Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vuoden 2012 animaatiosarja)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat
Teenage Mutant Ninja Turtles
Tmnt2012tunnus.png
Tyyli Tietokoneanimaatio
Kestoaika 22 min
Pääosissa Jason Biggs
Seth Green
Rob Paulsen
Sean Astin
Greg Cipes
Hoon Lee
Mae Whitman
Josh Peck
Kevin Michael Richardson
Kelly Hu
Nolan North
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Flag of the United States.svg Nickelodeon
Suomen lippu Nickelodeon
Suomen lippu MTV Juniori
Suomen lippu MTV3
Esitetty 29. syyskuuta 2012 –
Tuotantokausia 4
Jaksoja 98 (66 näytetty)
Tuotanto
Tuottajat MacGregor Middleton
Vastaava tuottaja Ciro Nieli
Joshua Sternin
Jeffrey Ventimilia
Peter Hastings
Ohjaajat Alan Wan
Michael Chang
Juan Jose Meza-Leon
Sebastian Montes
Käsikirjoittajat Joshua Sternin
Brandon Auman
J. R. Ventimilia
Kenny Byerly
Jeremy Shipp
Ron Corcillo
Tuotantoyhtiö Nickelodeon Animation Studios
Aiheesta muualla
IMDb

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (engl. Teenage Mutant Ninja Turtles) on yhdysvaltalainen tietokoneanimaatiosarja, joka perustuu Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luomaan Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat -sarjakuviin. Sarjan esitys aloitettiin Yhdysvalloissa loppuvuodesta 2012[1] ja se on samalla kolmas Turtles-sarjakuviin perustuva animaatiosarja. Sarja keskittyy Turtlesien ensi seikkailuihin New Yorkin kaduilla.[2] Sarjalle suunniteltiin alun perin kolme 26 jakson tuotantokautta, mutta kesäkuussa 2014 ilmoitettiin, että sarjalle tulee vielä neljäs tuotantokausi, jossa on 20 jaksoa.[3]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turtles nelikko aloittaa ensi seikkailunsa New Yorkin kaduilla, kun he astuvat ensimmäistä kertaa ulos salaisesta viemäristöstään ulkomaailmaan. He saavat kohdata vaarallisempia vihollisia, kuin aikaisemmin. Turtlesien täytyy myös oppia luottamaan itseensä ja toisiinsa yrittäessään selvitä elämässään eteen päin ja selvittää omaa syntyperäänsä, jotta he voisivat kasvaa tuleviksi New Yorkin sankareiksi. Ensikohtaamisessaan he joutuvat sattumman kautta Kraangien kanssa tekemisiin, jotka sieppasivat Aprilin ja hänen isänsä. Vaikka Turtlet onnistuivat pelastamaan Aprilin, Kraangit veivät Aprilin isän mennessään. Kraangit katsoivat Turtlesien olevan uhka heidän suunnitelmilleen ja päättävät päästä heistä eroon. Samalla Oroku Saki alias Silppuri huomaa uutisissa heittotähden, jonka symboli on entisen vihollisensa Hamato Yoshin. Myös Silppuri päättää matkata Japanista New Yorkiin kohdatakseen Yoshin. Turtlet joutuvat nyt taistelemaan, sekä Silppuria että Kraangeja vastaan.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Leonardo (Leo): Kilpikonnien johtaja, joka käyttää aseenaan katanaa ja wakizashia. Hän yrittää parantaa johtajuustaitojaan katsomalla tiettyjä televisiosarjoja ja ottaen vaikutteita niiden päähenkilöistä. Tikku valitsi hänet johtajaksi pikaisen meditoinnin jälkeen. Hän on ihastunut Karaihin.
 • Donatello (Donnie): Ryhmän työkalujen ja aseiden sunnittelija. Käyttää aseenaan -sauvaa, jonka voi muuntaa naginataksi. Ihastunut Apriliin, eikä siksi tule toimeen Caseyn kanssa.
 • Raphael (Raph): Ryhmän temperamenttisin jäsen, joka käyttää aseinaan sai-tikareita. Hän kohdistaa pehmeämmän puolen luonteestaan lähinnä lemmikkikilpikonnaansa Spikeen. Hän kammoaa torakoita.
 • Michelangelo (Mikey): Ryhmän vitsiniekka, joka käyttää aseinaan nunchakuja, jotka voi muuntaa kusarigamoiksi. Hän yleensä keksii mutanteille näiden nimet.
 • Mestari Tikku: Tikku oli kerran mies nimeltä Hamato Yoshi sekä Oroku Sakin adoptioveli ja nykyinen vihollinen. Muututtuaan Kraangien kehittämän mutageenin vaikutuksesta mutanttirotaksi hän vetäytyi viemäreihin, joissa hän kouluttaa mutatoituneita lemmikkikilpikonniaan ninjoiksi.
 • April O’Neil: Tohtori Kirby O’Neilin 16-vuotias tytär. Hän ystävystyy Kilpikonnien kanssa hänen isänsä jouduttua Kraangien vangiksi. Aprilillä ilmenee salaperäinen kyky aistia hengellisesti asioita, jolloin Tikku alkoi kouluttaa häntä kunoichiksi. Kraangien mukaan Aprilillä ns. "henkistä energiaa", jota Kraangit tarvitsevat mutageenin ohella planeetta Maan muuttamiseen asutuskelpoiseksi. Syyksi tähän paljastui, että osa hänen DNA:staan on X-ulottuvuudesta.
 • Casey Jones: Teini-ikäinen opiskelija, joka määrättiin Aprilin tuutoriksi. Hän tietää kaupungin mutanteista ja on omistautunut niiden pysäyttämiselle käyttäen aseinaan jääkiekkovarusteita. Ystävystyi Kilpikonnien kanssa auttaessaan heitä ja Apriliä taistelussa Jalkaninjoja vastaan. Hän kammoaa rottia.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Silppuri: Oikealta nimeltään Oroku Saki. Jalkaklaanin johtaja. Hänen klaaninsa kukistuttua ollessaan vielä vauva, Hamato-klaanin johtaja adoptoi hänet ja kasvatti hänet oman poikansa, Hamato Yoshin, ohella. Mutta hän alkoi vuosia myöhemmin kadehtia Yoshin rakkautta Tang Sheniin, jolloin hän hyökkäsi ja tuli vahingossa aiheuttaneeksi tulipalon, joka surmasi Tang Shenin. Hän otti selvää todellisista esi-isistään ja löydettyään näille kuuluneen kypärän, hän uudelleenkokosi Jalkaklaanin tehdäkseen siitä kansainvälisen rikollisjärestön. Hän on saanut liittolaisikeen muita rikollisjärjestöjä eri puolilta maailmaa ja tehnyt väliaikaisesti yhteistyötä myös Kraangien kanssa.
