Rocksteady ja Bebop

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rocksteady ja Bebop
Rocksteady ja Bebop.
Rocksteady ja Bebop.
Luoja(t) Kevin Eastman ja Peter Laird
Näyttelijä(t) Rocksteady
Cam Clarke (1987–1994)
Johnny Castro (2009)
Bebop
Barry Gordon (1987–1994)
Bradford Cameron (2009)
Ensiesiintyminen 1987 sarjassa Turtles – mutanttikilpikonnat
Kustantaja Mirage Studios
Henkilötiedot
Status mutantti
Ikä Rocksteady: 25[1]
Bebop: 19[2]
Asuinpaikka New York
Luonteenpiirteet vaihtelevalla menestyksellä taitavat aseenkäsittelijät, suuri koko ja voima
Suhteet
Tutut Silppuri (liittolainen)
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vastustajaryhmä)
Krang (liittolainen)

Rocksteady ja Bebop ovat kuvitteellisia rikollishahmoja, jotka tekivät ensiesiintymisensä televisiosarjassa Turtles – mutanttikilpikonnat vuonna 1987. Hahmot loivat Kevin Eastman ja Peter Laird.

Syntyperä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rocksteady oli alun perin vaaleahiuksinen valkoihoinen ja Bebop mustaihoinen punkkari, jotka olivat eräässä katujengissä ja samalla Silppurin alaisuudessa. Heidän kohtalonsa muuttuivat yrittäessään jenginsä kanssa estää Kuutoskanavan uutistoimittajan April O'Neilin lähettämästä uutista kaupungissa tapahtuneesta rikoksesta. April onnistui kuitenkin pakenemaan viemäreihin, jonne myös rikollisjengi seurasi häntä. Paikalla he kohtasivat Turtlesit, jotka voittivat jengin tappelussa, pakottaen heidät palaamaan takaisin nöyryytettyinä.

Tappion jälkeen Silppuri kehitti suunnitelman voittaakseen vasta tavatut Turtlesit. Hän kehitti säteen jolla voisi mutantoida rikollisjenginsä jäseniä. Rocksteady ja Bebop olivat ensimmäiset vapaaehtoiset käymään läpi muutoksen. Rocksteady muuntautui sarvikuonomaiseksi ja Bebop pahkasikamaiseksi mutantiksi ja he saivat lisää voimakkuutta ja kokoa. Samalla heistä tuli ensimmäiset "tarkoituksenmukaisesti" tehdyt mutantit. Heidän älykkyytensä ei kuitenkaan kohentunut vaan pysyi edelleen heikkona. Siitä huolimatta kaksikko toimi Silppurin apulaisina läpi sarjan.

Rocksteady ja Bepob nähdään poikkeuksellisesti ihmisinä jaksoissa Shredderville ja Avaruuden valloittajat.

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1980-luvun sarjassa Rocksteadylla oli miekka ja Bepopilla pesäpallomaila sekä rannekettinki vakiovarustuksena. Lisäksi he käyttivät laser-aseita vaihtelevasti. Action-figuureilla Rocksteadylla aseina olivat M60-konekivääri, veitsi sekä roskiksenkansi kilpenä, ja Bebopilla poratappi, veitsi ja niin ikään roskiksenkansi.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksossa Avaruuden valloittajat Rocksteady kertoo olleensa neljä vuotta tiede-koulussa, mutta ei opiskellut mitään. Se sijaan muut opiskelivat häntä. Bebop ei tiedettävästi opiskellut peruskoulua pitemmälle. Ilmeisesti he ovat oppineet taistelutaitonsa kadulla ja erilaisissa jengeissä. Lisäksi molempien tiedetään istuneen Kaljumailin vankilassa (engl. Stonehead prison).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuoden 1988 Rocksteadyn lelun takakannen biografia
  2. Vuoden 1988 Bebopin lelun takakannen biografia