Rob Paulsen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rob Paulsen
Paulsen vuonna 2011.
Paulsen vuonna 2011.
Henkilötiedot
Koko nimi Robert Fredrick Paulsen III
Syntynyt11. maaliskuuta 1956 (ikä 68)
Yhdysvallat Livonia, Michigan
Puoliso Parrish Todd
Näyttelijä
Taiteilijanimet Vocal Magic
Robert F. Paulsen
Rob Paulson
Aktiivisena 1983–
Merkittävät roolit Rafaello
(Turtles – mutanttikilpikonnat)
Yakko Warner
(Animaaniset)
Turbo
(Prätkähiiret)
Pinky
(Äly ja Väläys)
Kerkko
(Roni Neutroni)
Gordon
(Catscratch)
Donatello
(Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat)
Palkinnot

1996 Äly ja Väläys
1997 Äly ja Väläys
1999 Pinky, Elmyra & the Brain

1999 Äly ja Väläys

2005 Mikki, Aku, Hessu – kolme muskettisoturia

Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Robert Fredrick ”Rob” Paulsen III (s. 11. maaliskuuta 1956 Livonia[1], Michigan) on yhdysvaltalainen Daytime Emmyllä palkittu ääninäyttelijä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulsen kasvoi Grand Blancissa, Michiganissa, jossa hän high school aikoina osallistui usein pidettyihin näytelmiin. Siitä huolimatta Paulsenin ensimmäinen unelma ammatti kohdistui jääkiekkoon Gordie Howen kautta, joka pelasi paikallisessa NHL joukkueessa Detroit Red Wingsissä. Valmistuttuaan high schoolista vuonna 1974 Paulsen siirtyi opiskelemaan Michigan-Flint yliopistoon, jossa hänen toinen vaihtoehto oli näytteleminen, joka pian kääntyi ensimmäiseksi vaihtoehdoksi. Paulsen toimi myös perustamansa SASS-yhtyeen laulajana, jossa olivat Denis Ikeler koskettimissa, Dennis Briggs kitaristina, Jack Regis basistina ja Rich Allen rumpalina. Yhtye soitti pääosin covereita muun muassa Steely Danin, Led Zeppelinin, Emerson, Lake and Palmerin, Jethro Tullin, The Whon, David Bowien kappaleita.[2]

Paulsen on naimisissa Parrish Toddin kanssa ja heillä on yksi lapsi Ashton (s. 1984)[3], joka työskentelee videopelien parissa, sekä tuottajana piirrossarjoissa. Vapaa-ajallaan Paulsen osallistuu myös hyväntekeväisyyteen ja lahjoittaa rahaa syövän tutkimuksiin.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräässä antamassaan haastattelussa Chicago TV asemalla,lähde tarkemmin? Paulsen kuvaili itseään laulajaksi, joka päättikin tulla näyttelijäksi. Hän esiintyi ensi kerran televisiossa 1980-luvulla mainoksissa ja esiintyi vuonna 1983 elokuvassa Polttava katse, sekä vuotta myöhemmin televisiosarjassa Sairaalan syke.

Samaan aikaan Paulsenin agentti alkoi hakea asiakkaalleen koe-esiintymisiä myös animaatioihin, jonka myötä Paulsen teki ensimmäisen ääniroolinsa lyhytanimaatiosarjassa G.I. Joe: A Real American Hero vuonna 1983,[4] jonka jälkeen hän teki pieniä rooleja muun muassa The Transformersiin ennen siirtymistään Hanna-Barberan tuotantoihin, tehtyään samaan aikaan pieniä näytelmärooleja elokuviin ja televisiosarjoihin Kuolema tulee kahdesti, Hamburger, Ihmemies MacGyver, Pilvissä ollaan, The Perfect Match ja Warlock – Paholaisen poika vuosien 1986–1989 aikana. Tuolloin Paulsenin mukaan Alan Oppenheimer kertoi hänelle, että hänen täytyy päättää tekeekö hän pelkästään äänirooleja vai näytelmärooleja. Paulsen lopulta päätyi pelkästään ääninäyttelijäksi vaimonsa ja poikansa kehotuksesta, sekä erityisesti huomattuaan saaneensa yhä enemmän äänirooleja animaatioihin ja mainoksiin.

