Luettelo Crash Bandicoot -pelisarjan hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Uka Uka)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Crash Bandicoot -peleissä esiintyvistä hahmoista.

Pääsankarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crash Bandicoot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Crash Bandicoot

Crash Bandicoot on pelisarjan päähenkilö. Crash on sinisiin housuihin sonnustautunut oranssi pussimäyrä, joka kävelee kahdella jalalla. Tohtori Neo Cortex loi hänet johtamaan luomaansa mutanttiarmeijaa. Crash kuitenkin pakeni ja päätti estää Cortexin suunnitelmat maailmanvalloittamisesta.

Coco Bandicoot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Coco Bandicoot

Coco Bandicoot on Crashin pikkusisko, joka yleensä toimii Crashin porukan mekaniikkanerona. Coco esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back.

Aku Aku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aku Aku

Aku Aku on Crashin porukan jäseniä suojeleva muinainen poppamies, joka liikkuu ja puhuu ilmassa leijuvan naamion kautta muille hahmoille.

Crunch Bandicoot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crunch Bandicoot on tohtori Neo Cortexin luoma uusi versio Crashista, jonka tämä loi tuhoamaan Crashin. Hän kuitenkin liittyi Crashin porukkaan, kun tajusi, että Uka Uka ja Cortex kontrolloivat häntä. Hän on Crashin porukasta fyysisesti vahvin, suurin piirtein yhtä vahva kuin Tiny tai Koala Kong.

Tawna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tawna on Crashin suuri rakkaus ensimmäisestä Crash Bandicoot -pelistä, jossa Crashin oli pelastettava hänet Cortexin linnasta. Myöhemmin Tawna kuitenkin jätti hänet, mutta Tawnan kuvan voi silti nähdä Crash Twinsanityssä ”Slip Slide Icecapages” -tasolla Moulin Cortexin luona sekä Crash: Mind over Mutantissa Crashin kodissa. Tawna on myös pelattavana hahmona party-pelissä Crash Boom Bang!:issä sekä ajopelissä Crash Team Racing Nitro-Fueled.

Uuteen jatkumoon sijoittuvassa pelissä Crash Bandicoot 4: It’s About Time, esiintyy vaihtoehtoisesta ulottuvuudesta tullut erilainen versio Tawnasta, joka on oman ulottuvuutensa sankari Crashin sijasta. Hänellä on faux hawk -tyyliset ja osittain sinisiksi värjätyt hiukset sekä lyhythihainen nahkatakki. Kyseinen versio Tawnasta on myös yksi vaihtoehtoisten näkökulmien tasojen pelattavista hahmoista ja hän käyttää apunaan mekaanisella koukulla varustettua tarttumaköyttä.

Päävastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Neo Cortex[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tohtori Neo Cortex

Tohtori Neo Cortex on Crashin arkkivihollinen. Hän loi Crashin ja monia muita mutanttieläimiä, joiden avulla hänen oli tarkoitus valloittaa maailma.

Uka Uka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uka Uka on Aku Akun paha kaksoisveli. Hänet nähdään useimmiten tohtori Neo Cortexia johtavana ja neuvovana henkenä, joka puhuu ilmassa leijuvan maskin kautta. Uka Uka ja Aku Aku ovat pelien vastakkaiset voimat, kuten jo heidän nimensä kertovat. N-Trancedissa Uka Uka ei halua enää Cortexin auttavan häntä maailman valtaamisessa, vaan pyytää sen sijaan N. Tropya auttamaan häntä tavoitteessaan. Warpedissa Cortexin avaruusasema putoaa maahan ja tuhoaa Uka Ukan vankilan samalla vapauttaen hänet. Crash saa tietää Uka Ukan olevan Cortexin voimien lähde. Uka auttaa Cortexia viimeisen loppuvastuksen aikana.

Crash Team Racingissa ja Nitro Kartissa Uka Uka suojelee ja antaa neuvoja pelaajalle, jos hän pelaa tarinatilassa Ukan liittolaisilla. Crash Bashissa Uka Uka komentaa oman joukkueensa hahmoja; Cortexia, N.Brioa, Koala Kongia ja Rilla Roota, kun taas toista joukkoa auttaa Aku Aku. Melt Panic -tasossa Uka sulattaa kentän reunoja ja voi esimerkiksi taikoa pelaajan lumipalloksi.

The Wrath of Cortexissa Uka Uka kutsuu Elemental-naamiot, Rok-Kon, Wa-Wan, Py-Ron sekä Lo-Lon, avukseen maailman valloituksessa ja viimeistelemään Cortexin viimeisimmän mutantin nimeltään Crunch. Crunch tajuaa lopulta Ukan ja Cortexin kontrolloivan häntä ja siirtyy Crashin puolelle. Uka Uka on esiintynyt pomovastuksena myös Twinsanityssa ja Crash of the Titansissa.

Mind Over Mutantissa Cortex on liittoutunut Nitrus Brion kanssa, ja he ovat kehitelleet NV-laitteen, jonka he lähettävät ilmaiseksi kaikille saaren asukkaille ja siten voivat voisivat valloittaa Vamppasaaren. Cortex ja Brio nappaavat Uka Ukan. Crashin ja Aku Akun pelastettua Ukan heidän täytyy löytää kolme voodooluuta. Crashin ja Aku Akun löydettyä luut Uka kertoo, miten he voivat tavoittaa Cortexin, ja antaa heille kolme teleporttia eri paikkoihin.

