Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
Kehittäjä Naughty Dog
Julkaisija Sony Computer Entertainment[1]
Universal Interactive Studios
Jakelija Universal Interactive Studios
Ohjaaja Jason Rubin
Tuottaja Mark Cerny
Käsikirjoittaja Jason Rubin
Taiteilija American Exitus
Charles Zembillas
Säveltäjä Mutato Muzika
Mark Mothersbaugh
Josh Mancell
Ohjelmoija Andy Gavin
Pelisarja Crash Bandicoot
Pelimoottori Game Oriented Object
LISP 2
Julkaistu PlayStation
  • NA 1. marraskuuta 1997
  • EU 6. joulukuuta 1997
  • JP 18. joulukuuta 1997
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta PlayStation
Jakelumuoto optinen levy, PlayStation Network
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back on Naughty Dogin kehittämä tasohyppelypeli, joka julkaistiin PlayStationille vuonna 1997. Peli on jatko-osa vuonna 1996 julkaistulle Crash Bandicootille. Pelissä edetään keräämällä radoilta kristalleja. Tasoilla on myös erilaisia jalokiviä, joita voi kerätä erilaisin tavoin.

Tässä seikkailussa nähdään ensimmäistä kertaa Crashin sisko Coco Bandicoot ja käytetään ensimmäistä kertaa siirtymähuonetta (engl. Warp Room) tasosta toiseen menemiseksi. Myös TNT-laatikoiden rinnalle mukaan tulevat Nitro-laatikot, jotka räjähtävät heti, kun niihin koskee. Myös Nitro-laatikot lasketaan rikottuihin laatikoihin, mutta tasosta löytyy myös vihreä !-laatikko, joka räjäyttää tason kaikki Nitro-laatikot.

Peliä on myyty yli kolme ja puoli miljoonaa kappaletta.[2]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kun Crash Bandicoot oli pudottanut arkkivihollisensa,[a] tohtori Neo Cortex, tipahtaa ilmalaivan päältä, Cortex putoaa luolaan, josta hän löytää kristalleja. Vuoden päästä Cortexin uusi oikeankädenmies, tohtori N. Gin, toteaa, että kristallit eivät ole tavallisia – ne ovat voimakristalleja. He rakentavat avaruusasemalle uuden version Cortex Vortexista. Mutta N. Gin saa selville, että Cortexin löytämän ”isäntäkristallin” lisäksi tarvitaan vielä 25 ”orjakristallia”, jotta Super Cortex Vortex toimisi täydellä teholla. Crash on lomalla, kun hänen siskonsa Coco Bandicootin tietokoneesta loppuu akku. Crash lähtee hakemaan uutta, mutta siirtyykin teleportin kautta vanhan temppelin raunioilla sijaitsevaan siirtymähuoneeseen (engl. Warp Room). Cortex ottaa hologrammeilla yhteyttä ja uskottelee Crashille, että pian tapahtuva planetaarinen järjestäytyminen vapauttaisi suuren määrän energiaa, joka voisi tuhota maailmaan, ja että Cortex voisi estää sen, jos saisi kaikki 25 kristallia. Hän pyytää Crashia hakemaan kristallit alueilta, joihin pääsee siirtymähuoneen viiden portaalin kautta. Samalla Coco yrittää saada yhteyttä Crashiin ja selittää miksi Cortexiin ei kannattaisi luottaa. Yhteys kuitenkin katkeaa joka kerta ennen kuin Coco saa asiansa selitettyä.

Kerättyään temppeliraunioiden siirtymähuoneen tasojen kristallit, Crash voi käyttää hissin tavoin liikkuvaa leijuvaa kivialustaa mennäkseen toiseen siirtymähuoneeseen. Mutta kesken siirtymähuoneesta toiseen siirtymisen, hän päätyy kirjastomaiseen huoneeseen kohtaamaan Ripper Roon. Kerättyään jäätikkötemppelin siirtymähuoneen tasojen kristallit, Crash päätyy sirkustelttaan, jossa hän kohtaa miekkailutaitoiset veljekset, Komodo Joen ja Komodo Moen. Kerättyään viemäreissä sijaitsevan siirtymähuoneen tasojen kristallit, Crash kohtaa hurjan mutta hidasälyisen Tiny Tigerin. Kun Crash saa kerättyä vuoristossa sijaitsevan siirtymähuoneen tasojen kristallit, Cortex paljastaa Crashille entisen oikeankädenmiehensä, tohtori Nitrus Brion, lähettäneen Crashin kohtaamat viholliset estämään kristallien keräämiseen ja valehtelee, että Brio itse olisikin se, joka haluaa käyttää kristalleja maailmanvalloitukseen. Kun Cortex neuvoo Crashia viemään kristallit N. Ginille, Crash ei anna kristalleja vaan kohtaa taistelussa N. Ginin lentävän mechan. Kun Crash saa kerättyä viimeiset viisi kristallia avaruudessa sijaitsevan siirtymähuoneen tasoista, Cocon onnistuu lopulta kertoa Crashille, että Cortex aikoikin käyttää kristalleihin varastoitavaa energiaa Super Cortex Vortexin voimanlähteenä ja aivopestä yhdellä ainoalla Vortexin säteellä kaikki maailman asukkaat orjikseen. Lopulta Crash päätyy ajamaan Cortexia takaa rakettirepulla ja vaikka Crash onnistuu voittamaan hänet ja jättämään avuttomaksi avaruuteen, Cortexin avaruusasema on yhä toiminnassa.

Jos Crash saa kerättyä yhden jalokiven, Brio ottaa yhteyttä Crashiin ja kertoo, että maailman pelastamiseksi Crashin pitäisi mieluummin kerätä kaikki 42 jalokiveä, joiden avulla Brio voisi käyttää lasersädettä tuhotakseen Cortexin avaruusaseman ja siten myös Super Cortex Vortexin. Kun Crash saa kaikki jalokivet kerättyä, myös ne, jotka saa vain salaisen siirtymähuoneen portaalien kautta, Crash, Coco ja Brio räjäyttävät jalokivien tehostamalla lasersäteellä Cortexin avaruusaseman.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelin ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Clancy Brown  Tri. Neo Cortex  
 Brendan O’Brien  Tri. N. Gin, Tri. Nitrus Brio, sivuäänet  
 Vicki Winters  Coco Bandicoot  
 Dal McKennon  Ripper Roo (arkistosta otettu)  
  1. Kuvailtu videopelissä Crash Bandicoot (1996).
  1. Crash Bandicoot™ 2: Cortex Strikes Back™ Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)
  2. US Platinum Videogame Chart (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]