Crash Twinsanity

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Crash Twinsanity
Crash Twinsanity.jpg
Kehittäjä Traveller’s Tales
Julkaisija NA Vivendi Universal Games
PAL Sierra Entertainment
Tuottaja Kirk Scott
Käsikirjoittaja Jordan Reichek
Säveltäjä Spiralmouth
Pelisarja Crash Bandicoot
Julkaistu
  • NA 28. syyskuuta 2004
  • EU 8. lokakuuta 2004
  • JP 9. marraskuuta 2004
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 3
ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation 2, Xbox
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Crash Twinsanity
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 68,84 % (Xbox) [1]
66,20 % (PlayStation 2) [2]
Metacritic 66/100 (Xbox)
64/100 (PlayStation 2)
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Eurogamer 7/10 [3]
GamePro 7,5/5
GameSpot 7,4/10 (Xbox)[4]
7,3/10 (PlayStation 2) [5]
GameZone 7,5/10(Xbox)
6,9/10 (PlayStation 2)
IGN 7,7/10[6]
Official PlayStation Magazine (US) 6/10
Play Magazine 8,3/10

Crash Twinsanity on Traveller’s Talesin kehittämä ja Vivendi Universal Gamesin julkaisema Crash Bandicoot -pelisarjaan kuuluva tasohyppelypeli. Peli julkaistiin vuonna 2004 PlayStation 2:lle ja Xboxille. Peli oli tarkoitus julkaista myös GameCube:lle mutta ajatus peruttiin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Twinsanityssa pelaaja voi käyttää kolmea hahmoa: Crash Bandicootia, Crashin arkkivihollista tohtori Neo Cortexia ja Cortexin siskontytärtä Nina Cortexia, sekä liikkumaan kolmiulotteisessa ympäristössä. Lohikäärme Spyrolla on lyhyt cameorooli kentässä ”Ant Agony”. Hän saa varastetun aarteensa (jota jahtasivat myös Crashin vanhat tutut N. Gin, N. Tropy ja Nitrus Brio) takaisin pahiskaksosilta.

Hahmon liikuttavuus on lähes vapaamuotoista, eli tasot eivät enää ole ns. putkimaisia. Pelissä ei ole Warp Room -huonetta eikä tason valintaa. Pelissä voi kerätä erivärisiä timantteja, joilla voi avata extroja. Timantteja on piilotettu jokaiseen tasoon.

Kuvankaappaus ”Jungle Bungle” -nimisestä tasosta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Crash Bandicootin arkkivihollinen, tohtori Neo Cortex, tainnuttaa Crashin siskon Cocon sädeaseellaan. Cortex esiintyy Crashille Cocona ja houkuttelee tämän syvälle viidakkoon. Crashia odottaa Cortexin väijytys. Cortex kertoo palanneensa kolmen vuoden jälkeen Antarktikselta, jonne hän oli päätynyt The Wrath of Cortexin lopussa Uka Ukan kanssa.

Cortexin koston mennessä pieleen hän hyökkää Crashin kimppuun. He päätyvät hiekkarannalle, jossa he saavat tietää uudesta uhasta, ”pahiskaksosista” (engl. Evil Twins) Victorista ja Moritzista, jotka ovat kaksi mutaatiopapukaijaa kymmenennestä ulottuvuudesta. Crash ja Cortex tekevät väliaikaista yhteistyötä kaksosia vastaan. Myöhemmin Coco, joka luulee Cortexin vahingoittaneen Crashia saapuu Cortexin labraan ja hyökkää Cortexin kimppuun, jonka seurauksena Cortex törmää Psychetroniin ja sieltä tuleva säde osuu suoraan Cocoon. Sen jälkeen Psychetron menee rikki ja Cortex sanoo, että ainoa joka voi korjata sen on Nina Cortex. Cocon ollessa tainnoksissa taas he hakevat mukaansa Cortexin sisarentyttären, Ninan. Kun he palaavat takaisin Cortexin lentoalukseen Academy of Evilistä Cortex muistelee nuoruuttaan. Hän kertoo tehneensä kahdeksanvuotiaana ensimmäisen luonnonkokeensa, käyttäen Victor- ja Moritz-nimisiä papukaijoja. Crash, Cortex ja Nina saapuvat Cortexin keksimän ulottuvuusportin, Psychetronin, avulla kaksosten tukikohtaan Twinsanity -saarelle, jossa he kukistavat kaksoset.

Pelissä esiintyy myös Crashin ilkeä kaksoisolento Evil Crash, joka asuu kymmenennessä ulottuvuudessa. Twinsanity-saarella Evil Crash kaappaa Ninan ja Crash lähtee Cortexin kanssa takaa-ajoon. He saavat Evil Crashin kiinni, mutta tämä lähtee jahtaamaan Cortexia. He kuitenkin karistavat tämän kannoiltaan. Evil Crash esiintyy vielä pelin lopussa kaksosten kukistamisen jälkeen. Evil Crash syö kaksoset, jotka eksyivät tämän taloon. Kun kolmikko palaa takaisin omaan ulottuvuuteen, Cortex yrittää eliminoida Crashin, mutta hajonnut Psychetron teleportoi Cortexin Crashin mieleen, missä hän jää jumiin tanssivien Crash-kopioiden joukkoon.

Crash Twinsanitysta on jätetty monet juonenkäänteet, hahmot ja kentät pois vähäisen kehitysajan takia. Tunnetuin poisjätetty kenttä on Gone a bit Coco, joka poistettiin viime hetkellä ennen lopullista julkaisua, syynä kehittäjien mukaan bugit ja pelikelvottomuus.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Lex Lang  Tri. Neo Cortex  
 Mel Winkler  Aku Aku  
 Michael Ensign  Tri. Nefarious Tropy  
 Susan Silo  Nina Cortex, Madam Amberly  
 Debi Derryberry  Coco Bandicoot, Cortex nuorena  
 Alex Fernandez  Uka Uka, farmari Ernest  
 Dwight Schultz  Dingodile, Rusty Walrus, Papu Papu, heimolaiset  
 Quinton Flynn  Tri. N. Gin, Victor ja Moritz, pingviini  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Crash Twinsanity Gamerankings.com. Viitattu 28.4.2013.
  2. Crash Twinsanity Gamerankings.com. Viitattu 28.4.2013.
  3. Crash Twinsanity Eurogamer.net. 6.10.2004. Viitattu 28.4.2013.
  4. Crash Twinsanity Review Gamespot.com. 5.10.2004. Viitattu 28.4.2013.
  5. Crash Twinsanity Review Gamespot.com. 5.10.2004. Viitattu 28.4.2013.
  6. Crash Twinsanity IGN.com. 5.10.2004. Viitattu 28.4.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]