Tohtori N. Gin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tri. N. Gin

Tohtori N. Gin on Cortexin oikea käsi, joka toimii Cortexin puolen tekniikkanerona. N. Ginin päässä on räjähtämätön ydinohjus, joka savuaa aina, kun hän tuntee vihaa tai ärsyyntyy johonkin. Ensimmäisen kerran N. Gin esiintyy Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back -pelissä, jossa hän on neljäs pomovastus. Sen jälkeen hänet nähdäänkin lähes jokaisessa Crash Bandicoot -pelissä, yleensä pomovastuksena.

Tohtori Nefarious Tropy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N. Tropy on ajan valtias, jonka esiintyy ensimmäisen kerran Crash Bandicoot 3: Warped -pelissä kolmantena pomovastuksena. Hänet tunnistaa sinisestä ihostaan, jonka hän on saanut liiasta aikamatkailusta ja ääniraudasta, jota hän käyttää aseenaan. Hänet tunnistaa myös pehmeästä brittiaksentista. Vaikka Cortex onkin hänen kollegansa ja johtaja, Tropy pitää itseään parempana johtajana ja sen takia hän onkin myös Cortexin ”kilpailija”. Tropy rakensi Time Twisterin, jolla Cortexin porukka voisi liikkua ajassa eteen- ja taaksepäin ja hakea kaikki kristallit niiden alkuperäisiltä paikoiltaan.

Tropy nähdään lisäksi peleissä Crash Team Racing, Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex, Crash Nitro Kart, Crash Twinsanity ja käsikonsolipelissä Crash Bandicoot 2: N-Tranced. Ajopeleissä Tropyn saa pelattavaksi hahmoksi voittamalla kaikki hänen haamuaikansa aika-ajo -pelitiloissa.

Tohtori Nitrus Brio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Nitrus Brio (lyhyesti Brio tai N. Brio) esiintyy peleissä Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back, Crash Bash, Crash Twinsanity ja Crash: Mind over Mutant.

Nitrus Brio on hieman pidempi kuin tohtori Neo Cortex ja hänen asukokonaisuuteensa kuuluu usein vihreä takki ja saappaat. Brion laboratoriotakki on pitkä verrattuna Cortexiin, hänellä ei ole suojahansikkaita, toisin kuin Cortexilla. Brion otsa on hyvin korkea, ja hänellä on kaksi metallista pulttia kiinni päässään. Hänen suustaan erottuu myös selvästi suuri etuhammas.

Tohtori Nitrus Brio on asiantuntija kemiassa, fysiikassa ja mutaatiogenetiikassa. Brio oli ensimmäinen tohtori Neo Cortexin kumppani maailmanvalloituksessa, jonka alkuperäisidea oli rakentaa mutatoitujen australialaisten eläinten armeija. Suunnitelmansa mahdollistamiseksi tohtori Neo Cortex oli kehittänyt idean evolvosäteestä, laitteesta joka kiihdyttää eläinten evoluutioita miljoonilla vuosilla. Cortex ei kuitenkaan koskaan onnistunut rakentamaan toimivaa evolvosädettä, mutta Brio onnistui. Tästä syystä Cortex tuli Briolle kateelliseksi ja otti kaiken kunnian Brion työstä. Brioa alkoi vähitellen ärsyttää Cortexin jatkuva pomottelu ja kunnianvieminen hänen keksinnöistään, joten kun Cortex erotti Brion, hän alkoi hautomaan kostoa Cortexille.

Toisessa pelissä (Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back) Brio auttaa Crashia ja Cocoa tuhoamaan Cortexin avaruusaseman valtavalla lasersäteellä.

Alkuperäinen jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juhlapelissä Crash Bash Brio on joutunut liittoutumaan Cortexin kanssa, koska Uka Uka kutsui suurimmat sankarinsa taisteluun.

Pelissä Crash Twinsanity Nitrus on liittoutunut tohtori Nefarious Tropyn ja N. Ginin kanssa, saadakseen haltuunsa varastetut jalokiviaarteet.

Pelissä Crash: Mind over Mutant Brio ja Cortex ovat liittoutuneet ja keksineet NV-laitteen, jolla he valloittavat koko Vamppasaaren ja kontrolloivat lähes kaikkia saaren asukkaita. Brio valmisti lisää NV-laitteita kaatopaikalla ja hänen apureinaan toimivat N. Ginin entiset palvelijat, Tuomioapinat. Crashin ja Aku Akun piti kukistaa N. Brio sekä NV-laitteen vallassa oleva Crunch. Crashin ja Aku Akun lyötyä heidät Brio kertoi, että käyttävät Uka Ukan pahaa mojoa NV-laitteiden voimavarana.

Uusi jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajopelissä Crash Team Racing Nitro-Fueled Brio tuli pelattavaksi hahmoksi neljännessä Grand Prix -tapahtumassa nimeltä ”Spooky” Komodo Moen ja Nina Cortexin ohella.

Crash Bandicoot 4: It’s About Timessa Cortexin ja N. Tropyn palattua toisesta ulottuvuudesta ja rakennettua kvanttirepeämiä avaava generaattori multiversumin valloittamiseksi, Brio pyrki kehittämään uusia kemikaaleja, joilla Cortexin suunnittelmasta uudesta armeijasta tulisi voittamaton. Hän kehitteli näitä kemikaaleja Tranquility Falls -nimisen ulottuvuuden versiossa vuoden 1402 Aasiasta, mutta suunnitteli salaa käyttävänsä niitä Cortexia vastaan. Crash Bandicoot ja Coco Bandicoot kohtaavat hänet taistelussa Brio käyttää räjähtäviä koeputkia ja muuttaa itsensä mutageenillä hirviöksi niin kuin ensimmäisessä Crash Bandicoot -pelissä, mutta tällä kertaa Brion voittaminen vaatii kvanttinaamioihin kuuluvan Akanon apua. Hävittyään Brio muuttuu viimeisen mutageenikoeputkensa vaikutuksesta lentoliskoksi, mutta munittuaan vahingossa munan, hän pakenee tapahtunutta häpeillen paikalta. Crash ottaa tämän munan mukaansa ja vie sen jopa mukanaan takaisin N. Sanity -saarelle. Pelin epilogissa Ripper Roo oli pyydystänyt Brion osaksi omituisten olentojen kabinettiaan.