  • Karai: Silppurin teini-ikäinen adoptiotytär ja Leonardon ihastus. Todellisuudessa Hamato Yoshin ja Tang Shenin kuolleeksi luultu tytär, Miwa, jolta Silppuri oli salannut todellisen alkuperänsä. Johti Jalkaklaania Silppurin ollessa muualla, mutta tämän palattua menetti asemansa Silppurin oikeana kätenä Tiikerikynnelle ja sai myöhemmin selville totuuden vanhemmistaan. Mutta pian sai mutageenin vaikutuksesta kyvyn muuttua käärmeeksi, vaikka säilytti ihmismuodossa käärmemäisiä piirteitä kuten käärmeen hampaat ja silmät. Karain mutaatio on hyvin erikoinen, koska edes retro-mutageeni ei tehoa häneen.
  • Rahzar ja Kalanaama: Chris Bradford oli kuuluisa kamppailulajien taitaja, mutta oikeasti Jalkaklaanin jäsen. Muuttui Kraangien mutageenipommin vaikutuksesta Akita-koiraa muistuttavaksi mutantiksi nimeltä Hurtta (Dogpound). 2. kaudella hän muuttui ihmissuden näköiseksi mutantiksi nimeltä Rahzar. Brasilialaissyntyinen mies nimeltä Xever oli Bradfordin apuri ja muuttui saman mutageenipommin vaikutuksesta kalamutantiksi nimeltä Kalanaama (Fishface). Silppuri ja Karai kuitenkin kutsuvat heitä yhä oikeilla nimillään.
  • Baxter Stockman: Kostonhimoinen TCRI:stä erotettu keksijä. Sekaantuessaan kerran Jalkaklaanin yritykseen tuhota Kilpikonnat, hänet pakotettiin vastentahtoisesti Silppurin palvelukseen. Hän suunnitteli mm. MOUSERit sekä Kalanaaman mekaaniset jalat. 2. kaudella hän muuttui kärpäsmäiseksi mutantiksi.
  • Tiikerikynsi (Tiger Claw): Japanilainen tiikeriksi mutatoitunut salamurhaaja, jonka Silppuri värväsi 2. kaudella korvaamaan Karain paikan oikeana kätenään. Hän mutatoitui jo lapsena ja oli työskennellyt väliaikaisesti sirkuksessa. Metsästää henkilöä, joka katkaisi häneltä hännän.
  • Rocksteady ja Bebop: Ivan Steranko oli venäläinen asekauppias ja Silppurin tuttava. Anton Zeck taas oli varas, ja hän oli aiheuttanut sen, että Steranko oli menettänyt toisen silmänsä. Saadakseen Zeckin hyvittämään tekonsa Steranko palkkasi hänet viemään Silppurin kypärän, mutta yritys epäonnistui. 3. kaudella he yrittivät kiristää Silppuria päästämään heidät pois kaupungista, mutta kilpikonnat estävät suunnitelman. Silppuri rankaisee heitä mutatoimalla heidät mutanttisarvikuonoksi nimeltä Rocksteady sekä mutanttipahkasiaksi nimeltä Bebop, ja alistamalla heidät palvelijoikseen. Silppuri kuitenkin kutsuu heitä yhä oikeilla nimillään.
 • Kraangit: X-ulottuvuudesta tullut aivojen muotoinen avaruusoliorotu, joka kulkee ihmisten muotoisissa robottikehoissa ja piileskelee sekä TCRI:ssä että Technodromessa. Heidän mutageeninsä alun perin mutatoi Kilpikonnat ja mestari Tikun. Mutageenin vaikutus on Kraangien ulottuvuudessa erilainen, joten he kaappasivat Aprilin isän ja muita tiedemiehiä saadakseen sen toimimaan oikein Maan ulottuvuudessa. He tarvitsevat sekä mutageeniä että Aprilin ainutlaatuista DNA:ta muuttaakseen koko planeetan heille elinkelpoisemmaksi.
 • Purppuralohikäärmeet: New Yorkin Chinatownia hallitseva rikollisryhmä. Ensimmäisillä kausilla heihin kuului vain kolme katujengiläistä nimeltä Fong, Sid ja Tsoi, jotka olivat Jalkaklaanin liittolaisia ja kiristivät ihmisiltä suojelurahaa. 3. kaudella he saivan uuden johtajan: kiinalaisamerikkalaisen miehen, joka tunnetaan nimellä Hunni.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kirby O’Neil: Aprilin isä ja tiedemies, joka oli 1. kauden ajan Kraangien vankina. 2. kaudella hän muuttui lepakkomaiseksi mutantiksi, kunnes palautui entiselleen Donatellon kehittämän retro-mutageenin vaikutuksesta. Mutta mutatoitui myöhemmin uudestaan Kraangien hyökätessä New Yorkiin. Hän ja kaikki muut Kraangien uhreiksi joutuneet ihmiset palautuivat ennalleen, kun Kraangit saatiin ajettua takaisin omaan ulottuvuuteensa.
 • Mutageenimies: Timothy oli teini, joka nähtyään Kilpikonnat halusi näiden kaltaiseksi. Hän esiintyi kilpikonna-asuisena hahmona nimeltä Murskaaja (Pulverizer). Muuttui Jalkaklaanin haltuun päätyneen mutageenin vaikutuksesta pelkästä mönjästä ja sisäelimistä koostuvaksi Mutageenimieheksi. Hän alkoi kuitenkin tulla riippuvaiseksi mutageenistä ja Aprilistä.
 • Slash: Alun perin Spike, Raphaelin lemmikkikilpikonna. Mutatoitui suureksi lihaksikkaaksi mutantiksi 2. kaudella. Hän halusi Raphaelin ainoaksi taistelutoveriksi, mutta halusi tuhota kaikki muut hänen ystävänsä, koska uskoi vihan olevan Raphaelille ainoa oikea voimavara. Hän tekee heidän kanssaan sovinnon usean välikohtauksen jälkeen ja johtaa nyt ryhmää Mighty Mutanimals, johon kuuluivat hänen lisäkseen tohtori Tyler Rockwell, mutanttikyyhkynen Pete sekä Nahkapää.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi

