Espresso House

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Espresso Housen valomainos.

Espresso House on ruotsalainen kahvilaketju. Ketju perustettiin Lundissa vuonna 1996. Sittemmin ketju on laajentunut myös Norjaan, Tanskaan ja Suomeen.

Espresso Housessa on valikoima erilaisia kahvijuomia, joista monien pohjana on ketjun oma espresso. Lisäksi kahviloissa on laajat valikoimat teetä, kaakaota ja erilaisia kylmiä juomia. Espresso Housen valikoimiin kuuluu myös leivonnaisia, täytettyjä leipiä, salaatteja ja jogurtteja. Leivonnaiset valmistetaan ketjun omassa leipomossa Malmössa. Salaatit valmistetaan paikan päällä kahvilassa.

Vuonna 2012 Espresso House siirtyi norjalaisen pääomasijoittajan Herkules Capitalin omistukseen ja vuonna 2015 luxemburgilaisen JAB Holding Company -sijoittajan omistukseen.[1] Ketjun liikevaihto oli vuonna 2014 937 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 102 miljoonaa euroa). Ketjun toimitusjohtaja on norjalainen Adriano Capoferro.[2]

Espresso House Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen ensimmäiset Espresso Houset avattiin syyskuussa 2015 Helsingin Kampin keskukseen ja Espoon kauppakeskus Selloon. Ketjun Suomen toimitusjohtaja on Anssi Thureson.[2] Nykyisin (maaliskuussa 2018) Suomessa on 28 Espresso Housea: Helsingissä kuusitoista, Espoossa kolme, Vantaalla kolme, Turussa kaksi, Jyväskylässä kaksi, Tampereella yksi ja Lahdessa yksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kahvilaketju Espresso House vaihtaa taas omistajaa Kauppalehti. Viitattu 7.12.2017.
  2. a b Espresso House haastaa Suomen kahvilayrittäjät Kauppalehti. Viitattu 7.12.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]