Brion voittaminen kyseisessä pelissä avaa myös pelattavaksi ”N. Verted” -tilan, jossa tasoja voi suorittaa peilikuvaksi sekä grafiikaltaan, nopeudeltaan ja äänitehosteiltaan muuttuneessa tilassa. Pelin tarinan selitys tälle on, että Brio levitti ulottuvuuksiin N. Verted -jalokiviä ja bumpa-marjoja korvaamaan niissä tavalliset jalokivet sekä wumpa-hedelmät.

Dingodile[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dingodile esiintyi ensimmäisen kerran videopelissä Crash Bandicoot 3: Warpedin kakkospomona. Hän on hybridimutanttihahmo, jolla on sekä dingon että krokotiilin piirteitä. Dingodile käyttää aseenaan liekinheitintä. Hän käyttää melkein kainaloihin ylettyviä pitkiä housuja. Vapaa-aikanaan Dingodile pelaa krokettia ja lukee William Shakespearen teoksia. Dingodile puhuu australialaisella aksentilla. Crash Twinsanityssä Dingodilen ulkonäkö vaihtui. Samaisessa pelissä hänestä oli tullut aikaisempaa aggressiivisempi. Vaikka Dingodile saattaa näyttää tavalliselta kätyriltä, hän on yksi älykkäimmistä Neo Cortexin mutanteista.

Crash Bandicoot 3: Warpedissa Dingodilen piti hakea tohtori N. Tropyn aikapyörrekoneella kristalleja jääkaudelta tri Neo Cortexille ja Uka Ukalle ja yritti tuhota Penta Penguinin, mutta Crash pysäytti tämän aikeet. Dingodilen seuraava esiintyminen nähtiin Crash Team Racingissä, jossa hän on pelattava hahmo. Hän on nopea, mutta hidas kääntymään mikroautollaan.

Alkuperäinen jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crash Bashissa Dingo oli hyvien puolella Aku Akun valittua hänet joukkueeseensa. Dingodilella on Crash Bashissa samat taidot kuin Rilla Roolla. Vuonna 2001 julkaistussa pelissä Crash Bandicoot: The Wrath of Cortexissa Dingodile oli parissa kentässä esteenä sekä ampumassa liekinheittimellään. Dingodile on ensimmäinen pomovastus Crash Bandicoot: XS:ssä, mutta tällä kertaa Crash kohtaa hänet veden alla. Crash Nitro Kartissa Dingodilen saa pelattavaksi hahmoksi voittamalla yhden punaisen jalokiven. Dingodilen päässä oli karhupumppu, merkkinä siitä että N. Trance oli aivopessyt hänet. Dingodile esiintyy myöhemmin Crash of the Titansissa Nintendo DS -versiossa pomovastuksena.

Uusi jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crash Bandicoot 4: It’s About Timessa Dingodile on yksi pelin pelattavista hahmoista ja on vaihtanut liekinheittimensä imutykkiin. Hän oli eronnut Cortexin palveluksesta ja perustanut oman Mosquito Marsh -nimiselle suolle ravintolan nimeltä Dingo’s Diner. Terveysviranomaiset kuitenkin varoittivat jatkuvasti, että ravintolan hygieniataso oli huono ja ruokien syöminen aiheuttaisi monenlaisia oireita, merkittävimpänä oksennustaudin. Ravintolan ruokiin kuuluikin mm. yliajetuista eläimistä tehtyä piiraakkaa, etanoista ja tuhatjalkaisista tehtyä gumboa, sekä lepakoista tehtyjä tacoja. Eräänä päivänä Dingodilen kilpailijan, Papa Batfieldin, kätyrit räjäyttävät Dingo’s Dinerin ja Cortexin ja N. Tropyn toimien seurauksena auenneet kvanttirepeämät imevät Dingodilen sisäänsä. Dingodile tapaa lopulta vaihtoehtoisesta ulottuvuudesta tulevan Tawnan sekä myöhemmin myös Crashin, Cocon ja Cortexin, jotka yrittivät pysäyttää Cortexia vastaan kääntyneen N. Tropyn. N. Tropyn häviön jälkeen Cortex pettää muut ja Dingodile ja Tawna auttavat Crashia ja Cocoa pääsemään hänen peräänsä. Cortexin häviön jälkeen Dingodile avaa ravintolansa uudelleen, mutta saa yhä niskoilleen terveysviranomaisten varoituksia.

Tiny Tiger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiny Tiger on vahva mutatoitu tasmaniantiikeri, joka on ollut päävastuksena useissa sarjan peleissä. Tiny oli Cortexin ensimmäisiä luomuksia. Ensimmäisen kerran hän esiintyi sarjan toisessa osassa, pelissä Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back ja oli kolmas pomovastus.

