Espresso House

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Espresso House
Espresso house.JPG
Perustettu 1996
Toimitusjohtaja Anssi Thureson (Suomessa)
Kotipaikka Ruotsi Ruotsi
Toiminta-alue Pohjoismaat
Toimiala ravintolapalvelut
Omistaja JAB Holding Company
Kotisivu https://fi.espressohouse.com/

Espresso House on ruotsalainen kahvilaketju. Ketju perustettiin Lundissa vuonna 1996. Sittemmin ketju on laajentunut myös Norjaan, Tanskaan, Suomeen ja Saksaan.

Espresso Housessa on valikoima erilaisia kahvijuomia, joista monien pohjana on ketjun oma espresso. Lisäksi kahviloissa on laajat valikoimat teetä, kaakaota ja erilaisia kylmiä juomia. Espresso Housen valikoimiin kuuluu myös leivonnaisia, täytettyjä leipiä, salaatteja ja jogurtteja. Leivonnaiset valmistetaan ketjun omassa leipomossa Malmössä. Salaatit valmistetaan paikan päällä kahvilassa.

Vuonna 2012 Espresso House siirtyi norjalaisen pääomasijoittajan Herkules Capitalin omistukseen ja vuonna 2015 luxemburgilaisen JAB Holding Company -sijoittajan omistukseen.[1] Ketjun liikevaihto oli vuonna 2014 937 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 102 miljoonaa euroa). Ketjun toimitusjohtaja on norjalainen Adriano Capoferro.[2]

Espresso House Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen ensimmäiset Espresso Houset avattiin syyskuussa 2015 Helsingin Kampin keskukseen ja Espoon kauppakeskus Selloon. Ketjun Suomen toimitusjohtaja on Anssi Thureson.[2] Viimeisin kahvila avattiin Kokkolaan Kauppakeskus Chydeniaan kesäkuussa 2020.[3]

Nykyisin (kesäkuussa 2020) Suomessa on 54 Espresso Housea: Espoossa kuusi, Helsingissä 23, Hyvinkäällä yksi, Jyväskylässä kaksi, Kokkolassa yksi, Kotkassa yksi, Kouvolassa yksi, Lahdessa kaksi, Lempäälässä yksi, Porissa yksi, Raisiossa yksi, Salossa yksi, Seinäjoella yksi, Tampereella kaksi, Turussa kolme, Vaalimaalla yksi, Vaasassa yksi ja Vantaalla kolme.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]