1980-luvulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erityisesti 1980-luvun aikana hänellä oli useita rooleja Hanna-Barberan tuottamissa animaatiosarjoissa ja elokuvissa, kuten Smurffit, Challenge of the GoBots, Snorkkelit, Jonny Quest, The Flintstone Kids, Topi-katti ja Beverly Hillskatit, sekä Scooby Doo kohtaa Boon aaveveljekset. Paulsen uusi myös roolinsa Snow Jobina Action Forcen minisarjan jälkeen vuonna 1985 ja oli hahmon äänenä myös elokuvassa Action Force: The Movie. Lukuisten Hanna-Barbera animaatioiden myötä hän sai vielä 1980-luvun lopulla pieniä rooleja Walt Disney Television Animationin tuottamista Ankronikasta, Kummikarhuista ja Tikun ja Takun pelastuspartiosta. Paulsen oli pääroolissa myös Sapeliratsastaja animessa vuosina 1987–1988. Hän sai kuitenkin ensimmäisen merkittävän pääroolin Fred Wolf Filmsin tuottamassa animaatiosarjassa Turtles – mutanttikilpikonnat, jossa Paulsen toimi Rafaellon äänenä. Sarjasta tuli suuri menestys ensimmäisen tuotantokauden jälkeen vuonna 1987, jonka myötä Turtlesista tuotettiin yhteensä 193 jaksoa loppuen vuoteen 1996. Paulsen kuitenkin ajautui riitoihin sarjan tuottajien kanssa ja hänet korvasi viimeisellä tuotantokaudella Michael Gough.

1990-luvulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan aikana Paulsenia kuultiin 1990-luvulla edelleen Hanna-Barberan tuotannoissa, kuten Tom and Jerry Kids Show, Potsworth & Co., Jogi-karhu ja Scooby-Doo Arabian yössä, sekä muutamissa Disneyn animaatioissa, kuten Pilipalipilotit ja Varjoankka, sekä Hopon poppoo, jossa hänellä oli ensimmäinen isompi rooli Disneyn tuotannossa. Lisäksi Paulsen sai rooleja myös Warner Bros. Animationilta, saatuaan Tiny Toonsista vakio sivurooleja, sekä muita sivurooleja Taz-Maniasta ja Batmanista. Tiny Toonsin loputtua sarjan ääniohjaaja Andrea Romano halusi välttämättä saada Paulsenin isompaan rooliin vuonna 1993 ilmestyneeseen animaatiosarjaan Animaaniset. Lopulta hänelle myös tarjoutui koe-esiintymisen myötä sarjan päähahmon Yakkon rooli, josta on tullut Paulsenin yksi tunnetuimmista äänirooleista. Sarja kesti aina vuoteen 1998 asti, jonka aikana hän äänitti 99 jaksoa, sekä muutamia erikoisjaksoja ja sai roolistaan Annie-ehdokkuuden vuonna 1995.[3] Samaan aikaan Animaanisten kanssa Paulsenia kuultiin myös Prätkähiirissä Turbona. Hän myös korvasi ensimmäisen tuotantokauden jälkeen Mickey Dolenzin Arthur roolin The Tick sarjassa. Vuosien 1995–1998 aikana Paulsen teki sivurooleja Bittipäähän, sekä toimi pääroolissa Äly ja Väläys -animaatiosta yhdessä Maurice LaMarchen kanssa. Hänen ääniroolinsa Pinkyna on ollut Paulsenin palkituin rooli, sillä hänet palkittiin Anniella vuosina 1996, 1997 ja 1999, sekä Daytime Emmylla vuonna 1999.

2000-luvulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äly ja Väläys sarjan jälkeen Paulsen on työskennellyt useimmiten Warnerilla ja Disneylla ollen mukana animaatioissa, kuten Akun Tehdas, Buzz Lightyear of Star Command, Tehotytöt, Roni Neutroni, Samurai Jack, Justice League, Stripperella, Lilo & Stitch, Catscratch, Kim Possible, Ben 10 ja Batman: Gothamin ritari ja The Mask, joka on ollut hänen haastavin ääniroolinsa, jossa äänittämänsä hahmon Stanley Ipkissin laittaessa naamion päälle hän muuttui aivan sekopäiseksi hahmoksi. Tämän myötä Paulsenin täytyi lähes joka sekunti vaihdella persoonia muun muassa ranskalaisesta kokista saksalaiseen sotilaaseen,[5]

Marraskuussa 2010 Paulsen kertoi Twitterissä palanneensa Turtlesin pariin sitten 1990-luvun äänitettyään Donatellon repliikit Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat animaatiosarjan pilottijaksossa. Sarjan on määrä alkaa loppuvuodesta 2012. Toukokuussa 2010 Paulsen loi oman podcast ohjelman internetissä Rob Paulsen Live, jossa hän keskustelee eri ääninäyttelijöiden ja muiden animaatioiden parissa työskentelevien kanssa, kuten säveltäjien ja käsikirjoittajien.

