Espresso House

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Espresso Housen valomainos.

Espresso House on alun perin ruotsalainen kahvilaketju. Ketju perustettiin Lundissa vuonna 1996. Sittemmin ketju on laajentunut myös Norjaan, Tanskaan ja Suomeen.

Espresso Housessa on laaja valikoima erilaisia kahvijuomia, joista monien pohjana on ketjun oma espresso. Kahvit valmistetaan vain erittäin korkealaatuisia raaka-aineita ja laitteita käyttäen. Lisäksi kahviloissa on laajat valikoimat teetä, kaakaota ja erilaisia kylmiä juomia. Espresso Housen valikoimiin kuuluu myös leivonnaisia, täytettyjä leipiä, salaatteja ja jogurtteja. Leivonnaiset valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista ketjun omassa leipomossa Malmössa. Salaatit valmistetaan paikan päällä kahvilassa.

Vuonna 2012 Espresso House siirtyi norjalaisen pääomasijoittajan Herkules Capitalin omistukseen ja vuonna 2015 luxemburgilaisen JAB Holding Company -sijoittajan omistukseen.[1] Ketjun liikevaihto oli vuonna 2014 937 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 102 miljoonaa euroa). Ketjun toimitusjohtaja on norjalainen Adriano Capoferro.[2]

Espresso House Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen ensimmäiset Espresso Houset avattiin syyskuussa 2015 Helsingin Kampin keskukseen ja Espoon kauppakeskus Selloon. Ketjun Suomen toimitusjohtaja on Anssi Thureson.[2] Nykyisin (helmikuussa 2018) Suomessa on 22 Espresso Housea: Helsingissä neljätoista, Espoossa kolme, Vantaalla yksi, Turussa kaksi ja Jyväskylässä kaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kahvilaketju Espresso House vaihtaa taas omistajaa Kauppalehti. Viitattu 7.12.2017.
  2. a b Espresso House haastaa Suomen kahvilayrittäjät Kauppalehti. Viitattu 7.12.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]