Crash Bandicoot 3: Warped -pelissä Tiny Tiger esiintyi gladiaattorina ja hänellä oli lemmikkeinä lauma nälkäisiä leijonia, mutta kuten aiemmassakin pelissä hän epäonnistui lyömään Crashin. Tiny esiintyy myös Crash Team Racingissa pelattavana hahmona. Tiny on pelattava hahmo myös Crash Bashissa, mutta hän on hyvien puolella Aku Akun valittua hänet, koska hyvien ja pahojen kilvassa piti olla tasavertaisesti kilpailijoita. Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex -pelissä hän toimii esteenä joissain tasoissa. Tiny on kolmas pomovastus Crash Bandicoot: Huge Adventuressa. Crash Nitro Kartissa Tinyn rooli ja auto ovat samankaltaiset kuin Crash Team Racingissa. Tiny esiintyy Crashin ”syntymäpäivillä” Twinsanityssä cameoroolissa. Hän on pomovastus Crash of the Titans -pelissä, hänen persoonallisuuttaan on muutettu vaarallisen aggresiivisesta pelokkaaksi nyhveröksi. Lisäksi hänet esitetään mutatoidun tasmaniantiikerin sijasta mutatoituna siperiantiikerinä. Hänen apureinaan pelissä toimii sinisiä mutanttikoaloja, joita kutsutaan Koo-aloiksi.

Nina Cortex[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nina Cortex on Tri Neo Cortexin ilkeä sisarentytär. Ninalla on mustat hiukset, suuret etuhampaat ja isot venyvät rautakädet. Nina nähdään ensimmäistä kertaa pelissä Crash Fusion (pomovastuksena) ja myöhemmin pelissä Crash Twinsanity jossa hänellä on suurempi rooli ja on pelattava hahmo. Crash ja Cortex tarvitsevat Ninan apua korjatakseen Psychetronin, joten kaksikko lähtee hakemaan häntä Pahuuden akatemiasta. Nina esiintyy myös Crash Tag Team Racingissä, jossa hän puhuu ensimmäistä kertaa. Crash of the Titans -pelissä Ninalla on suurempi rooli. Nina ja Uka-Uka lemppaavat Cortexin, kun hän ei saa Crashia eikä Aku-Akua hoidetuksi. Nina on Crash of the Titans -pelin päävastus. Crash Mind Over Mutant -pelissä Nina esiintyy enimmäkseen videoissa ja vain joissakin tarinan kohdissa. Cortex on lähettänyt Ninan ilkeään yhteiskouluun. Ennen Nina oli Matamin tyttö ja entisen koulun valtiatar. Ninan suomenkielinen ääninäyttelijä on Mirjami Heikkinen.

Mutantit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mutantit ovat Crashin vihollisia, mutta kun Crash kaappaa niitä, muuttuvat ne Crashin ystäviksi. Ne ovat Cortexin orjia.

Ratcicle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratcicle (suom. Jäärotta) on rotan ja jään mutanttiyhdistelmä. Se esiintyy Crash of the Titansissa jaksossa 11 11:na vihollisena ja Crash: Mind over Mutantissa ensimmäisenä vihollisena, ja sitä käytetään 1. pomossa, jotta pallot tuhoaisivat Cocon koripallonheittimen. Ratciclen elementti on jää, jonka kuulee jo suomenkielisestä nimestä. Mind over Mutantissa esiintyy myös pienempiä ja laihempia puhekykyisiä Ratcicleja, jotka osaavat puhua ja oleskelevat lähellä jäävankilaa, mutta eivät ole vihamielisiä.

Scorporilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scorporilla (suom. Skorilla), on jättiläismäinen sinertävä tai musta hirviö Crash of the Titans -pelissä. Se on sekoitus gorillaa sekä skorpionia. Sillä on gorillan vartalo, mutta skorpionin häntä sekä pistin. Se on toinen pelin ”kapteeneista”, eli voimakkaimmista yleishirviöistä.

Scorporillan elementti on tuli, ja lähes kaikki sen hyökkäykset perustuvat tuleen. Niitä ovat muun muassa perushyökkäys Tail Whip, jossa titaani huitaisee vastustajaa ensin nyrkillään ja sen jälkeen pyöräyttää liekehtivää häntäänsä. Toinen, hieman voimakkaampi hyökkäys on Scorporillan suojauksen rikkomisisku. Siinä Scorporilla kärventää vastustajansa piikillään hännässään. Scorporillan voimakkain isku on kuitenkin Groung And Pound, jossa se iskee nyrkkinsä maahan synnyttäen voimakkaan paineaallon.

Scorporilla nähdään pelissä ensi kertaa jaksossa 9 yhdeksäntenä vihollisena, operaatio Veteenheivaus (suomenkielinen nimi). Scorporillaa käytetään myös useissa Mojohuoneissa, sekä päävastuksessa.

Scorporilla nähdään Crash: Mind Over Mutantissa viidentenä vihollisena 2.:vastustajana.

Rhinoroller[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rhinoroller (suom. Sarvikieppo) on sarvikuonon, leijonan ja vyötiäisen yhdistelmä. Se esiintyy Crash of the Titansin viidentenä vihollisena (Jaksosta 5 alkaen) ja Crash: Mind over Mutantissa kuudentena vihollisena. Rhinorollerin elementti on tuli. Mind over Mutantissa esiintyy myös pienempiä ja laihempia puhekykyisiä Rhinorolleita, jotka osaavat puhua ja oleskelevat autiomaassa ”sarvikieppojen kylässä”, mutta eivät ole vihamielisiä.

Spike[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spike (suom. Vaarna) on yksi mutanteista Crash of the Titans -pelin episodissa 1 ensimmäisenä vihollisena. Spiken elementti on maa, jota se tarvitsee iskuihinsa. Spike on nähty episodeissa 1, 3, 4, 6, 7 ja 8. Hahmo esiintyy mojohuoneissa 3, 4, 5, 9 ja 15. Spikella on pelottavat pöytätavat. Spikella on neljä iskutapaa. sen nopea hyökkäyssarja on raapiminen, ja se murtaa torjunnan taklaamalla. Spiken vahvin hyökkäys on piikkien kasvatus. Spikella on torjumishyökkäys, jolloin se kasvattaa piikkejä ihostaan. Spike nähdään Crash: Mind over Mutantissa seitsemäntenä vihollisena.