 1. Kilppareiden nousu, osa 1 (Rise of the Turtles, Part 1)
 2. Kilppareiden nousu, osa 2 (Rise of the Turtles, Part 2)
 3. Kilpparin viha (Turtle Temper)
 4. Uusi ystävä, vanha vihollinen (New Friend, Old Enemy)
 5. Mies nimeltä Baxter Stockman (I Think His Name is Baxter Stockman)
 6. Metallipää (Metalhead)
 7. Apinan raivo (Monkey Brains)
 8. Xeverin johdossa (Never Say Xever)
 9. Haaste (The Gauntlet)
 10. Paniikkia viemärissä (Panic in the Sewers)
 11. Mouserihyökkäys (Mousers Attack!)
 12. Syvyyksien saalistaja (It Came From The Depths)
 13. Minä, hirviö (I, Monster)
 14. Uusi kasvo (New Girl In Town)
 15. Taka-ajatuksia (The Alien Agenda)
 16. Murskaaja (The Pulverizer)
 17. TCRI (TCRI)
 18. Torakkaterminaattori (Cockroach Terminator)
 19. Juoniva Baxter (Baxter's Gambit)
 20. Vihollisen vihollinen (Enemy of My Enemy)
 21. Karain kosto (Karai's Vendetta)
 22. Murskaajan paluu (The Pulverizer Returns!)
 23. Loisongelma (Parasitica)
 24. Pako-operaatio (Operation: Break Out)
 25. Välit selväksi, osa 1 (Showdown, Part 1)
 26. Välit selväksi, osa 2 (Showdown, Part 2)