Animaatioroolien ohella Paulsen tekee myös mainosjuontoja muun muassa McDonaldsille, sekä Hondalle, jossa hän on ollut Mr. Opportunity hahmon äänenä. Paulsen on tehnyt uransa aikana yli 1000 mainosta.

Ääniroolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
1983 Eyes of Fire Jewell Buchanan
1984 Kuolema tulee kahdesti kameramies
1986 Stewardless School oma itsensä
1987 Scooby-Doo Meets the Boo Brothers sivuäänet
Action Force: The Movie Snowjob
Avaruusboltsit Dinks
1988 The Perfect Match John Wainwright
Top Cat and the Beverly Hills Cats sivuäänet
Scooby-Doo ja ihmeellinen ihmissusi Brunch, hirviöhämähäkki
1989 Warlock Gas Station Attendant
1990 A Gnome Named Gnorm Gnorm
1992 Porco Rosso sivuäänet
1994 Scooby-Doo! in Arabian Nights prinssi
Maa aikojen alussa II Piikki, Pate ja Jomppe
1995 Hopon poppoo P.P
Maa aikojen alussa 3 Piikki
1996 Aladdin ja varkaiden kuningas sivuäänet
Maa aikojen alussa IV - Matka sumujen maahan Piikki
1997 Maa aikojen alussa V - salaperäinen saari Piikki
1998 Maa aikojen alussa VI: Sauruskallion salaisuus Piikki
1999 Wakko's Wish Yakko Warner
2000 Hessu Hopo - rampin rämäpää P.P
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus prinssi Eric
Maa aikojen alussa 7 - Kylmän tulen kivi Rinkus, Piikki
2001 Roni Neutroni - neropatti Kerkko, Kerkon äiti
Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Otis
Maa aikojen alussa VIII: Valkea maa Piikki
2002 Tuhkimo II: Unelmien prinsessa Vili, Suurherttua, Leipuri
Powerpuff Girls - elokuva Hota Wata, Killa Drilla, Blah-Blah Blah-Blah, the Doot Da Doot Da Doo Doos
Maa aikojen alussa IX: Matka veden ääreen Piikki
Peter Pan ja paluu Mikä-mikä-maahan Jukes
2003 Stitch! Avaruuskoe 626 Reuben/625
Laulava porsas: Suuri seikkailu Farley the fox
Maa aikojen alussa X - suuri vaellus Piikki
Kids Ten Commandments: Stolen Jewels, Stolen Hearts Joshua, Zeek
Kids Ten Commandments: Rest is Yet to Come Joshua, Zeek
Kids Ten Commandments: Life and Seth Situation Joshua, Zeek
2004 Tom ja Jerry: Raketilla Marsiin tietokoneen ääni
Mikki, Aku, Hessu - kolme muskettisoturia Trubaduuri
Teacher's Pet Ian Wazselewski
2005 The Happy Elf Eubie, Kid, Turbo
Tom and Jerry: The Fast and the Furry sivuäänet
Maa aikojen alussa 11: Pikkusaurusten matkassa Piikki
2006 Leroy & Stitch Reuben/625
Tallipihan bilehileet Peck the Rooster/Gopher
Muurahaisten kauhu Beetle
Maa aikojen alussa 12. Lentoliskojen päivä Piikki, herra Clubtail, sivuäänet
2007 Hellboy Animated: Blood and Iron Sydney Leach
Tuhkimo III. Taikansa kutakin Vili, Suurherttua, sivuäänet
Maa aikojen alussa 13 - Viisaat Ystävät Piikki
2008 Batman: Gothamin ritari Maroni, Myyrämies, nuoriso 4
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Swifty, Ink Spot
Dragon Hunters Gwizdo
2009 The Haunted World of El Superbeasto El Gato/eversti Hans Wolfburger, Bobby Hyde, komentaja Hess, mainosääni
Helinä-Keiju ja kadonnut aarre Bobble, pitkä peikko, sivuäänet
2010 Helinä-Keiju ja suuri keijupelastus Bobble
DC Showcase: The Spectre luutnantti Brice, Drew Flynn, Deandre
2011 Tom and Jerry and the Wizard of Oz Tinamies
Lego Star Wars: The Padawan Menace komentaja Cody, Bobby, George Lucas
2012 Helinä-Keiju ja siipien salaisuus Bobble
Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 Jeff Adams, ryöstäjä, Rob
2013 Lego Batman: The Movie - DC Super Heroes Unite Arvuuttaja
2014 Scooby-Doo! Ghastly Goals Julio Luna
2015 Paavo Pesusieni kuivalla maalla Lokki #4
2016 Maa aikojen alussa 14 Piikki
2017 Batman and Harley Quinn Harold Goldblum