Magmadon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magmadon on mutantti joka esiintyy Crash of the Titansissa episodissa 7 seitsemäntenä vihollisena ja Crash: Mind Over Mutantissa kolmantena mutanttina. Sen elementti on magma jonka nimikin kertoo. Magmadonilla on viisi hyökkäystapaa. Magmadon voi liikkua esteittä laavassa.

Sludge[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sludge (suom. Liete) on myrkkyhapon, kameleontin ja sammakon yhdistelmä. Se esiintyy Crash of the Titansissa jaksossa 9 kymmenentenä vihollisena ja Crash: Mind Over Mutantissa yhdeksäntenä vihollisena. Sludgen elementti on liete. Sludge kuuluu luokkaan rengit. Sludge esiintyy myös mojohuoneissa ja -haasteissa. Mind over Mutantissa esiintyy myös pienempiä ja laihempia puhekykyisiä Sludgeja, jotka osaavat puhua ja oleskelevat Nitrus Brion valtaamalla kaatopaikalla, mutta eivät ole vihamielisiä.

Telekineettinen mutantti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Telekineettinen mutantti (lyhenteeltään TK) on telekineettinen pingviini. Se esiintyy Crash: Mind over mutantissa neljäntenä vihollisena. TK:n elementti on sähkö.

Battler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battler (suom. Taisto) on lepakko, jolla on haukan ääni ja veitsenterävät siivet. Battler esiintyy Crash of the Titansissa ja Crash: Mind over Mutantissa. Battlerin puolustustapa kungfu on veitsenterävä.

Grimly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grimly (suom. Synkeilijä) on Crash: Mind over Mutantissa esiintyvä haamumutantti. Se on pelin 12. vihollinen. Grimly esiintyy Synkeilyvuorella, jossa niiden tehtävä oli kätyreinään toimivien Znu-olentojen ohella vankina pidettyä Uka Ukaa. Grimlyt ovat myös yhdet Tri Neo Cortexin rengeistä.

Yuktopus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yuktopus (suom. Inhamustis) on sekoitelma jakkia, mustekalaa, puista tuhokonetta, ja vesinokkaeläintä, joka kantaa säkkipilliä sarvessaan. Tämä esiintyy episodessa Zoomin temppeli neljäntenä vihollisena. Siinä tämä täytyy kaapata Goarilla, joka pitää kaapata Spikella. Yuktopusilla täytyy tuhota Zoomin temppelin katossa olevat seinät. Kun seinät ovat kaadettu, Cortex on voitettu. Lopuksi Crash ja Aku Aku jättävät väsyneen Yoktopuksen.

Stench[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stench (suom. Löyhkä) on yhdistelmä skunkkia ja korppikotkaa. Se esiintyy Crash of the Titansissa episodissa 8 kahdeksantena vihollisena ja Crash: Mind Over Mutantissa 14.:na vihollisena. Elementti on löyhkä. Stenchilla on kolme iskutapaa sekä COTT että CMOM.

Arachnina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arachnina (suom. Arakniina) on Nina Cortexin käyttämä jättiläishämähäkki Crash of the Titansissa 20. episodissa 15:ntenä ja viimeisenä vihollisena. Arachnina on Crash of the Titansin vahvin ja vaikeimmin haltuunsaatava mutantti.

Shellephant[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shellephant (suom. Rapunorsu) on Crash of the Titansin kuudes hirviö. Esiintyy episodeissa 6, 7 ja 15 pelin COTT kuudentena vihollisena.

Ee-Lectricer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ee-Lectricer (suom. Sähköttäjä) on mutantti joka on mutatoitunut ankeriaasta ja basiliskista. Elementti on sähkö.

Uka-Uka (Mutanttimuodossaan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uka Ukalla on iso rooli Crash of the Titansissa 14. vihollisena. Hän on pomo-vastus episodissa 17. Taistellessa häntä vastaan Uka Uka on puisessa vartalossa. Uka pystyy lyömään kädet ristissä joka on sen nopea hyökkäys. Ukan kova hyökkäys ovat nitrohiukkaset jotka se ohjaa etsimään Crashin jolloin Uka Uka lyö maahan, sitten Crashin ympärille nousee piikkejä joka on todella voimakas hyökkäys. Ukan voimakkain erikoishyökkäys on sydän, josta se ampuu punaisia lasersäteitä, mutta Ee-electric ja Battler voivat torjua ne.

Goar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Goar (Karhi) on karhusta ja villisiasta yhdistetty mutantti. Se esiintyy Crash of the Titansissa episodissa 2 toisena vihollisena. Elementti on tuli.

Snipe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Snipe (Väijy) on mutantti joka ampuu myrkyllisiä höyheniä. Esiintyy Crash of the Titansissa episodissa 2 kolmantena vihollisena ja CMOM kahdeksantena vihollisena.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bearminator[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bearminator on suuri jääkarhu. Hän käyttää kapteenin hattua ja on myös pienen sukellusveneen kapteeni. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back -pelissä. Hän oli myös toinen loppuvastus Crash Bash -pelissä, jossa hän ohjasi sukellusvenettä. Crash Team Racing -pelissä Bearminator esiintyi Polar Pass -kentässä.

Catbat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Catbat on naispuolinen kissan ja lepakon risteytys, joka on ollut pelattavana hahmona vain Crash Team Rumblessa. Hän on itsenäinen, muotitietoinen, ja pitää erityisesti rock and roll -tyylistä.

Koala Kong[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koala Kong nähtiin ensimmäisen kerran vuoden 1996 Crash Bandicoot -pelissä kolmantena pomovastuksena. Toinen esiintyminen oli Crash Bash -pelissä vuonna 2000. Kolmas esiintyminen oli cameorooli Crash Twinsanityssa. Koala Kongin kuvan voi myös nähdä Crash Bandicoot 3: Warped -pelissä.