2. tuotantokausi

 1. The Mutation Situation
 2. Invasion of the Squirrelanoids
 3. Follow the Leader
 4. Mutagen Man Unleashed
 5. Mikey Gets Shellacne
 6. Target: April O’Neil
 7. Slash and Destroy
 8. The Good, the Bad and Casey Jones
 9. The Kraang Conspiracy
 10. Fungus Humungous
 11. Metalhead Rewired
 12. Of Rats and Men
 13. The Manhattan Project, Part 1
 14. The Manhattan Project, Part 2
 15. Mazes & Mutants
 16. The Lonely Mutation of Baxter Stockman
 17. Newtralized!
 18. Pizza Face
 19. The Wrath of Tiger Claw
 20. The Legend of Kuro Kabuto
 21. Plan 10
 22. Vengeance Is Mine
 23. A Chinatown Ghost Story
 24. Into Dimension X!
 25. The Invasion, Part 1
 26. The Invasion, Part 2

3. tuotantokausi

 1. Within the Woods
 2. A Foot Too Big
 3. Buried Secrets
 4. The Croaking
 5. In Dreams
 6. Race with the Demon
 7. Eyes of the Chimera
 8. Vision Quest
 9. Return to New York
 10. Serpent Hunt
 11. The Pig and the Rhino
 12. Battle for New York, Part 1
 13. Battle for New York, Part 2
 14. Casey Jones VS. The Underworld
 15. The Noxious Avenger