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Televisiosarja Rooli
1964-1965 Jonny Quest sivuäänet
1981-1989 Smurffit sivuäänet
1983 G.I. Joe: A Real American Hero Tripwire, Snow Job, Flash
1984 Sairaalan syke Ryan S. Hope
Challenge of the GoBots sivuäänet
1984-1987 The Transformers Air Raid, Chase, Fastlane, Slingshot, Haywire
1984-1988 Snorkkelit Corky
1985-1991 Kummikarhut Augustus "Gusto" Gummi
1985-1992 The Greatest Adventure: Stories from the Bible Moki
1986 Ihmemies MacGyver Rogers
1986-1987 The New Adventures of Jonny Quest sivuäänet
1986-1988 The Flintstone Kids sivuäänet
1987 Fragglit Boober Fraggle, Sprocket, Marjory the Trash Heap, sivuäänet
1987-1988 Sapeliratsastaja Richard Lancelot / Sapeliratsastaja, Taisho Perios / Jesse Blue
1987-1990 Ankronikka Hannu Hanhi
1987-1996 Turtles - mutanttikilpikonnat Rafaello, Zenter, Zach, Tokka, Mutageenimies
1988-1989 Denver, viimeinen dinosaurus Nick, Curt, Rod, sivuäänet
1989-1990 Rude Dog and the Dweebs Rude Dog
Tikun ja Takun pelastuspartio kapteeni Finn, Salama-ihmekoira
1990 Midnight Patrol: Adventures in the Dream Zone sivuäänet
1990-1991 Pilipalipilotit tohtori Debolt
Wake, Rattle, and Roll D.E.C.K.S.
1990-1992 Tiny Toons Fowlmouth, Arnold Dog, Concord Condor, sivuäänet
1990-1993 Tom & Jerry Kids sivuäänet
1991-1992 Varjoankka Teräsnokka
Jogi-karhu Dick Samplari, Chuck Toupée, Hardy Har Har, Super Snooper, Wee Willie, Dickie Dastardly
1991-1993 Taz-Mania Didgeri Dingo, Dog the Turtle, Axle, sivuäänet
1992-1993 Hopon poppoo PJ
The Addams Family herra Normanmeyer
1992-1995 Batman Jay
1993-1994 Sonic the Hedgehog Antoine
SWAT Kats: The Radical Squadron Hard Drive
1993-1995 Kaksi tyhmää koiraa Cubby
Mighty Max Mighty Max
1993-1996 Prätkähiiret Turbo, Mutantti
1993-1998 Animaaniset Yakko Warner, tohtori Otto Scratchensniff, Pinky, Putte Possu, sivuäänet
1994-1997 Gargoyles Helios
1994-1998 Hämähäkkimies Hydromies
1995-1996 The Tick Arthur (kaudet 2-3), kapteeni Mucilage, Caped Chameleon, The Terror
The Savage Dragon mustekala
1995-1997 Bittipää Yakko Warner, Pinky, Mohammed-Abdul, Francois
The Mask Stanley Ipkiss/Naamio
1995-1998 Äly ja Väläys Pinky
1995-1999 Timon ja Pumba Banzai, Cheetata
1996 Nokkapokka Nigel Nightshade
1996-1997 The Real Adventures of Jonny Quest Hadji
1996-1998 Viidakkoviikarit Hathi
1996-2003 Dexterin laboratorio Major Glory
1997-2001 Angry Beavers Terrence
1997-2004 Johnny Bravo Slimy Pierre, majava
1998 Herkules Orpheus
1998-2005 Tehotytöt Brick, Boomer, Doot Da Doot Da Doo Doos, Hota Wata, Killa Drilla, Blah-Blah Blah-Blah
1999 Magian Mestari Cosmo, Sonny Boy
1999-2000 Akun tehdas José Carioca
2000-2001 Buzz Lightyear of Star Command AP-06, Fop Doppler, sivuäänet
2001-2002 Mahdottomat marsilaiset 2-T Fru-T, Mike Ellis, Ronald
2001-2003 Aikamatka Buck Tuddrussel, John Adams, Woodrow Wilson, sivuäänet
2001-2004 Justice League Lightray
Mikin klubi José Carioca
2001-2007 The Grim Adventures of Billy & Mandy sivuäänet
2001-2016 Timmy ja haltijakummit Mark Chang, Bucky McBadbat
2001-2017 Samurai Jack Rothchild, korkeaääninen tyyppi, taksikuski, kyttä #1, Cole Lumpkin, Lizor
2002-2004 Ozzy & Drix Travis Lum, päällikkö Maximus, D-vitamiini
2002-2006 Roni Neutroni Kerkko
Scooby-Doo Travis Knox, Avery Orenthal, Ripley
2002-2007 Codename: Kids Next Door Lenny Puttinski, Robin Food, herra Washer, herra Mogul, sivuäänet
Kim Possible Prinssi Wally, Francois, tohtori Cook, Hank Perkins, Vincent Wheeler, sivuäänet
2002-2008 ChalkZone Craniac 3 ja 4
