mIRC

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


mIRC
Kehittäjä Khaled Mardam-Bey
Kehityshistoria
Vakaa versio 7.76 ()[1]
Tiedot
Ohjelmistotyyppi IRC-asiakasohjelma
Alusta Windows
Lisenssi omisteinen ohjelmisto
Aiheesta muualla
www.mirc.com

mIRC on IRC-keskusteluohjelma Windows-käyttöjärjestelmille. Ohjelman on kehittänyt syyrialaissyntyinen Khaled Mardam-Bey ja se julkaistiin alun perin vuonna 1995. Useimpien muiden suosittujen IRC-asiakasohjelmien tavoin se tukee myös tiedostojen jakoa ja skriptikielipohjaisia laajennuksia.

mIRC on shareware-ohjelma, jonka saa ladata vapaasti ja käyttää periaatteessa 30 päivän ajan, jonka jälkeen on käyttöehtojen mukaan maksettava rekisteröintimaksu. Ohjelmaan sai myös rekisteröidä kertamaksulla elinikäisen lisenssin. Joulukuussa 2022 mIRC päätti peruttaa lisenssit yli 10 vuotta sitten ohjelman rekisteröineiltä ja nykyisin lisenssin voi ostaa vain kolmeksi vuodeksi kerrallaan.[2]

Ohjelmaa on kritisoitu tietoturva-ongelmista, jotka on sittemmin korjattu. Keskustelua on herättänyt myös se, että muut asiakasohjelmat ovat joutuneet ottamaan käyttöön mIRC:in kehittämän, IRC-protokollaan kuulumattoman tekstin värityksen. mIRC:in uusissa versioissa on parannettu tietoturvaa poistamalla oletuksena käytöstä mIRC:in omia, tietoturvan kannalta ongelmallisia komentoja.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]