Crytek

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Crytek GmbH
Crytek logo.svg
Tunnuslause Maximum Game
Yritysmuoto GmbH
Perustettu 1999
Avainhenkilöt Cevat, Avni ja Faruk Yerli
Kotipaikka Saksan lippu Frankfurt am Main, Hessen, Saksa
Toimiala tietokone- ja videopeliteollisuus
Tuotteet Far Cry, Crysis, CryEngine
Henkilökuntaa 550
Tytäryhtiöt Crytek Kiev
Kotisivu www.crytek.com

Crytek GmbH on vuonna 1999 perustettu tietokone- ja videopelien kehittämiseen erikoistunut yritys eli pelitalo. Yhtiön perustivat saksanturkkilaiset veljekset Cevat, Avni ja Faruk Yerli. Crytekin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa ja yhtiön kaksi muuta studiota ovat Kiovassa ja Budapestissa. Crytek on tunnettu kyvystä saada aikaan näyttäviä grafiikoita.

Crytek tunnetaan parhaiten peleistään Far Cry ja Crysis sekä CryEngine-pelimoottorista, joka on heidän itsensä kehittämä. Crytekin julkaisemia pelejä ovat mm. Far Cry (2004), Crysis (2007) ja Crysis Warhead (2008). Tuorein Crytekin peleistä on Crysis 3, joka julkaistiin Suomessa 21. helmikuuta 2013. Crytek myi oikeudet Far Cry 2 -pelistä (2008) Ubisoftille.

Crytekin Kiovan studio kehitti Mail.ru Groupin My.com -brändille ilmaiseksi pelattavan Warface-pelin ja ylläpitää sitä edelleen.

THQ:n mentyä konkurssiin Crytek osti Homefront-pelin oikeudet itselleen.[1]

Vuonna 2014 kerrottiin Crytekin talousvaikeuksista. Xbox Onelle kehitetty yksinoikeuspeli Ryse: Son of Rome oli yhtiölle katastrofi ja palkat jäivät maksamatta kuukausien ajaksi.[2][3] Homefront-pelin jatko-osaa Homefront: The Revolution kehittänyt Crytek UK -studio (aiemmin Free Radical Design, nyt Dambuster Studios) ja pelin oikeudet myytiin Koch Medialle ja Deep Silver -julkaisijalle.[4]

Maaliskuussa 2017 Crytek ilmoitti Bulgarian Sofiassa sijaitsevan studionsa Crytek Black Sea myynnistä Segalle ja sen omistamalle Creative Assemblylle.[5]

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crytek:llä on CryEngine-pelimoottori lisensoitavaksi pelikehittäjille.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.