2003 The Grim Adventures of Billy & Mandy hammaskeiju
2003-2004 Stripperella Milton Gibbs, Carl
2003-2006 Lilo & Stitch Reuben/625, Houdini, Squaek
Teen Titans The Source, peliohjelman juontaja
2004 Harvey Birdman, Attorney at Law Baba Looey
Dave the Barbarian Malsquando
2004-2005 Megas XLR V'arsin
2004-2006 Hi Hi Puffy AmiYumi Atchan, Flash Backman, tohtori Mysto
2004-2007 Danny Phantom Jack Fenton, The Box Ghost, Nicolai Technus
2005-2006 Coconut Fred's Fruit Salad Island Coconut Fred
Danger Rangers Squeaky the Mouse, Manderbill
2005-2007 Jake Long - amerikkalainen lohikäärme Thad Rochefort-Chaise
Loonatics Unleashed Rev Runner, Gorlop, herra Leghorn, sivuäänet
Catscratch Gordon, Randall, Quebafarb, myyjä
2005-2008 Ben 10 Ditto
2006 The Boondocks taiteenopettaja
2006-2007 Prätkähiiret Turbo, Karvapallo
2006-2009 Vaihdokit Fabian Le'Tool, George Washington, tieteenopettaja, Hiram Smack, Master Craig, herra Vanderbosh
2006, 2015 Robot Chicken Jeesus Kristus, pikkuisen ottelutytön isä
2006-2016 Mikki Hiiren kerhotalo Touhotin
2007-2008 Maa aikojen alussa Piikki, Thud, Rubyn isä, vihainen pitkäkaula, Plower, Guido
2007-2009 Tak and the Power of Juju Tlaloc, Head 2 Juju, kuollut Juju
2007-2011 Tallipihan bilehileet Peku, sivuäänet
2008-2010 Ben 10: Alien Force Baz-El, Rhomboid Vreedle
2009 The Secret Saturdays paroni Finster
2009-2012 Madagascarin pingviinit Archie, pörssimeklari, tyyppi #1, partiolainen #1, mainosvastaava #1, teknikko, hummeri #1, lapsi-Kazoo
2010 Generator Rex Bouvier, Jackson
2010-2012 Ben 10: Ultimate Alien Baz-El, Rhomboid Vreedle, Magister Patelliday
2010-2013 Planet Sheen Doppy
2010-2015 T.U.F.F. Puppy Lintuaivo
2011 The Super Hero Squad Show paroni Strucker, Ihmissusi
Scooby-Doo! Mystery Incorporated Winslow Fleach
Thundercats Shen, Rezard
2011-2014 Looney Tunes Show Mac, Chuck Berost
2012 Pound Puppies Suds
Kung Fu Panda - Taianomaiset tarut Han Sr.
Bravest Warriors Danny Vasquez (pilotti)
2012-2014 Ben 10: Omniverse Ditto, Rhomboid Vreedle, kapteeni Kork, Chazmuth, Phil, Philin hirviömuoto, Gutrot, Gorvan, avaruusoliokuski, Vatsapää, Magister Patelliday
Tohtori Pehmola Sir Kirby
2012-2016 Ultimate Spider-Man Batroc, tietokoneääni, Bumerangi, kundit, SHIELDin agentti, laboratorion teknikko
2012-2017 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Donatello, 80-luvun Raphael, Donbotti, Sumo Glen, Metallipää, mikrosiru, Triceraton-komentaja, Triceraton-pilotti, Sir Paul, kielisammakko, mies #2, koditon tyyppi, toinen tyyppi, kauppias
2013 Randy Cunningham: Koulun Ninja Jacques
2013- Bravoman Bravomies, Alfamies, oma itsensä
2013-2017 Rick and Morty Snuffles (Lumipallo), assimiloitu avaruusolio #3, nopea mysteerituomari, tavalliset jalat, jättituomari, hyvä kyttä, Kentauri, koirasotilas #1, talonpoika #1
2014 Jake ja Mikä-Mikä-Maan merirosvot Bones-ukki
2014-2016 Vihannestarinat: Talossa Ichabeezer
The 7D Cobby
TripTank mies, John, isä, sulhanen
2015 Star vs. Pahuuden voimat Gustav
2015-2017 Pig Goat Banana Cricket aikainen lintu, työtoveri, kirppu #1, kiva koira, Jebediah, kaupunkilainen #1, parturikvartetti, ankeriasserkku, kädet
2016 Ben 10: Reboot Bruce, valmentaja Keene, klovni #5
2016-2017 Kauan eläköön kuningas Julien Brodney, kapteeni Ethan, Pikkukäsi-Magee, Yksisilmäinen Simon, käärme, sivuäänet
2018-2020 Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles jalkaluutnantti, koiranpentu A.I., Raukkamainen Danny, Serge, jalkasotilas #2, Franken-jalka, Yokain lapset, teiniasiakas, merenneitopiraatti, pomotaso

