Xfire

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Xfire
Xfire logo.svg
Luoja Ultimate Arena
Kehityshistoria
Ensijulkaisu 2003
Vakaa versio 1.155 (20. maaliskuuta 2011)
Kehitystilanne lakkautettu
Tiedot
Ohjelmistotyyppi pikaviestintäohjelma
Alusta Windows
Lisenssi omisteinen ohjelmisto
Aiheesta muualla
xfire.com

Xfire oli pikaviestintäohjelma, joka oli suunnattu tietokonepelien pelaajille. Ohjelmalla voi käydä yksityis- ja ryhmäkeskusteluja muiden ohjelman käyttäjien kanssa, ladata tiedostoja (kuten ohjelman omia päivityksiä, pelien päivityksiä, teemoja, demoja sekä pelaamiseen liittyviä videoita), liittyä pelipalvelimille sekä nähdä kuinka paljon ohjelman tukemia pelejä on pelattu. Ohjelma oli saatavilla ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmälle. Xfiren kotisivuilla tarjottiin myös Livestream-videopalvelua, joka tunnetaan ennestään myös nimellä Mogulus.

Sivuilla näytetään TOP10 pelatuinta peliä (Xfiren käytön aikana). Sivuilta löytyy tarvittaessa myös pitempi lista pelatuista peleistä. Roolipeli World of Warcraft on pitkään pitänyt vakaata kärkipaikkaa Xfiren TOP -listoilla.

Xfiren perustivat Mike Cassidy ja Quaken maailmanmestari Dennis "Thresh" Fong ja muita. Viacom osti Xfiren 102 miljoonalla dollarilla huhtikuussa 2006.[1][2] Titan Gaming osti Xfiren 2. elokuuta 2010.[3]

XFire on nykyään lopettanut.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Associated Press: PC Gamers Muster Using Xfire Wired. Viitattu 2.5.2023. (englanniksi)
  2. GamesIndustry International Contributor: Viacom To Acquire Xfire, Inc. For $102 Million GamesIndustry.biz. 24.4.2006. Viitattu 2.5.2023. (englanniksi)
  3. Robin Wauters: Titan Gaming Takes Xfire Off Viacom’s Hands TechCrunch.com. 2.8.2010. Viitattu 3.8.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.