Suoratoisto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suoratoistokeskus

Suoratoisto (myös streamaus tai striimaus, engl. streaming) on internetin verkkosisällön sisältöpalveluiden lataamis- eli tiedonsiirtotapa. Siinä loppukäyttäjälle palveluntarjoajan tiedoston multimediasisältöä aletaan esittää tilaajalle heti samalla, kun palvelun käyttäjän tiedonsiirron tilauspyyntö on vastaanotettu tilauksen vastaanottajalla. Toiston aikana tiedoston lataus on käynnissä taustasovelluksena samanaikaisesti kuin sen esittäminen käyttäjän päätteellä.[1] Mahdollisen häiriön eli latauskatkon tapauksessa latauksen keskeytyessä sen sisältämä informaatiotoisto eli esittäminen käyttäjän koneella keskeytyy kohtaan, johon tiedostoa on ehditty lataamaan.

Suoratoistoinen materiaali voi tulla valmiista tiedostosta tai se voidaan luoda reaaliaikaisesti esimerkiksi live-konsertista tai esimerkiksi web-kamerasta.

Suoratoisto on uudempi palvelumuoto kuin perinteinen tiedoston osasiirtäminen, jossa koko tiedosto pitää olla käyttäjällä kokonaan ennen sen ollessa valmiina tarkastelua varten.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Järvinen P: "IT-tietosanakirja". Docendo Finland Oy, 2003, s. 641