Keskustelu:MIRC

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

= irc ! keskustelupaikka Kommentin jätti 80.220.148.116 (keskustelu – muokkaukset).

Sisältövirhe[muokkaa wikitekstiä]

Kohdassa, jossa jutellaan väreistä, on sisältövirhe. IRC-protokolla ei sisällä värejä, eikä mIRC niitä yritä protokollaan tunkeakkaan. Kyseessä on muiden asiakasohjelmistojen puuttuva tekstisuodatus ns. näkymättömille merkeille.

Muutin artikkelissä esiintyneen muodon mIRC vastaamaan suomen kielen lautakunnan antamaa suositusta muotoon Mirc. Ohjeessa sanotaan:

"Julkisessa viestinnässä yritysnimien kirjoittamiseen voi soveltaa seuraavaa: Suorasanaisessa tekstissä yritysten nimiin sovelletaan yleisohjeiden mukaisia kirjoitustapoja. Nimissä käytetään isoa alkukirjainta vain nimen ja mahdollisesti siihen liittyvän toisen erisnimiosan alussa. Huutomerkit ja muut tarpeettomat välimerkit poistetaan. Nimiä taivutetaan normaalien kielenkäyttösääntöjen mukaisesti. Iso kirjain nimen keskellä vaihdetaan pieneksi, jos kyseessä on yhdyssanan tyyppinen ilmaus, muussa tapauksessa osat erotetaan välilyönnillä ja tarvittaessa lisätään yhdysmerkki.
Suositusta voi soveltaa myös muihin vastaaviin tapauksiin, esimerkiksi tuotenimiin. " [1]

Wikipedian ei tarvitse ajaa itseään tilanteeseen, jossa se pakottaa itsensä kirjoittamaan suomen kieltä väärin vain sen takia, että yrityksen, tuotteen tms. nimi on kirjoitettu kummallisesti. --SM 31. tammikuuta 2006 kello 23.17 (UTC)

Minusta tämä on hieman typerää - miksei tätä sovelleta sitten esim. kaikkiin Applen i-perheen tuotteisiin (iPod, iMac, iTunes)? Kielitoimiston _suosituksesta_ huolimatta suosin tuotemerkkien kirjoittamista niiden alkuperäisen kirjoitusasun mukaisesti.

Ps. Artikkeliin jäi ainakin yhteen kohtaan muoto "mIRC". --Presenter 10. elokuuta 2006 kello 22.20 (UTC)