Komodo Moe ja Komodo Joe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komodo Moe ja Komodo Joe, tunnettu myös Komodo-veljeksinä, ovat mutanttikomodonvaraaneja, jotka ovat erikoistuneet sapelien käyttöön veljensä. Liskoveljeksistä Joe edustaa psyykkistä ja Moe fyysistä voimaa. Veljekset esiintyivät kaksi kertaa pomovastuksina yhdessä ja kerran Joe esiintyi yksin. Joe on viisaampi ja selvästi tunnetumpi kuin veljensä, sillä Moe ei koskaan esiintynyt yksin pomovastuksena, vaan aina Joen kanssa. Joe on väriltään vihreä, ja käyttää violetin väristä pitkää takkia. Hänellä erottuu selvästi kaksi erilleen olevaa etuhammasta. Joe on myös viisaampi, laihempi ja hiukan pidempi kuin Moe. Muuten he ovat samannäköisiä. Joe ja Moe tekivät ensiesiintymisensä Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Backissa toisina pomovastuksina. Crashin piti yrittää väistellä Moen sapeleiden heittelyä ja Joen pyörimistä. Kun Joe oli pökerryksissä pyörimisestä Crashin piti iskeä Joeta, jotta hän kimpoisi päin Moeta ja niin he menettivät elämiä.

Toinen esiintyminen nähtiin Crash Team Racing -ajopelissä. Joe oli yksin kolmantena pomovastuksena. Hän käytti loputtomasti TNT- ja Nitro-pommeja keltaisella autollaan. TNT:n osuessa maahan, se räjähti heti. Hänellä oli Nitroja vähemmän. Hänen kotiratansa on Dragon Mines. Komodo Joen saa käyttöön koodilla tai voittamalla sininen timantti seikkailumoodissa. Varaaniveljekset palasivat kolmanniksi pomovastuksiksi Crash Bash -peliin. Heitä ja heidän isoa alustaan vastaan piti mennä tankkitasojen tapaisessa kentässä. Joe ja Moe ampuivat aluksi vihollisiaan Tinyn ja Koala Kongin tehokkailla piikkipalloilla ja sen jälkeen Neo Cortexin ja Nitrus Brion nopeilla säteillä. Tämänkin jälkeen aluksesta nousi vielä kaksi isoa ohjustykkiä. Kun nämä kolmet eri aseet oli tuhottu, tulivat itse Joe ja Moe kentälle tankkeineen. Pelaajan aseet muuttuivat ohjuksiksi. Kun liskoveljeksiä ampui niillä tarpeeksi, he tuhoutuivat.

N. Trance[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N. Trance on munanmuotoinen olento, joka on 5. ulottuvuudestsa kotoisin oleva hypnotisoimisen mestari Crash Bandicoot -pelisarjassa. Hänellä on pitkät robottikädet ja räpylämaiset jalat. Hän teki ensiesiintymisensä käsikonsolipelissä Crash Bandicoot 2: N-Tranced, jossa hän toimi N. Tropyn apurina ja hypnotisoi Cocon, Crunchin ja Fake Crashin N. Tropyn puolelle. N. Trance esiintyi myös Crash Nitro Kartissa yhtenä kahdeksasta valmiina ajettavissa olevasta hahmosta. Hän on hypnotisoinut Dingodilen, Polarin ja Puran joukkueeseensa, jonka ajajat toimivat Oxiden joukkueen ohella Bandicootien ja Cortexin joukkueiden vastustajina pokaalikisoissa ja CNK-haasteissa.

Nitros Oxide[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nitros Oxide on nelijalkainen avaruusolento Gasmoxia-planeetalta. Crash Team Racingissä Oxide haastaa pelaajan kilpa-ajoon, jonka tulos määriittää maapallon kohtalon. Oxide oli viimeinen päävastus omassa aluksessaan, kun taas Crash Nitro Kartissa Oxide oli adventuressa ei-pelattava hahmo. Muuten Oxidella pystyi ajamaan. Myös Crash Bashissä Oxide oli viimeinen vastus. Oxide esiintyi myös Crash Nitro Kartissa yhtenä kahdeksasta valmiina ajettavissa olevasta hahmosta. Hänen joukkueeseensa kuuluvat myös avaruusolennot Zem ja Zam ja he toimivat N. Trancen joukkueen ohella Bandicootien ja Cortexin joukkueiden vastustajina pokaalikisoissa ja CNK-haasteissa. Crash Twinsanityssä Oxide oli cameoroolissa, jossa hän leijui omalla autollaan Crashin ”syntymäpäivillä”.

Papu Papu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Papu Papu on N. Sanity Islandilla sijaitsevan alkuasukasheimon päällikkö. Hän vihaa sitä, jos hänet herätetään tai jos häntä häiritään kesken syönnin. Hän on lihava ja hänellä on yleensä mukana keppi, jonka päässä on pääkallo ja sulkia. Lisäksi hänellä on vihreä lannevaate. Papu Papu on ensimmäinen pomovastus ensimmäisessä Crash Bandicoot -pelissä, jossa hän pyörii ympäri ja pyörittää pääkallokeppiään. Hän on toinen pomovastus Crash Team Racing -pelissä. Hänet piti voittaa samalla väistellen pulloaseita, mitä hän jätti taakseen. Hänet sai pelattavaksi voittamalla vihreän timantin. Hänen auto ajaa nopeasti, mutta hän kääntyi huonosti. Papu Papu esiintyi muutaman kerran Crash Twinsanityssä. Hän oli ensimmäinen vastus Crash Bashissa, jossa hän käytti pieniä Crashin näköisiä vihollisia.

