostettu pariksi päälaitteen kanssa, järjestelmä peilaa kelvolliset sovellukset laitteesta ajoneuvon näytölle yksinkertaisella, kuljettajaystävällisellä käyttöliittymällä. Tuettuihin sovelluksiin kuuluvat GPS-kartoitus tai -navigointi, musiikin toisto, tekstiviestit, puhelin ja verkkohaku.

Järjestelmä tukee sekä kosketusnäyttöä että painikkeilla ohjattavaa pääyksikkönäyttöä, vaikka hands-free-toimintoa äänikomentojen avulla kannustetaan ajonaikaisten häiriöiden minimoimiseksi.

Android Auto on osa 25. kesäkuuta 2014 julkistettua avointa autoteollisuusliittoa, ja se on 28 autonvalmistajan yhteistä työtä Nvidian ollessa tekniikan toimittaja. Sitä on saatavana 36 maassa. Suomi ei kuulu vielä Googlen tukemiin maihin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ben Schoon: Android Auto expands to Denmark, Finland, and more 9to5Google. 9.9.2019. Viitattu 30.9.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]