Google Kalenteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
  Google Kalenteri
Kuvakaappaus Google-kalenterin kuukausinäkymästä
Kuvakaappaus Google-kalenterin kuukausinäkymästä
Verkkosivusto http://www.google.com/calendar
Tyyppi Verkkokalenteri
Omistaja Google
Kehittäjä Google
Avattu 13. huhtikuuta 2006
Nykyinen tila Aktiivinen

Google Kalenteri on Googlen tarjoama kalenteripalvelu. Google-kalenteria käytetään verkossa ja sen voi jakaa muiden nimettyjen käyttäjien kanssa, jolloin se toimii työryhmäkalenterina tai kaikkien kanssa verkossa, jolloin se muistuttaa tapahtumakalenteria.

Kalenteripalvelun sivu jakautuu vasempaan sivupalkkiin ja varsinaiseen kalenteriin. Sivupalkissa on Google-kalenterin alapuolella Luo tapahtuma-linkki, jolla kalenteriin voi lisätä merkinnän. Sen alapuolella on kuukausikalenteri kuukauden päivineen viikonpäivät osoitettuna. Kolmantena ylhäältä on valikko omat kalenteria, jolla käyttäjä voi ylläpitää useampia kalentereitaan samanaikaisesti. Neljäntenä palkissa on Muut kalenterit, minkä avulla pääsee katsomaan muiden käyttäjien kalentereita, mikäli nämä ovat myöntäneet asianomaiselle käyttäjälle siihen luvan.

Varsinainen kalenterisivu voidaan esittää päiväkalenterin, viikkokalenterin, kuukausikalenterin tai neljän päivän kalenterin muodossa tai tapahtumakalenterina, jossa on allekkain listattuna kalenteriin merkityt tapahtuma päiväjärjestyksessä. Kalenterin voi tulostaa myös ohjelmasta paperille.