Aku Aku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo pelihahmosta. Aku Aku -patsaista on eri artikkeli. Aku-Aku on myös Thor Heyerdahlin kirjoittama kirja .
Aku Aku
Pelisarja Crash Bandicoot
Ensimmäinen peli Crash Bandicoot (1996)
Luoja Naughty Dog
Ääninäyttelijä
(englanti)
Brendan O'Brien
Mel Winkler
Greg Eagles
Ääninäyttelijä
(suomi)
Veikko Honkanen
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Aku Aku on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy Crash Bandicoot -pelisarjassa.[1] Aku Aku on vanhan noitatohtorin henki, joka esiintyy leijuvan voodoo-naamarin muodossa. Lähes jokaisessa Crash Bandicoot -pelissä Aku Aku liittoutuu Crash Bandicootin ja Coco Bandicootin kanssa auttaakseen heitä estämään pelin konnahahmojen, kuten Tri. Neo Cortexin suunnitelmat.

Peleissä Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back sekä Crash Bandicoot 3: Warped Aku Aku toimii pelaajan suojakilpenä vihollisia vastaan. Crash voi rikkoa laatikoita, ja jos hän löytää laatikosta Aku Akun kaltaisen maskin, suojelee Aku Aku häntä yhdeltä iskulta vihollista vastaan. Pelaajan löydettyä toisen Aku Akun hän kestää kaksi vihollisen iskua, ja kun pelaaja kerää kolme naamaria vahingoittumatta välillä, muuttuu Crash hetkellisesti kuolemattomaksi. Kuolemattomuuden pelaaja menettää vain, jos Crash putoaa kuiluun tai veteen.

Aku Akulla on ilkeä kaksoisveli Uka Uka, joka taistelee Tri. Neo Cortexin rinnalla ja johtaa pahojen hahmojen joukkoa.

Peleissä Crash Team Racing ja Crash Nitro Kart Aku Aku neuvoo pelaamisen perusteet pelaajalle ja pelissä Crash Bash Aku Aku johtaa hyvyyden joukkoja. Pelissä Crash Boom Bang! hän antaa neuvoja ja pelessä Crash of the Titans ja Crash Mind over Mutant häntä voi käyttää skeittilautana tai kilpenä. Peleissä Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex, Crash Bandicoot: XS, Crash Bandicoot 2: N-Tranced, Crash Twinsanity ja Crash Bandicoot: Fusion hän suojelee Crashia kuten tavallisesti. Aku Aku ei ollut pelissä Crash Tag Team Racing hyvisten suojelija, hän teki vain pienen cameo-roolin radassa Tiki Turbo. Siinä hän oli ammuttava kohde radan sivulla.

Peleissä Crash of the Titans ja Crash: Mind over Mutant suomenkielinen ääninäyttelijä on Veikko Honkanen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sullivan, Lucas: Why I Love: Crash Bandicoot's wooden buddy Aku Aku Games Radar. 11.11.2016. Viitattu 3.7.2023.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.