Penta Penguin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Penta on Crash Team Racingissä pelattava hahmo, joka perustuu Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back -pelin jäätikkötasojen pingviineihin. Team Racingissä Pentan nopeus, kiihdytys ja kääntyminen vaihtelevat tason mukaan. Penta on virheellisistä syistä huomattavasti nopeampi kun muut hahmot. Pentan väri (valkoinen) kartalla on ainoa, joka ei välky. Penta on hahmoista ainut, jonka avaaminen onnistuu pelkästään päävalikon kautta näppäinkoodilla.

Pinstripe Potoroo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pinstripe Potoroo on mutanttipäästäiskenguru. Hän on Cortexin henkivartija, jonka asu ja luonne pohjautuvat selvästi mafia-tyyliin. Lisäksi hän saa tuhoa aikaan varustukseensa kuuluvalla konepistoolilla. Pinstripe käyttää punaista smokkia, jossa on vihreä aluspaita, musta kravatti, mustat kengät sekä musta, ylöspäin sojottava takatukka.

Pinstripen ensiesiintyminen nähtiin ensimmäisessä Crash -pelissä neljäntenä pomovastuksena. Silloin pelaaja yritti väistellä hulluna räiskivän Pinstripen konepistoolin ammuksia. Pelaajan piti iskeä Pinstripea kun hän latasi konepistooliaan. Pinstripen toinen esiintyminen oli Crash Team Racing -pelissä jälleen neljäntenä pomovastuksena. Siinä hän jättää pyöriviä pommeja taakseen mustalla autollaan. Pinstripen voi nähdä myös Crash Twinsanityn välikohtauksessa ennen Cortexin pomotaistelua.

Polar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Polar on Crashin jääkarhunpentu, jolla hän usein ratsastaa. Crash Twinsanityssä oli Crashin ”syntymäpäivillä” pesäpallomailan kanssa. Polar on myös pelattava hahmo Crash Team Racingissä, ja kuten Puran, Polarinkin auto on hidas mutta hyvä kääntymään. Crash Bashissä voi pelata peliä, jossa ratsastetaan Polarin näköisillä jääkarhuilla.

Pura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pura on pieni tiikeri, jolla Coco Bandicoot ratsastaa. Pura on Cocon lemmikki ja on tosi rakas Cocolle. Puran ensiesiintyminen oli pelissä Crash Bandicoot 3: Warped. Crash Team Racingissa Pura esiintyy pelattavana hahmona kuuluen valmiisiin hahmoihin. Hänen autonsa on hiukan hidas, mutta se on hyvä käänteissä. Puran auto on väriltään violetinsinisen. Crash Nitro Kartissa Pura on myös pelattavana hahmona. Hänellä ei voi pelata aivan heti, mutta pelin edetessä hänet voi saada pelattavaksi hahmoksi.Crash Boom Bangissa Puralla voi pelata eräissä tasoissa. Crash Boom Bang -pelin jälkeen Puraa ei ole esiintynyt pelisarjassa.

Rilla Roo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rilla Roo on mutanttiapina, joka on ollut pelattavana hahmona vain Crash Bash -pelissä. Rilla Roo muistuttaa ruumiinrakenteeltaan Dingodilea, mutta on lihavampi. Rilla käyttää puna-valkoraitaisia, lähes kainaloihin ulottuvia housuja, joissa on iso vyö. Hänellä on isot posket ja keltainen banaania muistuttava häntä, eikä hänellä ole kenkiä.

Ripper Roo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ripper Roo on psykopaattinen, jakomielitautinen ja dementoitunut mutanttikenguru. Ripper Roo on ensimmäinen tohtori Neo Cortexin luomista mutanttieläimistä, ja siksi niistä epäonnistunein. Liian monta sädettä Cortex Vortex laitteesta sai Roon muuttumaan hulluksi, jolloin Ripper Roolle laitettiin pakkopaita. Roolla on myös todella erikoinen nauru.

Crash Bandicootissa Ripper Roon löytää vesiputouksesta. Roo hyökkäsi pomppimalla ympäriinsä, jolloin pelaajan täytyi välttää osumista Roon partateräveitsen teräviin varpaankynsiin. Roo voitiin voittaa räjäyttämällä viereisiä TNT-laatikoita, kun Ripper Roo oli lähellä. Häviämisensä jälkeen Ripper Roo meni terapiaan hoitoon, jonka jälkeen Roo lähti yliopistoon ja onnistuneesti läpäisi sen.

Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back -pelissä, tohtori Neo Cortex palkkasi Ripper Roon pääsemään eroon Crashista. Ripper Roo oli muuttunut selvästi ulkonäöltään ja persoonalisuudeltaan (mutta ei pitkäksi aikaa). Hänellä oli silinteri, rusetti kaulassa, vaaleat viikset, silmälasit, kävelykeppi ja vaaleat hiukset (eivät näy kunnolla silinterin alta). Hänellä oli vieläkin jostain syystä päällään pakkopaita. Ripper Roo luki kirjastossaan rauhallisesti kirjoja, mutta raivostui kun Crash saapui sinne. Hänen taistelutyylinsä oli käyttää kävelykeppiä hyppykeppinä, ja aina pomppiessan kun hän kosketti lattiaa, lattialaatta muuttui TNT:ksi. Pelaajan täytyi juosta turvalliseen paikkaan ja odottaa että TNT:t räjähtäisivät ja räjäyttäisivät Roon. Ensimmäisen räjähdyksen jälkeen Ripper Roo muuttui takaisin omaksi itsekseen (mutta vielä hullummaksi kuin yleensä). Nyt hänen asusteensa lensivät pois, ja silinterin alta paljastui pitkä ja suuri hiuspehko. Ripper Roo jatkoi hyppimistä edelleen, mutta nyt lattialaatat muuttuivat Nitroksi. Seuraavan räjähdyksen jälkeen Roo menetti tajunsa hetkeksi aikaa, jolloin pelaajan täytyi pyöräyttää Roota, jolloin Ripper Roo menettäisi elämän.