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Videopeli Rooli
1993 Bubsy in Claws Encounters of Furred Kind Bubsy Bobcat
1994 Bubsy 2 Bubsy Bobcat
Bubsy in Fractured Furry Tales Bubsy Bobcat
1996 Bubsy 3D Bubsy Bobcat
1998 Baldur's Gate Kivan
1999 Baldur's Gate: Tales of the Sword Coast Kivan
2000 Baldur's Gate II: Shadows of Amn Kivan, Anomen
2001 Baldur's Gate II: Throne of Bhaal Kivan
Baldur's Gate: Dark Alliance Kivan
2003 Final Fantasy X-2 Tobli
2004 Metal Gear Solid: The Twin Snakes Gray Fox
2005 God of War kreikkalainen sotilas
2007 Biker Mice from Mars Turbo, Karvapallo, Kissatronin sotilaat
2010 Kingdom Hearts: Birth by Sleep Vili, Suurherttua
2012 Baldur's Gate: Enhanced Edition Kivan
Lego Batman 2: DC Super Heroes Arvuuttaja
2013 Baldur's Gate II: Enhanced Edition Kivan
2015 Skylanders: SuperChargers Smash Hit
2016 Baldur's Gate: Siege of Dragonspear Kivan
2017 Bubsy: The Woolies Strike Back Bubsy Bobcat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Blogtalkradio.com blogtalkradio.com. 25.10.2007. Viitattu 14.8.2008. (englanniksi)
  2. About Rob (Arkistoitu – Internet Archive) Rob Paulsen Fans Viitattu 14.8.2009 (englanniksi)
  3. a b Rob PAULSEN - Anime News Network animenewsnetwork.com. Viitattu 4.2.2009. (englanniksi)
  4. Blogtalkradio.com blogtalkradio.com. 25. lokakuuta 2007. Viitattu 14. helmikuuta 2008. (englanniksi)
  5. Nancy Cartwright Chats with Rob Paulsen mag.awn.com. 21.8.2008. Viitattu 4.9.2008. (englanniksi)[vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]