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jason Biggs  … Leonardo (koko 1. kausi sekä 2. kauden jaksot 1-17 ja 19), sivuäänet  
 Dominic Catrambone  … Leonardo (2. kauden jaksot 18 ja 20-26)  
 Seth Green  … Leonardo (3. kausi)  
 Rob Paulsen  … Donatello, sivuäänet  
 Sean Astin  … Raphael  
 Greg Cipes  … Michelangelo  
 Hoon Lee  … Mestari Tikku  
 Mae Whitman  … April O’Neil, sivuäänet  
 Josh Peck  … Casey Jones  
 Kevin Michael Richardson  … Silppuri, Tsingis-sammakko, sivuäänet  
 Kelly Hu  … Karai  
 Clancy Brown  … Chris Bradford/Hurtta/Rahzar  
 Christian Lanz  … Xever/Kalanaama  
 Phil LaMarr  … Baxter Stockman  
 Eric Bauza  … Tiikerikynsi, Hunni, sivuäänet  
 Fred Tatasciore  … Ivan Steranko/Rocksteady, Fungus Humungous  
 J. B. Smoove  … Anton Zeck/Bebop  
 Nolan North  … Kraangit, Chrome Dome, sivuäänet  
 Keith Silverstein  … Kirby O’Neil  
 Roger Craig Smith  … Murskaaja/Mutageenimies  
 Corey Feldman  … Slash  
 Roseanne Barr  … Yli-Kraang  
 Gilbert Gottfried  … Upseeri-Kraang  
 Andrew Kishino  … Fong, Sid  
 James Sie  … Tsoi  
 Jeffrey Combs  … Rottakuningas  
 Cassandra Peterson  … rouva Campbell  
 Danny Jacobs  … Käärmelevä  
 Lewis Black  … Hämähammas  
 Danny Trejo  … Liskonaattori  
 John DiMaggio  … Pizzanaama  
 James Hong  … Ho Chan  
 Robert Englund  … Dark Beaver, Dire Beaver  
 John Kassir  … Dave Beaver, Dread Beaver  
 Steve Blum  … Speed Demon  
 Brian Bloom  … Don Vizioso, sivuäänet  
 Jim Meskimen  … Carlos Chiang O’Brien Gambe  
 Kate Micucci  … Irma Langinstein  
 Sab Shimono  … herra Murakami  
 Robert Forster  … Jack Kurtzman  
 Kevin Eastman  … Ice Cream Kitty [4]  
 Frank Welker  … tri Tyler Rockwell (ääniefektit)  
 Tom Kenny  … tri Tyler Rockwell (puhe)  
 A. J. Buckley  … Pete  
 Peter Lurie  … Nahkapää  
 Maurice LaMarche  … Attila-sammakko, Rasputin-sammakko  
 Jon Heder  … Napoleon Bona-sammakko  
 Ashley Johnson  … Renet  
 Kari Wahlgren  … Joan Grody  
 Paul Reubens  … Sir Malachi  
 Renae Jacobs  … rouva O’Neil  
 Bill Moseley  … Bernie  

Vuoden 1987 sarjan versiot Turtleseista tekivät jaksossa The Manhattan Project, Part 2 cameo-esiintymisen alkuperäisillä ääninäyttelijöillään (Cam Clarke, Barry Gordon, Rob Paulsen ja Townsend Coleman). [5]

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jon-Jon Geitel  … Leonardo  
 Aksu Palmén  … Donatello, sivuäänet  
 Henri Piispanen  … Raphael  
 Miro Lopperi  … Michelangelo  
 Markus Bäckman  … Mestari Tikku, sivuäänet  
 Ella Jaakkola  … April O’Neil, Yli-Kraang  
 Jarmo Mäkinen  … Silppuri, sivuäänet  
 Annituuli Kasurinen  … Karai, Joan Grody, sivuäänet  
 Markus Niemi  … Chris Bradford/Hurtta, Tsoi, Murskaaja  
 Chike Ohanwe  … Xever/Kalanaama  
 Mikael Eklund  … Kraangit, Sid, Nahkapää, Hämähammas, sivuäänet  
 Peter Pihlström  … Baxter Stockman, Fong, Käärmelevä, sivuäänet  
 Antti Pääkkönen  … Kirby O’Neil, Rottakuningas, Carlos Chiang O’Brien Gambe, herra Murakami, Ivan Steranko, Kraangit (1. jakso)  

[6]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turtles-sarjan tuottaminen alkoi loppuvuodesta 2010, sen jälkeen, kun televisiokanava Nickelodeonin emoyhtiö Viacom osti Mirage Studiosin omistuksessa olleen Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat -sarjan. Sarjan vastaava tuottaja Ciro Nieli kertoi ohjelman olevan tavallisen piirrosanimaation sijasta tietokoneanimaatiolla tehty. Lisäksi sarjassa keskitytään eri Turtlesien taistelutaitoihin, jotka poikkeavat hahmokohtaisesti, jotta hahmoista saadaan enemmän yksilöllisempiä.[7]

Ääniroolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan päärooleista Rob Paulsen kertoi omalla Twitter sivustollaan marraskuussa 2010 äänittäneensä sarjan pilottijaksossa Donatellon repliikit. Aikaisemmin hän toimi 1980- ja 1990-luvulla televisiossa esitetyssä Turtles – mutanttikilpikonnat sarjassa Raphaelin äänenä. Maaliskuussa 2011 Jason Biggs julkistettiin olevan Leonardon äänenä.[8] Kesäkuussa 2011 julkistettiin loput päänäyttelijät, kun Sean Astin, Greg Cipes ja Hoon Lee valittiin Raphaelin, Michelangelon ja Tikun rooleihin.[9]