Hän ilmestyi seuraavaksi Crash Team Racingissa ensimmäisenä loppuvastuksena ja salaisena hahmona. Pakkopaidan takia hän joutui ohjaamaan mikroautoansa toisella jalallaan. Roo oli mukana Crash Bashin mini-pelissä nimeltään ”El Pogo Logo”, jossa hän käytti melkein samaa systeemiä kuin Crash Bandicoot 2:ssa, paitsi että hän saattoi pysähtyä areenan keskelle ja ampua ohjuksia satunnaisesti eri suuntiin. Hänen ulkonäkönsä oli samanlainen kuin Crash Bandicoot 2:ssa. Hänen nitrojaan piti vältellä kristallihaasteessa. Ripper Roota ei ole sen koommin enää nähty. Hänen piti alun perin olla mukana Crash Nitro Kartissa, ja hän hyppi Crashin ”syntymäpäivillä” Crash Twinsanityssa ja hänellä oli ”pyörresilmät”.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Fake Crash: Crash Bandicootin kaksoisolento joka esiintyy vitsihahmona Crash Bandicoot 3: Warpedissa.
  • Baby T: Tyrannosaurus rexin poikanen, jolla Crash voi ratsastaa.
  • Ami, Isabella, Liz ja Megumi: palkinnonjakajina toimivat mutanttipussimäyrät Crash Team Racingistä. Ami toimi Tinyn ja Dingodilen, Isabella Crashin ja Cocon, Liz Polarin ja Puran sekä Megumi Cortexin ja N. Ginin palkinnonjakajana.
  • Elementaalit: neljä pahantahtoista henkeä, jotka liikkuvat ja puhuvat, kuten Aku Aku ja Uka Uka, muinaisten naamioiden kautta. Cortex antoi niiden avulla lisää voimaa luomukselleen Crunchille.
    • Rok-Ko: Maan elementaali.
    • Wa-Wa: Veden elementaali.
    • Py-Ro: Tulen elementaali.
    • Lo-Lo: Ilman elementaali.
  • Keisari Velo XXVII: Erään galaksin hallitsija, joka sanoo olevansa universumin paras ajaja.
  • Zem: Vulgaari ja ylensyönyt Oxiden kätyri Gasmoxia-planeetalta.
  • Zam: Nelijalkainen matelija ja Oxiden kätyri Gasmoxia-planeetalta.
  • Krunk: Sininen apinamainen olento Terra-planeetalta. Yksi keisari Velon neljästä mestarista.
  • Nash: Pieni hain näköinen olento Barin-planeetalta. Yksi keisari Velon neljästä mestarista.
  • Norm: Fenomena-planeetalta tuleva miimikon kaltainen demoni, joka kykenee jakautumaan kahdeksi. Yksi keisari Velon mestareista.
  • Geary: Teknee-planeetalta tuleva robotti, jolla on pakkomielle siivoamiseen. Yksi keisari Velon mestareista.
  • Victor ja Moritz: Pahat papukaijakaksoset, jotka yrittävät vallata maailman Crash Twinsanityssa.
  • Farmer Ernest: Viljelijä, joka kasvattaa wumpapuita ja osallistuu maanviljelijöiden markkinoille Crash Twinsanityssa.
  • Tikimon: Alkuasukkaiden luoma patsas, joka toimii välipomona Crash Twinsanityssa.
  • Rusty Walrus: Mutanttimursu, joka toimii kokkina N. Ginin laivalla.
  • Madame Amberley: Academy of Evilin johtaja joka esiintyy Crash Twinsanityssa.
  • Evil Crash: Crash Bandicootin kaksoisolento kymmenennestä ulottuvuudesta Crash Twinsanityssa.
  • Ebenezer Von Clutch: Saksalainen insinööri ja kyborgi, joka omistaa Von Clutch's MotorWorldin.
  • Pasadena O’Possum: Von Clutchille työskentelevä mutanttiopossumi.
  • Willie Wumpa Cheeks: Ylikasvanut ja elävä vamppahedelmä (engl. Wumpa Fruit), joka työskenteli Von Clutchille, kunnes paljastui petturiksi.
  • Chick Gizzard Lips ja Stew: Mutanttikanat, jotka toimivat Von Clutchin järjestämien kisojen selostajina.
  • Viscount: Rikas ja ahne tasmaanian tuholainen joka etsi Super Big Power Crystalia Crash Boom Bangissa.
  • Yaya Panda: Pandakarhu joka esiintyi ensimmäisen kerran Crash Nitro Kart 2 :ssa.
  • King Chicken: Kana, jolla on kruunu. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Crash Team Racing Nitro-Fueledissa avattavana hahmona.
  • Hasty: Crash Team Racing Nitro-Fueled -pelissä esitelty hahmo.
  • Kvanttinaamiot: neljä hyväntahtoista henkeä, jotka liikkuvat ja puhuvat, kuten Aku Aku ja Uka Uka, muinaisten naamioiden kautta. Auttavat Crashia ja Cocoa pysäyttämään Cortexin ja N. Tropyn suunnitelmat vallata multiversumi.
    • Lani-Loli: Faasin kvanttinaamio.
    • Akano: Pimeän aineen kvanttinaamio.
    • Kupuna-Wa: Ajan naamio.
    • Ika-Ika: Painovoiman naamio.