Roger Craig Smith

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Roger Craig Smith
Roger Craig Smith vuonna 2011
Roger Craig Smith vuonna 2011
Henkilötiedot
Koko nimi Roger Craig Smith
Syntynyt11. elokuuta 1975 (ikä 48)
Yhdysvallat Orangen piirikunta, Kalifornia
Ammatti ääninäyttelijä
Näyttelijä
Taiteilijanimet Roger C. Smith
Aktiivisena 2004–
Merkittävät roolit Chris Redfield
(Resident Evil)
Ezio Auditore da Firenze
(Assassin’s Creed)
Sonic the Hedgehog
(Sonic the Hedgehog)
Kapteeni Amerikka
(Avengers Assemble)
Batman
(Batman: Arkham Origins)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Roger Craig Smith (s. 11. elokuuta 1975 Orangen piirikunta, Kalifornia) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä. Hänen tunnetuimpiaan äänirooleja ovat Chris Redfield Resident Evil -pelisarjassa, Ezio Assassin’s Creed II:ssa, Sonic the Hedgehog Sonic the Hedgehog -pelisarjassa, sekä Batman Batman: Arkham Originsissa.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smith kasvoi Orangen piirikunnassa, Kaliforniassa ja opiskellessaan collegessa hän työskenteli stand up -koomikkona. Collegen jälkeen Smith opiskeli Chapmanin yliopistossa, josta hän valmistui vuonna 2003 elokuvakäsikirjoittajaksi. Myöhemmin Smithin agentti kehotti häntä siirtymään ääninäyttelijäksi stand up -komiikan parista. Tämän myötä Smith opiskeli muun muassa Bob Bergenin opissa animaatiossa ääninäyttelemistä ja Sylvia Aimeriton opissa mainos- ja kertojan äänityötä. Sittemmin hän on tehnyt äänirooleja niin animeen, kuin alkuperäisiin animaatoihin ja videopeleihin, kuten Naruto, Celebrity Deathmatch, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots , Wolverine and the X-Men ja Tekken 6.

Vuonna 2009 Smith oli Duken äänenä elokuvaan perustuvassa videopelissä G.I. Joe: The Rise of Cobra. Smithistä tuli vuonna 2010 myös kolmas Sonic the Hedgehogin ääninäyttelijä videopeleissä Jason Anthony Griffithin jälkeen Sonic Colorsin myötä. Smith on toiminut myös Chris Redfieldin äänenä Resident Evil -pelisarjassa, Ezio Auditore da Firenzen äänenä Assassin’s Creed -pelisarjassa ja Batmanin äänenä Batman: Arkham Originsissa. Smith on ääninäytellyt Kapteeni Amerikkaa useissa animaatiosarjoissa ja videopeleissä vuodesta 2012 lähtien.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Exclusive Interview with Roger Craig Smith, the Voice of Batman in Arkham Origins superherohype.com 23.10.2013 Viitattu 24.12.2013 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.