Ennen toisen tuotantokauden alkua sarjaan ilmoitettiin tulevan kaksi uutta hahmoa Casey Jones ja Slash. Josh Peck ilmoitettiin ensin olevan Caseyn äänenä tulevalla kaudella ja myöhemmin heinäkuussa 2013 Corey Feldman ilmoitettiin vuorostaan olevan Slashin äänenä. Feldman oli aikaisemmin 1990-luvulla Donatellon äänenä näytelmäelokuvissa.[10] Dominic Catrambone oli toisen kauden loppupuolella Leonardon äänenä korvatessaan Jason Biggsin. Sittemmin 19. kesäkuuta 2014 Biggsin kerrottiin jättävän sarjan. Hänen seuraajakseen Leonardon äänirooliin kolmannelle kaudelle oli palkattu Seth Green.[11]

Sarjan historiaa Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa sarjan ensimmäinen tuotantokausi nähtiin ensi kertaa 12. elokuuta 2013 MTV Juniorin esittämänä. Jaksoja esitetiin maanantaisin ja tiistaisin.lähde? Samaiset jaksot näkyivät uusintana saman viikon viikonloppuna. Jaksot alkoivat näkyä myös MTV3-kanavalla joka sunnuntai 12. tammikuuta 2014 alkaen.lähde?

Oheistuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Figuurit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan hahmoista on valmistettu lelufiguureja vuodesta 2012 alkaen, joista päähahmoista Leonardosta, Michelangelosta, Donatellosta ja Raphaelista on eri variaatioita. Myös Turtlesien ajoneuvoista on valmistettu leluja.

Seuraavat hahmot ovat lelufiguureina:

 • Leonardo
 • Donatello
 • Michelangelo
 • Raphael
 • Mestari Tikku
 • April O'Neil
 • Metallipää
 • Nahkapää
 • Silppuri
 • Jalkaninja
 • Kalanaama
 • Kraang
 • Hurtta
 • Baxter Stockman
 • Käärmelevä
 • Rottakuningas
 • Torakkaterminaattori
 • Liskonaattori

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pohjalta julkaistiin 22. lokakuuta 2013 Teenage Mutant Ninja Turtles -niminen videopeli Xbox 360:lle, Wiille ja Nintendo 3DS:lle.[12]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. First Look: Nickelodeon unveils 'Teenage Mutant Ninja Turtles' -- EXCLUSIVE VIDEO EW. 10.3.2011 Viitattu 15.3.2011 (englanniksi)
 2. 2011 Upfront Animation Announcement.pdf&ListName=Corporate PressReleases&ItemID=110 NICKELODEON BUILDS ON ANIMATION LEGACY BY ADDING UNPRECEDENTED 450 EPISODES OF NEW ANIMATED PROGRAMMING TO SCHEDULE OVER THE NEXT THREE YEARS biz.viacom.com 10.3.2011 Viitattu 15.3.2011 (englanniksi)
 3. Nickelodeon Renews 'Teenage Mutant Ninja Turtles' for Season 4 (Exclusive) - Hollywood Reporter
 4. Kevin Eastman To Voice Mutant Ice Cream Kitty On New TMNT
 5. 'TMNT' embraces animated Turtle power in five ways
 6. Tiedot perustuvat sarjan lopputeksteihin
 7. On the Horizon The Wall Street Journal. 7.3.2011 Viitattu 15.3.2011 (englanniksi)
 8. Top-ranked Nickelodeon Details Season of Innovation and Momentum Across Entire Portfolio at Annual Upfront Presentation Yahoo. 10.3.2011 Viitattu 15.3.2011 (englanniksi)
 9. New ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ Animated Voice Cast Includes Sean Astin and Jason Biggs slashfilm.com 14.6.2011 Viitattu 19.6.2011 (englanniksi)
 10. Corey Feldman Announced as Voice of Slash Ninja Pizza 15.7.2013 Viitattu 16.7.2013 (englanniksi)
 11. Jason Biggs replaced by Seth Green as voice of Leonardo on Teenage Mutant Ninja Turtles cartoon series metro.co.uk 19.6.2014 Viitattu 26.6.2014 (englanniksi)
 12. Nickelodeon and Activision Reveal New Teenage Mutant Ninja Turtles™ Video Game Based on The Network's Hit CG-Animated Series prnewswire.com 19.7.2013 Viitattu 3.2.2014 (englanniksi)